Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Tomáš Kořistka

Dnes začalo druhé kolo senátních voleb

22. října 2010 16:18 | Celý MS kraj | Tomáš Kořistka

Ve dvě hodiny začalo druhé kolo senátních voleb. V Moravskoslezském kraji se bojuje o 4 senátorská křesla. Volit tak mohou lidé z některých městských obvodů v Ostravě, v Bruntále, v Novém Jičíně a Třinci.

V Ostravě-Výškovicích byl otevřen nový domov pro seniory

21. října 2010 3:50 | Ostrava-město | Tomáš Kořistka

V Ostravě Výškovicích byl otevřen zcela nový domov pro seniory. Jmenuje se Zlaté slunce a je unikátní také v tom, že se na jeho vzniku podílel i soukromý investor.

Dnes byl vynesen rozsudek nad žháři z Vítkova

20. října 2010 0:00 | Ostrava-město | Tomáš Kořistka

V jedné z nejsledovanějších soudních kauz v historii dnes v Ostravě zazněl rozsudek. Krajský soud udělil 4 žhářům, kteří téměř upálili ve Vítkově romskou rodinu, výjimečné tresty. Tři muži budou ve vězení 22 let, čtvrtý o dva roky méně. Soudce neuvěřil jejich obhajobě, že nechtěli nikoho zabít a odsoudil rasisty za pokus vraždy.

Výsledky komunálních voleb 2010 v Moravskoslezském kraji

18. října 2010 0:00 | Celý MS kraj | Tomáš Kořistka

Volby v Moravskoslezském kraji přinesly několik překvapení. Celkově lidé nejčastěji volili nezávislé kandidáty a místní sdružení, ve velkých městech ale vítězili Sociální demokraté. Největším překvapením je vítězství Strany pro otevřenou společnost v Opavě a v Ostravě poprvé vyhráli Sociální demokraté.

Ke komunálním a senátním volbám přišli první voliči

15. října 2010 18:14 | Ostrava-město | Tomáš Kořistka

Dnes a zítra se i v Moravskoslezském kraji rozhoduje, kdo bude v následujících 4 letech řídit radnice a také kdo usedne do senátu. Úderem druhé hodiny totiž začaly komunální a senátní volby. Každý může dát najevo, jak je spokojen se svým starostou, primátorem a někde i senátorem.

Centrum individuálních sportů Ostrava slaví 5 let trvání

15. října 2010 0:49 | Ostrava-město | Tomáš Kořistka

252 zlatých medailí už vybojovali za 5 let existence Centra individuálních sportů Ostrava mladí sportovci z Moravskoslezského kraje. Medaile sbírají na všech vrcholných soutěžích, jen na olympijské zlato zatím trpělivě čekají.

Vyhodnocení výtvarné soutěže Ekologie očima dětí

14. října 2010 6:28 | Celý MS kraj | Tomáš Kořistka

Ekologie očima dětí. Tento název výtvarné soutěže vyhlášené pro děti a mládež hovoří za vše. I když závěrečné vyhodnocení proběhlo v Ostravě, svá díla mohly přihlásit soutěžící z celé země.

V Ostravě začal platit nový systém varování občanů před smogem

14. října 2010 0:00 | Ostrava-město | Tomáš Kořistka

Od včerejšího dne lidé na Ostravsku opět pocítili i ve vzduchu, že se zima rychle blíží. Ovzduší je opět nedýchatelné. Na některých místech byly limity pro prach překročeny trojnásobně. Proto včera v 16.30 zavelely úřady největším podnikům: Omezte výrobu! V Ostravě začal platit nový systém varování občanů.

Unikátní výstava Příběh planety Země tentokrát v Ostravě

13. října 2010 0:00 | Ostrava-město | Tomáš Kořistka

Moravskosleszký kraj a jeho metropole Ostrava se dlouhodobě potýká s nezájmem mladých lidí o technické i přírodovědné obory. Jejich popularizaci má posloužit unikátní výstava na ostravském výstavišti Černá louka - Příběh planety Země, která byla dosud k vidění jen v Praze.

Premiér Nečas slíbil dostavbu silnice mezi Ostravou a Opavou

12. října 2010 4:19 | Celý MS kraj | Tomáš Kořistka

Řidiči, kteří často využívají silnici mezi Ostravou a Opavou, si mohou oddechnout. Premiér Nečas dnes slíbil, že najde peníze na pokračování silnice 1/11, která obě města propojuje. Zakonzervování stavby by totiž bylo skoro stejně nákladné jako pokračování, i když pomalejší.

Komerční sdělení více

NDM uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Havelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.


Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.

Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Více