Jelení, srnčí, segedínský, z divočáka a mnoho variant hovězího. To vše se vařilo i chutnalo
Jan Krkoška (ANO), hejtman MS kraje: „Vzhledem k tomu, že já jsem milovník vaření, tak takové venkovské akce já vítám, protože nejde jenom o to vaření samotné toho guláše, ale jde o tu atmosféru, která zrovna tady v těchto disciplínách je.“
Jan Bezděk (nez.), starosta Dívčího Hradu: „Soutěžní týmy vaří guláše od osmé ráno, ve 12 hodin zasedne odborná porota v čele s panem hejtmanem, aby ochutnali nejlepší guláš.“
Během kouzlení nad kotlíky připravili pořadatelé pro soutěžící také doprovodné soutěže. I ty byly stylově orientovány ke gulášům.
Jan Bezděk (nez.), starosta Dívčího Hradu: „Takže už jsme krájeli cibuli na čas a na nejjemněji, měli jsme také oloupání jablka na nejdelší slupku, teď jsme váleli sud a za chvilku budeme pít pivo na čas.“
V poledne začala porota ochutnávat a anonymně hodnotit a návštěvníci nakupovat své favorizované guláše.
Renáta Dobřanská, členka týmu „Dobřanští“: „Děláme jehněčí guláš. Vloni jsme dělali taky jehněčí guláš a vyhráli jsme.“
Martina Mišurcová Hurníková, členka týmu „Nad hradem“: „Děláme hovězí guláš na suchém červeném víně.“
Libor, člen týmu „Greece“: „Jsme Řekové, kteří zůstali v Čechách, děláme řecké Stifado a aby to bylo originální, tak je připíálené.“
Z výroby vítězného guláše se nakonec radoval domácí tým z Dívčího Hradu s názvem Ukecané papričky.