Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Útočník Dominik Lakatoš a dalších 7 hráčů končí u hokejistů Vítkovic

Ostrava-Vítkovice |

Kádr vítkovických hokejistů opouští po sezoně sedm hráčů, kterým skončily jejich kontrakty. Na odchodu z ostravského klubu je také útočník Dominik Lakatoš, který byl uvolněn na hostování do jiného extraligového klubu za finanční náhradu.

Sedmi hráčům dosavadního kádru A-mužstva vypršely s koncem sezony 2023/2024 kontrakty a dále s nimi klub nepočítá. Konkrétně jde o obránce Vojtěcha Zeleňáka, Radka Jeřábka, Jakuba Stehlíka a útočníky Romana Půčka, Rastislava Deje a Jakuba Kotalu. Petr Fridrich se rozhodl i přes několik nadstandartních nabídek, že to zkusí jinde a také o Dominika Lakatoše, který byl klubem uvolněn na hostování.

Roman Šimíček, sportovní ředitel HC Vítkovice Ridera: "Všem odcházejícím hráčům bych za sebe i za celý klub chtěl předně poděkovat za odvedené služby a přejeme jim hodně zdraví a úspěchů jak ve sportovním, tak v osobním životě."

Dominik Lakatoš odchází na dvouleté hostování

Cesty klubu a Dominika Lakatoše se pro příští dvě sezony rozcházejí. Šestadvacetiletého útočníka zapůjčil ostravský klub za finanční náhradu na dva roky do jiného extraligového klubu. Zmíněný klub příchod Lakatoše oznámí sám, proto ostravský klub nezveřejní konkrétní jméno. Hráčská práva nadále zůstávají ve Vítkovicích.

Roman Šimíček, sportovní ředitel HC Vítkovice Ridera: "Po sezení nás všech jsme usoudili, že je nyní nejlepší naši spolupráci na nějaký čas přerušit. Proto jsme kývli na návrh jiného extraligového klubu, do kterého jsme Dominka uvolnili na hostování na dva roky za zajímavou finanční náhradu. Jedná se z naší strany o korektní rozchod na dva roky. Dominikovi děkujeme za služby, které u nás v předchozích sezonách odvedl a zároveň mu přejeme hodně štěstí a zdraví. I když se naše cesty nyní na nějaký čas rozcházejí, může se v budoucnu stát, že se zase protnou."

Dominik Lakatoš má za sebou ve Vítkovicích dvě působení, přerušená krátkým zahraničním angažmá. Poprvé se do Ostravy přesunul v roce 2019 z prakticky mateřského Liberce, odehrál zde dvě kompletní sezony 2019/2020 a 2020/2021. Poté kývnul na nabídku z finské nejvyšší soutěže a zamířil do celku SaiPa. V Lappeenrantě vydržel do podzimu a za SaiPu odehrál 15 utkání. Následně se rozhodl pro návrat do Česka a jeho kroky vedly opět do Vítkovic, ve kterých dokončil zmíněný ročník 2021/2022 a přidal k němu i další dvě sezony 22/23 a 23/24. Celkem v modro-bílém dresu Vítkovic odehrál někdejší mistr Extraligy z roku 2016 260 utkání, v nich vstřelil celkem 87 branek a od února 2022 nesl na dresu kapitánské céčko.

Petr Fridrich nabídku neakceptoval, míří mimo mateřský klub

Na odchodu z Vítkovic je poprvé ve své kariéře třiadvacetiletý ostravský rodák Petr Fridrich.

Roman Šimíček, sportovní ředitel HC Vítkovice Ridera: "Odchod Friga nás samozřejmě mrzí, protože je to náš odchovanec a s těmi se nikdy neloučíme snadno. Frigovi u nás letos končila smlouva, od srpna jsme s ním a agenty vyjednávali o prodloužení, ale nedohodli jsme se. Troufnu si říct, že naše nabídky byly hodně atraktivní, ale bohužel jsme se pak po sezoně dozvěděli, že zhruba už od podzimu je domluvený na angažmá v jiném extraligovém klubu, kterému dal přednost před mateřským klubem. Samozřejmě i Frigovi děkujeme a přejeme mu hodně štěstí."

Petr Fridrich, jak už bylo zmíněno, je odchovancem vítkovického hokeje a dosud oblékal pouze modro-bílý dres, s výjimkami střídavých startů v tehdy prvoligových Havířově a Šumperku. Celkem za Vítkovice odehrál v naší nejvyšší soutěži 224 zápasů, vstřelil 37 branek.

Loučí se i Rastislav Dej

Vítkovický dres v nové sezoně nebude oblékat ani slovenský forvard Rastislav Dej.

Roman Šimíček, sportovní ředitel HC Vítkovice Ridera: "Dejko patřil ke stálicím naší kabiny, byl tady sedm sezon a za tuhle věrnost i za všechno, co během těch let pro Vítkovice udělal si zaslouží obrovský dík. I takový je ale hokejový život a naše cesty se rozcházejí. Já věřím, že ale můžu mluvit nejen za klub, ale i za všechny naše fanoušky, když vzkážu Dejkovi jen to nejlepší a hodně zdraví a úspěchů do budoucna a ještě jednou díky za všechno, co pro vítkovický hokej udělal."

Rastislav Dej přišel do Vítkovic na jaře 2017 a vydržel zde nepřetržitě sedm sezon, což z něj dělalo v aktuálním kádru služebně nejstaršího hráče. Pětatřicetiletý rodák z Povážské Bystrice odehrál za Vítkovice 358 extraligových utkání, v nich nastřílel 41 branek. Celkem v české nejvyšší soutěži odehrál 885 zápasů, což z něj činí rekordmana mezi zahraničními hráči v naší tuzemské elitní soutěži.

Zmínění hráči jsou prvními ohlášenými změnami v kádru Vítkovic pro nadcházející sezonu 2024/2025. Ostravané již v posezonním hodnocení nastínili prostřednictvím sportovního ředitele Romana Šimíčka i příchody. Prvním veřejně oznámeným příchodem je třiadvacetiletý útočník Jan Bambula, který do Vítkovic míří z Olomouce.

Nahlásit chybu


K tématu

Hokejisty Vítkovic povede nový trenér David Bruk. Asistovat budou Trnka a Wojnar

16. dubna 2024 16:41 | Ostrava-Vítkovice | Jiří Cileček

Novým hlavním trenérem hokejistů extraligových Vítkovic se stal David Bruk. Nahradil Pavla Trnku, který byl přesunut na pozici asistenta. Druhým asistentem bude Vlastimil Wojnar.

Hokejisty Vítkovic nově povedou Holáň, Šimíček a Trnka

9. října 2023 15:05 | Ostrava-město | Jiří Cileček

Vedení hokejových Vítkovic po nevydařeném vstupu do extraligy obměnilo realizační tým. Z pozice hlavního trenéra povede tým Miloš Holaň, nově s ním ale na střídačce budou spolupracovat sportovní ředitel Roman Šimíček a také dosavadní trenér juniorů a současně asistent české reprezentace do 20 let Pavel Trnka.

HC Vítkovice vyhrály i ve druhém zápase ligy mistrů. Švýcary zdolaly 4:1

4. září 2023 9:47 | Ostrava-město | Tomáš Kořistka

Hokejisté Vítkovic parádně rozjeli novou sezónu a v Lize mistrů vyhráli i ve druhém zápase, když zdolali Švýcarský tým 4:1. Všechny góly padly ve druhé třetině a velkou pochvalu zaslouží nový gólman Matěj Machovský.


Ostrava má novou ferratu, jedinou v okruhu 100 kilometrů

Ve Slezské Ostravě byla otevřena nová ferrata a jedná se o první takový projekt v rámci celé Ostravy a okolí. Kramle, stupy, úchyty a žebříky si může na cvičné lezecké stěně nově vyzkoušet opravdu každý od dětí až po seniory, a to zcela zdarma.

Bezúročné půjčky zaměstnancům Liberty, kraj jim vyplatil už skoro 14 milionů korun

Včera 12:07 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Celkem 606 zaměstnanců Liberty si zažádalo o bezúročnou půjčku kvůli překlenutí období po krachu společnosti. Krajský úřad žádosti postupně zpracovává a dosud odeslal 13,85 milionu korun pro 554 žadatelů. Lidé mohou o půjčku stále žádat, ale nyní jen na podatelně krajského úřadu.

Ostrava koupila dobrovolným hasičům nové přilby. Použila peníze z pokut

Ostrava si velmi váží práce dobrovolných hasičů o čemž svědčí i to, že se jim stará o obměnu techniky a vybavení. Nedávno jsme vás informovali o novém výjezdovém vozidle v Radvanicích a nyní dostali dobrovolné sbory napříč celým městem nové helmy.

Se svými patrony ve škole kardinála Tomáška se přišli rozloučit i prvňáčci

Dvě třídy deváťáků se rozloučily se školou Františka kardinála Tomáška. Poslední vysvědčení ze základní školy převzali ve venkovní učebně. Rozloučit se s nimi přišli i prvňáčci.

Havířovská nemocnice pořádá koloběžnou výzvu pro nemocnou Gretku - zapoj se i ty

Rádi běháte, jezdíte na kole, nebo jen chodíte? Právě tímto pohybem můžete pomoci nemocné dívce. Stačí se jen připojit do Nemocniční koloběžné výzvy.

Bouřky opět zaměstnaly hasiče, vyjeli k desítkám událostí

30. června 2024 19:12 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Hasiči v Moravskoslezském kraji během neděle, od sedmé do osmnácté hodiny, museli vyjet celkem k 60 událostem spojených se silným větrem. Prozatím nejsou evidovány větší hmotné škody. Na projíždějící vozidlo ve Vrbně pod Pradědem ale dopoledne spadl vzrostlý strom, který vážně zranil cestující v projíždějícím osobním vozidle. Jeho řidička už nestihla zastavit. Jednoho člověka museli ve spolupráci se záchrannou službou na místě oživovat.

Muže uvěznilo vlastní auto a v horku zkolaboval, naštěstí si ho všiml soused

Včera 9:43 | Frýdek-Místek | Lukáš Zavadil

Málem smrtící pastí se stalo vlastní vozidlo muži ve Frýdku-Místku, který zůstal uvězněn uvnitř kvůli technické závadě. Vůz, který nešel otevřít, zůstal stát na přímém slunci. Muž se snažil přivolat pomoc boucháním na okno, následně zkolaboval.

Spolek krojovaných horníků Dolu ČSA slaví 100 let, tradice chtějí udržet co nejdéle

Krojovaní horníci patří neodmyslitelně k našemu regionu a jsou zárukou udržování hornických tradic. Letos si spolek krojovaných horníků Dolu ČSA připomněl 100. výročí založení.

Arrows chtějí po hubených letech opět bojovat o titul

Včera 10:55 | Ostrava-město | Tomáš Tikal

Dvě nepovedené sezony mají za sebou baseballisté Arrows Ostrava. V té aktuální by si chtěli svou reputaci napravit. K tomu je ale potřeba postoupit do bojů o medaile.

Oslavy 100 let velké Ostravy a Ostravská muzejní noc zcela zaplnily centrum města

30. června 2024 16:04 | Celý MS kraj | Karel Soukop | Kulturní okénko

Ostrava zažila jeden z nejnabitějších víkendů v centru města i mimo něj. Na oslavu stého výročí velké Ostravy navazovala totiž Ostravská muzejní noc. Té se aktivně účastnilo více než 30 partnerů z řad muzeí, galerií a kulturních center. V centru Ostravy se mohly aktivně bavit děti i dospělí.

Ostrava má novou ferratu, jedinou v okruhu 100 kilometrů

Ve Slezské Ostravě byla otevřena nová ferrata a jedná se o první takový projekt v rámci celé Ostravy a okolí. Kramle, stupy, úchyty a žebříky si může na cvičné lezecké stěně nově vyzkoušet opravdu každý od dětí až po seniory, a to zcela zdarma.

Pořádková jednotka MS kraje je nejlepší. V "Testu odolnosti 2024" nenašla přemožitele

Policisté speciální pořádkové jednotky Moravskoslezského kraje jsou nejlepší. Potvrdili to vítězstvím na extrémním závodě s názvem "Test odolnosti 2024." Poradit si museli se zdravovědou, silovými disciplínami a například i orientací v terénu.

Žáci ZŠ Gen. Janka poprvé tvořili rozpočet. Mariánskohorská radnice se chce od dětí inspirovat

Mariánskohorskou radnici zajímá, jak vidí obvod děti. Žáci ZŠ Gen. Janka tak dostali za úkol vytvořit rozpočet a vyplnit pocitové mapy. Do akce se zapojili všichni žáci druhého stupně.

Porubu už potřetí roztančil Festival v ulicích. Vystoupilo na něm přes 200 umělců

28. června 2024 16:03 | Ostrava-Poruba | Yvona Fajtová | Expres Ostrava-Poruba

V Ostravě-Porubě už potřetí proběhl Festival v ulicích. Letos byl zase o něco větší. Vystoupilo na něm více než 200 umělců z 20 zemí světa a zamířily na něj davy lidí.

Ostrava má vyřešeno financování koncertního sálu. Úvěr začne čerpat příští rok

28. června 2024 13:50 | Ostrava-město | Tomáš Kořistka | Ostravské minuty

Ostrava má detailně zajištěno financování nové koncertního sálu. Největší částku z celkových nákladů 3,8 mld. korun bude hradit z úvěru Evropské investiční banky. V příštích dnech začne hloubení stavební jámy.

Soutěž Zlatá Beruška motivuje školky v centru Ostravy k nadstandardní práci s dětmi

V centru Ostravy mají spousty aktivních a kreativních mateřských škol. Dokazuje to i soutěž Zlatá Beruška, která právě takové školky oceňuje za obohacování vzdělávání dětí formou zajímavých aktivit.

Útočník Dominik Lakatoš a dalších 7 hráčů končí u hokejistů Vítkovic
Vydáno 26. března 2024 17:56, Ostrava-Vítkovice, Jiří Cileček
Kádr vítkovických hokejistů opouští po sezoně sedm hráčů, kterým skončily jejich kontrakty. Na odchodu z ostravského klubu je také útočník Dominik Lakatoš, který byl uvolněn na hostování do jiného extraligového klubu za finanční náhradu.

Dominik Lakatoš; zdroj foto: HC Vítkovice Ridera

Sedmi hráčům dosavadního kádru A-mužstva vypršely s koncem sezony 2023/2024 kontrakty a dále s nimi klub nepočítá. Konkrétně jde o obránce Vojtěcha Zeleňáka, Radka Jeřábka, Jakuba Stehlíka a útočníky Romana Půčka, Rastislava Deje a Jakuba Kotalu. Petr Fridrich se rozhodl i přes několik nadstandartních nabídek, že to zkusí jinde a také o Dominika Lakatoše, který byl klubem uvolněn na hostování.

Roman Šimíček, sportovní ředitel HC Vítkovice Ridera: "Všem odcházejícím hráčům bych za sebe i za celý klub chtěl předně poděkovat za odvedené služby a přejeme jim hodně zdraví a úspěchů jak ve sportovním, tak v osobním životě."

Dominik Lakatoš odchází na dvouleté hostování

Cesty klubu a Dominika Lakatoše se pro příští dvě sezony rozcházejí. Šestadvacetiletého útočníka zapůjčil ostravský klub za finanční náhradu na dva roky do jiného extraligového klubu. Zmíněný klub příchod Lakatoše oznámí sám, proto ostravský klub nezveřejní konkrétní jméno. Hráčská práva nadále zůstávají ve Vítkovicích.

Roman Šimíček, sportovní ředitel HC Vítkovice Ridera: "Po sezení nás všech jsme usoudili, že je nyní nejlepší naši spolupráci na nějaký čas přerušit. Proto jsme kývli na návrh jiného extraligového klubu, do kterého jsme Dominka uvolnili na hostování na dva roky za zajímavou finanční náhradu. Jedná se z naší strany o korektní rozchod na dva roky. Dominikovi děkujeme za služby, které u nás v předchozích sezonách odvedl a zároveň mu přejeme hodně štěstí a zdraví. I když se naše cesty nyní na nějaký čas rozcházejí, může se v budoucnu stát, že se zase protnou."

Dominik Lakatoš má za sebou ve Vítkovicích dvě působení, přerušená krátkým zahraničním angažmá. Poprvé se do Ostravy přesunul v roce 2019 z prakticky mateřského Liberce, odehrál zde dvě kompletní sezony 2019/2020 a 2020/2021. Poté kývnul na nabídku z finské nejvyšší soutěže a zamířil do celku SaiPa. V Lappeenrantě vydržel do podzimu a za SaiPu odehrál 15 utkání. Následně se rozhodl pro návrat do Česka a jeho kroky vedly opět do Vítkovic, ve kterých dokončil zmíněný ročník 2021/2022 a přidal k němu i další dvě sezony 22/23 a 23/24. Celkem v modro-bílém dresu Vítkovic odehrál někdejší mistr Extraligy z roku 2016 260 utkání, v nich vstřelil celkem 87 branek a od února 2022 nesl na dresu kapitánské céčko.

Petr Fridrich nabídku neakceptoval, míří mimo mateřský klub

Na odchodu z Vítkovic je poprvé ve své kariéře třiadvacetiletý ostravský rodák Petr Fridrich.

Roman Šimíček, sportovní ředitel HC Vítkovice Ridera: "Odchod Friga nás samozřejmě mrzí, protože je to náš odchovanec a s těmi se nikdy neloučíme snadno. Frigovi u nás letos končila smlouva, od srpna jsme s ním a agenty vyjednávali o prodloužení, ale nedohodli jsme se. Troufnu si říct, že naše nabídky byly hodně atraktivní, ale bohužel jsme se pak po sezoně dozvěděli, že zhruba už od podzimu je domluvený na angažmá v jiném extraligovém klubu, kterému dal přednost před mateřským klubem. Samozřejmě i Frigovi děkujeme a přejeme mu hodně štěstí."

Petr Fridrich, jak už bylo zmíněno, je odchovancem vítkovického hokeje a dosud oblékal pouze modro-bílý dres, s výjimkami střídavých startů v tehdy prvoligových Havířově a Šumperku. Celkem za Vítkovice odehrál v naší nejvyšší soutěži 224 zápasů, vstřelil 37 branek.

Loučí se i Rastislav Dej

Vítkovický dres v nové sezoně nebude oblékat ani slovenský forvard Rastislav Dej.

Roman Šimíček, sportovní ředitel HC Vítkovice Ridera: "Dejko patřil ke stálicím naší kabiny, byl tady sedm sezon a za tuhle věrnost i za všechno, co během těch let pro Vítkovice udělal si zaslouží obrovský dík. I takový je ale hokejový život a naše cesty se rozcházejí. Já věřím, že ale můžu mluvit nejen za klub, ale i za všechny naše fanoušky, když vzkážu Dejkovi jen to nejlepší a hodně zdraví a úspěchů do budoucna a ještě jednou díky za všechno, co pro vítkovický hokej udělal."

Rastislav Dej přišel do Vítkovic na jaře 2017 a vydržel zde nepřetržitě sedm sezon, což z něj dělalo v aktuálním kádru služebně nejstaršího hráče. Pětatřicetiletý rodák z Povážské Bystrice odehrál za Vítkovice 358 extraligových utkání, v nich nastřílel 41 branek. Celkem v české nejvyšší soutěži odehrál 885 zápasů, což z něj činí rekordmana mezi zahraničními hráči v naší tuzemské elitní soutěži.

Zmínění hráči jsou prvními ohlášenými změnami v kádru Vítkovic pro nadcházející sezonu 2024/2025. Ostravané již v posezonním hodnocení nastínili prostřednictvím sportovního ředitele Romana Šimíčka i příchody. Prvním veřejně oznámeným příchodem je třiadvacetiletý útočník Jan Bambula, který do Vítkovic míří z Olomouce.

Zdroj: https://polar.cz/index.php/zpravy/ostrava/ostrava-vitkovice/11000042255/utocnik-dominik-lakatos-a-dalsich-7-hracu-konci-u-hokejistu-vitkovic