Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Podpořte opravu stodoly ve Faunaparku i Charitu Frýdek-Místek, sbírka Daruj F-M pomalu končí

Frýdek-Místek |

Už jen do 20. prosince mohou lidé přispívat na další dva projekty ve sbírce Daruj F-M. Charita Frýdek-Místek se uchází o příspěvek na nákup auta pro Mobilní hospicovou službu a Faunapark zase vybírá každou korunu na kompletní opravu staré stodoly, která slouží k pořádání různých akcí.

Stará stodola ve Faunaparku byla původně určena k demolici. Desítky dobrovolníků ji ale přebudovaly v multifunkční sál, ve kterém už proběhly stovky setkání a přednášek. Díky různým sbírkám a finančním podporám se také postupně opravuje.

Jakub Míček, náměstek primátora Frýdku-Místku/ANO/: "Faunapark v roce 2020 uspořádal více než 30 akcí při veřejnost. Účast byla okolo tří tisíc osob. Naučné programy navštívilo na 900 dětí. Stodolu využívá široká veřejnost, školy, spolky a kluby věnující se vzdělávacím a volnočasovým aktivitám dětí a mládeže."

To nejdůležitější – střecha, do které zatékalo, už je hotová. Kompletní oprava budovy byla vyčíslena na zrhuba 800 tisíc korun. Vše se dělá postupně.

Petr Dvořáček, předseda Spolku pro Faunapark ve F-M: "Ono to možná vypadá trochu směšně, že jsme napřed vybudovali jeviště a hlediště. Ale my jsme v žádném případě neměli ty finance na opravdu té střechy. Hodně nám pomohl nadační fond pivovaru. A jsem mile rád, že nám pomáhá dlouhodobě Magistrát města Frýdku-Místku. A že to Daruj F-M pro nás magistrát udělal. Je to krásný počin a děkujeme."

Spolek vyhlásil sbírku na 50 tisíc korun, stejnou částku může dostat podle pravidel programu od města.

Petr Dvořáček, předseda Spolku pro Faunapark ve F-M: "V první řadě budeme muset doplatit část faktury za opravu střechy a rádi bychom ještě zajistili takové ty koše, které jsou proti padání listí. Stodola určitě bude potřebovat hromosvod, chceme vyměnit přední vstup za krásné dřevěné vrata a pokud vyjdou peníze, tak bychom rádi dali stodole novou omítku zvenku. Vnitřek zůstane zachován tak jak je, to znamená krásné staré cihly."

Druhý projekt ve sbírce Daruj F-M vybírá na pořízení auta pro ošetřovatelky a lékaře Mobilního hospice Charity Frýdek-Místek, kteří navštěvují domácnosti lidí v terminálním stádiu nemoci.

Martin Hořínek, ředitel Charity Frýdek-Místek: "Ta podpora je pro nás důležitá ze dvou rovin. Jedna z nich je samozřejmě ta finanční a materiální, která s tím souvisí. To znamená nové auto. A druhá je to, že to bereme, že se jedná tak trošku o osvětu. Protože je to oblast, o které je dobré, když se mluví. Když lidé ví o tom, že tady tato možnost je. A i z těch statistik vyplývá, že stále více lidí chce ten život dožít ve svém přirozeném prostředí a jsme rádi, že jim to můžeme umožnit."
Jakub Míček, náměstek primátora Frýdku-Místku/ANO/: "Auta využijí sestry, psycholog, sociální pracovník i duchovní pro práci v terénu, v domácnostech, kde se rodiny starají o své příbuzné. Charita tam poskytuje domácí péči a potřebnou psychologickou i duchovní pomoc."

Charita vyhlásila sbírku na 200 tisíc korun. Město pak podle pravidel vybranou částku zdvojnásobí. Přispějte tedy ještě, podobně jako v předchozích sbírkách.

Jakub Míček, náměstek primátora Frýdku-Místku/ANO/: "Program DARUJ F-M má letos za sebou úspěšnou sbírku na opravu věže kostela sv. Martina ve Skalici. Peníze na rekonstrukci významné renesanční památky věnovali převážně místní obyvatelé a firmy, celkem přispěli více než 300 tisíc korun. Město Frýdek-Místek podle pravidel programu přidalo 200 tisíc korun."

Sbírka Daruj F-M na auto pro Charitu a na opravu stodoly ve Faunaparku končí 20. prosince.

Nahlásit chybu


K tématu

Sbírka Daruj F-M vybírá na vzduchotechniku a nábytek v Lidovém domě

Frýdek-Místek rozšířil veřejnou sbírku Daruj F-M o další účel. Tentokrát mohou občané přispět na úpravy a vybavení Lidového domu v Místku. Vybírá se na vzduchotechniku a nový nábytek. Sbírka potrvá do konce roku 2024. Současně v programu běží ještě další dvě předchozí sbírky.

Tříkrálový průvod i letos propojil Frýdek a Místek. Zapojilo se velké množství lidí

Početná družina složená ze Tří králů, jejich doprovodu a také zástupu božího lidu, prošla o víkendu z Frýdku až do Místku. Konal se tady další ročník tradičního Tříkrálového průvodu. I přes nepřízeň počasí ho přišlo podpořit velké množství lidí. Průvod je vždy spojen s Tříkrálovou sbírkou.

Akce Duše na dlani přiblíží ve Frýdku-Místku povědomí o duševním zdraví

Prevence a osvěta v oblasti duševního zdraví. To je hlavní cíl již pravidelné akce Duše na dlani, která proběhne v pátek 13. září ve Faunaparku. Akce je otevřena každému, kdo se chce o duševním zdraví i onemocněních něco dozvědět. Připraveny budou přednášky i drobný kulturní program.


V Tylově sadu ve Slezské Ostravě se konalo Sousedské vinobraní

V nedávno rekonstruovaném Tylově parku na Hladnově ve Slezské Ostravě se konalo první Sousedské vinobraní.

Mladí tanečníci soutěžili ve Frýdlantě nad Ostravicí na Antonio cupu

Ve velkém sále Kulturního centra ve Frýdlantě nad Ostravicí se konal další ročník taneční soutěže Antonio cup pro mladé tanečníky z Česka, Polska a Slovenska.

Popravený polský student má v Opavě opravený hrob a novou pamětní desku

25. října 2024 20:56 | Opava | Jiří Cileček

V Opavě byl odhalený pomník na hrobu Frantiszka Kubici. Studenta teologie, občana Polské republiky, který byl v Opavě zatčený, mučený a následně popravený v Oticích fašisty za II. světové války.

Z hořícího auta po nárazu do domu lidé vytáhli posádku a dva mladé pasažéry oživovali

Včera 22:16 | Celý MS kraj | Libor Běčák

Do velmi náročné záchranné akce se v Chlebovicích na Frýdecko-Místecku okamžitě po nárazu osobního vozidla do rodinného domu zapojili svědci, včetně dvou policistů mimo službu. Auto okamžitě začalo hořet. Dva pasažéry museli oživovat.

Obce v Moravskoslezském kraji dostanou podporu na stavbu nájemního bydlení

25. října 2024 10:35 | Celý MS kraj | Libor Běčák | Regionální zprávy POLAR

Moravskoslezskému kraji se nabízejí možnosti podpory výstavby nových bytů pro nájemní bydlení. O možných investicích v této oblasti se jednalo na odborném fóru na krajském úřadě.

Den stromů v opavských sadech Svobody se nenechaly ujít stovky lidí

Včera 16:01 | Opava | Yvona Fajtová | Opavský expres

Přesně na den, kdy stromy slaví svůj svátek, se okolí Ptačího vrchu proměnilo v pestrou oslavu. Díky slunečnému počasí si ji nenechaly ujít stovky lidí.

V ostravské zoo se narodila mláďata kriticky ohrožených prasat z Filipín

25. října 2024 18:22 | Ostrava-město | Jiří Cileček

Ve výběhu prasat visajánských v Zoo Ostrava mohou trpěliví návštěvníci zahlédnout kromě čtyř dospělých jedinců i dvě mláďata. Selata tohoto vzácného filipínského druhu přišla na svět 13. října. Jejich pohlaví zatím není známo, ale obě se mají čile k světu a jejich matka o ně příkladně pečuje.

Zimní verze opavského festivalu Slunovrat nabídne pestrý program i novinky

Včera 16:06 | Opava | Yvona Fajtová | Opavský expres

Zimní verze oblíbeného festivalu Slunovrat už klepe na dveře. Uskuteční se od 7. do 9. listopadu v kulisách historických budov Opavy a nabídne pestrý program a také novinky.

Maratonský závod omezí i uzavře páteřní dopravní tepny a ulice v Ostravě

24. října 2024 21:09 | Ostrava-město | Jiří Cileček

Ostrava zažije v sobotu 26. října první ročník Zlatého maratonu Emila Zátopka. Jeho součástí bude také 12. ročník Českého běhu žen Ostrava. Poběží se na certifikovaném městském okruhu, který povede napříč nejrušnějšími ulicemi a dopravními tepnami. Řidiči proto musí počítat s řadou uzavírek i dopravních omezení.

Vrátní

Frýdek-Místek Nástup: od 1. listopadu 2024 od 116 Kč/hod.

Začala stavba cyklostezky mezi Frýdkem-Místkem a Palkovicemi

Po dlouhých letech příprav začala stavba cyklostezky mezi Frýdkem-Místkem a Palkovicemi. Ta povede od Olešné a hotová má být do léta příštího roku. Náklady ve výši pod 16 milionů korun budou poměrově hradit obě obce. Velkou část pokryje také dotace.

Ve Frýdku-Místku bude popovodňová benefiční akce Beskydy pro Jeseníky

Frýdek-Místek podpoří Jesenicko, které se vzpamatovává ze zářijových povodní. V Národním domě byla naplánována unikátní benefice. Organizátoři připravili atmosféru jesenických trhů s tamními prodejci, zajímavé hudební kapely i folklorní scénu s cimbálovou muzikou a dobrým vínem.

Frýdek-Místek získal ocenění za projekt Stravenka F-M i zapojení do akce Ukliďme Česko

Frýdek-Místek slaví úspěch v celostátní ekologické soutěži díky dvěma osvětovým akcím. Kolektivní systém Nevajgluj, který se snaží omezit odhazování nedopalků a odpadků ve veřejném prostoru, ocenil projekt Stravenka F-M a zapojení veřejnosti do akce Ukliďme Česko.

Projekt Connect with creativity na SPŠ, OA a JŠ ve Frýdku-Místku byl úspěšně dokončen

23. října 2024 8:05 | Frýdek-Místek | Tomáš Tikal | Studuj u nás

Největší frýdecko-místecká střední škola je velmi aktivní v projektech - národních i mezinárodních. Poslední úspěšný projekt na SPŠ, OA a JŠ ve Frýdku-Místku nesl název Connect with creativity.

Vyřazené parkovací automaty poslouží ve Frýdku-Místku jako knihobudky

Technické služby Frýdek-Místek přišly s ekologickým nápadem. Vyřazený parkovací automat neskončil ve starém železe, ale stala se z něj knihobudka. První kus prototypu už slouží pacientům i návštěvníkům v areálu nemocnice. Navíc v prostorách terapeutické zahrádky.

Trh vzdělávání a uplatnění pomáhal žákům ve Frýdku-Místku s výběrem dalšího studia

Frýdek-Místek ve spolupráci s Úřadem práce uspořádal další ročník tradičního Trhu vzdělávání a uplatnění. Ten pomáhá především žákům základních škol s výběrem dalšího studia. Prezentaci zde mělo i několik zaměstnavatelů a nechyběla ani nabídka vzdělávání pro dospělé.

Podpořte opravu stodoly ve Faunaparku i Charitu Frýdek-Místek, sbírka Daruj F-M pomalu končí
Vydáno 13. prosince 2021 16:43, Frýdek-Místek, Jiří Cileček
Už jen do 20. prosince mohou lidé přispívat na další dva projekty ve sbírce Daruj F-M. Charita Frýdek-Místek se uchází o příspěvek na nákup auta pro Mobilní hospicovou službu a Faunapark zase vybírá každou korunu na kompletní opravu staré stodoly, která slouží k pořádání různých akcí.

Stará stodola ve Faunaparku byla původně určena k demolici. Desítky dobrovolníků ji ale přebudovaly v multifunkční sál, ve kterém už proběhly stovky setkání a přednášek. Díky různým sbírkám a finančním podporám se také postupně opravuje.

Jakub Míček, náměstek primátora Frýdku-Místku/ANO/: "Faunapark v roce 2020 uspořádal více než 30 akcí při veřejnost. Účast byla okolo tří tisíc osob. Naučné programy navštívilo na 900 dětí. Stodolu využívá široká veřejnost, školy, spolky a kluby věnující se vzdělávacím a volnočasovým aktivitám dětí a mládeže."

To nejdůležitější – střecha, do které zatékalo, už je hotová. Kompletní oprava budovy byla vyčíslena na zrhuba 800 tisíc korun. Vše se dělá postupně.

Petr Dvořáček, předseda Spolku pro Faunapark ve F-M: "Ono to možná vypadá trochu směšně, že jsme napřed vybudovali jeviště a hlediště. Ale my jsme v žádném případě neměli ty finance na opravdu té střechy. Hodně nám pomohl nadační fond pivovaru. A jsem mile rád, že nám pomáhá dlouhodobě Magistrát města Frýdku-Místku. A že to Daruj F-M pro nás magistrát udělal. Je to krásný počin a děkujeme."

Spolek vyhlásil sbírku na 50 tisíc korun, stejnou částku může dostat podle pravidel programu od města.

Petr Dvořáček, předseda Spolku pro Faunapark ve F-M: "V první řadě budeme muset doplatit část faktury za opravu střechy a rádi bychom ještě zajistili takové ty koše, které jsou proti padání listí. Stodola určitě bude potřebovat hromosvod, chceme vyměnit přední vstup za krásné dřevěné vrata a pokud vyjdou peníze, tak bychom rádi dali stodole novou omítku zvenku. Vnitřek zůstane zachován tak jak je, to znamená krásné staré cihly."

Druhý projekt ve sbírce Daruj F-M vybírá na pořízení auta pro ošetřovatelky a lékaře Mobilního hospice Charity Frýdek-Místek, kteří navštěvují domácnosti lidí v terminálním stádiu nemoci.

Martin Hořínek, ředitel Charity Frýdek-Místek: "Ta podpora je pro nás důležitá ze dvou rovin. Jedna z nich je samozřejmě ta finanční a materiální, která s tím souvisí. To znamená nové auto. A druhá je to, že to bereme, že se jedná tak trošku o osvětu. Protože je to oblast, o které je dobré, když se mluví. Když lidé ví o tom, že tady tato možnost je. A i z těch statistik vyplývá, že stále více lidí chce ten život dožít ve svém přirozeném prostředí a jsme rádi, že jim to můžeme umožnit."
Jakub Míček, náměstek primátora Frýdku-Místku/ANO/: "Auta využijí sestry, psycholog, sociální pracovník i duchovní pro práci v terénu, v domácnostech, kde se rodiny starají o své příbuzné. Charita tam poskytuje domácí péči a potřebnou psychologickou i duchovní pomoc."

Charita vyhlásila sbírku na 200 tisíc korun. Město pak podle pravidel vybranou částku zdvojnásobí. Přispějte tedy ještě, podobně jako v předchozích sbírkách.

Jakub Míček, náměstek primátora Frýdku-Místku/ANO/: "Program DARUJ F-M má letos za sebou úspěšnou sbírku na opravu věže kostela sv. Martina ve Skalici. Peníze na rekonstrukci významné renesanční památky věnovali převážně místní obyvatelé a firmy, celkem přispěli více než 300 tisíc korun. Město Frýdek-Místek podle pravidel programu přidalo 200 tisíc korun."

Sbírka Daruj F-M na auto pro Charitu a na opravu stodoly ve Faunaparku končí 20. prosince.

Zdroj: https://polar.cz/index.php/zpravy/frydeckomistecko/frydek-mistek/11000028946/podporte-opravu-stodoly-ve-faunaparku-i-charitu-frydekmistek-sbirka-daruj-fm-pomalu-konci