Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Tomáš Kořistka

Ministr Drobil ocenil vítěze soutěže pořádané v rámci Roku biodiverzity

6. prosince 2010 0:00 | Ostrava-město | Tomáš Kořistka

Velkou radost udělal žákům 4.B Základní školy Bílovecká v Ostravě ministr životního prostředí, Pavel Drobil (ODS). Tuto třídu totiž vyhlásil vítězem soutěže pořádané v rámci Roku biodiverzity, tedy druhové rozmanitosti. Žáci nakreslili nejhezčí obrázky přírody.

Sníh působil problémy v dopravě v celém kraji

3. prosince 2010 0:22 | Celý MS kraj | Tomáš Kořistka

I Moravskoslezský kraj zasypal příval sněhu. Sněžit začalo už ve středu odpoledne, což zkomplikovalo cestu domů z práce mnoha řidičům. Silničáři nasadili do boje se sněhovou nadílkou veškerou techniku a pomáhali jim i hasiči. Do rána byly všechny silnice sjízdné. Problémy byly také na železnici.

V době smogu bude hormadná doprava v Ostravě zdarma

2. prosince 2010 5:19 | Ostrava-město | Tomáš Kořistka

Další krok v cestě za lepším ovzduším v Ostravě udělalo vedení města. Od ledna by měla být v době smogu městská hromadná doprava zdarma. Radní doufají, že někteří lidé dají před autem přednost tramvaji či autobusu. Podle opozičního hnutí Ostravak to ale nepomůže.

Radnice prodává dům i s nájemníky

30. listopadu 2010 2:39 | Ostrava-město | Tomáš Kořistka

Problémy s Riegrovou ulicí v Ostravě-Hrušově se znovu vyostřily. Domy jsou v dezolátním stavu, ale radnice nemá na jejich rekonstrukci peníze. Proto se vedení této městské části rozhodlo domy prodat i s nájemníky. Těm se to ale nelíbí a bojí se, že skončí na ulici.

Hejtman MS kraje ocenil nejlepší sportovce sportovních gymnázií

30. listopadu 2010 0:00 | Celý MS kraj | Tomáš Kořistka

Moravskoslezský kraj spravuje dvě sportovní gymnázia, na kterých studují špičkoví sportovci z celého regionu. Gymnázium Dany a Emila Zátopkových v Ostravě a gymnázium ve Vrbně pod Pradědem. Hejtman Jaroslav Palas pozval ty nejúspěšnější, aby jim poděkoval za výbornou reprezentaci kraje nejen v České republice, ale i v Evropě či ve světě.

Ocenění Regionální potravina roku 2010 získalo 6 produktů našeho kraje

30. listopadu 2010 0:00 | Celý MS kraj | Tomáš Kořistka

Šest potravinářských produktů vyráběných v Moravskoslezském kraji získalo prestižní ocenění Regionální potravina roku 2010. Ministerstvo uděluje toto ocenění ve všech krajích, aby podpořilo právě regionálnost jednotlivých potravin a pomohlo v prosazení těchto kvalitních výrobků.

Levnější plyn pro farnosti Ostravsko-opavské diecéze

29. listopadu 2010 0:00 | Ostrava-město | Tomáš Kořistka

Vedení Ostravsko-opavské diecéze se rozhodlo, že se po vzoru měst pokusí ušetřit náklady na plyn pro své farnosti pomocí elektronické aukce. Ta funguje opačně než klasická aukce. Firma, která chce zakázku na dodávku plynu získat, musí dát nejnižší cenu. Vše ale probíhá virtuálně prostřednictvím počítačů.

Výstava návrhů architektonického řešení Černé louky

25. listopadu 2010 8:27 | Ostrava-město | Tomáš Kořistka

V projektu kulturního klastru na Černé louce, který měl být hlavním trumfem Ostravy v souboji o Evropské hlavní město kultury, se nadále pokračuje. I když peníze za prvenství získá Plzeň, Ostrava má plány, jak projekt zainvestovat z vlastních peněz. Na radnici už jsou také k vidění všechny návrhy na architektonické řešení celého prostoru Černé louky.

Zimní olympiáda dětí a mládeže 2012 bude v MS kraji

25. listopadu 2010 0:00 | Celý MS kraj | Tomáš Kořistka

Moravskoslezskému kraji se podařilo získat pořadatelství zimní Olympiády dětí a mládeže v roce 2012. Tato olympiáda bude už pátá v pořadí a zúčastní se jí asi 1300 sportovců s jejich doprovodem. Centrum sportů pak bude v Ostravě.

Revizor již může černého pasažéra do příchodu policie zadržet

22. listopadu 2010 7:52 | Ostrava-město | Tomáš Kořistka

V Ostravě chytí každý rok revizoři v městské hromadné dopravě kolem 80 tisíc černých pasažérů. Proto také zvýšil Dopravní podnik pokutu na 700 korun a přibylo i revizorů. Ti se často setkávají s agresivními lidmi. Proto všichni uvítali rozsudek Nejvyššího správního soudu, že revizor může zadržet černého pasažéra do příchodu policie.

Komerční sdělení více

NDM uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Havelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.


Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.

Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Více