Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

V Ostravě proběhla největší krypto konference v Česku, o druhý ročník ChainCampu byl obrovský zájem

Celý MS kraj |

Ostrava - ještě před 30 lety hornické město, 18. září 2021 dějiště největší krypto konference v Česku. Konference ze světa blockchainu, kryptoměn a nových technologií. O akci byl obrovský zájem, tisícovka diváků rychle zaplnila prostory Vysoké školy báňské.

Martin Kuchař, organizátor ChainCampu: "Chceme ukázat, že svět kryptoměn nežije vedle toho běžného, který všichni známe. Ty světy žijí společně. A právě Chaincamp vznikl proto, aby ukázal, že to není žádná věda. Celé je to proto, aby ti lidi tady mohli přijít a zjistit, jak je to jednoduché, že jsou to technologie dneška, zítřka, budoucnosti a měli tady prostor si popovídat s těmi nejlepšími osobnostmi z Česka, Slovenska, ale i z okolí."

Do Ostravy přijela řada zvučných jmen a špičky česko-slovenské kryptokomunity. Zaplněná aula sledovala například přednášku známého youtubera Jakuba Kicoma Vejmoly s názvem Bitcoin je Long game.

Jakub Kicom Vejmola, Bitcoinovej kanál: "Já si myslím, že BTC není cesta jak rychle zbohatnout, ale hlavně jak pomalu nezchudnout. A to v té době, kdy dneska vidíme, že těch peněz v tom systému přibývá do nekonečna, tak si to prostě uvědomuje čím dál víc lidí a BTC tady s námi i z tohoto důvodu zůstane hodně dlouhou dobu, protože Bitcoin je prostě long game."

Dušan Matuška nebo Jakub Kraľovanský zase radili lidem, na co by si lidé při nákupu kryptoměn měli dát největší pozor.

Jakub Kraľovanský, Trader 2.0: "Snažíme se na této konferenci upozorňovat hlavně nováčky, že není to hned Lamborghini, do zítřka milionáři, ale opravdu když někdo něco investuje, tak jen to, co může ztratit. Snažíme se na této konferenci vystihnout podstatu a hodnotu o čem to celé je, aby lidé nešíleli a nešli čistě jen za těmi zisky."
Alex Pilař, Pallaemon Digital: "Bitcoin se teď samozřejmě dostává do mainstreamu, to má obrovské výhody a nevýhody. Výhody v tom, že se o něm mluví, že se normalizuje diskuze o Bitcoinu i v médiích, už to není jenom nějaké obskurní téma. Nevýhoda bude v tom, že se všichni regulátoři na něho budou soustředit a budou hledat cesty, jak ho dostat pod kontrolu, což se jim samozřejmě nepodaří, ale bude to dobrodružství, které budeme prožívat několik let."
návštěvník ChainCampu 2021: "Na Chaincampu jsem poprvé, jsou tu velice zajímavý lidi, doufám, že si to užijeme, zatím je to pecka. Kryptoměny samozřejmě používám, zatím se s nimi moc platit nedá, ale uvidíme do budoucnosti, třeba to bude lepší."
Lukáš Kovanda, hlavní ekonom Trinity bank: "ČR určitě patří k lídrům světového trhu, protože tady vznikaly a vznikají klíčové aplikace, platformy. Všechno, co vlastně nyní využívají lidé co se týče krypta na celém světě, takže tady je obrovský potenciál. Ale nečekal bych od politiků, od vlády, že to budou nějak podporovat, protože stále ještě Bitcoinu a cryptu vůbec nerozumí, bojí se toho. To si myslím, že ale částečně může učinit česká centrální banka, ta je osvícená, ta ví, o co jde. Ale tam zase se nedá očekávat z hlediska mezinárodních ohledů, které bude mít, aby nějak explicitně horovala pro Bitcoin."

Organizátoři už teď zvažují přesunutí konference na jiné místo, o ChainCamp je velký zájem a potřebuje větší kapacitu pro návštěvníky.

Martin Kuchař, organizátor ChainCampu: "Letos jsme na limitu těch prostor. Příští rok bude výzvou, uvidíme. Myslíme si, že bychom to mohli ještě nějak znásobit, ale nechceme přijít o ten koncept toho, jak to funguje teď, to že jsou tady ty spíkři pro lidi, je to na pohodu, aby si to všichni mohli užít."

Návštěvníci Chaincampu se mohli svézt Teslou a přispět na dobrou věc. Vybrané peníze z jízd spolu s dobrovolnými částkami totiž putují dětskému Oddělení hematologie a hematoonkologie FNO.

Nahlásit chybu


K tématu

Muž z Ostravy přišel o 2,2 milionu. Naletěl na falešnou reklamu s Jakubem Prachařem

27. března 2024 16:00 | Celý MS kraj | Jiří Cileček

Falešné reklamy se slavnými osobnosti v poslední době zaplavily internet a sociální sítě. Na jedno z videí se chytil i muž středního věku z Ostravy. Reklama nabízela velké a rychlé zhodnocení peněz. Podvodník na telefonu pak muže přesvědčil k investici do kryptoměny a postupně ho připravil o více než 2,2 milionu korun.

Podvodníci s kryptoměnou připravili muže z Havířova o milion korun

3. listopadu 2023 10:51 | Celý MS kraj | Jiří Cileček

59letý muž z Havířova chtěl vydělat na investici do kryptoměny. Nechal se ale napálit vysokým zhodnocením na neznámých internetových stránkách. Kontaktovali ho podvodníci a doslova si ho omotali kolem prstu. Naslibovali mu vysoké zhodnocení peněz a muž jim začal posílat peníze. Nakonec přišel o milion korun. Peníze už zřejmě nikdy neuvidí. Podobných podvodů bohužel neustále přibývá.

Podvodník chtěl přes důvěřivou ženu z Ostravy vyprat kradené peníze

23. ledna 2024 9:29 | Ostrava-město | Jiří Cileček

Podvodník se snažil přes Facebook zmanipulovat 61letou ženu z Ostravy. Nejprve ji chtěl připravit o její úspory, to ale odmítla. Tak ji přesvědčil ať si založí účet, na který jí přijdou peníze od údajných investorů. Ty pak měla vybrat a vložit do bitcoinmatu. Doslova na poslední chvíli si žena uvědomila, že to asi nebude jen tak a peníze přímo od vkladomatu odnesla na policii.


Senior v nazouvácích se ztratil na procházce, policie ho našla několik kilometrů od domova

Dnes 10:01 | Studénka | Lukáš Zavadil

Úterní pátrání po téměř 80letém seniorovi na Novojičínsku mělo šťastný konec. Muž, který se vydal na procházku bez mobilního telefonu a v nazouvácích, byl nalezen několik kilometrů od domova díky rychlému zásahu policie a spolupráci s veřejností. Senior byl převezen do nemocnice, kde se potvrdilo, že je v dobrém zdravotním stavu.

V Ostravě-Třebovicích vznikl nový park. Vysadili ho studenti v rámci soutěže Lipová ratolest

Studenti desítky zahradnických škol z celého Česka vysadili v Třebovicích nový park v rámci soutěže Lipová ratolest. Své zastoupení měla i Ostrava v podobě družstva ze zdejší Střední zahradnické školy.

Do Hlučína přijeli mladí malíři - natěrači z celé republiky

Včera 12:05 | Celý MS kraj | Tomáš Tikal | Studuj u nás

Už podvanácté se sešli mladí malíři a natěrači z celé České republiky na Mírovém náměstí na akci Hlučín, město s řemeslnou tradicí. Cílem je propagace řemeslných oborů na místním Odborném učilišti a Praktické škole.

Novojičínská vila byla domovem lékaře, 30 let je v ní mateřinka

Mateřská škola Beruška v Novém Jičíně otevřela historickou vilu, ve které sídlí 30 let, veřejnosti. Představila její příběh rodinného domu, který kdysi patřil významnému lékaři.

Elektrárna Třebovice obnovila svůj provoz v rekordním čase

Zaměstnancům společnosti Veolia Energie se po 11 dnech po povodni podařilo zprovoznit Elektrárnu Třebovice v Ostravě, která byla odstavena od 15. září. A už také obnovuje dodávky i pro průmysl.

Krnov bojuje s následky povodně, odpady i chodem života ve školách a firmách

1. října 2024 18:09 | Celý MS kraj | Karel Soukop | Regionální zprávy POLAR

V Krnově už funguje pitná voda a elektřina. Město se aktuálně potýká s množstvím odpadu a snaží se normalizovat život ve školách a školkách. Všude probíhají úklidy a některé boční ulice by mohly dělat kulisu v poválečných filmech. Situace se ale mění k lepšímu přímo před očima.

Největší akcí roku v Rýmařově byly Dřevařské, lesnické a myslivecké dny

Včera 17:45 | Celý MS kraj | Karel Soukop

Vždy každé dva roky se v Rýmařově koná největší akce ve městě, jakou jsou Dřevařské, lesnické a myslivecké dny. Park ve Flemmichově zahradě vždy zaplní tisíce návštěvníků, aby si užili umění dřevařů, lesnickou techniku, myslivecké expozice i kulturní programy. Nejinak tomu bylo i letos.

ŘSD plně obnovuje provoz na dálnici mezi Ostravou a Polskem

1. října 2024 14:14 | Celý MS kraj | Jiří Cileček

Dálnice D1 mezi Ostravou a Polskem bude dnes odpoledne opět průjezdná standardně dvěma pruhy pro každý směr. Ředitelství silnic a dálnic dokončilo v úterý 1. října úklid a opravy po povodních.

Další oběť podvodu na sítích, žena z Bruntálska poslala falešnému vojenskému lékaři téměř milion korun

Včera 9:56 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Kriminalisté z Bruntálska vyšetřují další případ podvodu přes sociální sítě, kdy byla poškozená žena středního věku připravena o téměř 900 tisíc korun. Podvodník se vydával za vojenského lékaře působícího v Iránu a pod záminkou zaslání balíčku vylákal z oběti několik plateb.

Senioři po povodních neuspěli s žádostí o mimořádnou pomoc

Úřad práce v souvislosti s povodněmi, které mnoha lidem zničily domovy a majetek, nabídl mimořádnou okamžitou pomoc. Bohužel, podle našich zjištění, odcházejí někteří lidé s nepořízenou. Zklamání z jednání jedné z referentek úřadu práce zažili i senioři z Českého Těšína.

Elektrotechnická výstava řešila úspory energií

Třetí ročník elektrotechnické výstavy Volty.cz na Černé louce v Ostravě představil zájemcům novinky a chytrá řešení v elektrotechnice a úsporách energií.

Lodní modeláři soutěžili na přehradě v závodě Těrlická plachta

Modeláři z Česka, Polska a Slovenska se sešli na břehu Těrlické přehrady, aby tam po dva dny závodili se svými modely plachetnic. Společně tak ukončili letošní závodní sezonu.

Mladí zahradníci soutěžili v projektu Lipová ratolest

Včera 12:13 | Celý MS kraj | Tomáš Tikal | Studuj u nás

Po třídenním klání skončil v městském obvodě Ostrava-Třebovice patnáctý ročník soutěže mladých zahradníků Lipová ratolest pro studenty a učně středních odborných škol. Do Ostravy se soutěž vrátila po deseti letech a jako každoročně se jí zúčastnilo čtyřicet soutěžících z deseti škol z celé ČR.

Studenti z Jižní Koreje se učili základy české kuchyně

Včera 11:59 | Celý MS kraj | Tomáš Tikal | Studuj u nás

Šest školských organizací zřizovaných krajem se podílelo na zajištění a realizaci odborných gastro workshopů ve školách a doprovodného programu mimo školu pro korejskou delegaci z partnerského regionu provincie Ulsan v Jižní Koreji.

V Ostravě proběhla největší krypto konference v Česku, o druhý ročník ChainCampu byl obrovský zájem
Vydáno 20. září 2021 15:33, Celý MS kraj, Pavel Straka
Ostrava - ještě před 30 lety hornické město, 18. září 2021 dějiště největší krypto konference v Česku. Konference ze světa blockchainu, kryptoměn a nových technologií. O akci byl obrovský zájem, tisícovka diváků rychle zaplnila prostory Vysoké školy báňské.

Martin Kuchař, organizátor ChainCampu: "Chceme ukázat, že svět kryptoměn nežije vedle toho běžného, který všichni známe. Ty světy žijí společně. A právě Chaincamp vznikl proto, aby ukázal, že to není žádná věda. Celé je to proto, aby ti lidi tady mohli přijít a zjistit, jak je to jednoduché, že jsou to technologie dneška, zítřka, budoucnosti a měli tady prostor si popovídat s těmi nejlepšími osobnostmi z Česka, Slovenska, ale i z okolí."

Do Ostravy přijela řada zvučných jmen a špičky česko-slovenské kryptokomunity. Zaplněná aula sledovala například přednášku známého youtubera Jakuba Kicoma Vejmoly s názvem Bitcoin je Long game.

Jakub Kicom Vejmola, Bitcoinovej kanál: "Já si myslím, že BTC není cesta jak rychle zbohatnout, ale hlavně jak pomalu nezchudnout. A to v té době, kdy dneska vidíme, že těch peněz v tom systému přibývá do nekonečna, tak si to prostě uvědomuje čím dál víc lidí a BTC tady s námi i z tohoto důvodu zůstane hodně dlouhou dobu, protože Bitcoin je prostě long game."

Dušan Matuška nebo Jakub Kraľovanský zase radili lidem, na co by si lidé při nákupu kryptoměn měli dát největší pozor.

Jakub Kraľovanský, Trader 2.0: "Snažíme se na této konferenci upozorňovat hlavně nováčky, že není to hned Lamborghini, do zítřka milionáři, ale opravdu když někdo něco investuje, tak jen to, co může ztratit. Snažíme se na této konferenci vystihnout podstatu a hodnotu o čem to celé je, aby lidé nešíleli a nešli čistě jen za těmi zisky."
Alex Pilař, Pallaemon Digital: "Bitcoin se teď samozřejmě dostává do mainstreamu, to má obrovské výhody a nevýhody. Výhody v tom, že se o něm mluví, že se normalizuje diskuze o Bitcoinu i v médiích, už to není jenom nějaké obskurní téma. Nevýhoda bude v tom, že se všichni regulátoři na něho budou soustředit a budou hledat cesty, jak ho dostat pod kontrolu, což se jim samozřejmě nepodaří, ale bude to dobrodružství, které budeme prožívat několik let."
návštěvník ChainCampu 2021: "Na Chaincampu jsem poprvé, jsou tu velice zajímavý lidi, doufám, že si to užijeme, zatím je to pecka. Kryptoměny samozřejmě používám, zatím se s nimi moc platit nedá, ale uvidíme do budoucnosti, třeba to bude lepší."
Lukáš Kovanda, hlavní ekonom Trinity bank: "ČR určitě patří k lídrům světového trhu, protože tady vznikaly a vznikají klíčové aplikace, platformy. Všechno, co vlastně nyní využívají lidé co se týče krypta na celém světě, takže tady je obrovský potenciál. Ale nečekal bych od politiků, od vlády, že to budou nějak podporovat, protože stále ještě Bitcoinu a cryptu vůbec nerozumí, bojí se toho. To si myslím, že ale částečně může učinit česká centrální banka, ta je osvícená, ta ví, o co jde. Ale tam zase se nedá očekávat z hlediska mezinárodních ohledů, které bude mít, aby nějak explicitně horovala pro Bitcoin."

Organizátoři už teď zvažují přesunutí konference na jiné místo, o ChainCamp je velký zájem a potřebuje větší kapacitu pro návštěvníky.

Martin Kuchař, organizátor ChainCampu: "Letos jsme na limitu těch prostor. Příští rok bude výzvou, uvidíme. Myslíme si, že bychom to mohli ještě nějak znásobit, ale nechceme přijít o ten koncept toho, jak to funguje teď, to že jsou tady ty spíkři pro lidi, je to na pohodu, aby si to všichni mohli užít."

Návštěvníci Chaincampu se mohli svézt Teslou a přispět na dobrou věc. Vybrané peníze z jízd spolu s dobrovolnými částkami totiž putují dětskému Oddělení hematologie a hematoonkologie FNO.

Zdroj: https://polar.cz/index.php/zpravy/moravskoslezsky-kraj/cely-ms-kraj/11000027587/v-ostrave-probehla-nejvetsi-krypto-konference-v-cesku-o-druhy-rocnik-chaincampu-byl-obrovsky-zajem