Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Velká žranice v Porubě byla větší než loni. Kmotrem byl opět herec Lukáš Hejlík

Ostrava-Poruba |

Krásné počasí, stovky lidí, spousta kulinářských dobrot. To vše nabídla už tradiční gastro akce Velká žranice. U kulturního domu Poklad si tak přišli na své nejen milovníci dobrého jídla.

Poruba opět patřila Velké žranici. Třetí ročník plný gastro specialit se uskutečnil u kulturního domu Poklad a vůbec poprvé i v jeho zrekonstruovaných prostorách.

Michal Kubíček, programový ředitel, DK Poklad: “Co se týče návštěvních stánků, tak každý rok rozšiřujeme tu nabídku. Dneska tady je přes 15 gastro stánků plus jsme rozšířili program o přednášky, které se specializují. Buď to byla přednáška o pivu, nebo probíhala přednáška o kávě. Po přednášce následoval pro ty, co si jej objednali, kávový camping. Co jsem rád hodně, tak každý rok se dokážeme domluvit s Lukášem, aby tady přijel a jako kmotr Velké žranice tady působil.”
Lukáš Hejlík, herec: “Mám to rád, je to už 3. ročník Velké žranice. Mám dojem, že je stále větší. mám radost, že přibývá nejenom návštěvníků , ale i těch stánků a těch, co se tady prezentují a že přibývá různých směrů, že to není jenom o burgerech, ale že je tady například poké, je tady ukrajinský boršč, je tady výběrová káva, naturální vína, zmrzlina. To je super, to je super. Každá příležitost, kdy lidi můžou ven e potkat a mile něco strávit v dnešní době, která je trošku vyhrocená, jako je fajn.”

Novinkou letošního ročníku byl zmrzlinový krámek, kde lidé mohli ochutnat italskou zmrzlinu. A to vanilkovou z lusku a z dračího ovoce.

Anketa: gastro prodejci: “Zdobíme ji různými posypy a máme extra kornoutky, takže tím se trošku odlišujeme. Zmrzliny si vyrábíme sami, nebo máme své dodavatele. Dále nabízíme i domácí limonády.”
“My jsme si tady připravili pivka, aby to mělo trošku širokou škálu. To znamená, máme tady ležák klasický, máme tady svrchně kvašenou apu z Rejvnu. Máme tady dokonce 24 stupňový Staud z Betflashe z Prahy, máme tady castle rouge višňový, crooked belgický pro dámy a myslím si, že tu nabídku máme tak širokou, abychom uspokojili všechny. A jak se vám líbí tato akce, ten nápad? My jsme tady už potřetí a každým rokem máme pocit, že je to lepší a lepší.”
“Připravuji Hoisin hotdog, kde máme hoisin bůček, asijský salátek, nahoru dáme zeleninku, majonézu hoisin, samé dobroty. A co ještě máte dobrého? Máme bobrův talíř a nachos máme.”
Anketa: návštěvníci akce: “Já jsem si teď dala v Kurnik šopa cas rouge pivečko. A dobrý. No počkejte, výborný. A jak se vám tady líbí? Krásné, mělo by to být častěji taková akce.”
“Atmosféra je skvělá, počasí je výborné. Dneska to vyšlo, po týdnu máme úplně super, takže my se tady chodíme s dcerou koukat po stáncích a uvažujeme, co si dáme skvělého.”
“Co jste si dali? Taiwanskou polévku od Mutanta. Dobrý.”

Na akci nechyběla ani přednáška o vínu a o medu a Velkou žranici ukončilo promítání filmu na téma gastro, a to Bod varu.

Nahlásit chybu


K tématu

Porubský ples nabídne více zábavy. Nově bude probíhat ve dvou sálech DK Poklad

18. ledna 2024 17:47 | Ostrava-Poruba | Yvona Fajtová

Městský obvod Poruba připravil pro všechny milovníky tance a dobré zábavy tradiční Porubský ples. Uskuteční se v polovině února v DK Poklad a tentokrát bude probíhat nejen ve společenském sále, ale navíc i na malé scéně.

DK Poklad patřil tradičnímu vánočnímu jarmarku. Podepsala se na něm sběhová kalamita

8. prosince 2023 19:47 | Ostrava-Poruba | Yvona Fajtová

Kulturní dům Poklad uspořádal už 2. ročník vánočního jarmarku. Bohužel i na něm se podepsala sněhová kalamita. Několik prodejců se do Poruby vůbec nedostalo.

Kinům vládne Mezinárodní festival outdoorových filmů. Potrvá do 3. prosince

9. listopadu 2023 14:20 | Ostrava-Poruba | Yvona Fajtová

V kulturním domě Poklad v Ostravě-Porubě byl slavnostně zahájen mezinárodní festival outdoorových filmů. Letos probíhá už 21. ročník během kterého návštěvníkům vybraných českých a polských kin nabízí dobrodružství i adrenalin.


V Ostravě-Porubě pracují na novém strategickém plánu. Platit bude do roku 2030

V Ostravě-Porubě teď pracují na novém strategickém plánu. Platit bude do roku 2030 s přesahem do roku 2040. Zapojit se do něj může i široká veřejnost a jeho cíle by měl obvod plnit nehledě na tom, kdo bude v jeho vedení.

Bývalý slavný fotbalista Tomáš Ujfaluši pomohl klubu 1. FC Poruba s náborem dětí

Fotbalový klub 1. FC Poruba hledá nové kluky a holky. Uspořádal proto nábory nových fotbalových hvězdiček. Přijít mohl každý, kdo má chuť sportovat.

Havířov bojuje s potkany, ti si ve velkém pochutnávali i v hypermarketu

Potkani představují pro města noční můru. Neustále s nimi bojují i v Havířově, kde musí opět přistoupit k plošné deratizaci. Hlodavci velké škody napáchali i v jednom hypermarketu.

Senior v nazouvácích se ztratil na procházce, policie ho našla několik kilometrů od domova

Včera 10:01 | Studénka | Lukáš Zavadil

Úterní pátrání po téměř 80letém seniorovi na Novojičínsku mělo šťastný konec. Muž, který se vydal na procházku bez mobilního telefonu a v nazouvácích, byl nalezen několik kilometrů od domova díky rychlému zásahu policie a spolupráci s veřejností. Senior byl převezen do nemocnice, kde se potvrdilo, že je v dobrém zdravotním stavu.

Začala podzimní výzva 10 000 kroků, zapojit se může úplně každý

Od října začala další pravidelná výzva 10 tisíc kroků. Kdo se do ní zapojí, zlepší si kondici a přispěje k lepšímu zdraví a životnímu stylu. Ti nejlepší budou navíc odměněni. Zapojit se mohou jednotlivci i týmy všech věkových kategorií. A soutěží se také v rámci jednotlivých měst.

Beskydský endoskopický workshop se věnoval miniinvazivním zákrokům

Nemocnice ve Frýdku-Místku pořádala další Beskydský endoskopický workshop. Lékaři a sestry, převážně z kraje, ale i Česka a Slovenska, si vyměňovali zkušenosti v oblasti gastroenterologie. Letos se řešily miniinvazivní zákroky u onemocnění, kde bylo dříve potřeba operace.

Technické služby fungují pod odborem údržby majetku, na zimu jsou připraveny

Studénka připravuje založení vlastních technických služeb. Zatím fungují jako oddělení v rámci odboru údržby majetku. Rozhodli o tom zastupitelé na poslední schůzi. Město pokračuje i v nákupu nové techniky.

Povodně zničily v Havířově cyklostezku u řeky Lučiny

Povodně zcela zničily v Havířově cyklostezku u řeky Lučiny. Magistrát musí nyní najít řešení, jaký zvolit povrch při následné rekonstrukci. Opravy začnou zřejmě až v příštím roce.

Starostka Ostravy-Poruby poděkovala všem lidem, kteří pomáhali s následky povodně

Zářijová ničivá povodeň opět ukázala, že lidé mají velká srdce. Vytopeným Porubanům pomáhaly stovky lidí, hasiči, řada firem i zaměstnanci radnice. Patří jim za to velký dík.

Je to tu! Síť stezek pro bikery v karvinském Černém lese je konečně legální

Datum 28. září se zapíše do historie oddílu karvinských bikerů jako jeden z nejvýznamnějších dnů. Oficiálně se jim podařilo zprovoznit síť stezek plnou trailů , kterou právě v tento den slavnostně otevřeli.

Starostka Ostravy-Poruby poděkovala všem lidem, kteří pomáhali s následky povodně

Zářijová ničivá povodeň opět ukázala, že lidé mají velká srdce. Vytopeným Porubanům pomáhaly stovky lidí, hasiči, řada firem i zaměstnanci radnice. Patří jim za to velký dík.

Bývalý slavný fotbalista Tomáš Ujfaluši pomohl klubu 1. FC Poruba s náborem dětí

Fotbalový klub 1. FC Poruba hledá nové kluky a holky. Uspořádal proto nábory nových fotbalových hvězdiček. Přijít mohl každý, kdo má chuť sportovat.

V Ostravě-Porubě pracují na novém strategickém plánu. Platit bude do roku 2030

V Ostravě-Porubě teď pracují na novém strategickém plánu. Platit bude do roku 2030 s přesahem do roku 2040. Zapojit se do něj může i široká veřejnost a jeho cíle by měl obvod plnit nehledě na tom, kdo bude v jeho vedení.

Ve Studiu G si zahrají profesionálové i studenti

Studio G je jednou z nejmladších divadelních scén v Ostravě. Vzniklo teprve v roce 2019 na místě bývalého papírnictví, jehož prostory členové přebudovali na kavárnu a divadelní sál. Od té doby slouží kultuře.

Klub 1. FC Poruba uspořádal nábor fotbalových hvězdiček s Tomášem Ujfalušim. Přišly desítky dětí

Klub 1. FC Poruba hledá nové kluky a holky. Uspořádal proto nábory nových fotbalových hvězdiček. Přijít mohl každý, kdo má chuť sportovat.

Velká žranice v Porubě byla větší než loni. Kmotrem byl opět herec Lukáš Hejlík
Vydáno 1. září 2022 16:19, Ostrava-Poruba, Yvona Fajtová
Krásné počasí, stovky lidí, spousta kulinářských dobrot. To vše nabídla už tradiční gastro akce Velká žranice. U kulturního domu Poklad si tak přišli na své nejen milovníci dobrého jídla.

Poruba opět patřila Velké žranici. Třetí ročník plný gastro specialit se uskutečnil u kulturního domu Poklad a vůbec poprvé i v jeho zrekonstruovaných prostorách.

Michal Kubíček, programový ředitel, DK Poklad: “Co se týče návštěvních stánků, tak každý rok rozšiřujeme tu nabídku. Dneska tady je přes 15 gastro stánků plus jsme rozšířili program o přednášky, které se specializují. Buď to byla přednáška o pivu, nebo probíhala přednáška o kávě. Po přednášce následoval pro ty, co si jej objednali, kávový camping. Co jsem rád hodně, tak každý rok se dokážeme domluvit s Lukášem, aby tady přijel a jako kmotr Velké žranice tady působil.”
Lukáš Hejlík, herec: “Mám to rád, je to už 3. ročník Velké žranice. Mám dojem, že je stále větší. mám radost, že přibývá nejenom návštěvníků , ale i těch stánků a těch, co se tady prezentují a že přibývá různých směrů, že to není jenom o burgerech, ale že je tady například poké, je tady ukrajinský boršč, je tady výběrová káva, naturální vína, zmrzlina. To je super, to je super. Každá příležitost, kdy lidi můžou ven e potkat a mile něco strávit v dnešní době, která je trošku vyhrocená, jako je fajn.”

Novinkou letošního ročníku byl zmrzlinový krámek, kde lidé mohli ochutnat italskou zmrzlinu. A to vanilkovou z lusku a z dračího ovoce.

Anketa: gastro prodejci: “Zdobíme ji různými posypy a máme extra kornoutky, takže tím se trošku odlišujeme. Zmrzliny si vyrábíme sami, nebo máme své dodavatele. Dále nabízíme i domácí limonády.”
“My jsme si tady připravili pivka, aby to mělo trošku širokou škálu. To znamená, máme tady ležák klasický, máme tady svrchně kvašenou apu z Rejvnu. Máme tady dokonce 24 stupňový Staud z Betflashe z Prahy, máme tady castle rouge višňový, crooked belgický pro dámy a myslím si, že tu nabídku máme tak širokou, abychom uspokojili všechny. A jak se vám líbí tato akce, ten nápad? My jsme tady už potřetí a každým rokem máme pocit, že je to lepší a lepší.”
“Připravuji Hoisin hotdog, kde máme hoisin bůček, asijský salátek, nahoru dáme zeleninku, majonézu hoisin, samé dobroty. A co ještě máte dobrého? Máme bobrův talíř a nachos máme.”
Anketa: návštěvníci akce: “Já jsem si teď dala v Kurnik šopa cas rouge pivečko. A dobrý. No počkejte, výborný. A jak se vám tady líbí? Krásné, mělo by to být častěji taková akce.”
“Atmosféra je skvělá, počasí je výborné. Dneska to vyšlo, po týdnu máme úplně super, takže my se tady chodíme s dcerou koukat po stáncích a uvažujeme, co si dáme skvělého.”
“Co jste si dali? Taiwanskou polévku od Mutanta. Dobrý.”

Na akci nechyběla ani přednáška o vínu a o medu a Velkou žranici ukončilo promítání filmu na téma gastro, a to Bod varu.

Zdroj: https://polar.cz/index.php/zpravy/ostrava/ostrava-poruba/11000033101/velka-zranice-v-porube-byla-vetsi-nez-loni-kmotrem-byl-opet-herec-lukas-hejlik