Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Sportovní areál Poruba bude hotový už v červenci. Všichni se na něj těší

Ostrava-Poruba |

V Porubě je v plném proudu druhá etapa rekonstrukce sportovního areálu. Z bývalého stadionu VOKD, který léta chátral, se tak stane moderní sportoviště nejen pro profesionální, ali i rekreační sportovce.

Modernizace sportovního areálu na Skautské ulici v Porubě se chýlí ke konci. Momentálně probíhá výstavba tribuny, která má pojmout až tisíc lidí.

Filip Stružka, hlavní stavbyvedoucí: “Máme hrubou stavbu šaten a administrativní části, takže vnitřní rozvod, omítky, podlahy, střechu, fasádu.”
Lenka Papajová, mluvčí společnosti SAREZA: “Díky počasí bohužel nemůžeme postupovat tak jak bychom chtěli, protože všude kolem je spousta bahna a veškerá technika by se asi hodně bořila. Takže čekáme až to trošičku vyschne a budeme pokračovat ve výstavbě hlavní travnaté fotbalové plochy, bude vybudováno workoutové hřiště, dětské hřiště, tréninkové fotbalové hřiště a zázemí.”

Vznikne tady i nový atletický ovál, který bude splňovat parametry nejen pro tréninky, ale i pro pořádání soutěží.

Jan Dohnal (ODS), náměstek primátora Ostravy: “Já jsem rád, že probíhá rekonstrukce sportovního stadionu v Porubě, protože je to druhé největší sportoviště, které Ostrava provozuje prostřednictvím společnosti Sareza, takže za mě určitě dobře že se ta akce odehrává. V loňském roce vlastně skončila první etapa, která zahrnovala rekonstrukci šaten, postavení umělého hřiště, které dneska slouží veřejnosti, ale hraje se na něm třeba i americký fotbal, trénují fotbalisté Poruby.”

Zatímco první etapa si vyžádala 57 milionů korun, druhá bude stát bezmála 170 milionů.

Lenka Papajová, mluvčí společnosti SAREZA: “Lidi se těší až bude rekonstrukce u konce. Myslím, že tady najde využití spoustu lidí z veřejnosti. Nejenom na zápasové a tréninkové jednotky, což se týká hlavně fotbalistů a amerického fotbalu, tak i pro širokou veřejnost a hlavně také pro výuku okolních škol.”
Tomáš Břeský, předseda klubu, Atletika Poruba: “My se těšíme, že rozšíříme naše tréninkové možnosti, máme více než 1000 členů a ty stávající podmínky na Porubské nám už nevyhovují z hlediska kapacit. Chtěli bychom tady mít především tréninky, ale také chceme vrátit atletické soutěže tady do Poruby, takže závody nejen krajského významu, ale také celostátního významu. Chceme, aby se tady na tom novém stadionu plně pořádaly.”

Zmodernizovaný sportovní areál by se měl lidem otevřít už v červenci letošního roku.

Nahlásit chybu


K tématu

Modernizovaná zastávka na starém autobusovém stanovišti ve Frýdku-Místku je hotová

23. listopadu 2023 12:29 | Frýdek-Místek | Jiří Cileček

Staré autobusové stanoviště v centru Frýdku-Místku prošlo modernizací. Stará nevzhledná konstrukce se zmenšila a dostala moderní podobu. Instalován byl také unikátní autobusový záliv z prefabrikovaného betonu. Práce trvaly přes tři měsíce a vyšly na zhruba 4 miliony korun.

Novojičínská škola díky projektu naráz modernizovala osm místností

22. listopadu 2023 10:10 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

Základní škola Komenského 68 představila osm učeben a kabinetů, které se letos podařilo zrekonstruovat díky projektu Řemesla. Žáci si pochvalují práci v nových cvičných kuchyňkách, které jsou vybaveny moderními spotřebiči.

Do oprav vodárenské infrastruktury dají SmVaK v roce 2024 přes miliardu korun

26. listopadu 2023 17:12 | Celý MS kraj | Jiří Cileček

Severomoravské vodovody a kanalizace chystají na rok 2024 rozsáhlé investice do vodárenské infrastruktury. Téměř 462 milionů korun poputuje do oblasti kanalizací a čistíren odpadních vod. Více než 303 milionů do vodovodních sítí a 243 milionů do páteřního výrobního a distribučního systému pro dodávky pitné vody v regionu – Ostravského oblastního vodovodu.


Dálniční tunel v Klimkovicích prošel povinnou kouřovou zkouškou

Povinnou kouřovou zkouškou prošel v neděli dálniční tunel v Klimkovicích. Ten byl uzavřen od konce září kvůli plánované modernizaci technologií.

V Karviné opravují chodníky a staví parkoviště, práce probíhají na několika místech

11. října 2024 16:30 | Karviná | Monika Danková | Regionální zprávy POLAR

V těchto dnech probíhají na několika místech v Karviné nejrůznější opravy a realizují se další investiční akce. Například řidiči se brzy dočkají nového parkoviště na ulici Na Kopci a pro cyklisty a inline bruslaře se zase vylepšuje cyklostezka poblíž sportoviště v Hranicích.

Hřiště s umělým povrchem v různých částech Havířova prokoukla díky vyčištění

11. října 2024 15:59 | Havířov | Bára Kelnerová | Havířovský expres

Než stále investovat do stavění nových hřišť, zkusíme je opravit a vyčistit. Touto cestou jde Správa sportovních a rekreačních zařízení v Havířově.

Hlavní třída v Ostravě-Porubě projde revitalizací zeleně i mobiliáře. Získá tak modernější vzhled

10. října 2024 17:45 | Ostrava-Poruba | Yvona Fajtová | Expres Ostrava-Poruba

Poruba mění koncepci zeleně na Hlavní třídě. Ta současná je totiž zastaralá a už neodpovídá moderním trendům. Navíc je finančně náročná na údržbu.

20letý mladík v Ostravě umlátil na ulici muže. Za vraždu mu hrozí výjimečný trest

Kriminalisté řeší velmi brutální vraždu v Ostravě. 20letý mladík přímo na ulici před vchodem do domu doslova umlátil muže a ukradl mu osobní věci. Díky svědkům ho ale policisté za pár minut zadrželi. Hrozí mu výjimečný trest.

Povodňovým zachráncům se dostalo poděkování za obětavost a nasazení

Poděkování za obětavé nasazení se dostalo všem záchranářům, kteří pomáhali v průběhu letošních povodní. Ocenění se jim dostalo v areálu LIBROS v Ostravě-Přívoze, který byl povodňovou vodou také zcela zaplaven.

Staršího turistu zradilo v Jeseníkách srdce, záchranáři ho nesli přes řeku

10. října 2024 21:45 | Celý MS kraj | Libor Běčák

Na záchraně muže, kterého postihly náhlé srdeční potíže, spolupracovali nedaleko Karlovy Studánky v Jeseníkách se zdravotníky záchranné služby také horští záchranáři a dobrovolní hasiči.

Pohřešovanou ženu našli policisté v bezvědomí v křoví u řeky z paluby vrtulníku

10. října 2024 11:25 | Celý MS kraj | Libor Běčák

Život pohřešované ženy z Třince se podařilo zachránit policistům, kteří v úterý z paluby vrtulníku prohledávali místa, kde by se mohla nacházet. Z výšky zahlédli bezvládné tělo a vyslali k němu pozemní hlídku.

Nemocnice ve Frýdku-Místku rekonstruuje JIP neoperačních sálů

Jednotka intenzivní péče Nemocnice ve Frýdku-Místku prochází zásadní rekonstrukcí. Ta přinese rozšíření kapacity lůžek a modernizaci oddělení po více než dvaceti letech. Projekt, na kterém se podíleli i zaměstnanci, by měl být dokončen na přelomu roku.

Dopravě v Opavě uleví provizorní most. Vznikne nad vodou poničeným mostem v Ratibořské ulici

9. října 2024 19:45 | Opava | Yvona Fajtová | Opavský expres

V Opavě začala stavba provizorního mostu v Ratibořské ulici. Ten současný poničila nedávná povodeň natolik, že půjde k zemi. Plně ho nahradí nový most, s jehož stavbou se počítá příští rok.

Každý devátý jel načerno, odhalila noční razie revizorů

12. října 2024 10:22 | Ostrava-město | Libor Běčák

Dopravní podnik Ostrava (DPO) ve spolupráci s Městskou policií Ostrava (MPO) provedl noční bezpečnostní akci, při níž bylo zkontrolováno 1 488 cestujících v celkem 63 tramvajových spojích. Během akce, která probíhala na trase zastávek Křižíkova - Karolina, bylo za nedodržení přepravních podmínek vyloučeno 170 pasažérů.

Senioři v centru Ostravy mohou žádat o byty v domovech s pečovatelskou službou

Moravská Ostrava a Přívoz nabízí seniorům možnost bydlení v domovech s pečovatelskou službou. Většina bytů je pro jednotlivce, ale najdou se místa i pro páry. K dispozici tam mají řadu služeb a obvod pro ně pořádá také plno akcí.

Ambulantní část Kliniky ORL FNO prošla modernizací. Všechny odborné ambulance jsou nově na jednom místě

10. října 2024 20:02 | Ostrava-Poruba | Yvona Fajtová | Expres Ostrava-Poruba

Ambulantní část Kliniky ORL a chirurgie hlavy a krku ostravské fakultní nemocnice po letech získala novou podobu. Klimatizované prostory jsou vybaveny moderními vyšetřovacími jednotkami, jejichž součástí je i záznamový systém prováděného vyšetření. Všechny odborné ambulance jsou nově na jednom místě.

Porubská Galerie Dukla patří výstavě Denní chleba. Doplní ji Dýňoduklení

10. října 2024 17:53 | Ostrava-Poruba | Yvona Fajtová | Expres Ostrava-Poruba

Porubská Galerie Dukla patří výstavě Denní chleba. Spojuje umění se situacemi z každodenního života dvou umělců.

Do Ostravy směřovalo hned pět Cen Thálie. Dvě ceny byly uděleny za celoživotní mistrovství

10. října 2024 13:57 | Ostrava-město | Tomáš Kořistka | Ostravské minuty

V Praze se uskutečnil slavnostní večer, na kterém byly uděleny prestižní divadelní Ceny Thálie za uplynulou sezónu a Ostrava byla mimořádně úspěšná. Hned pět Thálií totiž získali umělci z našeho města.

Poruba mění koncepci zeleně na Hlavní třídě. Současná je zastaralá a náročná na údržbu

10. října 2024 10:42 | Ostrava-Poruba | Yvona Fajtová | Regionální zprávy POLAR

Poruba mění koncepci zeleně na Hlavní třídě. Ta současná je totiž zastaralá a už neodpovídá moderním trendům. Navíc je finančně náročná na údržbu.

Sportovní areál Poruba bude hotový už v červenci. Všichni se na něj těší
Vydáno 9. března 2023 16:40, Ostrava-Poruba, Yvona Fajtová
V Porubě je v plném proudu druhá etapa rekonstrukce sportovního areálu. Z bývalého stadionu VOKD, který léta chátral, se tak stane moderní sportoviště nejen pro profesionální, ali i rekreační sportovce.

Modernizace sportovního areálu na Skautské ulici v Porubě se chýlí ke konci. Momentálně probíhá výstavba tribuny, která má pojmout až tisíc lidí.

Filip Stružka, hlavní stavbyvedoucí: “Máme hrubou stavbu šaten a administrativní části, takže vnitřní rozvod, omítky, podlahy, střechu, fasádu.”
Lenka Papajová, mluvčí společnosti SAREZA: “Díky počasí bohužel nemůžeme postupovat tak jak bychom chtěli, protože všude kolem je spousta bahna a veškerá technika by se asi hodně bořila. Takže čekáme až to trošičku vyschne a budeme pokračovat ve výstavbě hlavní travnaté fotbalové plochy, bude vybudováno workoutové hřiště, dětské hřiště, tréninkové fotbalové hřiště a zázemí.”

Vznikne tady i nový atletický ovál, který bude splňovat parametry nejen pro tréninky, ale i pro pořádání soutěží.

Jan Dohnal (ODS), náměstek primátora Ostravy: “Já jsem rád, že probíhá rekonstrukce sportovního stadionu v Porubě, protože je to druhé největší sportoviště, které Ostrava provozuje prostřednictvím společnosti Sareza, takže za mě určitě dobře že se ta akce odehrává. V loňském roce vlastně skončila první etapa, která zahrnovala rekonstrukci šaten, postavení umělého hřiště, které dneska slouží veřejnosti, ale hraje se na něm třeba i americký fotbal, trénují fotbalisté Poruby.”

Zatímco první etapa si vyžádala 57 milionů korun, druhá bude stát bezmála 170 milionů.

Lenka Papajová, mluvčí společnosti SAREZA: “Lidi se těší až bude rekonstrukce u konce. Myslím, že tady najde využití spoustu lidí z veřejnosti. Nejenom na zápasové a tréninkové jednotky, což se týká hlavně fotbalistů a amerického fotbalu, tak i pro širokou veřejnost a hlavně také pro výuku okolních škol.”
Tomáš Břeský, předseda klubu, Atletika Poruba: “My se těšíme, že rozšíříme naše tréninkové možnosti, máme více než 1000 členů a ty stávající podmínky na Porubské nám už nevyhovují z hlediska kapacit. Chtěli bychom tady mít především tréninky, ale také chceme vrátit atletické soutěže tady do Poruby, takže závody nejen krajského významu, ale také celostátního významu. Chceme, aby se tady na tom novém stadionu plně pořádaly.”

Zmodernizovaný sportovní areál by se měl lidem otevřít už v červenci letošního roku.

Zdroj: https://polar.cz/index.php/zpravy/ostrava/ostrava-poruba/11000036063/sportovni-areal-poruba-bude-hotovy-uz-v-cervenci-vsichni-se-na-nej-tesi