Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Hendikepované děti navštívily s Evrazem vítkovické hokejisty

Nadační fond Evraz pozval hendikepované děti z Ostravska v doprovodu pedagogů a rodičů na setkání s hokejisty z HC Vítkovice Steel. Děti měly možnost zhlédnout neveřejný trénink hráčů HC Vítkovice Steel v ČEZ Aréně, setkaly se s vítkovickými hokejisty a byl pro ně připraven atraktivní zábavný program.

Nadační fond Evraz, jehož zřizovatelem je EVRAZ VíTKOVICE STEEL, a.s. pozval děti z vybraných ostravských neziskových organizací: Základní škola v Ostravě-Porubě, Ukrajinská 1533 - žáci s DMO a poruchami autistického spektra, Asociace rodičů a přátel zdravotně postižených dětí v ČR, občanské sdružení-klub Stonožka a Základní škola speciální Diakonie ČCE Ostrava.

Děti se během dopoledne podívaly na trénink hokejistů, společně se vyfotily a následně se setkaly s hráči v prostorách ČEZ Arény před společným obědem. Zajímavým programem je provázel Klaun Hopsalín, který sloužil jako spojovací prvek pro děti s různými druhy hendikepu. Děti získaly od Nadačního fondu Evraz a HC Vítkovice Steel dárky s hokejovou tematikou.

Ing. Zbyněk Kvapík, MBA, předseda správní rady Nadačního fondu Evraz a generální ředitel EVRAZ VÍTKOVICE STEEL, a.s.: „Máme radost, že se dětem u hokejistů líbilo, většina z nich měla možnost takové prostředí navštívit poprvé. Je to výborný způsob, jak propojit činnost Nadačního fondu Evraz, jehož jsme zakladatelem, se sponzorskými aktivitami naší firmy v ostravském hokeji."

Zbyněk Kvapík zároveň dodal, že v této aktivitě by rádi i v budoucnu nadále pokračovali.

Návštěva dětí s postižením v hokejovém klubu HC Vítkovice Steel navazuje na aktivitu Nadačního fondu Evraz pro podporu neziskových organizací určených pro hendikepované děti a mládež a zejména ty nejmladší postižené dětskou mozkovou obrnou. Akce byla uspořádána na základě konzultací s odborníky z těchto organizací, kteří upozornili na důležitost integrace hendikepovaných dětí do společnosti a získávání nových podnětů.

Nadační fond Evraz byl zřízen v roce 2006 za účelem podpory dlouhodobého rozvoje Moravskoslezského kraje, a to zejména projektů ze sociální oblasti, kultury, vědy a vzdělávání, zdravotnictví, sportu a podnikatelského prostředí. Zřizovatelem Nadačního fondu Evraz je EVRAZ VÍTKOVICE STEEL, a.s. V prosinci minulého roku získalo 34 žadatelů z Moravskoslezského kraje finance z Nadačního fondu Evraz v celkové výši 8,9 mil. Kč.

Produkce společnosti EVRAZ VÍTKOVICE STEEL je zaměřena na ocel a ocelové výrobky - tlusté plechy, těžké a střední profily a tvarové výpalky z tlustých plechů. Cílem společnosti je pokračovat ve zvyšování prodejů výrobků s vysokou přidanou hodnotou, což jsou například dodávky plechů pro produktovody. Díky významné podpoře Evraz Group a její silné pozici na ruském a světovém ocelářském trhu vstoupila společnost úspěšně také na ruský trh produktovodů. V oblasti tlustých plechů je EVRAZ VÍTKOVICE STEEL hlavním evropským výrobcem a dominantním výrobcem v České republice. Nejdůležitějším výrobkem válcovny profilů jsou štětovnice, které tvoří 65 % podílu výroby válcovny. Společnost je jediným výrobcem tohoto produktu na domácím trhu a drží 90 % tržního podílu.

Evraz Group S. A. je jednou z předních vertikálně integrovaných ocelářských, těžařských společností a producentů vanadu operující v Ruské federaci, na Ukrajině, v Evropě, USA, Kanadě a Jižní Africe. V roce 2009 Evraz Group vyrobil 15,2 mil. tun surové oceli, 11,3 milionů tun surového železa a 14,3 milionů tun výrobků z válcované oceli.

Pro další informace navštivte www.vitkovicesteel.com



V Ostravě-Porubě pracují na novém strategickém plánu. Platit bude do roku 2030

V Ostravě-Porubě teď pracují na novém strategickém plánu. Platit bude do roku 2030 s přesahem do roku 2040. Zapojit se do něj může i široká veřejnost a jeho cíle by měl obvod plnit nehledě na tom, kdo bude v jeho vedení.

Bývalý slavný fotbalista Tomáš Ujfaluši pomohl klubu 1. FC Poruba s náborem dětí

Fotbalový klub 1. FC Poruba hledá nové kluky a holky. Uspořádal proto nábory nových fotbalových hvězdiček. Přijít mohl každý, kdo má chuť sportovat.

Havířov bojuje s potkany, ti si ve velkém pochutnávali i v hypermarketu

Potkani představují pro města noční můru. Neustále s nimi bojují i v Havířově, kde musí opět přistoupit k plošné deratizaci. Hlodavci velké škody napáchali i v jednom hypermarketu.

Senior v nazouvácích se ztratil na procházce, policie ho našla několik kilometrů od domova

Včera 10:01 | Studénka | Lukáš Zavadil

Úterní pátrání po téměř 80letém seniorovi na Novojičínsku mělo šťastný konec. Muž, který se vydal na procházku bez mobilního telefonu a v nazouvácích, byl nalezen několik kilometrů od domova díky rychlému zásahu policie a spolupráci s veřejností. Senior byl převezen do nemocnice, kde se potvrdilo, že je v dobrém zdravotním stavu.

Začala podzimní výzva 10 000 kroků, zapojit se může úplně každý

Od října začala další pravidelná výzva 10 tisíc kroků. Kdo se do ní zapojí, zlepší si kondici a přispěje k lepšímu zdraví a životnímu stylu. Ti nejlepší budou navíc odměněni. Zapojit se mohou jednotlivci i týmy všech věkových kategorií. A soutěží se také v rámci jednotlivých měst.

Beskydský endoskopický workshop se věnoval miniinvazivním zákrokům

Nemocnice ve Frýdku-Místku pořádala další Beskydský endoskopický workshop. Lékaři a sestry, převážně z kraje, ale i Česka a Slovenska, si vyměňovali zkušenosti v oblasti gastroenterologie. Letos se řešily miniinvazivní zákroky u onemocnění, kde bylo dříve potřeba operace.

Technické služby fungují pod odborem údržby majetku, na zimu jsou připraveny

Studénka připravuje založení vlastních technických služeb. Zatím fungují jako oddělení v rámci odboru údržby majetku. Rozhodli o tom zastupitelé na poslední schůzi. Město pokračuje i v nákupu nové techniky.

Povodně zničily v Havířově cyklostezku u řeky Lučiny

Povodně zcela zničily v Havířově cyklostezku u řeky Lučiny. Magistrát musí nyní najít řešení, jaký zvolit povrch při následné rekonstrukci. Opravy začnou zřejmě až v příštím roce.

Starostka Ostravy-Poruby poděkovala všem lidem, kteří pomáhali s následky povodně

Zářijová ničivá povodeň opět ukázala, že lidé mají velká srdce. Vytopeným Porubanům pomáhaly stovky lidí, hasiči, řada firem i zaměstnanci radnice. Patří jim za to velký dík.

Je to tu! Síť stezek pro bikery v karvinském Černém lese je konečně legální

Datum 28. září se zapíše do historie oddílu karvinských bikerů jako jeden z nejvýznamnějších dnů. Oficiálně se jim podařilo zprovoznit síť stezek plnou trailů , kterou právě v tento den slavnostně otevřeli.

Beskydský endoskopický workshop se věnoval miniinvazivním zákrokům

Nemocnice ve Frýdku-Místku pořádala další Beskydský endoskopický workshop. Lékaři a sestry, převážně z kraje, ale i Česka a Slovenska, si vyměňovali zkušenosti v oblasti gastroenterologie. Letos se řešily miniinvazivní zákroky u onemocnění, kde bylo dříve potřeba operace.

Největší akcí roku v Rýmařově byly Dřevařské, lesnické a myslivecké dny

2. října 2024 17:45 | Celý MS kraj | Karel Soukop

Vždy každé dva roky se v Rýmařově koná největší akce ve městě, jakou jsou Dřevařské, lesnické a myslivecké dny. Park ve Flemmichově zahradě vždy zaplní tisíce návštěvníků, aby si užili umění dřevařů, lesnickou techniku, myslivecké expozice i kulturní programy. Nejinak tomu bylo i letos.

Senioři po povodních neuspěli s žádostí o mimořádnou pomoc

Úřad práce v souvislosti s povodněmi, které mnoha lidem zničily domovy a majetek, nabídl mimořádnou okamžitou pomoc. Bohužel, podle našich zjištění, odcházejí někteří lidé s nepořízenou. Zklamání z jednání jedné z referentek úřadu práce zažili i senioři z Českého Těšína.

Jaké formy pomoci nyní potřebují lidé postižení povodněmi

Dobrovolnická, materiální, finanční a psychosociální - to jsou druhy pomocí, které jsou nyní potřebné v oblastech zasažených povodněmi. Jejich rozdělení obstarávají nevládní organizace, ale mohou se zapojit i lidé, zejména prostřednictvím sbírek.