Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Lukáš Zavadil

V Novém Jičíně objevili staré malby Eduarda Veitha

19. února 2015 14:52 | Nový Jičín | Lukáš Zavadil

V Novém Jičíně objevili historický poklad. V budově, kde dnes sídlí městský úřad, se našly stropní malby významného malíře Eduarda Veitha z roku 1880. Před lety byly zazděny sníženým stropem a nikdo o nich nevěděl.

Muzeum Novojičínska vystavuje technické hračky

18. února 2015 12:23 | Nový Jičín | Lukáš Zavadil

Technické hračky pro všechny generace jsou v následujících týdnech k vidění v Muzeu Novojičínska. Neobvyklá výstava a její exponáty jsou určeny všem zvídavým návštěvníkům a nadšencům do fyziky. Na rozdíl od ostatních expozic je u této nutné si všechny exponáty osahat.

Novojičínští strážnící učí sebeobranu na školách

17. února 2015 13:46 | Nový Jičín | Lukáš Zavadil

Strážníci Městské policie vyučují základy sebeobrany na školách v Novém Jičíně. Během čtyřhodinových kurzů se žáci naučí základní pravidla, jak se chovat v případě napadení nebo u dalších nebezpečných situací.

Agresivní muž napadl dva lidi na diskotéce v Novém Jičíně

16. února 2015 15:16 | Nový Jičín | Lukáš Zavadil

Dvěma mužům vyhrožoval, že je zabije, teď se za vše omlouvá na Facebooku. Víkendová bitka v novojičínské diskotéce mohla dopadnout nešťastně. Útočník tam bezdůvodně napadl dva muže. Netušil ale, že ho z dálky natáčí kamera Městské policie.

Neznámý pachatel poškodil nádrž u Starého Jičína

13. února 2015 15:12 | Nový Jičín | Lukáš Zavadil

Až přivolaný potápěč a specializovaná firma vyřešili poškození hráze vodní nádrže u Starého Jičína. Případ vyšetřují i kriminalisté. Škoda, kterou zatím neznámý pachatel způsobil, už přesahuje 80 tisíc korun.

Trúba ve Štramberku je uzavřena kvůli rekonstrukci

12. února 2015 15:44 | Nový Jičín | Lukáš Zavadil

Oblíbená Trúba ve Štramberku je uzavřena, a to kvůli dlouho projednávané rekonstrukci přilehlé Jaroňkovy útulny. Po loňských sporech se městu podařilo domluvit s provozovatelem. Na místo tak mohli dorazit stavaři.

V Novém Jičíně trénoval brazilský profesor capoeiry

11. února 2015 8:35 | Nový Jičín | Lukáš Zavadil

Kombinace kultury, hudby, boje a vůbec všeho, co Brazílie nabízí. Taková je Capoeira, tedy alespoň podle brazilského profesora Estácia, který navštívil Nový Jičín. Tamní oddíl má podle něj velký potenciál,

Výstava a divadlo klientů novojičínské Effathy

10. února 2015 12:19 | Nový Jičín | Lukáš Zavadil

Klienti sociálně-terapeutických dílen v Novém Jičíně hrají maňáskové divadlo. Ať už pro děti v místní nemocnici nebo aktuálně ve výstavní síni Staré pošty. Během tří pondělků tam totiž doprovázejí výstavu s názvem Střípky života.

Nemocnice v kraji zakazují návštěvy kvůli chřipce

9. února 2015 15:12 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Nemocnice v Moravskoslezském kraji reagují na vysoký počet chřipkových onemocnění. Některé už zakázaly návštěvy, a to do odvolání. Krajští hygienici doporučili stejný postup i domovům důchodců, ústavům sociální péče a lázním.

Zlodějům benzínu na Novojičínsku se nedaří

5. února 2015 16:14 | Nový Jičín | Lukáš Zavadil

Vypadá to, že zlodějům, kteří ujíždějí od benzinek bez placení, se v poslední době nedaří. Novojičínská kriminálka dopadla dalšího muže, který natankoval, ale vzápětí ujel. Na svědomí má minimálně 17 případů. Naprostou většinu z nich natočily kamery.

Komerční sdělení více

NDM uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Havelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.


Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.

Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Více