Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Tomáš Kořistka

Rekordní počet návštěvníků na letošních Dnech NATO

20. září 2010 0:00 | Celý MS kraj | Tomáš Kořistka

Mošnovské letiště má za sebou asi největší akci ve své historii. Za oba víkendové dny navštívilo přehlídku vojenské techniky DNY NATO asi 185 tisíc lidí. Jedinou vadou na kráse byl už tradiční kolaps dopravy. S tím se ale podle pořadatelů nedá mnoho dělat. Silnice je prostě příliš úzká.

Stát zrušil dotaci na výstavbu nové krajské vědecké knihovny

17. září 2010 0:00 | Celý MS kraj | Tomáš Kořistka

"Pro nás je rozhodnutí vlády skandální. Vláda nechce budovat v Moravskoslezském kraji dopravní infrastrukturu, necítí potřebu pomoci prosadit Ostravu jako Evropské město kultury, nepotřebuje vědeckou knihovnu, nepotřebuje, aby zdejší občané měli čistý vzduch," řekl mimo jiné hejtman MSK, Jaroslav Palas.

Na mošnovském letišti přistál americký bombardér B-52

16. září 2010 0:00 | Celý MS kraj | Tomáš Kořistka

Na mošnovském letišti Leoše Janáčka včera usedl zcela mimořádný letoun. Vůbec poprvé se v zemích střední Evropy podařilo na letecký den přilákat legendární americký bombardér B-52, který je ve výzbroji US Air Force už 50 let. Letadlo je hlavní atrakcí víkendových Dní NATO.

Ostravské Hlavní nádraží v novém kabátě

15. září 2010 12:42 | Ostrava-město | Tomáš Kořistka

Ostrava už se nemusí stydět za své Hlavní nádraží. Návštěvníkům Moravskoslezské metropole i samotným Ostravanům začal sloužit zrekonstruovaný přednádražní prostor. Už na podzim by měla začít další fáze oprav, při které vznikne například větší parkoviště.

Dluhy neplatičů nájmu dosahují milionů korun

13. září 2010 0:12 | Celý MS kraj | Tomáš Kořistka

Všechna velká města Moravskoslezského kraje se potýkají s problémem neplatičů v obecních bytech. Dluhy dosahují desítek milionů korun a často už jsou prakticky nevymožitelné. Radnice zaměstnávají speciální pracovníky, kteří s dlužníky pracují. Někdy ale také skončí neplatiči v holobytech.

Město Ostrava odkoupí vodovodní a kanalizační sítě od RPG Byty

9. září 2010 0:00 | Ostrava-město | Tomáš Kořistka

Máme dobrou zprávu pro obyvatele Ostravy, kteří jsou napojeni na vodovodní a kanalizační sítě bývalého OKD, dnes RPG Byty. Magistrát chce sítě koupit, aby sjednotil cenu v celém městě, což by pro ně znamenalo zlevnění vodného i stočného.

Ostrava bohužel Evropským městem kultury 2015 nebude

9. září 2010 0:00 | Ostrava-město | Tomáš Kořistka

Velké zklamání zažily včera asi 3 tisíce Ostravanů, kteří se sešli na Masarykově náměstí, aby oslavili vítězství v souboji o Evropské hlavní město kultury 2015. Titul totiž získala Plzeň, což všechny překvapilo. Vedení města, ale chce přesto v kulturních projektech pokračovat.

Počasí se neblaze podepsalo na letošních sklizních

7. září 2010 17:00 | Celý MS kraj | Tomáš Kořistka

Mizerné počasí na jaře se značně podepsalo na letošní úrodě v celém Moravskoslezském kraji. Na polích už téměř nic nezůstalo a je jasné, že výnosy jsou nižší než loni a také, ve srovnání se zbytkem země, sklidili zemědělci v našem regionu méně.

Ostrava představila projekt na přeměnu Černé louky

7. září 2010 8:15 | Ostrava-město | Tomáš Kořistka

Souboj o Evropské hlavní město kultury 2015 vrcholí. Rozhodnout by se mělo už ve středu, a proto dnes představili architekti světoznámé nizozemské architektonické kanceláře projekt na přeměnu Černé louky v centru Ostravy na kulturní centrum celého kraje. Tento projekt by měl být hlavním triumfem v souboji s Plzní.

Počet sociálních pohřbů narůstá také v našem regionu

6. září 2010 7:29 | Celý MS kraj | Tomáš Kořistka

V Moravskoslezském kraji stejně jako ve zbytku země přibývá takzvaných sociálních pohřbů - tedy pohřbů lidí, ke kterým se nepřihlásí žádní příbuzní. Náklady v těchto případech zaplatí stát. Zajímavé je, že zatímco v menších městech a na vesnicích se to téměř nestává, velká města platí za tyto pohřby statisíce.

Komerční sdělení více

NDL uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Pavelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.


Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.

Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Více