Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Slezská Ostrava ocenila zaměstnance základních škol za celoroční práci

Ve Slezské Ostravě se letos opět sešli učitelé a další zaměstnanci základních škol. V kulturním domě v Heřmanicích jich bylo více než sto. Součástí akce bylo stejně jako loni také ocenění zaměstnanců za jejich přínos škole.

Městský obvod Slezská Ostrava zřizuje čtyři základní a čtyři mateřské školy s celkem šestnácti pracovišti. Vedení obvodu se každým rokem setkává s jejich zaměstnanci, aby jim poděkovalo za záslužnou a důležitou práci.

Roman Goryczka (OSTRAVAK), místostarosta Slezské Ostravy: „Jako každý rok jsme se setkali se zaměstnanci základních škol, protože já se setkávám osobně jen s řediteli, a je to pro mě opravdu významný moment, kdy můžu osobně poděkovat učitelům a učitelkám za jejich celoroční práci, protože opravdu z našich dětí vychovávají lidi.“
Richard Vereš (ANO), starosta Slezské Ostravy: „Setkání ke Dnu učitelů je už tradiční akcí, kterou pořádáme jak pro učitele mateřských, tak základních škol. Od loňského roku jsme navíc tuto akci obohatili i o oceňování osobností z jednotlivých kolektivů. Tyto navrhují ředitelé škol za mimořádné zásluhy nejenom ve vzdělávací oblasti, ale i v práci pro různé zájmové kroužky, nebo v projektech, které školy pořádají.“

Z každé základní i mateřské školy vybírá ředitel vždy jednoho učitele, nebo jiného nepedagogického pracovníka. Radnice jim v těchto nominacích nechává volné ruce.

Roman Goryczka (OSTRAVAK), místostarosta Slezské Ostravy: „My se dotážeme, kterého pedagoga, nebo pracovníka školy, by ocenili a oni vyberou. My do toho neingerujeme, protože my s nimi nepracujeme denně, to musí opravdu ten ředitel. A pokud nám to doporučí, my jsme samozřejmě rádi, že můžeme toho pracovníka ocenit.“

Ze zaměstnanců základních škol byly letos nominovány tři ženy a jeden muž. Oceněni byli za dlouholetou práci, pracovní nasazení, organizaci soutěží, projektovou činnost a další přínosné aktivity. Některé oceněné výběr zaskočil, všichni ale byli rádi.

Jana Chýlková, oceněná učitelka ZŠ Pěší: „Na naší škole pracuji od roku 1985, což je, jestli dobře počítáme, 39 roků a mám ji jako svoji srdeční záležitost. Takže se mi tam pracuje dobře, no a tady tohoto ocenění si fakt vážím, velmi, ani jsem ho nečekala.“
Daniel Ramík, oceněný řidič rozvozu stravy ZŠ Chrustova: „Z toho ocenění jsem byl docela překvapený, protože nejsem v té škole ještě tak dlouho, a mám radost.“
Liana Svobodová, oceněná učitelka ZŠ Bohumínská: „Pocit skvělý, tréma obrovská, a myslím si, že to mám za práci s dětmi. Za dlouholetou práci s dětmi.“
Jana Svobodová, oceněná učitelka ZŠ Škrobálkova: „Samozřejmě je to úžasné, mě to naplňuje a na naší škole je to to nejlepší, co mě v životě potkalo, proto jsem tam tolik let.“
Richard Vereš (ANO), starosta Slezské Ostravy: „Primárním účelem akce je poděkovat pedagogům i nepedagogickým zaměstnancům škol za jejich celoroční práci. Za to, jak aktivně nejen vzdělávají, ale i jak se starají o naše školy. A věřím, že i my ve vedení obvodu se snažíme o naše školy starat a snažíme se to to, aby se v nich pedagogové cítili dobře a aby jejich práce byla co nejsnazší.“
Nahlásit chybu


K tématu

Hosty Reprezentačního plesu Slezské Ostravy čekala v Trojhalí bohatá tombola i speciální fotokoutek

Trojhalí Karolina se rozzářilo světly a rozeznělo hudbou. V poslední pátek před Velikonocemi zažilo už druhý ročník Reprezentačního plesu městského obvodu Slezská Ostrava. Plesem hosty provedl moderátor Petr Vondráček a k tanci hrála skupina Proxima Orchestra.

Slezská Ostrava má na rok 2024 vyrovnaný rozpočet. Na investice je plánováno 171 milionů korun

19. prosince 2023 14:15 | Ostrava-Slezská Ostrava | Tomáš Kořistka

Magistrát Ostravy schválil rozpočet a tak nic nebránilo tomu, aby i vedení Slezské schválilo tento nejdůležitější dokument pro příští rok. Slezská tak bude hospodařit s částkou 530 milionů korun a rozpočet je vyrovnaný. Na investice je připraveno 171 milionů korun.

Domov pro seniory Kamenec ve Slezské Ostravě má za sebou další úspěšný rok

19. prosince 2023 13:00 | Ostrava-město | Michal Slonina

Domov pro seniory Kamenec má za sebou další úspěšný rok. Vedení se letos povedly dvě důležité investiční akce a klientům domov opět nabídl bohatý výběr volnočasových aktivit i množství kulturního vyžití. Ředitel domova Juraj Chomič byl za dobrou práci dokonce oceněn starostou Slezské Ostravy Richardem Verešem.


Investice spojené s dopravním omezením jsou pro centrum Ostravy klíčové

Centrum Ostravy čekají v následujících 5 letech velké investice. Nový koncertní sál, výstavba knihovny Černá kostka, proměna sadu Dr. Milady Horákové, revitalizace Náměstí republiky a Frýdlantských mostů, výstavba parkovacích domů a další stavby. Vše je bohužel spojeno i s řadou dopravních omezení. Ale tyto investice jsou klíčové pro další rozvoj města.

Na zámku Hošťálkovy objevili dosud neznámé fresky

4. července 2024 19:24 | Celý MS kraj | Karel Soukop | Jesenický expres

Na zámku Hošťálkovy mezi Krnovem a Bruntálem objevili provozovatelé nové malby, o kterých nevěděli ani restaurátoři. Zámek měl v historii velké štěstí v tom, že nebyl zásadně devastován, pouze výmalby byly kompletně zatřeny. Před válkou patřil rodu Skrbenských a následně rodu Arco.

V Havířově se konalo diskuzní fórum zástupců zdravotnictví v MSK

Ředitelé nemocnic a pověření zástupci zdravotních pojišťoven společně se zástupci vedení Moravskoslezského kraje a Lékařské fakulty OU diskutovali o situaci ve zdravotnictví a problémech, se kterými se v našem kraji potýkají.

Jednotka dobrovolných hasičů ve Městě Albrechticích je nejstarší v okrese, oslavila 150 let

4. července 2024 19:42 | Celý MS kraj | Karel Soukop | Jesenický expres

V MS kraji působí na 260 profesionálních i dobrovolných hasičských jednotek. Z toho je téměř 250 jednotek dobrovolných. Nejdéle existující Sbor dobrovolných hasičů v okrese působí ve Městě Albrechticích a velkou akcí právě oslavil svých 150 let.

Na návěsu kamionu ve Zbyslavicích začal hořet koks, škoda milion korun

Včera 12:06 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

V noci na pátek 5. července začal hořet koks na návěsu kamionu ve Zbyslavicích. Po telefonátu na tísňovou linku v jednu hodinu v noci na místo zamířily tři jednotky hasičů. Požár napáchal škodu za zhruba milion korun.

Mariánskohorská radnice dál opravuje silnice. Teď přišla na řadu ulice Karasova, která byla samá boule

Ulice Karasova v Ostravě-Mariánských Horách prochází kompletní rekonstrukcí. Potřebovala ji už dlouhou dobu, byla totiž tak zvlněná, že připomínala spíše přírodní tankodrom, po kterém se téměř nedalo jezdit.

Na rozvoj sociálních služeb přispěje Ostrava 6 mil. korun. Podpoří 29 žádostí

4. července 2024 8:58 | Ostrava-město | Tomáš Kořistka | Ostravské minuty

Ostrava podpoří celkem 29 projektů, které rozvíjejí sociální služby. Nejčastěji se jedná o podporu zlepšování životních podmínek pro seniory nebo osoby se zdravotním postižením.

Děti ve Frýdku-Místku soutěžily na dopravním hřišti o Putovní pohár

Městská policie pořádala na dopravním hřišti ve Frýdku-Místku soutěž Putovní pohár. Žáci čtvrtých tříd mezi sebou poměřili znalosti z teorie i v praktickém simulovaném provozu. Ti nejlepší si odnesli pohár i věcné ceny.

Mladí lidé z několika zemí řešili digitální technologie, umělou inteligenci nebo fake news

4. července 2024 8:58 | Jablunkov | Libor Běčák

V rámci mezinárodního výměnného programu Erasmus+ se na Jablunkovsku opět setkaly skupiny studentů z několika evropských zemí, které tam řešily problematiku související s jejich studijními obory nebo zájmy.

Zastupitelé Ostravy schválili memorandum k Bazalům. Nový stadion pojme asi 17 tisíc lidí

4. července 2024 13:23 | Ostrava-město | Tomáš Kořistka | Ostravské minuty

Zastupitelstvo Ostravy se napříč politickým spektrem shodlo, že Baník potřebuje nový fotbalový stadion na Bazalech. Bylo schváleno memorandum, které deklaruje další konkrétní kroky k přípravě projektu. Stavba by měla být zahájena za 3 roky.

ZŠ Dětská oslavila 65 let Zahradní slavností. Pozvala na ni i úspěšné absolventy

4. července 2024 16:30 | Ostrava-Poruba | Yvona Fajtová | Expres Ostrava-Poruba

Základní škola Dětská uspořádala Zahradní slavnost, kterou oslavila 65 let od svého založení. Pozvala na ni nejen rodiče žáků, ale i úspěšné absolventy a bývalé zaměstnance.

Poruba uspořádala Sportovní hry seniorů. Nejlepší sportovci postupují na mezinárodní hry v Košicích

4. července 2024 16:06 | Ostrava-Poruba | Yvona Fajtová | Expres Ostrava-Poruba

Také letos porubská radnice uspořádala Sportovní hry seniorů. Zapojilo se do nich více než 5 desítek sportovců, kteří se utkali v pěti disciplínách. Ti nejlepší postoupili na mezinárodní sportovní hry.

Léta chátrající schody u kostela sv. Mikuláše v Ostravě-Porubě projdou rekonstrukcí

4. července 2024 9:27 | Ostrava-Poruba | Yvona Fajtová | Regionální zprávy POLAR

Schody vedoucí ke kostelu sv. Mikuláše v Ostravě-Porubě se po dlouhých letech dočkají rekonstrukce. Zatím ji oddalovaly nevyřešené majetkoprávní vztahy mezi farností a radnicí. To už je ale minulostí.

Obecní pošta Partner v Ostravě-Hrabůvce slaví rok

3. července 2024 19:06 | Ostrava-Jih | Andrea Holeszová | Expres Ostrava-Jih

Pošta Partner v Ostravě-Hrabůvce slaví jeden rok. Její existenci si tehdy vydobylo vedení stotisícového obvodu Ostrava-Jih, jelikož měla být zrušena po boku dalších pěti poboček v obvodu. Celkově nyní na Jihu díky zásahu radnice fungují čtyři pošty.

Stovky dětí sportovaly ve finále School Games v Ostravě-Zábřehu

3. července 2024 18:49 | Ostrava-Jih | Andrea Holeszová | Expres Ostrava-Jih

Na zábřežském stadionu Svazácká proběhlo finále prvního ročníku projektu School Games, který pořádal městský obvod Ostrava-Jih. Finále soutěže, kterému předcházely tři kvalifikační dny, se zúčastnilo 17 základních škol a přes 800 finálových sportovců. Cílem akce bylo mimo jiné a vyhotovení studií týkající se školáků z Jihu.

Porubská Galerie na schodech patří výstavě Nudlařů Na výlet

3. července 2024 15:20 | Ostrava-Poruba | Yvona Fajtová | Expres Ostrava-Poruba

V Galerii na schodech porubské radnice můžete zhlédnout výstavu Nudlařů s názvem Na výlet. Panoramatické fotografie vás tentokrát zavedou do přírody.

Slezská Ostrava ocenila zaměstnance základních škol za celoroční práci
Vydáno 10. dubna 2024 17:00, Ostrava-Slezská Ostrava, Michal Slonina
Ve Slezské Ostravě se letos opět sešli učitelé a další zaměstnanci základních škol. V kulturním domě v Heřmanicích jich bylo více než sto. Součástí akce bylo stejně jako loni také ocenění zaměstnanců za jejich přínos škole.

Městský obvod Slezská Ostrava zřizuje čtyři základní a čtyři mateřské školy s celkem šestnácti pracovišti. Vedení obvodu se každým rokem setkává s jejich zaměstnanci, aby jim poděkovalo za záslužnou a důležitou práci.

Roman Goryczka (OSTRAVAK), místostarosta Slezské Ostravy: „Jako každý rok jsme se setkali se zaměstnanci základních škol, protože já se setkávám osobně jen s řediteli, a je to pro mě opravdu významný moment, kdy můžu osobně poděkovat učitelům a učitelkám za jejich celoroční práci, protože opravdu z našich dětí vychovávají lidi.“
Richard Vereš (ANO), starosta Slezské Ostravy: „Setkání ke Dnu učitelů je už tradiční akcí, kterou pořádáme jak pro učitele mateřských, tak základních škol. Od loňského roku jsme navíc tuto akci obohatili i o oceňování osobností z jednotlivých kolektivů. Tyto navrhují ředitelé škol za mimořádné zásluhy nejenom ve vzdělávací oblasti, ale i v práci pro různé zájmové kroužky, nebo v projektech, které školy pořádají.“

Z každé základní i mateřské školy vybírá ředitel vždy jednoho učitele, nebo jiného nepedagogického pracovníka. Radnice jim v těchto nominacích nechává volné ruce.

Roman Goryczka (OSTRAVAK), místostarosta Slezské Ostravy: „My se dotážeme, kterého pedagoga, nebo pracovníka školy, by ocenili a oni vyberou. My do toho neingerujeme, protože my s nimi nepracujeme denně, to musí opravdu ten ředitel. A pokud nám to doporučí, my jsme samozřejmě rádi, že můžeme toho pracovníka ocenit.“

Ze zaměstnanců základních škol byly letos nominovány tři ženy a jeden muž. Oceněni byli za dlouholetou práci, pracovní nasazení, organizaci soutěží, projektovou činnost a další přínosné aktivity. Některé oceněné výběr zaskočil, všichni ale byli rádi.

Jana Chýlková, oceněná učitelka ZŠ Pěší: „Na naší škole pracuji od roku 1985, což je, jestli dobře počítáme, 39 roků a mám ji jako svoji srdeční záležitost. Takže se mi tam pracuje dobře, no a tady tohoto ocenění si fakt vážím, velmi, ani jsem ho nečekala.“
Daniel Ramík, oceněný řidič rozvozu stravy ZŠ Chrustova: „Z toho ocenění jsem byl docela překvapený, protože nejsem v té škole ještě tak dlouho, a mám radost.“
Liana Svobodová, oceněná učitelka ZŠ Bohumínská: „Pocit skvělý, tréma obrovská, a myslím si, že to mám za práci s dětmi. Za dlouholetou práci s dětmi.“
Jana Svobodová, oceněná učitelka ZŠ Škrobálkova: „Samozřejmě je to úžasné, mě to naplňuje a na naší škole je to to nejlepší, co mě v životě potkalo, proto jsem tam tolik let.“
Richard Vereš (ANO), starosta Slezské Ostravy: „Primárním účelem akce je poděkovat pedagogům i nepedagogickým zaměstnancům škol za jejich celoroční práci. Za to, jak aktivně nejen vzdělávají, ale i jak se starají o naše školy. A věřím, že i my ve vedení obvodu se snažíme o naše školy starat a snažíme se to to, aby se v nich pedagogové cítili dobře a aby jejich práce byla co nejsnazší.“
Zdroj: https://polar.cz/index.php/zpravy/ostrava/slezska-ostrava/11000042505/slezska-ostrava-ocenila-zamestnance-zakladnich-skol-za-celorocni-praci