Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Rozvoj orlovské části Výhoda brzdí OKD

Orlová |

Již několik let vůbec neví co bude dál s jejich domy a okolím obyvatelé orlovské části Výhoda. Pod jejich domy je těžební kra. Společnost OKD není schopna říct, zda tam bude těžit, či nikoli. To brzdí celou oblast. Lidé tam nemohou volně přistavovat na svých vlastních pozemcích, někteří živnostníci přicházejí o zisky a rozvíjet své plány tam nemůže ani samo město Orlová.

Nahlásit chybu


Zdravotnice z havířovské nemocnice prošly kurzem sebeobrany, nakládačku od nich dostal i ředitel

Hned dva kurzy sebeobrany zaplnily zdravotnice z havířovské nemocnice. Strážníci je učili, jak reagovat na nejrůznější krizové situace. A že to ženy pochopily správně, pocítil na vlastní kůži i ředitel nemocnice.

Slezskoostravské ZŠ se zapojily do projektu proti menstruační chudobě, Škrobálkova je v první řadě

Základní škola Škrobálkova ve Slezské Ostravě je jednou ze čtyř pilotních škol v rámci projektu zaměřeného na menstruační chudobu. Jako jedna z prvních ostravských škol vstoupila do jeho druhé části, která žákyním zprostředkuje volný odběr menstruačních pomůcek.

Nemocnice v Havířově uspořádala již 11. ročník Dne zdraví

Havířovská nemocnice se dlouhodobě věnuje prevenci. Během roku pořádá mnoho různě zaměřených akcí. Tou největší a nejkomplexnější je Den zdraví.

DPO modernizuje zastávky v Ostravě. Nejvíc jich je v obvodu Ostrava-jih

V těchto dnech se dokončuje první fáze modernizace devíti tramvajových zastávek v obvodu. Cílem je jednotný vzhled podle nového městského standardu. DPO navíc aktuálně vypisuje výběrové řízení na zhotovitele modernizace dalších zastávek.

Frýdek-Místek získal ocenění za projekt Stravenka F-M i zapojení do akce Ukliďme Česko

Frýdek-Místek slaví úspěch v celostátní ekologické soutěži díky dvěma osvětovým akcím. Kolektivní systém Nevajgluj, který se snaží omezit odhazování nedopalků a odpadků ve veřejném prostoru, ocenil projekt Stravenka F-M a zapojení veřejnosti do akce Ukliďme Česko.

Letiště Leoše Janáčka Ostrava letos zaznamenalo historicky nejúspěšnější sezónu

Dnes 13:05 | Celý MS kraj | Jiří Cileček

450 tisíc odbavených cestujících za prvních 9 měsíců roku 2024. Pro ostravské letiště jde o rekord. V porovnání se stejným obdobím loňského roku se jedná o 45% nárůst. V letošní sezóně nabídlo letiště 31 destinací, z nichž 13 bylo nových, a už od začátku sezóny o ně byl velký zájem. Mezi nejpopulárnější novinky patřila Malaga ve Španělsku, egyptská Marsa Matrouh, tuniská Enfidha, Chania na řeckém ostrově Kréta, Dalamán v Tureku a albánská Tirana.

Obnova infrastruktury na Vrbensku po povodni pokračuje, některé cesty a mosty neexistují

Ve Vrbně pod Pradědem a okolí pokračují práce na postupném obnovování infrastruktury, kterou poškodila nedávná povodeň. Některá místa jsou však stále neprůjezdná, protože voda strhla mosty i celé úseky silnic.

Prostor před poliklinikou v Ostravě-Hrabůvce je po rekonstrukci

Veřejný prostor před poliklinikou v Ostravě-Hrabůvce má novou tvář. První rekonstrukce od 70. let minulého století, která byla zahájena loni v srpnu, skončila. Souběžně byla dokončena oprava přilehlých parkovišť.

Městský obvod Ostrava-Vítkovice letos investuje 13 milionů Kč do opravy hřbitova

Na hřbitově v Ostravě-Vítkovicích probíhá oprava chodníků a kanalizace. Některým lidem se tak zkomplikuje cesta ke hrobům za což se radnice omlouvá a prosí občany o shovívavost.

Děti společně s rodiči a hasiči pouštěly draky

Včera 13:39 | Stonava | Jiří Brzóska | Stonavský expres

Děti z mateřské školy na Hořanech zažily nezapomenutelné podzimní odpoledne. Společně se svými staršími sourozenci, rodiči a stonavskými dobrovolnými hasiči se sešly u hasičárny na Novém Světě, aby si užily odpoledne plné zábavy.


V kině Centrum se konala předpremiéra filmu Tajemství smrti

V kině Centrum se konala předpremiéra dokumentárního filmu Tajemství smrti. Diváci měli možnost si na toto téma popovídat s režisérem filmu Viliamem Poltikovičem i hereckým průvodcem filmu Jaroslavem Duškem.

Město ocenilo pracovníky v sociálních službách i dárce krve

V polovině října proběhlo na radnici ve Staré Orlové slavnostní oceňování pracovníků v sociálních službách v rámci Týdne sociálních služeb České republiky. U této příležitosti bylo oceněno i 38 dárců krve.

Polská scéna TD zve na „Dziady“, hrát se bude v kostele

Včera 13:40 | Stonava | Jiří Brzóska | Stonavský expres

Herci Polské scény Těšínského divadla opět přijedou do Stonavy. Tentokrát ale nevystoupí v sále domu PZKO. Představení „Dziady“ se odehraje ve stonavském římskokatolickém kostele.

Stonavský dorost v roli domácích i hostů

Včera 13:38 | Stonava | Jiří Brzóska | Stonavský expres

Velmi zajímavé fotbalové utkání má za sebou stonavský dorost. Sportovní klub Stonava má totiž hned dvě družstva, dorost A a dorost B. Obě hrají stejnou soutěž. Na stonavský trávník nastoupila proti sobě.

Scena Bajka na wyjazdach

Przedstawienia Sceny Bajka są dla najmłodszych widzów wielkim przeżyciem. I to się w ciągu dziesięcioleci nie zmienia. Tyle że teraz to nie widz przychodzi do teatru, a teatrzyk przyjeżdża do widza, z powodu trwającego remontu budynku teatru.

V Karviné se konal Miniveletrh sociálních služeb. Nabídl poradenství i výrobky klientů

22. října 2024 18:56 | Karviná | Monika Danková | Karvinský expres

Centrální tržnice v Karviné-Fryštátě patřila opět po roce poskytovatelům sociálních a návazných služeb a to v rámci miniveletrhu, kde se všichni společně prezentovali. Návštěvníci tak mohli získat na jednom místě potřebné informace k různým službám ve městě a měli možnost zakoupit si výrobky uživatelů.

Rozvoj orlovské části Výhoda brzdí OKD
Vydáno 12. července 2010 17:15, Orlová, Eva Bednářová
Již několik let vůbec neví co bude dál s jejich domy a okolím obyvatelé orlovské části Výhoda. Pod jejich domy je těžební kra. Společnost OKD není schopna říct, zda tam bude těžit, či nikoli. To brzdí celou oblast. Lidé tam nemohou volně přistavovat na svých vlastních pozemcích, někteří živnostníci přicházejí o zisky a rozvíjet své plány tam nemůže ani samo město Orlová.

Zdroj: https://polar.cz/index.php/zpravy/karvinsko/orlova/37344/rozvoj-orlovske-casti-vyhoda-brzdi-okd