Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Galavečer Romana Pauluse, bílé lanýže i stezka odvahy: podzim Resortu Valachy je nabitý akcemi

5. září 2023, 8:25

Několik akcí pro gurmány i sportovce, k tomu Podzimní kouzlení se stezkou odvahy pro děti nebo setkání se Zbigniewem Czendlikem a dalšími zajímavými osobnostmi: tím vším zpestří návštěvníkům Velkých Karlovic podzimní dny Resort Valachy.

Maraton v Ostravě. Dnes i před 100 lety

4. září 2023, 16:28

Maraton, to slovo už dávno nepatří jen a pouze běžcům. Navždy však bude s během spojené. Byl to údajně řecký posel Feidippidés, který koncem léta roku 490 př.n.l. přiběhl do Athén, aby zvěstoval vítězství řeckých vojsk v bitvě u Marathonu nad Peršany. A pak padl mrtev k zemi. Báje nebo skutečnost? To už nezjistíme. Co víme určitě je , že první maratonský běh se konal při Olympijských hrách v Řecku v roce 1986. O rok později odstartoval slavný Boston marathon. Na „stejné“ distanci se běželo také taky ve Francii, Rakousko-Uhersku, Norsku, Dánsku, Německu, Itálii a v roce 1899 ve Švédsku.

BR Group je čerstvým majitelem společnosti Linaset

4. září 2023, 16:21

Holding BR Group ostravského podnikatele Rudolfa Bochenka završil ve středu 30. srpna akvizici plastikářské společnosti Linaset s nástrojárnou a výrobnou termosetů v Budišově nad Budišovkou na Opavsku a s lisovnou termoplastů v Bruntále. Několikaměsíční jednání úspěšně zakončil souhlas Úřadu pro hospodářskou soutěž, který zkoumal podíl BR Group na trhu s výrobky z termoplastů pro automobilový průmysl, a následně úhrada kupní ceny. Za posledních šest let jde již o šestou akvizici skupiny, Linaset je pátá plastikářská fabrika v holdingu.

Dětští neurologové FN Ostrava v létě řešili více závažných diagnóz

4. září 2023, 16:12

Letos v létě opět přibyli na Oddělení dětské neurologie FN Ostrava pacienti se závažnými diagnózami. Během července a srpna tady přijali k hospitalizaci zhruba 200 dětí, třetina z nich byly akutní neurologické případy, což je přibližně dvacetiprocentní nárůst oproti mimoprázdninovému období. Lékaři řešili například zranění po pádech z kola, skocích do mělké vody, po zásahu bleskem, epileptické záchvaty anebo vzácnou autoimunitní encefalitidu.

Týden kultury pomohl 260 tisíci korunami mobilnímu hospicu a postiženému chlapci

4. září 2023, 16:06

Charitativní festival Týden kultury na Valašsku, který se konal od 17. do 23. srpna v Resortu Valachy ve Velkých Karlovicích, opět pomohl potřebným. Symbolické šeky v celkové výši 120 tisíc korun převzali v závěru festivalu od pořadatelů a herce Jaroslava Duška zástupci mobilního hospicu Strom života z Nového Jičína a rodiče místního chlapce Tomáše Koňaříka trpícího svalovou dystrofií. Tuto sumu pak ještě navýšily dobrovolné příspěvky od samotných návštěvníků.

Svatováclavský hudební festival slaví 20 let

31. srpna 2023, 21:19

Jubilejní ročník největšího mezinárodního festivalu duchovní a tzv. staré hudby nese podtitul „best of SHF“ a bude přehlídkou jedinečných projektů i osobností napříč festivalovou historií. Letošní SHF proběhne ve dnech 5. – 28. září 2023 a nabídne 23 projektů, mezi nimiž bude i balet v kostele, barokní opera s loutkami, a především koncerty světově uznávaných interpretů v atraktivních chrámech celého Moravskoslezského kraje.

Bike Valachy: užijte si na Bílé víkend se závody i programem pro celou rodinu

30. srpna 2023, 16:48

Pojďte si užít víkend plný ježdění na horských kolech a cyklo zábavy pro celou rodinu! Seriál DATART Valachy tour bude už brzy pokračovat další akcí: v sobotu 16. září vás čeká ve Ski areálu Bílá tradiční závod horských kol Bike Valachy pro dospělé i děti, na nějž v neděli 17. září naváže Den s Moravskoslezským krajem na kole plný aktivit pro děti i dospělé.

Od závodění k vlastní cykloprodejně ve Frýdlantu nad Ostravicí

29. srpna 2023, 18:09

Když se řekne CykloKulhánek, je to pro sportovní a cyklonadšence z Frýdlantu a okolí pojem. Prodejnu a servis kol založil Martin Kulhánek ještě během svého studia na střední škole a zanedlouho oslaví 10 let fungování. Jaké byly začátky a jak jako cyklistický závodník vnímá současný trend elektrokol?

Ocelové profily JÄKL z Karviné již 3,5krát obkroužily zeměkouli

29. srpna 2023, 18:06

Deset zajímavostí k 105. výročí založení firmy Tradiční český výrobce ArcelorMittal Tubular Products Karviná slaví letos 105. výročí od založení společnosti. Ocelové profily JÄKL se v karvinském závodu začaly produkovat v roce 1931. Víte, kolik se tohoto stěžejního produktu“ vyrobilo za posledních 10 let?

Na KARIM FN Ostrava absolvovali historicky první stáž zdravotníci z Drážďan

29. srpna 2023, 17:50

Dva zdravotníci z Univerzitní nemocnice Carla Gustava Caruse v Drážďanech, kteří jsou studenty specializačního vzdělávání v intenzivní péči, absolvovali týdenní stáž na lůžkových odděleních Kliniky anesteziologie, resuscitace a intenzivní medicíny FN Ostrava a LF OU (KARIM). V rámci vzájemné spolupráce se jednalo o vůbec první pobyt německých nelékařských specialistů na tomto pracovišti. Studenti ostravské lékařské fakulty už před časem na stáži na drážďanské klinice byli.

Komerční sdělení více

NDM uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Havelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.


Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.

Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Více