Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Ani chladné a deštivé počasí nezkazilo Večerní běh Bruntálem

Bruntál |

Tradiční Večerní běh Bruntálem se v centru města konal již po dvaapadesáté. Závod nepřekazilo ani nezvykle chladné počasí s přeháňkami. Finančně ho podpořilo město Bruntál, MS kraj i Česká unie sportu.

Na náměstí Míru se nakonec sešla více než stovka závodníků všech kategorií.

Jan Urban, organizátor: „Budeme letos 22x startovat, to znamená, máme 12 žákovských kategorií, 7 dospělých, 2 štafety a jeden kondiční běh. Takže určitě tady bude na co se dívat a já věřím, že se i letošní 52. ročník podaří.“
Romana Šestáková, hlavní pořadatelka, ředitelka závodu: „Nejdelší kategorie je 10 km a je to 6 kol po Bruntále, kolem Bruntálu. Startuje se na náměstí a běží se vlastně kolem bazénu, kolem komerční banky. To je jeden okruh a mají 6 okruhů.“

Na start se postupně postavili nejmenší benjamínci, děti, dospělí i závodníci štafetového běhu.

Adam Vaš, vítěz kategorie: „Nebylo mi zima, bylo mi dobře.“
Melisa Klemsová, vítězka kategorie: „Nebylo to těžké, běželo se mi dobře.“
Sebastián Kotraš, vítěz kategorie: „Bylo to dneska dobrý.“
Amálka Poštůlková, vítězka kategorie: „Dobře. Mě nebyla zima.“
Radek Navrátil, vítěz kategorie: „Běhám za Olympii Bruntál a dneska se mi běželo dobře. Počasí akorát podle mě a běželo se mi fakt dobře.“
Beata Hybnerová, vítězka kategorie: „Běhám za TJ Sokol Nová Hradečná a dneska to bylo dobrý.“
David Frnka, vítěz kategorie: „Dneska dneska se mi počasí líbilo, lepší jak minulý rok.“

Starší děti pak podle věku běžely více okruhů kolem náměstí.

Nela Lehnerová, vítězka kategorie: „Skvělý.“
Matyáš Herák, vítěz kategorie: „Počasí bylo dobré. Minule to bylo horší, takže v pohodě.“
Nela Pavlicová, vítězka kategorie: „Trošku, Trošku mi zima byla, ale zvládla jsem to.“
Radek Zatloukal (Pro změnu), místostarosta Bruntálu: Já bych se připojil k poděkování organizátorům. Jsem moc rád, že VBB stále pokračuje i poté, co Honza Urban, který se o něj staral, to předal holkám a musím říct, že obdivuji všechny závodníky, kteří dneska v tomto nepříznivém počasí běží a podávají tak skvělé výkony.“
Martin Henč (ANO), starosta Bruntálu: „Je úžasné, že štafetu, jako organizátor Večerního běhu Bruntálem, přebírá Romča Šestáková s paní Veronikou Žákovou a celý tým Olympie Bruntál a za to jim patří velké poděkování.“

Závodníci hlavního závodu na 10 km pak absolvovali 6 okruhů centrem města. Mezi ženami zvítězila česká reprezentantka Petra Pastorová.

Petra Pastorová (MK Seitl Ostrava), vítězka závodu: „Běželo se výborně, je trošičku chladno oproti tomu, jak bylo. Já jsem takový zimomřivý člověk, tak jsem se musela trošičku obléct, ale je to lepší, než když je třeba 30 stupňů. Co malinko problémovější je, když je cesta mokrá. Ony ty boty malinko v těch zatáčkách, mám pocit takové nejistoty.“

Celkovým vítězem závodu se stal reprezentant Tomáš Blaha z AK Kroměříž.

Tomáš Blaha (AK Kroměříž), vítěz závodu: „No tady je to vždycky těžké, protože, jak jsou to ty okruhy, tak ty kopce, ty stoupání dávají sebrat síly, ale relativně neměl jsem nějakou velkou krizi. Furt jsem se snažil, držet to tempo okolo 3:30 akorát předposlední kolo jsem si trošku jakoby orazil. Je ale potřeba říct, že jsem dopoledne už jeden závod běžel, takže už mám vlastně za sebou tak 24 km.“

Všichni zájemci si pak mohli změřit síly v kondičním závodě na jeden velký okruh městem a v závodě nejmenších dětí do 5 let.

Nahlásit chybu


K tématu

V rámci Týdne hokeje v Bruntále proběhl nábor mladých hokejistů na ledové ploše na náměstí

21. ledna 2024 17:47 | Bruntál | Karel Soukop

V rámci celostátní kampaně Týden hokeje proběhl v centru Bruntálu na ledové ploše na náměstí nábor nejmenších hokejistů. Přestože starý zimní stadion je z technických důvodů už mimo provoz, účast nejmenších zájemců potvrdila zájem dětí.

Rekreační ledová plocha na bruntálském náměstí byla otevřena

15. prosince 2023 20:45 | Celý MS kraj | Karel Soukop

Od 15. prosince je možné si v centru Bruntálu zabruslit. Rekreační ledová plocha tady vyrostla během 10 dnů a nyní ji mohou testovat děti i dospělí. Zájemci si na místě mohou i zapůjčit brusle. Otevření kluziště na náměstí doprovodila rockovými koledami i místní kapela Generace 75.

Rekreační ledovou plochu na náměstí využívají hlavně děti a to i na akcích Střediska volného času

26. prosince 2023 12:04 | Celý MS kraj | Karel Soukop

Hned po zahájení provozu rekreační ledové plochy na bruntálském náměstí, obuly si brusle místní děti a mnohé se na ně i poprvé postavily. Bruntálské SVČ využilo led na náměstí k prvním hrám a soutěžím. Technické služby navíc kvalitu plochy vzorně upravují.


Ministři jednali se zástupci povodní zasažených obcí v Moravskoslezském kraji

Financování obnovy území, pomoc státu, výstavba protipovodňových opatření i zpětná vazba ze strany povodněmi zasažených obcí. O tom všem jednali ministři práce a sociálních věcí, financí, místního rozvoje, životního prostředí, zemědělství a dopravy se starosty a zástupci měst a obcí Moravskoslezského kraje.

V Pustkovci začne rekonstrukce sportovní haly. Po opravě se do ní vrátí děti přilehlé ZŠ

V Ostravě-Pustkovci začne po letech příprav rekonstrukce sportovní haly. Objekt je v tak špatném stavu, že už do něj několik let nemohou chodit děti z přilehlé základní školy a energetická náročnost je extrémně vysoká. O náklady na opravu se dělí město a Národní sportovní agentura.

Imobilní muž zemřel po požáru rodinného domu na Opavsku

Včera 11:48 | Celý MS kraj | Jiří Cileček

Všechny záchranné složky zasahovaly v pondělí večer u požáru rodinného domu v Pusté Polomi na Opavsku. Dům opustilo pět lidí, uvnitř ale zůstal imobilní muž. Toho vynesli až hasiči a museli ho oživovat. Záchranáři ho v kritickém stavu přepravili do nemocnice, kde bohužel zemřel. Zraněna byla i mladá žena. Oheň způsobil škodu 1,5 milionu korun. Příčina požáru je v šetření.

Miniveletrh sociálních služeb nabídl lidem poradenství i výrobky klientů

Centrální tržnice v Karviné patřila poskytovatelům sociálních a návazných služeb a to v rámci miniveletrhu, kde se všichni společně prezentovali. Návštěvníci tak mohli získat na jednom místě potřebné informace a měli možnost zakoupit si výrobky uživatelů.

Ve Studénce žije jeden z nejlepších vytrvalců světa

Neuvěřitelný výkon má za sebou extrémní sportovec Jurij Tarča ze Studénky. Úspěšně absolvoval další ultratriatlon a stal se dokonce už třicetinásobným Ironmanem. Zařadil se tak mezi nejlepší vytrvalce světa.

Fajne školní bistro je velmi oblíbené. Jídelny se učí i inspirují

V Ostravě je velmi oblíbený projekt Fajne školní bistro, jehož cílem je učit i motivovat školní jídelny k vaření nejen zdravých, ale i chutných jídel. Letos pokračuje už pátou sezónu.

V Ostravě se konalo ustavující zastupitelstvo MS kraje. Hejtmanem byl zvolen Josef Bělica

Hejtmanem MS kraje se stal podle očekávání Josef Bělica z Hnutí ANO. Dosavadní hejtman získal na ustavujícím krajském zastupitelstvu 47 hlasů od 65 přítomných zastupitelů. Hnutí ANO tak povede náš kraj už třetí volební období.

Stavba železničního podjezdu a objízdné trasy začne na jaře, téměř deset let po srážce kamionu a Pendolina

21. října 2024 13:40 | Studénka | Petra Dorazilová | Expres Studénky

Na jaře příštího roku začne stavba podjezdu pod železniční tratí v Nádražní ulici ve Studénce. Stane se tak zhruba 10 let po té, co zde došlo k tragické srážce kamionu a Pendolina.

Trh vzdělávání a uplatnění pomáhal žákům ve Frýdku-Místku s výběrem dalšího studia

Frýdek-Místek ve spolupráci s Úřadem práce uspořádal další ročník tradičního Trhu vzdělávání a uplatnění. Ten pomáhá především žákům základních škol s výběrem dalšího studia. Prezentaci zde mělo i několik zaměstnavatelů a nechyběla ani nabídka vzdělávání pro dospělé.

Někteří houbaři ignorují zákaz vstupu do beskydských lesů poškozených povodněmi

Letošní houbařská sezona v Beskydech je velmi dobrá a lidé nosí plné koše hřibů. Někteří však riskují své zdraví a životy, když vstupují do míst, kde je to po povodních zakázáno.

V Bruntále bylo otevřeno rekonstruované a opravené Městské divadlo

20. října 2024 21:01 | Bruntál | Karel Soukop

Po rok a půl trvající rekonstrukci a opravě bylo v Bruntále nově otevřeno Městské divadlo. Má za sebou dlouhou historii. Původní Spolkový dům katolického tovaryšstva z konce 19. století a Osvětový dům od roku 1955 byl od roku 1997 otevřen jako divadlo v Bruntále.

Žena naletěla na sociální síti falešnému vojákovi. Postupně přišla o 900 tisíc korun

14. října 2024 10:29 | Bruntál | Tomáš Kořistka | Magazín 112

Podvody prostřednictvím sociálních sítí už jsou pro kriminalisty na denním pořádku. Jedním z nejčastějších, cílících hlavně na osamělé ženy, je falešný voják, který se chce vrátit z války a pouze potřebuje nějaké peníze. Žena z Bruntálska takto přišla o téměř milion korun.

52. Večerní běh Bruntálem neohrozilo ani chladné a deštivé počasí

14. října 2024 9:21 | Bruntál | Karel Soukop | Bruntálský miniexpres

Tradiční Večerní běh Bruntálem se v centru města konal již po dvaapadesáté. Závod nepřekazilo ani nezvykle chladné počasí s přeháňkami. Finančně ho podpořilo město Bruntál, MS kraj i Česká unie sportu.

Benefiční akce bruntálských pořadatelů pro postižené obce

6. října 2024 20:08 | Bruntál | Karel Soukop

Do pomoci povodní postiženým obcím se zapojili také pořadatelé nejrůznějších kulturních akcí. Vybrané finance pak poskytli adresně vytipovaným institucím, většinou školám či školkám. Město Bruntál využilo k dobrovolné sbírce pomoci také Svatováclavský sváteční koncert.

Na pomoc postiženým obcím přispívají také pořadatelé kulturních akcí v Bruntále

6. října 2024 20:02 | Bruntál | Karel Soukop | Bruntálský miniexpres

Do pomoci povodní postiženým obcím se zapojili také pořadatelé nejrůznějších kulturních akcí. Vybrané finance pak poskytli adresně vytipovaným institucím, většinou školám či školkám. Město Bruntál využilo k dobrovolné sbírce pomoci také Svatováclavský sváteční koncert.

V Jeseníkách pokračuje boj lidí s následky povodní , přehrada Slezská Harta zabránila následkům ještě horším

17. září 2024 9:58 | Bruntál | Karel Soukop | Regionální zprávy POLAR

V Jeseníkách nastává boj s následky povodní. Sčítají se materiální škody, následky velké vody a ve spolupráci s obcemi a hasiči obyvatelé odčerpávají vodu ze zatopených ploch a domů. Voda však stále z kopců stéká a komplikuje situaci.

Ani chladné a deštivé počasí nezkazilo Večerní běh Bruntálem
Vydáno 13. října 2024 14:06, Bruntál, Karel Soukop
Tradiční Večerní běh Bruntálem se v centru města konal již po dvaapadesáté. Závod nepřekazilo ani nezvykle chladné počasí s přeháňkami. Finančně ho podpořilo město Bruntál, MS kraj i Česká unie sportu.

Na náměstí Míru se nakonec sešla více než stovka závodníků všech kategorií.

Jan Urban, organizátor: „Budeme letos 22x startovat, to znamená, máme 12 žákovských kategorií, 7 dospělých, 2 štafety a jeden kondiční běh. Takže určitě tady bude na co se dívat a já věřím, že se i letošní 52. ročník podaří.“
Romana Šestáková, hlavní pořadatelka, ředitelka závodu: „Nejdelší kategorie je 10 km a je to 6 kol po Bruntále, kolem Bruntálu. Startuje se na náměstí a běží se vlastně kolem bazénu, kolem komerční banky. To je jeden okruh a mají 6 okruhů.“

Na start se postupně postavili nejmenší benjamínci, děti, dospělí i závodníci štafetového běhu.

Adam Vaš, vítěz kategorie: „Nebylo mi zima, bylo mi dobře.“
Melisa Klemsová, vítězka kategorie: „Nebylo to těžké, běželo se mi dobře.“
Sebastián Kotraš, vítěz kategorie: „Bylo to dneska dobrý.“
Amálka Poštůlková, vítězka kategorie: „Dobře. Mě nebyla zima.“
Radek Navrátil, vítěz kategorie: „Běhám za Olympii Bruntál a dneska se mi běželo dobře. Počasí akorát podle mě a běželo se mi fakt dobře.“
Beata Hybnerová, vítězka kategorie: „Běhám za TJ Sokol Nová Hradečná a dneska to bylo dobrý.“
David Frnka, vítěz kategorie: „Dneska dneska se mi počasí líbilo, lepší jak minulý rok.“

Starší děti pak podle věku běžely více okruhů kolem náměstí.

Nela Lehnerová, vítězka kategorie: „Skvělý.“
Matyáš Herák, vítěz kategorie: „Počasí bylo dobré. Minule to bylo horší, takže v pohodě.“
Nela Pavlicová, vítězka kategorie: „Trošku, Trošku mi zima byla, ale zvládla jsem to.“
Radek Zatloukal (Pro změnu), místostarosta Bruntálu: Já bych se připojil k poděkování organizátorům. Jsem moc rád, že VBB stále pokračuje i poté, co Honza Urban, který se o něj staral, to předal holkám a musím říct, že obdivuji všechny závodníky, kteří dneska v tomto nepříznivém počasí běží a podávají tak skvělé výkony.“
Martin Henč (ANO), starosta Bruntálu: „Je úžasné, že štafetu, jako organizátor Večerního běhu Bruntálem, přebírá Romča Šestáková s paní Veronikou Žákovou a celý tým Olympie Bruntál a za to jim patří velké poděkování.“

Závodníci hlavního závodu na 10 km pak absolvovali 6 okruhů centrem města. Mezi ženami zvítězila česká reprezentantka Petra Pastorová.

Petra Pastorová (MK Seitl Ostrava), vítězka závodu: „Běželo se výborně, je trošičku chladno oproti tomu, jak bylo. Já jsem takový zimomřivý člověk, tak jsem se musela trošičku obléct, ale je to lepší, než když je třeba 30 stupňů. Co malinko problémovější je, když je cesta mokrá. Ony ty boty malinko v těch zatáčkách, mám pocit takové nejistoty.“

Celkovým vítězem závodu se stal reprezentant Tomáš Blaha z AK Kroměříž.

Tomáš Blaha (AK Kroměříž), vítěz závodu: „No tady je to vždycky těžké, protože, jak jsou to ty okruhy, tak ty kopce, ty stoupání dávají sebrat síly, ale relativně neměl jsem nějakou velkou krizi. Furt jsem se snažil, držet to tempo okolo 3:30 akorát předposlední kolo jsem si trošku jakoby orazil. Je ale potřeba říct, že jsem dopoledne už jeden závod běžel, takže už mám vlastně za sebou tak 24 km.“

Všichni zájemci si pak mohli změřit síly v kondičním závodě na jeden velký okruh městem a v závodě nejmenších dětí do 5 let.

Zdroj: https://polar.cz/index.php/zpravy/bruntalsko/bruntal/11000045433/ani-chladne-a-destive-pocasi-nezkazilo-vecerni-beh-bruntalem