Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Agentura CzechInvest radila ve Frýdku-Místku, jak čerpat dotace na podporu podnikání

Frýdek-Místek |

Agentura CzechInvest představila podnikatelům ve Frýdku-Místku možnosti čerpání dotací z programu Spravedlivá transformace. I jiné novinky v oblasti podpory podnikání. Město zapojilo akci i do série přednášek z projektu Podnikej F-M. Akademie, která zdarma pomáhá živnostníkům s rozvojem jejich podnikání.

Multifunkční sál Národního domu ve Frýdku-Místku zaplnili místní podnikatelé, kterým představila Agentura pro podporu podnikání a investic možnosti čerpání různých dotací.

Jan Belardi, ředitel regionální kanceláře CzechInvest v MSK; Agentura pro podporu podnikání a investic: "Naše regionální kancelář agentury CzechInvest pořádá tuto roadshow podpory podnikání. Přičemž jednou ze zastávek je právě i Frýdek-Místek. Vyjíždíme do území za podnikateli a živnostníky, abychom jim společně s našimi partnery představili novinky v rámci podpory podnikání, které souvisí s operačním programem Spravedlivá transformace."
Jakub Míček (ANO), náměstek primátora Frýdku-Místku: "Roadshow, kterou pořádá CzechInvest v rámci prezentace Operačního programu Spravedlivá transformace, zavítala i do Frýdku-Místku. S tím, že nám se ji podařilo zapojit do projektu Podnikej F-M, který pořádáme už jako třetí ročník. S tím, že se díky tomuto přidala jedenáctá přednáška. Právě o tom, jak lze čerpat finanční prostředky z operačního programu Spravedlivá transformace."
Jan Belardi, ředitel regionální kanceláře CzechInvest v MSK; Agentura pro podporu podnikání a investic: "Zájemci o naše akce se mohou dozvědět aktuální informace ohledně takzvaných podnikatelských voucherů, které budou spuštěny v lednu. Nebo například novinky ze strany Národní rozvojové banky, co se týče úvěrů transformace. A dalších specifických nástrojů podpory podnikání, které jsou určeny pouze pro kraje postižené těžbou uhlí. To znamená Moravskoslezský, Ústecký a Karlovarský kraj."

Roadshow má 7 zastávek napříč celým Moravskoslezským krajem.

Jan Belardi, ředitel regionální kanceláře CzechInvest v MSK; Agentura pro podporu podnikání a investic: "Vysoká účast na našich akcích nás velmi těší a dokládá to zájem těch podnikatelů o ty novinky, které se chystají v rámci toho operačního programu."

Akce může pomoci také drobným podnikatelům, kteří teprve začínají a zapojili se do Akademie pro obchodníky Podnikej F-M, která jim ve městě radí, jak se prosadit.

Kamila Smutná, organizátorka Akademie pro obchodníky: "Jedná se o sérii seminářů, setkání. To znamená, že kdokoliv by měl zájem podnikat a je z Frýdku-Místku, tak se může připojit. Na stránkách Podnikej F-M máme semináře na témata jako marketingová strategie, Canva, copywriting."
Jakub Míček (ANO), náměstek primátora Frýdku-Místku: "Celkově projekt Podnikej F-M je stále více naplněn účastníky. Myslím si, že pro ně má čím dál tím větší význam navštěvovat semináře, ve kterých se vždycky dozví něco nového. Je vidět, že ten zájem je veliký, takže jej hodnotím velice kladně."
Kamila Smutná, organizátorka Akademie pro obchodníky: "Semináře běží až do konce června. Připojit se můžete průběžně a díky podpoře města Frýdek-Místek jsou veškeré aktivity pro účastníky zdarma. Máme semináře na témata jako marketingová strategie, fotografický workshop. V lednu se budeme učit, jak konečně začít s AI, s umělou inteligencí, takže témata jsou určitě zajímavá."

Semináře Podnikej F-M probíhají online a také formou osobních setkání.

Nahlásit chybu


K tématu

Moravskoslezský kraj pomůže obcím nastartovat rozvojové projekty

22. února 2024 15:15 | Celý MS kraj | Jiří Cileček

Moravskoslezský kraj dá obcím peníze na přípravu projektových dokumentací. Výrazně tak zvýší jejich šanci získat prostředky z národních nebo evropských dotačních programů. Na přípravu obecních projektů půjde z krajské pokladny 18,75 milionu korun.

Projekt Corrency dál přispívá dětem ze Slezské Ostravy na kroužky

8. srpna 2023 10:58 | Ostrava-Slezská Ostrava | Jiří Cileček

Rodiče ze Slezské Ostravy mohou opět žádat o příspěvek na mimoškolní aktivity svých dětí. Projekt Corrency vstoupil od začátku měsíce do druhé etapy. V každé z nich je možné získat 500 korun. Stačí se zaregistrovat přes internet a vybrat si, do jakého kroužku bude dítě chodit.

Obědy zdarma mohou využít nově i střední školy v Moravskoslezském kraji

10. října 2023 12:50 | Celý MS kraj | Jiří Cileček

Moravskoslezský kraj se už sedmým rokem zapojil do projektu Obědy do škol. Nabízí školám, aby si zažádaly o příspěvky na obědy pro děti ze sociálně slabších rodin. Letos mohou mít zdarma obědy kromě dětí z mateřinek a základních škol také středoškoláci. Moravskoslezský kraj na tento projekt získal z evropských zdrojů 63 milionů korun, dalších 7 má alokováno ve svém rozpočtu. Tyto peníze jsou určené na tento a příští školní rok.


Investice spojené s dopravním omezením jsou pro centrum Ostravy klíčové

Centrum Ostravy čekají v následujících 5 letech velké investice. Nový koncertní sál, výstavba knihovny Černá kostka, proměna sadu Dr. Milady Horákové, revitalizace Náměstí republiky a Frýdlantských mostů, výstavba parkovacích domů a další stavby. Vše je bohužel spojeno i s řadou dopravních omezení. Ale tyto investice jsou klíčové pro další rozvoj města.

Na zámku Hošťálkovy objevili dosud neznámé fresky

4. července 2024 19:24 | Celý MS kraj | Karel Soukop | Jesenický expres

Na zámku Hošťálkovy mezi Krnovem a Bruntálem objevili provozovatelé nové malby, o kterých nevěděli ani restaurátoři. Zámek měl v historii velké štěstí v tom, že nebyl zásadně devastován, pouze výmalby byly kompletně zatřeny. Před válkou patřil rodu Skrbenských a následně rodu Arco.

V Havířově se konalo diskuzní fórum zástupců zdravotnictví v MSK

Ředitelé nemocnic a pověření zástupci zdravotních pojišťoven společně se zástupci vedení Moravskoslezského kraje a Lékařské fakulty OU diskutovali o situaci ve zdravotnictví a problémech, se kterými se v našem kraji potýkají.

Jednotka dobrovolných hasičů ve Městě Albrechticích je nejstarší v okrese, oslavila 150 let

4. července 2024 19:42 | Celý MS kraj | Karel Soukop | Jesenický expres

V MS kraji působí na 260 profesionálních i dobrovolných hasičských jednotek. Z toho je téměř 250 jednotek dobrovolných. Nejdéle existující Sbor dobrovolných hasičů v okrese působí ve Městě Albrechticích a velkou akcí právě oslavil svých 150 let.

Na návěsu kamionu ve Zbyslavicích začal hořet koks, škoda milion korun

Včera 12:06 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

V noci na pátek 5. července začal hořet koks na návěsu kamionu ve Zbyslavicích. Po telefonátu na tísňovou linku v jednu hodinu v noci na místo zamířily tři jednotky hasičů. Požár napáchal škodu za zhruba milion korun.

Mariánskohorská radnice dál opravuje silnice. Teď přišla na řadu ulice Karasova, která byla samá boule

Ulice Karasova v Ostravě-Mariánských Horách prochází kompletní rekonstrukcí. Potřebovala ji už dlouhou dobu, byla totiž tak zvlněná, že připomínala spíše přírodní tankodrom, po kterém se téměř nedalo jezdit.

Na rozvoj sociálních služeb přispěje Ostrava 6 mil. korun. Podpoří 29 žádostí

4. července 2024 8:58 | Ostrava-město | Tomáš Kořistka | Ostravské minuty

Ostrava podpoří celkem 29 projektů, které rozvíjejí sociální služby. Nejčastěji se jedná o podporu zlepšování životních podmínek pro seniory nebo osoby se zdravotním postižením.

Děti ve Frýdku-Místku soutěžily na dopravním hřišti o Putovní pohár

Městská policie pořádala na dopravním hřišti ve Frýdku-Místku soutěž Putovní pohár. Žáci čtvrtých tříd mezi sebou poměřili znalosti z teorie i v praktickém simulovaném provozu. Ti nejlepší si odnesli pohár i věcné ceny.

Mladí lidé z několika zemí řešili digitální technologie, umělou inteligenci nebo fake news

4. července 2024 8:58 | Jablunkov | Libor Běčák

V rámci mezinárodního výměnného programu Erasmus+ se na Jablunkovsku opět setkaly skupiny studentů z několika evropských zemí, které tam řešily problematiku související s jejich studijními obory nebo zájmy.

Zastupitelé Ostravy schválili memorandum k Bazalům. Nový stadion pojme asi 17 tisíc lidí

4. července 2024 13:23 | Ostrava-město | Tomáš Kořistka | Ostravské minuty

Zastupitelstvo Ostravy se napříč politickým spektrem shodlo, že Baník potřebuje nový fotbalový stadion na Bazalech. Bylo schváleno memorandum, které deklaruje další konkrétní kroky k přípravě projektu. Stavba by měla být zahájena za 3 roky.

Taneční studio Dancepoint Frýdek-Místek připravilo pro děti letní tábory i jednodenní akce

Taneční studio Dancepoint Frýdek-Místek se opět zapojilo do letní akce Prázdniny ve městě. Kromě jednodenních akcí pro děti, ale připravilo také několik vlastních příměstských táborů.

Rekonstrukce pobočky Domova pro seniory ve Frýdku-Místku je před dokončením

Rekonstrukce pobočky domova pro seniory ve Frýdku-Místku je před dokončením. Dodělávají se vnitřní stavební práce a v průběhu prázdnin by měl být objekt předán provozovateli, který ho následně začne vybavovat. V domově bude 27 lůžek s vysokým komfortem.

Opilý mladík a jeho kamarád seděli se zbraněmi nedaleko festivalu ve Frýdku-Místku, lidé je v obavě nahlásili policistům

2. července 2024 8:58 | Frýdek-Místek | Lukáš Zavadil

Policisté ve Frýdku-Místku byli v sobotu večer informováni, že u řeky Ostravice nedaleko festivalu FM City Fest se pohybuje muž s dlouhou zbraní. Na místo okamžitě vyrazili společně se strážníky a zajistili 19letého mladíka. Ten seděl na trávě se svým známým a vedle sebe měl skutečně položenou dlouhou zbraň a igelitovou tašku.

Frýdek-Místek chce ihned po nabytí Českého domu začít se záchovnými pracemi na objektu

Nákup Českého domu je pro Frýdek-Místek významnou událostí. V průběhu let se navíc podařilo dohodami snížit jeho cenu o více než 5 milionů. Jakmile bude objekt přepsán na město, okamžitě začnou záchovné práce.

ZUŠ Frýdek-Místek pořádala Galakoncert populárních melodií

Základní umělecká škola Frýdek-Místek připravila unikátní akci. Pěvecké sbory a smyčcové orchestry spojily síly a společně připravili Galakoncert populárních melodií. Na akci, která sklidila velký úspěch vystoupilo na 130 účinkujících.

Školáci z Chlebovic u Frýdku-Místku dostávali vysvědčení ve včelařském muzeu

Školáci mají za sebou předávání vysvědčení. V Chlebovicích letos pro tuto událost zvolili prostory včelařského muzea. Prvňáčkům sem přijel předat vysvědčení osobně i primátor Frýdku-Místku.

Agentura CzechInvest radila ve Frýdku-Místku, jak čerpat dotace na podporu podnikání
Vydáno 13. listopadu 2023 13:39, Frýdek-Místek, Jiří Cileček
Agentura CzechInvest představila podnikatelům ve Frýdku-Místku možnosti čerpání dotací z programu Spravedlivá transformace. I jiné novinky v oblasti podpory podnikání. Město zapojilo akci i do série přednášek z projektu Podnikej F-M. Akademie, která zdarma pomáhá živnostníkům s rozvojem jejich podnikání.

Multifunkční sál Národního domu ve Frýdku-Místku zaplnili místní podnikatelé, kterým představila Agentura pro podporu podnikání a investic možnosti čerpání různých dotací.

Jan Belardi, ředitel regionální kanceláře CzechInvest v MSK; Agentura pro podporu podnikání a investic: "Naše regionální kancelář agentury CzechInvest pořádá tuto roadshow podpory podnikání. Přičemž jednou ze zastávek je právě i Frýdek-Místek. Vyjíždíme do území za podnikateli a živnostníky, abychom jim společně s našimi partnery představili novinky v rámci podpory podnikání, které souvisí s operačním programem Spravedlivá transformace."
Jakub Míček (ANO), náměstek primátora Frýdku-Místku: "Roadshow, kterou pořádá CzechInvest v rámci prezentace Operačního programu Spravedlivá transformace, zavítala i do Frýdku-Místku. S tím, že nám se ji podařilo zapojit do projektu Podnikej F-M, který pořádáme už jako třetí ročník. S tím, že se díky tomuto přidala jedenáctá přednáška. Právě o tom, jak lze čerpat finanční prostředky z operačního programu Spravedlivá transformace."
Jan Belardi, ředitel regionální kanceláře CzechInvest v MSK; Agentura pro podporu podnikání a investic: "Zájemci o naše akce se mohou dozvědět aktuální informace ohledně takzvaných podnikatelských voucherů, které budou spuštěny v lednu. Nebo například novinky ze strany Národní rozvojové banky, co se týče úvěrů transformace. A dalších specifických nástrojů podpory podnikání, které jsou určeny pouze pro kraje postižené těžbou uhlí. To znamená Moravskoslezský, Ústecký a Karlovarský kraj."

Roadshow má 7 zastávek napříč celým Moravskoslezským krajem.

Jan Belardi, ředitel regionální kanceláře CzechInvest v MSK; Agentura pro podporu podnikání a investic: "Vysoká účast na našich akcích nás velmi těší a dokládá to zájem těch podnikatelů o ty novinky, které se chystají v rámci toho operačního programu."

Akce může pomoci také drobným podnikatelům, kteří teprve začínají a zapojili se do Akademie pro obchodníky Podnikej F-M, která jim ve městě radí, jak se prosadit.

Kamila Smutná, organizátorka Akademie pro obchodníky: "Jedná se o sérii seminářů, setkání. To znamená, že kdokoliv by měl zájem podnikat a je z Frýdku-Místku, tak se může připojit. Na stránkách Podnikej F-M máme semináře na témata jako marketingová strategie, Canva, copywriting."
Jakub Míček (ANO), náměstek primátora Frýdku-Místku: "Celkově projekt Podnikej F-M je stále více naplněn účastníky. Myslím si, že pro ně má čím dál tím větší význam navštěvovat semináře, ve kterých se vždycky dozví něco nového. Je vidět, že ten zájem je veliký, takže jej hodnotím velice kladně."
Kamila Smutná, organizátorka Akademie pro obchodníky: "Semináře běží až do konce června. Připojit se můžete průběžně a díky podpoře města Frýdek-Místek jsou veškeré aktivity pro účastníky zdarma. Máme semináře na témata jako marketingová strategie, fotografický workshop. V lednu se budeme učit, jak konečně začít s AI, s umělou inteligencí, takže témata jsou určitě zajímavá."

Semináře Podnikej F-M probíhají online a také formou osobních setkání.

Zdroj: https://polar.cz/index.php/zpravy/frydeckomistecko/frydek-mistek/11000040082/agentura-czechinvest-radila-ve-frydkumistku-jak-cerpat-dotace-na-podporu-podnikani