Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Na výlet do Zlína? Za dobrým jídlem se stavte v Obchodním domě

Přichází krásné období jarních a letních výletů. Budete mít v květnu cestu do Zlína? Nejen za výborným jídlem, ale i na drink, jedinečný brunch nebo třeba za odpočinkem se zastavte v Obchodním domě Zlín. Co je tu nového a co se chystá v květnu?

Nové snídaně i menu v Bistrotéce

Ochutnejte sezónní novinky Bistrotéky Valachy!

Od středy 3. května je v nabídce nové snídaňové menu rozšířené o lákavé novinky: vaječnou omeletu se špenátem a kozím sýrem, turecká vejce s jogurtem a chilli máslem, francouzské tousty s meruňkovým přelivem a javorovým sirupem nebo chia pudinky. Ke dvěma tradičním druhům vajec do skla také přibyla nová verze: tři vejce do skla s křenem a slaninou.

Nenechte si ujít ani novinky sezónního menu: denně od 14:30 a o víkendech od 11:30. Doporučujeme třeba hovězí žebro se škvarečky z pancetty, burger s trhaným hovězím masem, chilli slaw a švestkovou majonézou nebo legendární italský bistro předkrm vitello tonnato z plátků telecího masa s tuňákovou majonézou. Zůstávají ale i tradiční hity v čele se smaženým sýrem na přepuštěném másle, steaky, reuben sendvičem a tatarákem s lanýžovým krémem.

A jako sladkou tečku samozřejmě nesmíte opomenout zdejší vyhlášené dezerty.

Nové snídaně v KAFE NA ROHU

Za vyzkoušení rozhodně stojí nové snídaňové menu v KAFE NA ROHU. Od pondělí do pátku od 7:00 do 11:00 si můžete dát avokádový chléb, snídaňovou tortillu, míchaná vajíčka a palačinky s nutellou či tvarohem a borůvkami. A k tomu čerstvou kávu Lavazza - k posezení i s sebou. V kavárně mají i skvělé dezerty a osvěžující točenou zmrzlinu.

Vzhůru na zmrzlinu a na zahrádky

Skvělou zmrzlinu najdete nejen v KAFE NA ROHU, ale i jinde. V kornuterii a kavárně Bistrotéky Valachy ji připravují podle italských receptur včetně sorbetů, velký výběr je také v cukrárně Delikana.

A k tomu všemu už také ožívají venkovní zahrádky. Jídlo, kávu, skleničku vína nebo drink si můžete vychutnat na krytých zahrádkách hned na čtyřech místech před Obchodním domem: u Budvarky, Delikany, Baru 1931 a KAFE NA ROHU.

Víkend s chřestem a jahodami 26. – 28. 5.

Chystá se další tematický víkend v Bistrotéce Valachy! Stavte se 26. - 28. 5. na akci Chřest a jahody. Těšte se na tatarák ze zeleného chřestu a avokáda, chřestový krém, pečeného candáta s chřestem a holandskou omáčkou nebo tagliatelle se zeleným chřestem a sušenou šunkou. O víkendu bude chřest servírován i ke snídani (s míchanými vajíčky a slaninou). A k tomu po celou dobu jahodové dezerty z místní cukrárny.

Bar 1931: odpolední drink za 95 Kč

Chcete si zlepšit náladu dobrým drinkem cestou z práce? Zastavte se v Baru 1931, kde mají vždy od 15 do 19 hodin happy hour - klasické drinky za 95 Kč (mj. Aperol, Gin&Tonic, Cuba Libre, Mojito..).

Dárek ke Dni Matek? Fit den ve Fyziogarden

Hledáte hezký dárek ke Dni matek? Věnujte poukaz na odpočinkový FIT DEN, který zahrnuje thajskou, ayurvédskou nebo khmerskou masáž ve Fyziogarden a pozdní oběd v Bistrotéce Valachy. Zkrátka relax a dobré jídlo na jednom místě za jednu cenu.

Pro krásnou květinu do House Deco

Krásným dárkem pro maminku bude jistě také kytice nebo květinový box z House Deco & Flowers. Najdete tu i krásné bytové dekorace a doplňky.

Květnový brunch v Desítce 21. 5.

V neděli 21. 5. se chystá další brunch v Galerii Desítka. Snídaně, obědové speciality se zaměřením na chřest a další sezónní suroviny, dezerty, kanapky, víno, pivo, živá hudba: vše je v ceně a vy si můžete pochutnávat s výhledem z 10. patra od 10 až do 14 hodin. Počet míst je omezen, nutná rezervace předem! Během prázdnin budou mít brunche pauzu, další termín je až na podzim, tak tuto příležitost nepropásněte.

Květen ve Škole vaření

Rádi se přiučíte něčemu novému v kuchyni? Ve Škole vaření v Bistrotéce Valachy mají poslední volná místa na nejbližší kurzy. Co si nenechat ujít:

  • 10. 5. Indická kuchyně
  • 14. a 28. 5. Thajská kuchyně
  • 24. 5. Vietnamská kuchyně
  • 31. 5. Kurz pečení chleba

Náš tip na červen: 13. a 20. 6. Letní grilování s Přemkem Kosem (šéfkuchař Vitasana), 25. a 26. 6. Italská kuchyně s Tomášem Černým (šéfkuchař Dejvické 34).



Požár v panelovém domě v Opavě, záchranáři bojovali o život popáleného muže

Včera 18:14 | Opava | Lukáš Zavadil

V neděli 6. října dopoledne zasahovaly složky integrovaného záchranného systému u požáru v panelovém bytě v Opavě. Třicetiletý muž se nadýchal horkých zplodin a utrpěl popáleniny, byl převezen do popáleninového centra FN Ostrava. Další osoby utrpěly lehčí zranění.

Široká Niva akutně potřebuje most nebo alespoň lávku pro pěší přes řeku Opavu

Zcela nové zásadní problémy teď řeší obce na Bruntálsku. Záchrana lidí po povodni byla pouze prvním krokem. Bourají se domy a zachraňují ty, co mohou přežít zimu. K tomu je ale potřeba zajistit další život v obcích především obnovou cest, silnic a mostů přes povodní rozvodněné řeky.

Do Opavy po povodních stále nejezdí vlaky. Trať z Ostravy do Opavy by měla být obnovena v půlce října

4. října 2024 12:12 | Opava | Yvona Fajtová | Regionální zprávy POLAR

Do Opavy stále nejezdí vlaky. Povodeň poničila železniční trať z Opavy ve směru na Ostravu i na Krnov a také z Opavy do Malých Hoštic a dále do Kravař. Místo vlaků tak cestující přepravují autobusy.

Město po záplavách obnoví písečnou pláž na Karvinském moři

5. října 2024 16:48 | Karviná | Monika Danková | Karvinský expres

Hladina Karvinského moře se v době záplav zvedla natolik, že zaplavila i část písečné pláže, mobiliář i nová mola.

Malotřídní základní škola v Nové Vsi oslavila 150 let

Malotřídka v Nové Vsi si v tomto roce připomíná 150 let od svého založení. Škola na sobotu připravila kulturní program a lidé si mohli prohlédnou učebny, kroniky i plány připravované modernizace.

Hnutí ANO bude v Moravskoslezském kraji vládnout s koalicí SPD, Trikolory a strany PRO

Dlouho očekávaný povolební okamžik je tady. Kdo bude vládnout MS regionu oznámilo vítězné ANO v pátek odpoledne.

Dobrá zpráva pro bikery. Síť stezek v karvinském Černém lese je konečně legální

5. října 2024 8:39 | Karviná | Monika Danková | Karvinský expres

Datum 28. září se zapíše do historie oddílu karvinských bikerů jako jeden z nejvýznamnějších dnů. Oficiálně se jim podařilo zprovoznit síť stezek plnou trailů , kterou právě v tento den slavnostně otevřeli.

Ostravský magistrát je opět nejpřívětivější v MS kraji. V anketě zvítězil už pošesté

4. října 2024 10:26 | Ostrava-město | Tomáš Kořistka | Ostravské minuty

Ostravský magistrát se stal opět vítězem ankety o nejpřívětivější úřad v Moravskoslezském kraji. Soutěž každoročně vyhlašuje Ministerstvo vnitra České republiky. Podle primátora města Jana Dohnala mají na ocenění velkou zásluhu zaměstnanci, kteří svou práci odvádějí nadstandardně.

Tragický únik oxidu uhelnatého v Krnově, podařilo se zachránit jednu osobu, druhá bohužel zemřela

5. října 2024 10:44 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

V pátek 4. října 2024 složky IZS u úniku oxidu uhelnatého v jednom z bytů. Na místě byly nalezeny dvě osoby v bezvědomí. Zatímco jednu osobu se podařilo zachránit, druhá bohužel zemřela. Oxid uhelnatý je smrtelně nebezpečný plyn, který vzniká při nedokonalém hoření a hasiči apelují na používání detektorů.

Koalice SPOLU v Moravskoslezském kraji jde do opozice, s vítězným hnutím ANO se neshodla

4. října 2024 14:57 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Koalice SPOLU v Moravskoslezském kraji po jednáních s hnutím ANO míří do opozice. Podle lídra Radka Kani jsou podmínky, které si ANO stanovilo, v rozporu s hodnotami a programem koalice. SPOLU se stane kritickou, ale konstruktivní opozicí nové krajské vlády.

Katarzyna Kozyra představuje v ostravském Domě umění výstavu plnou metafor a multimédií

Unikátní výstavou, na které je možno trávit dlouhý čas poslechem, prohlídkou i pozorováním je výstava polské umělkyně Katarzyny Kozyra. Je průřezem její tvorby za poslední 3 roky a ve třech částech představuje všechny oblasti výtvarného spektra umělkyně.

Růže pro hraběnku byly největší slavností v roce na zámku Kunín

Největší letošní akcí na zámku v Kuníně byly Růže pro hraběnku. Slavnost, která vzdávala hold nejznámější majitelce zámku, hraběnce Marii Walburze, zaplnila prostory zámku květinami a jejich vazbami. Mezi nimi samozřejmě dominovaly hraběnčiny milované růže.

Moravskoslezský kraj bude mít nové vedení: ANO bude vládnout v koalici s SPD + Trikilora + PRO

4. října 2024 16:41 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Po jednáních o nové koalici v Moravskoslezském kraji představil budoucí hejtman Josef Bělica (ANO) finální složení krajské rady. SPD získalo dvě pozice radních, zatímco SPOLU míří do opozice. Počet radních zůstane stejný. Ustavující zastupitelstvo proběhne pravděpodobně 21. října 2024.

Beskydský endoskopický workshop se věnoval miniinvazivním zákrokům

Nemocnice ve Frýdku-Místku pořádala další Beskydský endoskopický workshop. Lékaři a sestry, převážně z kraje, ale i Česka a Slovenska, si vyměňovali zkušenosti v oblasti gastroenterologie. Letos se řešily miniinvazivní zákroky u onemocnění, kde bylo dříve potřeba operace.