Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Muže o berlích srazilo v Ostravě auto. Policie hledá svědky

Ostrava-město |

Policie zveřejnila výzvu k víkendové nehodě v Ostravě-Výškovicích. Hledají svědky události, kdy před jedoucí auto vstoupil 47letý muž o berlích. Řidič už nedokázal reagovat a muže srazil. Ten skončil v kritickém stavu v nemocnici.

Nehoda se stala v sobotu 28. září kolem půl deváté večer na ulici Výškovická, poblíž domu s číslem popisným 103 v Ostravě- Zábřehu.

Eva Michalíková, mluvčí PČR Ostrava: "Z dosud zjištěných informací vyplývá, že 26letý řidič osobního vozidla Volkswagen Golf měl jet po této ulici v levém jízdním pruhu, kdy mu měl do jízdní dráhy nečekaně vstoupit muž pohybující se o berlích. Řidič na tuto situaci již nestačil zareagovat a došlo ke střetu. Dechová zkouška na alkohol u řidiče vyšla s negativním výsledkem."

První záchranáři byli na místě do čtyř minut od nahlášení události. Sražený muž byl velmi vážně zraněn. Byl v bezvědomí a přímém ohrožení života. 

Lukáš Humpl, mluvčí ZZS MSK: "Posádky ZZS zjistily, že utrpěl poranění hlavy a mozku, rovněž končetin. Pacienta zajistily pánevním pásem, krčním límcem, uložily jej také do podtlakové matrace a podaly potřebné léky. Zasahující lékař provedl intubaci dýchacích cest a převedl zraněného na přístrojem řízenou ventilaci. Poté byl muž v kritickém stavu transportován do ostravské fakultní nemocnice a tam předán do péče týmu urgentního příjmu."

O nehodě už informovala policie v neděli, ale nyní zveřejnila další podrobnosti a také opětovnou výzvu ke svědeckým informacím.

Eva Michalíková, mluvčí PČR Ostrava: "Policisté se zabývají okolnostmi a příčinami této nehody. Zjišťují průběh nehodového děje a v souvislosti s tím se obrací na svědky události. Také žádají řidiče vozidel, kteří místem v danou dobu projížděli, a jejich vozidlo případně disponuje palubní kamerou, aby se obrátili na tísňovou linku 158. Obracíme se i na občany bydlící poblíž místa nehody, kteří mohli událost vidět z oken, aby i oni se kriminalistům přihlásili. Za poskytnuté informace předem děkujeme."

Kriminalisté 10. oddělení obecné kriminality Ostrava v dané věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu těžké ublížení na zdraví z nedbalosti.

Nahlásit chybu


K tématu

Řidič Tesly srazil v Opavě cyklistku bez přilby. Policie hledá svědky nehody

31. října 2023 22:39 | Opava | Jiří Cileček

V pondělí odpoledne srazil 52letý řidič vozu Tesla v Opavě 61letou cyklistku. Ta bohužel neměla helmu a po pádu na zem se vážně zranila. Řidič vyjížděl z vedlejší ulice. Policii by pomohli případní svědci, kteří by mohli upřesnit průběh nehodového děje.

Seniorka přišla po střetu s nákladním autem v Šenově o nohu

10. října 2023 21:24 | Celý MS kraj | Jiří Cileček

Nákladní auto srazilo v Šenově u Ostravy v úterý odpoledne 73letou seniorku. Žena přišla o nohu a v ohrožení života ji transportoval do nemocnice vrtulník.

Auto srazilo seniorku při přecházení přes přechod v Karviné

21. listopadu 2023 18:21 | Karviná | Jiří Cileček

Policisté a záchranáři zasahovali v úterý odpoledne u vážné dopravní nehody v Karviné. Seniorku, která přecházela přes přechod pro chodce tam srazilo auto. Do nemocnice ji transportoval vrtulník.


Ostrava pracuje na zprovoznění ústřední čistírny odpadních vod

Včera 15:43 | Ostrava-město | Jiří Cileček

Ostravští radní svolali mimořádnou schůzi, na které schválili první peníze na opravu zaplavené ústřední čistírny odpadních vod v části Přívoz. Radní schválili přes 880 tisíc korun bez DPH na opravu servopohonů. Podle předběžných odhadů způsobily povodně v čistírně škody za více než 300 milionů korun a opětovné zprovoznění bude trvat několik měsíců. Do té doby bohužel poteče odpad z kanalizace přímo do Odry.

Děti v MŠ Resslova v Havířově mají vlastního sportovního trenéra

Nedostatek pohybu u dětí nemusí vést jen k obezitě, ale i k dalším problémům. Mateřská škola Resslova v Havířově se proto zaměřuje na sport. Děti mají dokonce i vlastního trenéra, což rodiče vítají.

Voda z ulic v Nové Vsi už byla odčerpána. Zatopeny jsou stále některé sklepy a garáže

Voda v Ostravě Nové Vsi už díky vysokokapacitním čerpadlům klesla natolik, že ulice jsou průjezdné a majitelé se mohou dostat ke svým domům. Policie ale stále reguluje vjezd do této oblast, aby mohly plynule projíždět nákladní auta s odpadem. Voda je ale stále odčerpávána ze sklepů, garáží a také lagun u Mariánskohorské ulice.

Studénka zahájila cestu k založení technických služeb, nakupuje další stroje

Studénka připravuje založení vlastních technických služeb. Od září fungují jako oddělení v rámci odboru údržby majetku. Rozhodli o tom zastupitelé na poslední schůzi. Město také pokračuje v nákupu techniky.

Pěvecké sbory z Karviné a Nového Jičína vyhrály prestižní soutěž v Norsku

Včera 16:34 | Celý MS kraj | Jiří Cileček

Pěvecké sbory z Moravskoslezského kraje uspěly v prestižní norské soutěži Grieg International Choir Festival. Karvinský pěvecký sbor Permoník vyslal do soutěže tři soubory. Jeden vyhrál zlato a další dva stříbro. Mužský pěvecký sbor Sextet plus z Nového Jičína bral také v jedné kategorii zlato.

Veřejnost se zapojila do Kolo-běžné výzvy havířovské nemocnice, pro Gretku se vybralo 290 tisíc korun

Téměř 500 lidí se zapojilo do Kolo-běžné výzvy na podporu nemocné Gretky, kterou uspořádala havířovská nemocnice. Dívka spolu se svými rodiči obdržela šek v hodnotě 290 tisíc korun na pořízení automobilu.

Frýdek-Místek obnovil Pochod pro seniory. Šlo se z Lískovce do Sedlišť

Frýdek-Místek obnovil oblíbenou akci Pochod pro seniory. Začalo se podzimním výšlapem z Lískovce do Sedlišť, kterého se účastnilo několik desítek aktivních seniorů. Cílem akce je motivovat seniory k pohybu a také jim nabídnout možnosti setkávání.

Město prodalo zbytek průmyslové zóny, zájem měly dvě firmy

Loni v červnu město prodalo hlavní část pozemků v lokalitě průmyslové zóny za ulici Propojovací, zhruba 130 tisíc metrů čtverečních, společnosti CTP Moravia North. V návaznosti na to pak nabídlo zbývající část sousedící plochy, zhruba deset a půl tisíce metrů čtverečních, drobným investorům.

Rodinné centrum Lumpíkov Frýdek-Místek zve na konferenci Úspěšná žena v každém věku

Rodinné a vzdělávací centrum Lumpíkov ve Frýdku-Místku připravilo první velkou konferenci s názvem Úspěšná žena v každém věku. Pět inspirativních žen bude sdílet své příběhy o tom, jak se dostaly k podnikání nebo jak si vybudovaly různé posty ve firmě.

Benefiční koncert, mše svatá, příjezd sv. Václava. V Ostravě oslavili 30 let od příchodu paulínů do Přívozu

Římskokatolická farnost Ostrava-Přívoz a Řád sv. Pavla, prvního poustevníka, společně oslavili 30 let působení řádu paulínů v Přívoze. Oslavy začaly příjezdem sv. Václava na bílém koni.

Zámek Zábřeh hostil už sedmnácté Svatováclavské slavnosti piva

Zábřežský zámek už po sedmnácté hostil Svatováclavské slavnosti piva. Účastníci akce měli možnost vyzkoušet piva z 30ti českých mini-pivovarů. Program byl doplněn také o hry a zábavu pro děti, hudební kapely a charitativní čepování.

Muž vběhl v Ostravě přímo před auto, v ohrožení života skončil v nemocnici

29. září 2024 11:30 | Ostrava-město | Jiří Cileček

V sobotu večer zasahovaly záchranné složky u velmi vážné nehody v Ostravě-Zábřehu. Přímo před projíždějící auto tam vběhl 47letý muž. Řidič už nestačil reagovat a muže srazil. Ten skončil v ohrožení života v nemocnici.

Elektrárna v Ostravě-Třebovicích už funguje v plném provozu

27. září 2024 19:13 | Ostrava-město | Jiří Cileček

Zaměstnancům společnosti Veolia Energie se 11 dní po povodních podařilo zcela zprovoznit Elektrárnu Třebovice. Nahodit provoz, který byl odstaven 15. září, se včera večer podařilo navzdory tomu, že během povodní voda v areálu vystoupala až k 120 centimetrům. To je bezmála dvojnásobek oproti ničivým záplavám, které elektrárnu ochromily v roce 1997. Včerejší obnovení provozu a dnešní začátek dodávek je pozitivní zprávou především pro ostravský průmysl, například Mlékárnu Kunín a další firmy sídlící v Průmyslovém areálu Martinov.

Radnice města Ostravy zve na Den otevřených dveří

27. září 2024 16:25 | Ostrava-město | Jiří Cileček

Ostravský magistrát se opět chystá na Den otevřených dveří. Tradičně se Nová radnice otevře veřejnosti u příležitosti Dne české státnosti v sobotu 28. 9. od 14 do 18 hodin. Úplně poprvé budou moci návštěvníci nahlédnout i do běžně nepřístupných prostor národní kulturní památky. Radnice byla totiž zapsána do seznamu národních kulturních letos 1. července.

Ostravské sběrné místo pro pomoc po povodních končí provoz

27. září 2024 14:40 | Ostrava-město | Jiří Cileček

V Ostravě pokračují práce související s následky povodní, situace se v mnoha oblastech stabilizovala. Ve středu 25. září byl ukončen provoz centra k nouzovému ubytování, které bylo zřízeno na Černé louce. Dnes, v pátek, 27. září skončí večer také provoz tamního sběrného místa pomoci.

Muže o berlích srazilo v Ostravě auto. Policie hledá svědky
Vydáno 1. října 2024 10:22, Ostrava-město, Jiří Cileček
Policie zveřejnila výzvu k víkendové nehodě v Ostravě-Výškovicích. Hledají svědky události, kdy před jedoucí auto vstoupil 47letý muž o berlích. Řidič už nedokázal reagovat a muže srazil. Ten skončil v kritickém stavu v nemocnici.

místo nehody; foto: Policie ČR

Nehoda se stala v sobotu 28. září kolem půl deváté večer na ulici Výškovická, poblíž domu s číslem popisným 103 v Ostravě- Zábřehu.

Eva Michalíková, mluvčí PČR Ostrava: "Z dosud zjištěných informací vyplývá, že 26letý řidič osobního vozidla Volkswagen Golf měl jet po této ulici v levém jízdním pruhu, kdy mu měl do jízdní dráhy nečekaně vstoupit muž pohybující se o berlích. Řidič na tuto situaci již nestačil zareagovat a došlo ke střetu. Dechová zkouška na alkohol u řidiče vyšla s negativním výsledkem."

První záchranáři byli na místě do čtyř minut od nahlášení události. Sražený muž byl velmi vážně zraněn. Byl v bezvědomí a přímém ohrožení života. 

Lukáš Humpl, mluvčí ZZS MSK: "Posádky ZZS zjistily, že utrpěl poranění hlavy a mozku, rovněž končetin. Pacienta zajistily pánevním pásem, krčním límcem, uložily jej také do podtlakové matrace a podaly potřebné léky. Zasahující lékař provedl intubaci dýchacích cest a převedl zraněného na přístrojem řízenou ventilaci. Poté byl muž v kritickém stavu transportován do ostravské fakultní nemocnice a tam předán do péče týmu urgentního příjmu."

O nehodě už informovala policie v neděli, ale nyní zveřejnila další podrobnosti a také opětovnou výzvu ke svědeckým informacím.

Eva Michalíková, mluvčí PČR Ostrava: "Policisté se zabývají okolnostmi a příčinami této nehody. Zjišťují průběh nehodového děje a v souvislosti s tím se obrací na svědky události. Také žádají řidiče vozidel, kteří místem v danou dobu projížděli, a jejich vozidlo případně disponuje palubní kamerou, aby se obrátili na tísňovou linku 158. Obracíme se i na občany bydlící poblíž místa nehody, kteří mohli událost vidět z oken, aby i oni se kriminalistům přihlásili. Za poskytnuté informace předem děkujeme."

Kriminalisté 10. oddělení obecné kriminality Ostrava v dané věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu těžké ublížení na zdraví z nedbalosti.

Zdroj: https://polar.cz/zpravy/ostrava/ostrava-mesto/11000045212/muze-o-berlich-srazilo-v-ostrave-auto-policie-hleda-svedky