Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

14. ročník Bruntálského Jazz Festu potvrdil rostoucí zájem diváků

Bruntál |

V bruntálském městském parku proběhl tradiční jazzový festival za účasti velmi kvalitních interpretů a velkého zájmu diváků. Festival se konal opět na dvou proti sobě postavených pódiích, aby se kapely mohly lépe střídat. Oproti loňskému roku mu navíc přálo i nádherné počasí.

Účast diváků na již 14. ročníku festivalu potvrdila rostoucí zájem o tento hudební žánr.

Radek Zatloukal (PROZMĚNU), místostarosta Bruntálu: „Já myslím, že samotné číslo 14 znamená, že jazz je v Bruntále velice populární a účast diváctva svědčí o tom, že ho mají lidé v Bruntále opravdu rádi.“
Alena Pajkošová, vedoucí Oddělení kultury MěÚ Bruntál: „14. ročník jazzového festivalu v Bruntále dává opravdu najevo, že Jazzový klub tady buduje opravdu silnou posluchačskou základnu. V podstatě z pěti účinkujících nedokážu říct, kdo je nejzajímavější nebo nejatraktivnější.“
Jan Roszkowski, radní partnerského města Prudnik (PL): „Nacházíme se v parku, který vznikl v této formě v obou městech díky polsko-českému projektu z Interregu. Ukazuje se, že nás spojují nejen historie a evropské finance, ale také muzika. Už za týden proběhne podobná událost v Prudniku. Srdečně zvu všechny obyvatele Bruntálu.“

Mezi účinkujícími na festivalu byli kvalitní interpreti různých žánrů jazzové hudby.

Alena Pajkošová, vedoucí Oddělení kultury MěÚ Bruntál: „Letos tady vystoupí Irenka Budweiserová, bývalá zpěvačka ze Spirituál Kvintetu se svým jazzovým seskupením. Myslím si, že to bude posluchačsky hodně a hodně atraktivní.“
Irena Budweiserová, zpěvačka: „Říkáme kapele Jamair, což je zkratka našich křestních jmen, Jakub Racek, Mario Bihári a Irena Budeiserová. Je to propojení našich energií a zájmů, které máme společné. Mario, vlastně romská hudba, ale i jazz, Jakub Racek, který je v podstatě multiinstrumentalista, protože hraje výtečně bluegrass, country, jazz, world music, no a o mě se to celkem ví, že já nemám ráda žádnou žánrovost vyhraněnou. Takže teď vlastně je pro mě zásadní, že mám skvělé instrumentalisty i zpěváky, kteří dokážou cítit všechno to, co mám ráda, takže troufnu si říct, že vlastně si děláme radost navzájem s hudbou, do které dáváme zase svoje představy. Ať už jsou to spirituály, gospely, blues, romská nebo španělská například. Takže všechno se dá slyšet a všechny ta jazyky můžou posluchači i slyšet.“

Hudební legenda Richard Pogoda se i letos opět ujal moderování akce.

Richard Pogoda, moderátor, muzikant a umělec: „Vidím to dobře, protože, pokud si vzpomínám, vloni jsme nevylezli z Roští, tedy z té hospody, která je za námi, protože pořád pršelo, museli jsme se střídat a bylo to hodně hektické. Dnes je to v poklidu, máme nějakých 26, 27 stupňů, kapely si pěkně hrají, ta druhá se mezitím nachystá a přiznám se, že vzestupná úroveň dnešního odpoledne je jasná, máme tady výborné hosty. Takže kdo nepřišel, chybu udělal. Protože za prvé je to gratis a za druhé je to velmi různorodý repertoár, který každého potěší. Bruntálský jazzový festival je moje srdeční záležitost. Přiznám se, že v červenci by mě nedostali ani na Seychelly, pokud by to bylo v době. Kdy mám stát tady na tom lesním pódiu. Potěšily mě i tady Lesy České republiky, že spravily tento areál, do kterého teklo ještě minulý rok hodně. Tentokrát jsou dokonce i natřené všechny věci. Každopádně bruntálský jazzový festival je věc, kterou by místní lidé, i ti z okolí neměli prošvihnout.“
Nahlásit chybu


K tématu

Festival JAZZ VE MĚSTĚ se vrací na zámek ve Frýdku-Místku a je zdarma

25. července 2024 16:15 | Frýdek-Místek | Jiří Cileček | Frýdeckomístecký expres

Hudební slavnost zabalená do všech barev jazzu. Takový bude mezinárodní jazzový open-air festival, který se opět po letech vrací na frýdecký zámek. Letos se navíc organizátoři rozhodli, že akci otevřou široké veřejnosti zcela zdarma. Lidé tak mohou zažít jazz světového formátu.

Bruntálský jazzový festival se stal již tradiční a oblíbenou akcí v městském parku

2. srpna 2024 7:55 | Celý MS kraj | Karel Soukop | Jesenický expres

V bruntálském městském parku proběhl tradiční jazzový festival za účasti velmi kvalitních interpretů a velkého zájmu diváků. Festival se konal opět na dvou proti sobě postavených pódiích, aby se kapely mohly lépe střídat. Oproti loňskému roku mu navíc přálo i nádherné počasí.

V bruntálském městském parku 14. ročník Bruntálského Jazz Festu potvrdil rostoucí zájem diváků

1. srpna 2024 14:17 | Bruntál | Karel Soukop | Bruntálský miniexpres

V bruntálském městském parku proběhl tradiční jazzový festival za účasti velmi kvalitních interpretů a velkého zájmu diváků. Festival se konal opět na dvou proti sobě postavených pódiích, aby se kapely mohly lépe střídat. Oproti loňskému roku mu navíc přálo i nádherné počasí.


Zdravotnice z havířovské nemocnice prošly kurzem sebeobrany, nakládačku od nich dostal i ředitel

Hned dva kurzy sebeobrany zaplnily zdravotnice z havířovské nemocnice. Strážníci je učili, jak reagovat na nejrůznější krizové situace. A že to ženy pochopily správně, pocítil na vlastní kůži i ředitel nemocnice.

Slezskoostravské ZŠ se zapojily do projektu proti menstruační chudobě, Škrobálkova je v první řadě

Základní škola Škrobálkova ve Slezské Ostravě je jednou ze čtyř pilotních škol v rámci projektu zaměřeného na menstruační chudobu. Jako jedna z prvních ostravských škol vstoupila do jeho druhé části, která žákyním zprostředkuje volný odběr menstruačních pomůcek.

Nemocnice v Havířově uspořádala již 11. ročník Dne zdraví

Havířovská nemocnice se dlouhodobě věnuje prevenci. Během roku pořádá mnoho různě zaměřených akcí. Tou největší a nejkomplexnější je Den zdraví.

DPO modernizuje zastávky v Ostravě. Nejvíc jich je v obvodu Ostrava-jih

V těchto dnech se dokončuje první fáze modernizace devíti tramvajových zastávek v obvodu. Cílem je jednotný vzhled podle nového městského standardu. DPO navíc aktuálně vypisuje výběrové řízení na zhotovitele modernizace dalších zastávek.

Frýdek-Místek získal ocenění za projekt Stravenka F-M i zapojení do akce Ukliďme Česko

Frýdek-Místek slaví úspěch v celostátní ekologické soutěži díky dvěma osvětovým akcím. Kolektivní systém Nevajgluj, který se snaží omezit odhazování nedopalků a odpadků ve veřejném prostoru, ocenil projekt Stravenka F-M a zapojení veřejnosti do akce Ukliďme Česko.

Letiště Leoše Janáčka Ostrava letos zaznamenalo historicky nejúspěšnější sezónu

Dnes 13:05 | Celý MS kraj | Jiří Cileček

450 tisíc odbavených cestujících za prvních 9 měsíců roku 2024. Pro ostravské letiště jde o rekord. V porovnání se stejným obdobím loňského roku se jedná o 45% nárůst. V letošní sezóně nabídlo letiště 31 destinací, z nichž 13 bylo nových, a už od začátku sezóny o ně byl velký zájem. Mezi nejpopulárnější novinky patřila Malaga ve Španělsku, egyptská Marsa Matrouh, tuniská Enfidha, Chania na řeckém ostrově Kréta, Dalamán v Tureku a albánská Tirana.

Obnova infrastruktury na Vrbensku po povodni pokračuje, některé cesty a mosty neexistují

Ve Vrbně pod Pradědem a okolí pokračují práce na postupném obnovování infrastruktury, kterou poškodila nedávná povodeň. Některá místa jsou však stále neprůjezdná, protože voda strhla mosty i celé úseky silnic.

Prostor před poliklinikou v Ostravě-Hrabůvce je po rekonstrukci

Veřejný prostor před poliklinikou v Ostravě-Hrabůvce má novou tvář. První rekonstrukce od 70. let minulého století, která byla zahájena loni v srpnu, skončila. Souběžně byla dokončena oprava přilehlých parkovišť.

Městský obvod Ostrava-Vítkovice letos investuje 13 milionů Kč do opravy hřbitova

Na hřbitově v Ostravě-Vítkovicích probíhá oprava chodníků a kanalizace. Některým lidem se tak zkomplikuje cesta ke hrobům za což se radnice omlouvá a prosí občany o shovívavost.

Děti společně s rodiči a hasiči pouštěly draky

Včera 13:39 | Stonava | Jiří Brzóska | Stonavský expres

Děti z mateřské školy na Hořanech zažily nezapomenutelné podzimní odpoledne. Společně se svými staršími sourozenci, rodiči a stonavskými dobrovolnými hasiči se sešly u hasičárny na Novém Světě, aby si užily odpoledne plné zábavy.

V Bruntále bylo otevřeno rekonstruované a opravené Městské divadlo

Po rok a půl trvající rekonstrukci a opravě bylo v Bruntále nově otevřeno Městské divadlo. Má za sebou dlouhou historii. Původní Spolkový dům katolického tovaryšstva z konce 19. století a Osvětový dům od roku 1955 byl od roku 1997 otevřen jako divadlo v Bruntále.

Žena naletěla na sociální síti falešnému vojákovi. Postupně přišla o 900 tisíc korun

14. října 2024 10:29 | Bruntál | Tomáš Kořistka | Magazín 112

Podvody prostřednictvím sociálních sítí už jsou pro kriminalisty na denním pořádku. Jedním z nejčastějších, cílících hlavně na osamělé ženy, je falešný voják, který se chce vrátit z války a pouze potřebuje nějaké peníze. Žena z Bruntálska takto přišla o téměř milion korun.

52. Večerní běh Bruntálem neohrozilo ani chladné a deštivé počasí

14. října 2024 9:21 | Bruntál | Karel Soukop | Bruntálský miniexpres

Tradiční Večerní běh Bruntálem se v centru města konal již po dvaapadesáté. Závod nepřekazilo ani nezvykle chladné počasí s přeháňkami. Finančně ho podpořilo město Bruntál, MS kraj i Česká unie sportu.

Benefiční akce bruntálských pořadatelů pro postižené obce

6. října 2024 20:08 | Bruntál | Karel Soukop

Do pomoci povodní postiženým obcím se zapojili také pořadatelé nejrůznějších kulturních akcí. Vybrané finance pak poskytli adresně vytipovaným institucím, většinou školám či školkám. Město Bruntál využilo k dobrovolné sbírce pomoci také Svatováclavský sváteční koncert.

Na pomoc postiženým obcím přispívají také pořadatelé kulturních akcí v Bruntále

6. října 2024 20:02 | Bruntál | Karel Soukop | Bruntálský miniexpres

Do pomoci povodní postiženým obcím se zapojili také pořadatelé nejrůznějších kulturních akcí. Vybrané finance pak poskytli adresně vytipovaným institucím, většinou školám či školkám. Město Bruntál využilo k dobrovolné sbírce pomoci také Svatováclavský sváteční koncert.

V Jeseníkách pokračuje boj lidí s následky povodní , přehrada Slezská Harta zabránila následkům ještě horším

17. září 2024 9:58 | Bruntál | Karel Soukop | Regionální zprávy POLAR

V Jeseníkách nastává boj s následky povodní. Sčítají se materiální škody, následky velké vody a ve spolupráci s obcemi a hasiči obyvatelé odčerpávají vodu ze zatopených ploch a domů. Voda však stále z kopců stéká a komplikuje situaci.

14. ročník Bruntálského Jazz Festu potvrdil rostoucí zájem diváků
Vydáno 29. července 2024 10:54, Bruntál, Karel Soukop
V bruntálském městském parku proběhl tradiční jazzový festival za účasti velmi kvalitních interpretů a velkého zájmu diváků. Festival se konal opět na dvou proti sobě postavených pódiích, aby se kapely mohly lépe střídat. Oproti loňskému roku mu navíc přálo i nádherné počasí.

Účast diváků na již 14. ročníku festivalu potvrdila rostoucí zájem o tento hudební žánr.

Radek Zatloukal (PROZMĚNU), místostarosta Bruntálu: „Já myslím, že samotné číslo 14 znamená, že jazz je v Bruntále velice populární a účast diváctva svědčí o tom, že ho mají lidé v Bruntále opravdu rádi.“
Alena Pajkošová, vedoucí Oddělení kultury MěÚ Bruntál: „14. ročník jazzového festivalu v Bruntále dává opravdu najevo, že Jazzový klub tady buduje opravdu silnou posluchačskou základnu. V podstatě z pěti účinkujících nedokážu říct, kdo je nejzajímavější nebo nejatraktivnější.“
Jan Roszkowski, radní partnerského města Prudnik (PL): „Nacházíme se v parku, který vznikl v této formě v obou městech díky polsko-českému projektu z Interregu. Ukazuje se, že nás spojují nejen historie a evropské finance, ale také muzika. Už za týden proběhne podobná událost v Prudniku. Srdečně zvu všechny obyvatele Bruntálu.“

Mezi účinkujícími na festivalu byli kvalitní interpreti různých žánrů jazzové hudby.

Alena Pajkošová, vedoucí Oddělení kultury MěÚ Bruntál: „Letos tady vystoupí Irenka Budweiserová, bývalá zpěvačka ze Spirituál Kvintetu se svým jazzovým seskupením. Myslím si, že to bude posluchačsky hodně a hodně atraktivní.“
Irena Budweiserová, zpěvačka: „Říkáme kapele Jamair, což je zkratka našich křestních jmen, Jakub Racek, Mario Bihári a Irena Budeiserová. Je to propojení našich energií a zájmů, které máme společné. Mario, vlastně romská hudba, ale i jazz, Jakub Racek, který je v podstatě multiinstrumentalista, protože hraje výtečně bluegrass, country, jazz, world music, no a o mě se to celkem ví, že já nemám ráda žádnou žánrovost vyhraněnou. Takže teď vlastně je pro mě zásadní, že mám skvělé instrumentalisty i zpěváky, kteří dokážou cítit všechno to, co mám ráda, takže troufnu si říct, že vlastně si děláme radost navzájem s hudbou, do které dáváme zase svoje představy. Ať už jsou to spirituály, gospely, blues, romská nebo španělská například. Takže všechno se dá slyšet a všechny ta jazyky můžou posluchači i slyšet.“

Hudební legenda Richard Pogoda se i letos opět ujal moderování akce.

Richard Pogoda, moderátor, muzikant a umělec: „Vidím to dobře, protože, pokud si vzpomínám, vloni jsme nevylezli z Roští, tedy z té hospody, která je za námi, protože pořád pršelo, museli jsme se střídat a bylo to hodně hektické. Dnes je to v poklidu, máme nějakých 26, 27 stupňů, kapely si pěkně hrají, ta druhá se mezitím nachystá a přiznám se, že vzestupná úroveň dnešního odpoledne je jasná, máme tady výborné hosty. Takže kdo nepřišel, chybu udělal. Protože za prvé je to gratis a za druhé je to velmi různorodý repertoár, který každého potěší. Bruntálský jazzový festival je moje srdeční záležitost. Přiznám se, že v červenci by mě nedostali ani na Seychelly, pokud by to bylo v době. Kdy mám stát tady na tom lesním pódiu. Potěšily mě i tady Lesy České republiky, že spravily tento areál, do kterého teklo ještě minulý rok hodně. Tentokrát jsou dokonce i natřené všechny věci. Každopádně bruntálský jazzový festival je věc, kterou by místní lidé, i ti z okolí neměli prošvihnout.“
Zdroj: https://polar.cz/index.php/zpravy/bruntalsko/bruntal/11000044220/14-rocnik-bruntalskeho-jazz-festu-potvrdil-rostouci-zajem-divaku