Studenti přijdou do kontaktu s výrobou mnoha produktů z portfolia Elizebet. Primárně s přípravou minidortů a mikrodortů, dále také výpomoc při realizaci vánočního cukroví. Jde o procesy vychystávání čerstvého ovoce, krojení korpusů, zdobení perníků Elizebet a podobně.
Hlavním cílem je poukázat studentům, že tradiční cukrářská výroba dortů v naprosto moderním podání s čerstvým ovocem je i v Moravskoslezském regionu. Žáci samozřejmě mohou najít uplatnění v Elizebet i po škole na celoročně otevřené pracovní pozici – Cukrář / Kreativní.
V prosinci byla oficiálně podepsaná deklarace s Moravskoslezským paktem zaměstnanosti. Partnerství mezi školou a Elizebet započalo v září tohoto roku a spočívá hlavně v rozvoji spolupráce školy a firmy s cílem zvýšení atraktivity oboru cukrář v Moravskoslezském kraji.