Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Přijeďte na ​Kravařský odpust

Město Kravaře Vás zve na KRAVAŘSKÝ ODPUST 2015, který se bude konat od pátku 21. srpna do pondělí 24. srpna v areálu „Mezivodky“ v Kravařích.

Těšit se můžete na tradiční pouťové atrakce, nespočetné množství stánků s občerstvením, ale také na bohatý doprovodný program, ve kterém vystoupí spousta kapel a interpretů. Program začíná každý den již od 16.00 hodin. V pátek21. srpna vystoupí kapely Come and play, Linkink part Tribute a Mantl. V sobotu odpoledne si budete moci poslechnout Katu-pult revival, Lake Malawi (bývalí Charlie Straight) a poté zahraje Pavel Dodo Doležal a coverband. Nedělní program zahájí dechová hudba Kobeřanka, po nich zahrají LEGENDY SE VRACÍ a dále bude pokračovat bohatý program až do ranních hodin. Poslední den Kravařského odpustu nabídne Slezskou kapelu a ve večerních hodinách završí kapelou PREMIER. Slavnostní tečkou „odpustového“ veselí bude tradiční megaohňostroj. 

Více informací naleznete na webových stránkách Města Kravaře www.kravare.cz



IT pracovník neoprávněně dobíjel herní účty a prosázel 4,5 milionu, peníze šly jeho matce

Dnes 8:04 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Ostravští kriminalisté obvinili 33letého IT pracovníka a jeho 55letou matku z podvodu a neoprávněného přístupu k počítačovým systémům. Muž měl zneužít svou pracovní pozici k dobíjení herních účtů navzdory tomu, že byl veden v rejstříku vyloučených osob. Celkově prosázel přibližně 4,5 milionu korun.

Dálniční tunel v Klimkovicích prošel povinnou kouřovou zkouškou

Povinnou kouřovou zkouškou prošel v neděli dálniční tunel v Klimkovicích. Ten byl uzavřen od konce září kvůli plánované modernizaci technologií.

Nemocnice ve Frýdku-Místku rekonstruuje JIP neoperačních sálů

Jednotka intenzivní péče Nemocnice ve Frýdku-Místku prochází zásadní rekonstrukcí. Ta přinese rozšíření kapacity lůžek a modernizaci oddělení po více než dvaceti letech. Projekt, na kterém se podíleli i zaměstnanci, by měl být dokončen na přelomu roku.

V Karviné opravují chodníky a staví parkoviště, práce probíhají na několika místech

11. října 2024 16:30 | Karviná | Monika Danková | Regionální zprávy POLAR

V těchto dnech probíhají na několika místech v Karviné nejrůznější opravy a realizují se další investiční akce. Například řidiči se brzy dočkají nového parkoviště na ulici Na Kopci a pro cyklisty a inline bruslaře se zase vylepšuje cyklostezka poblíž sportoviště v Hranicích.

Povodeň se nevyhnula ani opavské Charitě. Voda vytopila chráněné bydlení i byty a domy zaměstnanců

12. října 2024 20:39 | Opava | Yvona Fajtová | Opavský expres

Velká voda, která se prohnala Opavou, napáchala značné škody i Charitě Opava. Voda zaplavila například dům chráněného bydlení U Trojice a vyplavila i byty nebo domy řady zaměstnanců a jejich příbuzných.

Hřiště s umělým povrchem v různých částech Havířova prokoukla díky vyčištění

11. října 2024 15:59 | Havířov | Bára Kelnerová | Havířovský expres

Než stále investovat do stavění nových hřišť, zkusíme je opravit a vyčistit. Touto cestou jde Správa sportovních a rekreačních zařízení v Havířově.

Hlavní třída v Ostravě-Porubě projde revitalizací zeleně i mobiliáře. Získá tak modernější vzhled

10. října 2024 17:45 | Ostrava-Poruba | Yvona Fajtová | Expres Ostrava-Poruba

Poruba mění koncepci zeleně na Hlavní třídě. Ta současná je totiž zastaralá a už neodpovídá moderním trendům. Navíc je finančně náročná na údržbu.

20letý mladík v Ostravě umlátil na ulici muže. Za vraždu mu hrozí výjimečný trest

Kriminalisté řeší velmi brutální vraždu v Ostravě. 20letý mladík přímo na ulici před vchodem do domu doslova umlátil muže a ukradl mu osobní věci. Díky svědkům ho ale policisté za pár minut zadrželi. Hrozí mu výjimečný trest.

Povodňovým zachráncům se dostalo poděkování za obětavost a nasazení

Poděkování za obětavé nasazení se dostalo všem záchranářům, kteří pomáhali v průběhu letošních povodní. Ocenění se jim dostalo v areálu LIBROS v Ostravě-Přívoze, který byl povodňovou vodou také zcela zaplaven.

Staršího turistu zradilo v Jeseníkách srdce, záchranáři ho nesli přes řeku

10. října 2024 21:45 | Celý MS kraj | Libor Běčák

Na záchraně muže, kterého postihly náhlé srdeční potíže, spolupracovali nedaleko Karlovy Studánky v Jeseníkách se zdravotníky záchranné služby také horští záchranáři a dobrovolní hasiči.

Těšínské divadlo má za sebou první přeshraniční premiéru

Kvůli právě probíhající rekonstrukci budovy Těšínského divadla se přesouvají představení na jiné adresy. Jednou z nich je Divadlo Adama Mickiewicze na polské straně. Pro herce z Těšínského divadla je to výjimečná událost, která se v kulturní historii Těšínska ještě neudála.

Tisíce lidí lákaly v Rýmařově Dřevařské, lesnické a myslivecké dny

Vždy každé dva roky se v Rýmařově koná největší akce ve městě, jakou jsou Dřevařské, lesnické a myslivecké dny. Park ve Flemmichově zahradě vždy zaplní tisíce návštěvníků, aby si užili umění dřevařů, lesnickou techniku, myslivecké expozice i kulturní programy. Nejinak tomu bylo i letos.

Složité problémy v obcích po povodních – opravy, obnovy, humanitární pomoc

Zcela nové zásadní problémy teď řeší obce na Bruntálsku. Záchrana lidí po povodni byla pouze prvním krokem. Bourají se domy a zachraňují ty, co mohou přežít zimu. K tomu je ale potřeba zajistit další život v obcích především obnovou cest, silnic a mostů přes povodní rozvodněné řeky.

Festival Ostravských knihoven byl plný soutěží, přednášek i kreativity

V Ostravské vědecké knihovně proběhl již 8. ročník Festivalu ostravských knihoven. Letos se již podruhé konal formou setkání knihoven na jednom místě se společným programem. Festivalu se účastnilo celkem 7 různých typů knihoven z celé Ostravy.

Ani chladné a deštivé počasí nezkazilo Večerní běh Bruntálem

Včera 14:06 | Celý MS kraj | Karel Soukop

Tradiční Večerní běh Bruntálem se v centru města konal již po dvaapadesáté. Závod nepřekazilo ani nezvykle chladné počasí s přeháňkami. Finančně ho podpořilo město Bruntál, MS kraj i Česká unie sportu.

Policisté vyšetřují okradení seniora, poznáte muže na fotografii z bankomatu

11. října 2024 18:01 | Celý MS kraj | Libor Běčák

Policisté z obvodního oddělení Frýdek-Místek prověřují okolnosti protiprávního jednání, ke kterému došlo v polovině srpna letošního roku. Dosud neznámý pachatel měl pod legendou prodeje nožů využít nepozornosti poškozeného seniora, který vybíral peníze na zboží z bankomatu, a vybrat bez jeho vědomí finanční hotovost 20 tisíc korun.