Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Lukáš Zavadil

Kunínský zámek získal z Rakouska vzácné obrazy

16. března 2015 17:01 | Nový Jičín | Lukáš Zavadil

Zámek v Kuníně získal vzácné obrazy, které mu odkázala poslední členka rodu Schindler von Kunewald. Pracovníci Muzea je přivezli z Rakouska spolu s dalším cennými materiály. Mezi nimi jsou i dvě tisícovky scanů a fotografií.

Lagunáři z NJ opět přivážejí medailové úspěchy

10. března 2015 10:16 | Nový Jičín | Lukáš Zavadil

Sezóna teprve začala a ploutvaři z Nového Jičína už přivážejí domů úspěchy ze závodů. Aktuálně to bylo první kolo světového poháru v Maďarsku, kde získali celkem 12 medailí, z toho dvě zlaté.

Happening Pamatuj! v NJ připomněl válečné hrůzy

9. března 2015 14:23 | Nový Jičín | Lukáš Zavadil

Byla to největší masová vražda v dějinách lidstva. V noci z 8. na 9. března před 71 lety zemřely v koncentračním táboře Osvětim - Birkenau tisíce vězňů, včetně dětí. Vzpomínku této tragické události věnovali lidé v Novém Jičíně, kde proběhl happening s názvem Pamatuj!

Zábavná vlastivěda a prvouka v učebnicích z Poodří

5. března 2015 14:21 | Nový Jičín | Lukáš Zavadil

V Poodří vznikly zajímavé učebnice prvouky a vlastivědy. Díky nim děti získají bližší vztah k regionu a místům, kde vyrůstají. Knihy se totiž zaměřují na obce a města v jejich nejbližším okolí. Do velkého projektu se zapojili i samotní žáci, tedy ti, kteří se z publikací budou učit.

Další nehoda na problémové křižovatce v Novém Jičíně

4. března 2015 12:20 | Nový Jičín | Lukáš Zavadil

Další nehoda na problémové křižovatce v Novém Jičíně. Mladý řidič srazil přímo na přechodu matku s dcerou. Naštěstí se ani jedné z nich nic vážného nestalo. Situaci zaznamenala kamera Městské policie.

Foto-grafik Vladimír Půlpán vystavuje v Novém Jičíně

3. března 2015 12:05 | Nový Jičín | Lukáš Zavadil

Krajiny a cesty Vladimíra Půlpána. Ostravský foto-grafik vystavuje v novojičínském Návštěvnickém centru. Autor divákům předkládá dva póly své tvorby - fotografie přírody a také smyšlené světy plné tajemna.

II. hokejová liga míří k závěrečným bojům

26. února 2015 12:43 | Nový Jičín | Lukáš Zavadil

II. hokejová liga, ve které hrají i týmy z Moravskoslezského kraje, míří do playoff. K závěrečných bojům se dostaly hokejové týmy z Opavy, Nového Jičína a Poruby. Mužstva Frýdku-Místku a Karviné obsadila poslední dvě místa tabulky.

V Novém Jičíně chtějí zlepšit podmínky pro cyklisty

25. února 2015 14:20 | Nový Jičín | Lukáš Zavadil

Kolo jako rovnocenný prostředek v dopravním systému. Novojičínská radnice se vydala na složitou, ale rozhodně pozitivní cestu zlepšování podmínek pro cyklisty. Díky námětům lidí vznikl dokument Cyklogenerel, který řeší tuto strategii do budoucna.

Studenti v Novém Jičíně organizují maškarní plesy

23. února 2015 13:44 | Nový Jičín | Lukáš Zavadil

Studenti Novojičínské Educy organizují maškarní plesy pro mateřské i základní školy. To vše v rámci své praxe v oboru Cestovní ruch a animační služby. Na jednom z plesů jsme nechyběli s kamerou - pojďte spolu s námi ochutnat atmosféru.

Inklubátory v MS kraji rozvíjejí nápady a talenty

20. února 2015 14:47 | Nový Jičín | Lukáš Zavadil

V Moravskoslezském kraji se začínají objevovat takzvané Inklubátory. Jeden s úspěchem rozjeli nadšenci v Ostravě, další právě startuje v Novém Jičíně. Intenzivní program má jako jeden z cílů vyhledat talent nebo nápad a rozvíjet ho až k realizaci.

Komerční sdělení více

NDM uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Havelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.


Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.

Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Více