Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Tomáš Kořistka

Kandidáti na místo primátora města Ostravy

13. srpna 2010 0:00 | Ostrava-město | Tomáš Kořistka

Obyvatelé Moravskoslezské metropole Ostravy už znají jména všech kandidátů, kteří se na podzim utkají o post primátora města. Vybírat mohou kromě známých politiků jako je současný primátor Kajnar nebo jeho náměstek Madej i ze zcela nových tváří. K těm asi nejznámějším patří moderátor Aleš Juchelka.

S houstnoucí dopravou přibývá i agresivních řidičů

12. srpna 2010 11:19 | Celý MS kraj | Tomáš Kořistka

Asi každý zaregistroval, že na silnicích přibývá s houstnoucí dopravou také agresivity. Většinou skončí konfrontace řidičů nadávkami nebo troubením. Stále častěji se ale objevují také případy fyzického napadání řidičů navzájem. Na soud už dokonce čeká několik obviněných.

Úspory na dopravních stavbách ovlivní hlavně obyvatele Bohumína

12. srpna 2010 5:25 | Celý MS kraj | Tomáš Kořistka

Nová vláda, která včera získala důvěru poslanecké sněmovny, má jako hlavní prioritu šetření. Úspor chtějí ministři dosáhnout hlavně pozastavením některých dopravních staveb, a to silničních i železničních. V Moravskoslezském kraji by tím asi nejvíce utrpěli obyvatelé Bohumína, kde lidé velice trpí nedokončenou dálnicí D47.

Ostrava již na podzim otevře centrum bezpečné jízdy

10. srpna 2010 0:00 | Ostrava-město | Tomáš Kořistka

Ostrava se už na podzim bude moci pochlubit jedním z nejmodernějších center bezpečné jízdy v Evropě. Budou v něm moci trénovat nejen řidiči osobních aut, ale i autobusů, náklaďáků a dokonce i motorek. Zájemci si budou moci také umazat trestné body z řidičského oprávnění.

Pojišťovna odmítá pojistit majetek, který pravidelně ničí povodně

10. srpna 2010 0:00 | Celý MS kraj | Tomáš Kořistka

Moravskoslezský kraj patří mezi oblasti často sužované povodněmi, a proto už Česká pojišťovna nechce dále pojišťovat majetek, který voda ničí. Jedná se hlavně o silnice a mosty. Hejtman s pojišťovnou vyjednává, jak vše vyřešit, je možné, že v podobných situacích bude v budoucnu muset škodu na krajském majetku uhradit stát.

Obec Jindřichov na Bruntálsku získala od kraje tamní zámeček

5. srpna 2010 0:00 | Celý MS kraj | Tomáš Kořistka

Určitě nejvýznamnější pamětihodností obce Jindřichov na Bruntálsku je tamní zámek. V posledních letech byl domovem mentálně postižených, ale jeho prostory již přestaly vyhovovat, a tak krajský úřad klienty přestěhoval a předal zámek obci. Ta sním má rozsáhlé plány, které by měly obohatit život Jindřichovanů.

Na Hukvaldech proběhla středověká bitva

4. srpna 2010 1:07 | Celý MS kraj | Tomáš Kořistka

Zřícenina hradu Hukvaldy se o víkendu opět vrátila do středověku. Návštěvníci tak mohli na vlastní oči vidět rekonstrukci gotické bitvy. Rytíři v plné zbroji sváděli tuhé boje a chvílemi to vypadalo, že bojují skutečně. Zájem diváků byl tak velký, že Hukvaldy zaznamenaly návštěvnický rekord.

Cizinecká policie provedla razii na staveništi Nové Karoliny v Ostravě

3. srpna 2010 19:44 | Ostrava-město | Tomáš Kořistka

Na staveništi Nové Karoliny v centru Ostravy dnes bylo pořádně rušno. Cizinecká policie s celníky provedla největší razii v historii na nelegální zaměstnávání cizinců. Více než stovka strážců zákona neprodyšně uzavřela celý areál tak, aby nikdo nemohl proklouznout.

Hasiči budou za výjezdy k některým dopravním nehodám placeni

2. srpna 2010 6:00 | Celý MS kraj | Tomáš Kořistka

Hasiči v Moravskoslezském kraji si od 1. srpna nechají za některé výjezdy k dopravním nehodám platit přímo od řidičů. Ti se ale nemusejí bát zdražení. Peníze zaplatí pojišťovny z povinného ručení za auta. Hasiči pak takto získané prostředky mohou využít pro své potřeby. Podobně bude tento systém fungovat v celé zemi.

Ministr životního prostředí Pavel Drobil navštívil Ostravu

30. července 2010 0:00 | Celý MS kraj | Tomáš Kořistka

Všem obyvatelům Moravskoslezského kraje musel udělat radost nový ministr životního prostředí Pavel Drobil. Jako zdejší rodák naplnil očekávání svých voličů a přivezl konkrétní plány, které výrazně zlepší ovzduší. Pouze pro náš kraj jsou připraveny 4 miliardy na ekologizaci.

Komerční sdělení více

NDL uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Pavelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.


Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.

Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Více