Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Lukáš Zavadil

V Moravskoslezském kraji přibývají veřejné toalety

29. května 2014 12:38 | Nový Jičín | Lukáš Zavadil

Ve městech a obcích Moravskoslezského kraje přibývají veřejné toalety. Další, a úplně nové, otevřou už za několik dnů v Odrách. Díky dotaci se tam podařilo postavit i veřejnou sprchu. Tu ocení hlavně cyklisti.

Muzeum Novojičínska nalezlo kost oběti kanibalů

28. května 2014 16:00 | Nový Jičín | Lukáš Zavadil

Muzeum Novojičínska si připisuje další zajímavý objev. Jeho pracovníci ve sbírkách nově identifikovali oštěp, jehož součástí je lýtková kost člověka, kterého snědli kanibalové. Muzeum na objev přišlo díky práci na výstavě k rakousko-uherské expedici do Pacifiku.

Mladý taneční pár z NJ vyhrává všechny soutěže

27. května 2014 10:29 | Nový Jičín | Lukáš Zavadil

Skvělý úspěch novojičínských tanečníků z klubu Fokus. Mladý pár Nela Valchářová a Adam Kormoš si o víkendu vytančil dvě zlaté medaile na mezinárodních soutěžích v Hodoníně a v Brně. Věnují se latinsko-americkým tancům a všichni jim předpovídají ještě hodně úspěchů.

Veletrh Novojičínska má za sebou 15. ročník

26. května 2014 14:47 | Nový Jičín | Lukáš Zavadil

Veletrh Novojičínska má za sebou další, už patnáctý ročník. Tradiční akce, která podporuje podnikatele a firmy z regionu proběhla o víkendu na zimním stadionu v Novém Jičíně. Zájem prezentovat své výrobky nebo služby mělo téměř sedmdesát podnikatelů a firem.

Výsledky eurovoleb v MS kraji

26. května 2014 9:12 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

1. ČSSD (24,05%), 2. ANO 2011 (13,73%), 3. KSČM (13,37%), 4. KDU-ČSL (11,54%), 5. ODS (8,88%), 6. TOP09 a STAN (7,58%)

Výstava v NJ připomíná výročí 1. světové války

23. května 2014 13:07 | Nový Jičín | Lukáš Zavadil

Celý svět si v tomto roce připomíná 100. výročí 1. světové války. Zásadnímu konfliktu věnují pozornost i v Novém Jičíně. Ve čtvrtek tam slavnostně zahájili velkou výstavu. Ta veřejnosti přibližuje dobu před sto lety a také vznik Československých legií.

Mladý zápasník z NJ se stal mistrem republiky

22. května 2014 7:53 | Nový Jičín | Lukáš Zavadil

Nový Jičín má dalšího mistra republiky. Tentokrát je to mladý zápasník Tomáš Čambal. Ten v Ostravě vybojoval zlatou medaili ve volném stylu žáků do 59 kilogramů. Navázal tak na vítězství v novojičínském Memoriálu Miroslava Rešla.

Vyjížďka vodáků na Novojičínsku skončila tragicky

19. května 2014 15:21 | Nový Jičín | Lukáš Zavadil

Tragicky skončila sobotní vyjížďka vodáků na řece Lubině na Novojičínsku. Jejich loď se převrhla a dva lidé se začali topit. K události vzlétl také vrtulník letecké záchranné služby. Na vině byla nejspíš neopatrnost, ale také zvýšená hladina řeky po srážkách.

Moravskoslezský kraj je v pohotovosti kvůli povodni

16. května 2014 15:38 | Nový Jičín | Lukáš Zavadil

Špatné počasí a srážky. Moravskoslezský kraj je v pohotovosti kvůli povodňovému nebezpečí. Před situací varovali meteorologové a na mnoha místech se jejich předpověď potvrdila. Kvůli situaci se sešla povodňová komise a krizový štáb Moravskoslezského kraje.

Kniha o hradu Starý Jičín se dočkala reedice

16. května 2014 8:12 | Nový Jičín | Lukáš Zavadil

Hrad a panství Starý Jičín. Historická kniha s tímto názvem pochází z roku 1978. Obsáhlá a velmi ceněná publikace doktora Adolfa Turka se po letech dočkala reedice. Muzeum Novojičínska ve spolupráci s dalšími institucemi ji upravilo a znovu vydalo. Jak vypadá výsledek můžete jako první vidět v následujícím příspěvku.

Komerční sdělení více

NDM uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Havelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.


Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.

Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Více