Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Krnov zdraží od dubna ceník za parkování i parkovací karty

Krnov |

Parkování v Krnově bude od 1. dubna dražší. Rada města schválila jeho navýšení z deseti korun na dvacet, první půlhodinu ponechala zdarma. Porostou také ceny parkovacích karet. Je to vůbec první zvýšení ceny parkovného od roku 2012, kdy bylo v Krnově placené parkování na vybraných místech ve městě zavedeno.

V Krnově se bude po 11 letech měnit cena za parkování.

Tomáš Hradil, starosta Krnova: "Ke zdražení nás vedly dvě věci. Jednak potřeba po jedenácti letech modernizovat parkovací automaty, aby bylo možné platit také kartou či aplikací. Není to levná záležitost, jeden moderní automat vyjde na částku kolem 200 tisíc korun. A jednak nám vyšší výnos také pomůže investovat do parkovišť. Jejich počet se každým rokem zvyšuje, zatím poslední větší bylo vybudováno v Žižkově ulici u zdravotního střediska. Teď se zabýváme myšlenkou zkapacitnění parkoviště na SPC u železniční tratě a také řešíme projekt na sídlišti E. Hakena, kde v budoucnu vznikne 60 nových parkovacích míst."

Placené parkování se týká Hlavního náměstí, náměstí Minoritů, Štursovy ulice, náměstí Hrdinů – před poliklinikou a jedné řady parkovacích míst na parkovišti u nemocnice.

Tomáš Hradil, starosta Krnova: "V současné době se zabýváme vytipováním dalších míst pro umístění parkovacích automatů tam, kde by mohly vyřešit potřebu parkování na krátkou dobu. Jde například o parkoviště u prodejny Hruška na SPC nebo před hřbitovem. Ten často navštěvují senioři, kteří nemají kde v jeho blízkosti zaparkovat. Uvidíme ještě, jaký postoj k tomu zaujme dopravní komise, která dostala za úkol další placená místa vytipovat."

Na vymezených parkovacích místech v Krnově se platí za parkování v pracovní dny v době od 8.00 do 17.00 hodin. První půlhodina parkování je zdarma, nutné ale je za čelní sklo vozidla umístit tzv. nulový lístek. V případě delšího parkování se bude platit 20 korun za hodinu.

Igor Kozelek, vedoucí oboru organizačního: "Zatímco dosud lze platit už po korunách, od dubna bude nejnižší částka pět korun, za které řidič získá 15 minut parkování."

Vedle jednorázové sazby mají řidiči možnost si koupit dva druhy parkovacích karet. Roční zdraží o 500 korun na 2 500 Kč, půlroční vyjde na 1 500 Kč, což je o 250 Kč více než dosud. Parkovné je možné hradit také prostřednictvím SMS nebo jen prozvoněním, minimální úhrada v tomto případě bude činit 20 Kč za hodinu. V loňském roce výnos z celkem deseti parkovacích automatů po odečtení nákladů na jejich opravy a provoz činil 747 tisíc korun.

Nahlásit chybu


K tématu

Autovraky mizí z ulic Frýdku-Místku, s jejich nahlašováním pomáhá veřejnost

16. října 2023 16:01 | Frýdek-Místek | Jiří Cileček

Frýdek-Místek bojuje s autovraky v ulicích. Proces jejich likvidace a odstraňování je ale velice administrativně náročný a zdlouhavý. Musí se totiž dodržet zákonné lhůty. Nahlašovat autovraky a vozidla bez platné technické kontroly pomáhá také veřejnost.

Za necelé tři měsíce v Havířově odtáhli na 80 aut, která parkovala na nástupních plochách pro IZS

21. listopadu 2023 11:21 | Havířov | Bára Kelnerová

Lidé, kteří v Havířově zaparkují na nástupní ploše pro požární techniku, už třetí měsíc musí počítat s možným odtahem svého vozidla. Na záchytném parkovišti skončilo na 80 aut. Radnice nástupní plochy označuje i novým dopravním značením.

V Havířově od září odtáhli na 80 špatně zaparkovaných aut

21. listopadu 2023 18:04 | Havířov | Bára Kelnerová

Lidé, kteří v Havířově zaparkují na nástupní ploše pro požární techniku, už třetí měsíc musí počítat s možným odtahem svého vozidla. Na záchytném parkovišti skončilo na 80 aut. Radnice nástupní plochy označuje i novým dopravním značením.


Senior v nazouvácích se ztratil na procházce, policie ho našla několik kilometrů od domova

Dnes 10:01 | Studénka | Lukáš Zavadil

Úterní pátrání po téměř 80letém seniorovi na Novojičínsku mělo šťastný konec. Muž, který se vydal na procházku bez mobilního telefonu a v nazouvácích, byl nalezen několik kilometrů od domova díky rychlému zásahu policie a spolupráci s veřejností. Senior byl převezen do nemocnice, kde se potvrdilo, že je v dobrém zdravotním stavu.

V Ostravě-Třebovicích vznikl nový park. Vysadili ho studenti v rámci soutěže Lipová ratolest

Studenti desítky zahradnických škol z celého Česka vysadili v Třebovicích nový park v rámci soutěže Lipová ratolest. Své zastoupení měla i Ostrava v podobě družstva ze zdejší Střední zahradnické školy.

Do Hlučína přijeli mladí malíři - natěrači z celé republiky

Včera 12:05 | Celý MS kraj | Tomáš Tikal | Studuj u nás

Už podvanácté se sešli mladí malíři a natěrači z celé České republiky na Mírovém náměstí na akci Hlučín, město s řemeslnou tradicí. Cílem je propagace řemeslných oborů na místním Odborném učilišti a Praktické škole.

Novojičínská vila byla domovem lékaře, 30 let je v ní mateřinka

Mateřská škola Beruška v Novém Jičíně otevřela historickou vilu, ve které sídlí 30 let, veřejnosti. Představila její příběh rodinného domu, který kdysi patřil významnému lékaři.

Elektrárna Třebovice obnovila svůj provoz v rekordním čase

Zaměstnancům společnosti Veolia Energie se po 11 dnech po povodni podařilo zprovoznit Elektrárnu Třebovice v Ostravě, která byla odstavena od 15. září. A už také obnovuje dodávky i pro průmysl.

Krnov bojuje s následky povodně, odpady i chodem života ve školách a firmách

1. října 2024 18:09 | Celý MS kraj | Karel Soukop | Regionální zprávy POLAR

V Krnově už funguje pitná voda a elektřina. Město se aktuálně potýká s množstvím odpadu a snaží se normalizovat život ve školách a školkách. Všude probíhají úklidy a některé boční ulice by mohly dělat kulisu v poválečných filmech. Situace se ale mění k lepšímu přímo před očima.

Největší akcí roku v Rýmařově byly Dřevařské, lesnické a myslivecké dny

Včera 17:45 | Celý MS kraj | Karel Soukop

Vždy každé dva roky se v Rýmařově koná největší akce ve městě, jakou jsou Dřevařské, lesnické a myslivecké dny. Park ve Flemmichově zahradě vždy zaplní tisíce návštěvníků, aby si užili umění dřevařů, lesnickou techniku, myslivecké expozice i kulturní programy. Nejinak tomu bylo i letos.

ŘSD plně obnovuje provoz na dálnici mezi Ostravou a Polskem

1. října 2024 14:14 | Celý MS kraj | Jiří Cileček

Dálnice D1 mezi Ostravou a Polskem bude dnes odpoledne opět průjezdná standardně dvěma pruhy pro každý směr. Ředitelství silnic a dálnic dokončilo v úterý 1. října úklid a opravy po povodních.

Další oběť podvodu na sítích, žena z Bruntálska poslala falešnému vojenskému lékaři téměř milion korun

Včera 9:56 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Kriminalisté z Bruntálska vyšetřují další případ podvodu přes sociální sítě, kdy byla poškozená žena středního věku připravena o téměř 900 tisíc korun. Podvodník se vydával za vojenského lékaře působícího v Iránu a pod záminkou zaslání balíčku vylákal z oběti několik plateb.

V Jeseníkách pokračuje boj lidí s následky povodní , přehrada Slezská Harta zabránila následkům ještě horším

17. září 2024 9:58 | Bruntál | Karel Soukop | Regionální zprávy POLAR

V Jeseníkách nastává boj s následky povodní. Sčítají se materiální škody, následky velké vody a ve spolupráci s obcemi a hasiči obyvatelé odčerpávají vodu ze zatopených ploch a domů. Voda však stále z kopců stéká a komplikuje situaci.

Ohrožení Černým potokem si i v Bruntále vynutilo evakuace obyvatel z okolí

15. září 2024 15:36 | Bruntál | Karel Soukop | Bruntálský miniexpres

Na Bruntálsku momentálně přestalo pršet, voda však stále stéká z kopců a situace je na některých místech kritická. Město vyhlásilo 3 stupeň povodňové aktivity a zakázalo vstup do některých oblastí v okolí a do prostor kolem vodních toků

Situace v podhůří Jeseníků

12. září 2024 16:54 | Bruntál | Karel Soukop

Ve čtvrtek večer je situace v podstatě klidná, pouze zvýšené průtoky v potocích a řekách. Přehrada Slezská Harta odpouští velké množství vody a vytváří rezervu pro případnou velkou vodu příštích dnů.

Bruntálská zámecká zahrada hostila již potřetí slavnosti vína

1. září 2024 17:19 | Bruntál | Karel Soukop | Kulturní okénko

Muzeum v Bruntále připravilo na zahradě bruntálského zámku již třetí ročník úspěšné akce Slavnosti vína. Bruntál není vinařskou oblastí, o to větší je však zájem místních o produkty z Jižní Moravy.

Na mezinárodním táboře s angličtinou na Slezské Hartě vysílají děti také online do rádia

25. srpna 2024 21:16 | Bruntál | Karel Soukop | Regionální zprávy POLAR

Na první pohled běžný stanový tábor s podsadami. Navštívíte-li ho však osobně, dostanete se ve správní budově do skutečného rozhlasového studia. Právě odtud děti denně vysílají online zprávy z tábora i ze světa společně s písničkami. To vše anglicky, jelikož se jedná o tábor s výukou a praxí v angličtině.

Na Festivalu dračích lodí na Slezské Hartě úspěšně reprezentovalo několik posádek i město Bruntál

25. srpna 2024 11:58 | Bruntál | Karel Soukop | Bruntálský miniexpres

Na břehu Slezské Harty vyrostlo o víkendu malé městečko. Na festivalu dračích lodí se sjelo 62 dvaadvacetičlenných posádek ze celé republiky i Slovenska. Utkaly se v závodech ve sprintu na 200 metrů i stíhacím závodě na jeden kilometr.

Krnov zdraží od dubna ceník za parkování i parkovací karty
Vydáno 25. února 2023 9:42, Krnov, Jiří Cileček
Parkování v Krnově bude od 1. dubna dražší. Rada města schválila jeho navýšení z deseti korun na dvacet, první půlhodinu ponechala zdarma. Porostou také ceny parkovacích karet. Je to vůbec první zvýšení ceny parkovného od roku 2012, kdy bylo v Krnově placené parkování na vybraných místech ve městě zavedeno.

zdroj foto: Město Krnov

V Krnově se bude po 11 letech měnit cena za parkování.

Tomáš Hradil, starosta Krnova: "Ke zdražení nás vedly dvě věci. Jednak potřeba po jedenácti letech modernizovat parkovací automaty, aby bylo možné platit také kartou či aplikací. Není to levná záležitost, jeden moderní automat vyjde na částku kolem 200 tisíc korun. A jednak nám vyšší výnos také pomůže investovat do parkovišť. Jejich počet se každým rokem zvyšuje, zatím poslední větší bylo vybudováno v Žižkově ulici u zdravotního střediska. Teď se zabýváme myšlenkou zkapacitnění parkoviště na SPC u železniční tratě a také řešíme projekt na sídlišti E. Hakena, kde v budoucnu vznikne 60 nových parkovacích míst."

Placené parkování se týká Hlavního náměstí, náměstí Minoritů, Štursovy ulice, náměstí Hrdinů – před poliklinikou a jedné řady parkovacích míst na parkovišti u nemocnice.

Tomáš Hradil, starosta Krnova: "V současné době se zabýváme vytipováním dalších míst pro umístění parkovacích automatů tam, kde by mohly vyřešit potřebu parkování na krátkou dobu. Jde například o parkoviště u prodejny Hruška na SPC nebo před hřbitovem. Ten často navštěvují senioři, kteří nemají kde v jeho blízkosti zaparkovat. Uvidíme ještě, jaký postoj k tomu zaujme dopravní komise, která dostala za úkol další placená místa vytipovat."

Na vymezených parkovacích místech v Krnově se platí za parkování v pracovní dny v době od 8.00 do 17.00 hodin. První půlhodina parkování je zdarma, nutné ale je za čelní sklo vozidla umístit tzv. nulový lístek. V případě delšího parkování se bude platit 20 korun za hodinu.

Igor Kozelek, vedoucí oboru organizačního: "Zatímco dosud lze platit už po korunách, od dubna bude nejnižší částka pět korun, za které řidič získá 15 minut parkování."

Vedle jednorázové sazby mají řidiči možnost si koupit dva druhy parkovacích karet. Roční zdraží o 500 korun na 2 500 Kč, půlroční vyjde na 1 500 Kč, což je o 250 Kč více než dosud. Parkovné je možné hradit také prostřednictvím SMS nebo jen prozvoněním, minimální úhrada v tomto případě bude činit 20 Kč za hodinu. V loňském roce výnos z celkem deseti parkovacích automatů po odečtení nákladů na jejich opravy a provoz činil 747 tisíc korun.

Zdroj: https://polar.cz/zpravy/bruntalsko/krnov/11000035919/krnov-zdrazi-od-dubna-cenik-za-parkovani-i-parkovaci-karty