Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Výstavba polyfunkčního domu VÁCLAV v Ostravě byla zahájena

V centru Ostravy na Kostelním náměstí začala realizace první etapy polyfunkčního domu VÁCLAV. Objekt nabídne byty, kancelářské prostory a komerční jednotky na ploše 4 424 m2. Developerem projektu za 300 mil. Kč je skupina ANTRACIT, generálním dodavatelem realizované etapy ostravská stavební společnost HSF System.

Na rezidenčním a kancelářském projektu „Polyfunkční dům VÁCLAV“ byly v listopadu 2022 zahájeny přípravné práce a archeologický průzkum. První etapa dále zahrnuje přeložku veřejného osvětlení a vodohospodářské stavby. Výstavba samotného objektu by měla začít v roce 2024. Předpokládaný termín dokončení projektu je v roce 2026.

"Polyfunkční dům je moderní budova doplňující městský blok v srdci historického jádra Ostravy. Je umístěn v těsné blízkosti centrálního Masarykova náměstí a nejstaršího ostravského kostela svatého Václava. Hmota objektu citlivě respektuje hlavní vstup kostela," popisuje prestižní lokalitu Jan Hasík, jednatel developerské skupiny ANTRACIT.

Projekt „Polyfunkční dům VÁCLAV“ na Kostelním náměstí v centru Ostravy nabídne
16 bytových jednotek na celkové ploše 1 333 m2 včetně 76 parkovacích míst, prémiové kancelářské prostory na celkové ploše 2 492 m2 a obchodní prostory na celkové ploše 599 m2.

„Vzhledem k okolní zástavbě bude celý polyfunkční objekt členěný do menších a výškově odstupňovaných částí tak, aby jeho vzhled odpovídal přirozené různorodosti okolní zástavby v centru města,“ doplňuje Tomáš Kosa, místopředseda představenstva stavební společnosti HSF System.

Proluka na Kostelním náměstí v centru Ostravy je jádrovou oblastí, která je určená k zástavbě rezidenčními nebo administrativními objekty nebo prostory určenými pro občanskou vybavenost. Polyfunkční dům vyroste na místě vzniklém asanací původních městských domů a napojí se na stávající a navrhovanou infrastrukturu.

Developerem projektu „Polyfunkční dům VÁCLAV“ je česko-slovenská skupina ANTRACIT. Generálním dodavatelem aktuálně realizované etapy je stavební společnost HSF System. Za architektonickým návrhem polyfunkčního domu stojí ARKOS s.r.o. Informace o projektu jsou k dispozici na webu www.vaclav-ostrava.eu.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

ANTRACIT

Česko-slovenská developerská skupina ANTRACIT se zaměřuje na individuální klientská řešení. Do jejího portfolia patří logistické, výrobní a administrativní projekty na území České a Slovenské republiky. Pro koncové klienty připravuje developerské projekty na vlastních pozemcích. U každého projektu zajistí komplexní služby od návrhu
a úpravy využití prostoru přes zpracování projektové dokumentace, vlastní výstavbu až po správu a údržbu nemovitosti. Referenční projekty: ANTRACIT House, Ostrava; IANP, Ostrava; ANTRACIT Point, Žilina; ANTRACIT Senec.

HSF System

Společnost HSF System je ryze česká stavební společnost, která vznikla v roce 2002. Má sídlo v Ostravě, pobočky v Praze, Brně a Plzni. Na Slovensku působí dceřiná společnost HSF System SK. Zaměřuje se na generální dodávky staveb a realizuje kompletní střešní a fasádní pláště moderních objektů včetně jejich rekonstrukcí. Správu budov zajišťuje prostřednictvím společnosti SK Facility. Developerské projekty realizuje pod značkou ANTRACIT. Společnost HSF System je držitelem Ceny hejtmana MS kraje za společenskou odpovědnost za rok 2020
v kategorii firem do 250 zaměstnanců. Poslední zveřejněný Rating stavebních dodavatelů 2020 (RABF) zařadil společnost HSF System mezi pět nejlepších stavebních společností v Česku. Společnost HSF System získala prestižní titul Stavba roku 2020. Ředitel společnosti Jan Hasík je držitelem titulu EY Podnikatel roku 2016 MS kraje.



Mládež si užila v knihovně knižní festival Book!Con

K-Klub havířovské pobočky knihovny v Šrámkově ulici se zaměřuje na mládež. Velmi oblíbenou se stala dvoudenní akce Book!Con. A program byl opět hodně pestrý.

Manželé zprvu hledali houby, pak se hledali navzájem, než je v lese našel policejní pes

Dnes 10:37 | Celý MS kraj | Libor Běčák

Starší muž volal v pátek po poledni na linku 158 o pomoc při pátrání po své manželce, která se mu ztratila při sběru hub v lese nedaleko Jakubčovic u Hradce nad Moravicí.

Alzheimer centrum, Domovinka, LDN i bydlení. Ve Frýdku-Místku se připravuje nová zástavba

Frýdek-Místek pokračuje v přípravách na vznik nové zástavby v lokalitě Berlín 2. K plánovanému Alzheimer centru a Domovince zde přibyl ještě další investor, který chce postavit i léčebnu dlouhodobě nemocných. V budoucnu mají být v lokalitě také nové byty.

Při střetu s autem utrpěl starší muž smrtelná zranění

Dnes 9:47 | Celý MS kraj | Libor Běčák

Tragické následky měla nehoda, která se stala v úterý dopoledne na silnici u Paskova na Frýdecko-Místecku. Přes poskytnutou první pomoc starší muž způsobeným zraněním podlehl.

Zdravotničtí záchranáři trénovali zásahy v horách s pomocí vrtulníku

Dnes 7:51 | Celý MS kraj | Libor Běčák

V Beskydech a Olomouci se konal výcvik ostravských leteckých záchranářů, který byl zaměřený na trénink speciálních činností, tedy například na použití palubního jeřábu a vysazení posádky v šikmém terénu, kde vrtulník nemůže přistát.

Šesti řidičům při kontrole koloval v těle alkohol, dalším dvěma drogy

Dnes 7:21 | Celý MS kraj | Libor Běčák

Policisté Moravskoslezského kraje mají za sebou několik hodin trvající kontrolní akci, při které se zaměřili primárně na kontrolu dodržování zákazu požívání alkoholických nápojů a jiných návykových látek řidiči.

Ministr v Ostravě představil výzvu pro povodní poničené vodovody a kanalizaci

Do Ostravy přijel ministr životního prostředí Petr Hladík, aby představil novou výzvu Státního fondu životního prostředí na obnovu vodovodů a kanalizací po povodních. Největší problém má přímo krajské město, kde je velmi poškozena ústřední čistička odpadních vod. Ministerstvo prozatím vyčlenilo 2 miliardy korun.

Prodejem levných cigaret měla parta připravit státní kasu o 20 milionů

Dnes 7:31 | Celý MS kraj | Libor Běčák

Moravskoslezská kriminálka odhalila pětici mužů z Frýdecko-Místecka, která se živila obstaráváním a následným prodejem cigaret, ze kterých neměla česká státní kasa ani korunu. Daňový únik je odhadován na 20 milionů korun.

Frýdek-Místek řeší možnosti úprav na průtahu městem

Frýdek-Místek postupně připravuje úpravy na průtahu. Uvažuje se o napojení některých ulic přímo na ulici Hlavní i o vybudování nových autobusových zastávek. O změnách jedná město s krajem, který je doposud vlastníkem průtahu.

Senioři slavili na nádvoří zámku mezinárodní den, déšť je neodradil

Na nádvoří Žerotínského zámku se konala oslava Mezinárodního dne seniorů. Pořádal ji spolek Být spolu aktivní. Ten funguje asi rok a sdružuje lidi, kteří už nejsou pracovně aktivní, ale mají plno energie a chtějí se bavit.

Slavné osobnosti lákají lidi k investování. Je to podvod

Ostravští policisté vyšetřují další případ kyberkriminality. Jde o podvod, ke kterému pachatelé zneužívají fotky slavných osobností, které je lákají k snadnému zbohatnutí. Investované peníze ale zmizeli neznámých účtech a oběti přišly o statisíce.

Na Krajský úřad MSK si přišli pro dokumentaci kriminalisté, případ dozoruje evropský žalobce

Včera 14:23 | Celý MS kraj | Libor Běčák

Bez bližších informací probíhá vyšetřování, během něhož si pro příslušnou dokumentaci přišli na Krajský úřad MSK kriminalisté z Národní centrály proti organizovanému zločinu.

Záchranáři projížděli náhodou kolem vážné nehody, uhasili hořícího řidiče

Včera 22:15, vydáno včera 7:11 | Celý MS kraj | Libor Běčák

Velké dopravní komplikace způsobila nehoda na obchvatu Třince v lokalitě u obce Hrádek, kde se časně ráno srazilo několik vozidel. Po dobu hašení, likvidace havarovaných vozů a vyšetřování bylo nutné dopravu z vytíženého tahu odklonit na objízdnou trasu.

Katarzyna Kozyra představuje v ostravském Domě umění výstavu plnou metafor a multimédií

6. října 2024 20:20 | Celý MS kraj | Karel Soukop | Kulturní okénko

Unikátní výstavou, na které je možno trávit dlouhý čas poslechem, prohlídkou i pozorováním je výstava polské umělkyně Katarzyny Kozyra. Je průřezem její tvorby za poslední 3 roky a ve třech částech představuje všechny oblasti výtvarného spektra umělkyně.

Růže pro hraběnku byly největší slavností v roce na zámku Kunín

6. října 2024 20:12 | Celý MS kraj | Karel Soukop | Kulturní okénko

Největší letošní akcí na zámku v Kuníně byly Růže pro hraběnku. Slavnost, která vzdávala hold nejznámější majitelce zámku, hraběnce Marii Walburze, zaplnila prostory zámku květinami a jejich vazbami. Mezi nimi samozřejmě dominovaly hraběnčiny milované růže.

Široká Niva akutně potřebuje most nebo alespoň lávku pro pěší přes řeku Opavu

6. října 2024 14:05 | Celý MS kraj | Karel Soukop | Regionální zprávy POLAR

Zcela nové zásadní problémy teď řeší obce na Bruntálsku. Záchrana lidí po povodni byla pouze prvním krokem. Bourají se domy a zachraňují ty, co mohou přežít zimu. K tomu je ale potřeba zajistit další život v obcích především obnovou cest, silnic a mostů přes povodní rozvodněné řeky.