Známý horský hotel, zakládající si na vysoké úrovni gastronomie, pravidelně zve zajímavé kuchařské osobnosti a tentokrát pro velký úspěch opět přivítá šéfkuchaře Pavla Sapíka. Ten donedávna řídil legendární pražskou restauraci Terasa U Zlaté studně, před časem přesedlal do týmu rodinného podniku, kde přebírá štafetu po svém otci, neméně známém Jaroslavu Sapíkovi, a s Lanterou pravidelně spolupracuje už několik let mimo jiné i při školení kuchařů.
A na co se můžete na degustačním večeru těšit? Pavel Sapík své Grand menu sestavil z oblíbených delikates svých hostů:
- Humr na salátu s broskvovým gelem a kaviárem z granátového jablka
- Kachní terina s krémem z lesních plodů, foie gras pěna
- Hráškové cappuccino s křupavou oplatkou
- Grilovaný mořský vlk s krevetou a mušlí podávaný s těstovinami Fregola na pyré z pečených paprik a omáčkou z mušlí
- Dančí hřbet na pyré z frgálu, černým rybízem a sosem Grand Veneur
- Čokoládový ganache s Amarettem, mangovo-mučenkovým krémem a malinovým sorbetem
Ke všem chodům someliéři Spa hotelu Lanterna napárovali vína z předních moravských vinařství Klobása, Kadrnka, Uherek, Stávek nebo Piálek & Jäger.
Kdybyste si chtěli vychutnat sklenku vína zcela bez starostí, můžete si v hotelu rezervovat pokoj a přenocovat. Během pobytu tak můžete navíc využít čas i k procházce jarní přírodou nebo relaxaci v hotelovém L-Spa, kde se nově čtyřikrát denně konají oblíbené saunové rituály.