Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zaměstnanci kanceláří DK Akord pomáhají restauraci s rozvozem jídla

Ostrava-Jih |

I když jsou bary a restaurace v současné době zavřeny, o oblíbená meníčka lidé nepřišli. Restaurace je na objednávku vydávají přes okénko a některé vám jídlo dovezou až do kanceláře, nebo domů. Jako například restaurace kulturního domu Akord.

Restaurace kulturního domu Akord nově zavedla rozvoz poledního menu. Stačí si zavolat, nebo poslat e-mail na rozvoz@dk-akord.cz, a nemusíte vytáhnout paty z domu nebo kanceláře.

Darina Daňková, ředitelka DK Akord: “My jsme se rozhodli jídla nejen podávat přes okénko, které je k dispozici od 11 do 15 hodin, ale také pro rozvoz. Je to pro nás úplně nová zkušenost, takže polední menu, každý den je samozřejmě jiné, tak si u nás mohou lidé objednat. Začali jsme už minulý týden hned ve středu, kdy vlastně byly restaurace úplně uzavřené a vlastně pořád testujeme, nicméně dneska se už pohybujeme na čísle 40 až 50 rozvezených meníček, takže to jsme moc rádi.”

S rozvozem jídel pomáhají zaměstnanci z kanceláří kulturního domu, kteří momentálně nemají práci.

Darina Daňková, ředitelka DK Akord: “Protože vlastně omezeno je všechno. Kultura, divadla, vzdělávání. Takže oni velmi rádi nasedají do aut a v poledne rozvážejí i jídlo. Takže je to vlastně taková symbióza, spolupráce kultury s restaurací v Akordu.”

Objednávky se přijímají každý všední den od 8 do 15 hodin. Je na vás, zda si jídlo objednáte nebo se zastavíte u výdejního okénka. Meníčka jsou každý den jiná. Vybírat si můžete ze 4 jídel a dvou polévek.

Božena Frébortová, Restaurace Akord: “Ještě vám můžu nabídnout business menu, taky výborné, doporučujeme. Je to vepřová panenka plněná špenátem a k tomu jsou opékané brambory. Vynikající, dáváme k tomu moučník.”

Každodenní menu připravuje také restaurace K-tria. A to 11 jídel od 11 až do 20 hodin. Jídla jsou vydávána přes výdejní okénko po celý den do 15 minut od objednání.

Martin Gavenda, vedoucí Restaurace K-trio a Café Luna: “Je to tradiční česká kuchyně a můžou si zákazníci vybrat. meníčko na našem facebooku, na našem webu, vlastně online pořád, včetně fotek, včetně toho, jak to vypadá. plus děláme stále dále gastro týdny které děláme každý týden. Teďka jsou bramboráky, takže můžou všichni vyzkoušet."

Denně tady připraví kolem 60 až 70 jídel. I tak je to oproti běžnému provozu zhruba polovina.

Návštěvník restaurace K-trio: “Perfektně tu vaří, perfektně. Smažák jsem si objednal a hovězí polévku budu mít. Zaplať pán bůh, protože my děláme celý den, takže si nevaříme, takže můžeme aspoň tak."

V kině Luna si můžete posedět u kávy ve vyhřívané zahrádce, která je v provozu denně od 8 do 8 večer.

Návštěvník Café Luna: “Je dobrá věc mít zahrádku v provozu, člověk aspoň má v těch těžkých dnech kde zajít a odpočinout si.”

Také tady funguje výdajové okénko a kromě kávy Café Luna nabízí i zákusky.

Nahlásit chybu


V Ostravě-Porubě pracují na novém strategickém plánu. Platit bude do roku 2030

V Ostravě-Porubě teď pracují na novém strategickém plánu. Platit bude do roku 2030 s přesahem do roku 2040. Zapojit se do něj může i široká veřejnost a jeho cíle by měl obvod plnit nehledě na tom, kdo bude v jeho vedení.

Bývalý slavný fotbalista Tomáš Ujfaluši pomohl klubu 1. FC Poruba s náborem dětí

Fotbalový klub 1. FC Poruba hledá nové kluky a holky. Uspořádal proto nábory nových fotbalových hvězdiček. Přijít mohl každý, kdo má chuť sportovat.

Havířov bojuje s potkany, ti si ve velkém pochutnávali i v hypermarketu

Potkani představují pro města noční můru. Neustále s nimi bojují i v Havířově, kde musí opět přistoupit k plošné deratizaci. Hlodavci velké škody napáchali i v jednom hypermarketu.

Senior v nazouvácích se ztratil na procházce, policie ho našla několik kilometrů od domova

Dnes 10:01 | Studénka | Lukáš Zavadil

Úterní pátrání po téměř 80letém seniorovi na Novojičínsku mělo šťastný konec. Muž, který se vydal na procházku bez mobilního telefonu a v nazouvácích, byl nalezen několik kilometrů od domova díky rychlému zásahu policie a spolupráci s veřejností. Senior byl převezen do nemocnice, kde se potvrdilo, že je v dobrém zdravotním stavu.

Začala podzimní výzva 10 000 kroků, zapojit se může úplně každý

Od října začala další pravidelná výzva 10 tisíc kroků. Kdo se do ní zapojí, zlepší si kondici a přispěje k lepšímu zdraví a životnímu stylu. Ti nejlepší budou navíc odměněni. Zapojit se mohou jednotlivci i týmy všech věkových kategorií. A soutěží se také v rámci jednotlivých měst.

Beskydský endoskopický workshop se věnoval miniinvazivním zákrokům

Nemocnice ve Frýdku-Místku pořádala další Beskydský endoskopický workshop. Lékaři a sestry, převážně z kraje, ale i Česka a Slovenska, si vyměňovali zkušenosti v oblasti gastroenterologie. Letos se řešily miniinvazivní zákroky u onemocnění, kde bylo dříve potřeba operace.

Technické služby fungují pod odborem údržby majetku, na zimu jsou připraveny

Studénka připravuje založení vlastních technických služeb. Zatím fungují jako oddělení v rámci odboru údržby majetku. Rozhodli o tom zastupitelé na poslední schůzi. Město pokračuje i v nákupu nové techniky.

Povodně zničily v Havířově cyklostezku u řeky Lučiny

Povodně zcela zničily v Havířově cyklostezku u řeky Lučiny. Magistrát musí nyní najít řešení, jaký zvolit povrch při následné rekonstrukci. Opravy začnou zřejmě až v příštím roce.

Starostka Ostravy-Poruby poděkovala všem lidem, kteří pomáhali s následky povodně

Zářijová ničivá povodeň opět ukázala, že lidé mají velká srdce. Vytopeným Porubanům pomáhaly stovky lidí, hasiči, řada firem i zaměstnanci radnice. Patří jim za to velký dík.

Je to tu! Síť stezek pro bikery v karvinském Černém lese je konečně legální

Datum 28. září se zapíše do historie oddílu karvinských bikerů jako jeden z nejvýznamnějších dnů. Oficiálně se jim podařilo zprovoznit síť stezek plnou trailů , kterou právě v tento den slavnostně otevřeli.

Starostka Ostravy-Poruby poděkovala všem lidem, kteří pomáhali s následky povodně

Zářijová ničivá povodeň opět ukázala, že lidé mají velká srdce. Vytopeným Porubanům pomáhaly stovky lidí, hasiči, řada firem i zaměstnanci radnice. Patří jim za to velký dík.

Bývalý slavný fotbalista Tomáš Ujfaluši pomohl klubu 1. FC Poruba s náborem dětí

Fotbalový klub 1. FC Poruba hledá nové kluky a holky. Uspořádal proto nábory nových fotbalových hvězdiček. Přijít mohl každý, kdo má chuť sportovat.

V Ostravě-Porubě pracují na novém strategickém plánu. Platit bude do roku 2030

V Ostravě-Porubě teď pracují na novém strategickém plánu. Platit bude do roku 2030 s přesahem do roku 2040. Zapojit se do něj může i široká veřejnost a jeho cíle by měl obvod plnit nehledě na tom, kdo bude v jeho vedení.

Ve Studiu G si zahrají profesionálové i studenti

Studio G je jednou z nejmladších divadelních scén v Ostravě. Vzniklo teprve v roce 2019 na místě bývalého papírnictví, jehož prostory členové přebudovali na kavárnu a divadelní sál. Od té doby slouží kultuře.

Klub 1. FC Poruba uspořádal nábor fotbalových hvězdiček s Tomášem Ujfalušim. Přišly desítky dětí

Klub 1. FC Poruba hledá nové kluky a holky. Uspořádal proto nábory nových fotbalových hvězdiček. Přijít mohl každý, kdo má chuť sportovat.

Zaměstnanci kanceláří DK Akord pomáhají restauraci s rozvozem jídla
Vydáno 20. října 2020 16:06, Ostrava-Jih, Yvona Fajtová
I když jsou bary a restaurace v současné době zavřeny, o oblíbená meníčka lidé nepřišli. Restaurace je na objednávku vydávají přes okénko a některé vám jídlo dovezou až do kanceláře, nebo domů. Jako například restaurace kulturního domu Akord.

Restaurace kulturního domu Akord nově zavedla rozvoz poledního menu. Stačí si zavolat, nebo poslat e-mail na rozvoz@dk-akord.cz, a nemusíte vytáhnout paty z domu nebo kanceláře.

Darina Daňková, ředitelka DK Akord: “My jsme se rozhodli jídla nejen podávat přes okénko, které je k dispozici od 11 do 15 hodin, ale také pro rozvoz. Je to pro nás úplně nová zkušenost, takže polední menu, každý den je samozřejmě jiné, tak si u nás mohou lidé objednat. Začali jsme už minulý týden hned ve středu, kdy vlastně byly restaurace úplně uzavřené a vlastně pořád testujeme, nicméně dneska se už pohybujeme na čísle 40 až 50 rozvezených meníček, takže to jsme moc rádi.”

S rozvozem jídel pomáhají zaměstnanci z kanceláří kulturního domu, kteří momentálně nemají práci.

Darina Daňková, ředitelka DK Akord: “Protože vlastně omezeno je všechno. Kultura, divadla, vzdělávání. Takže oni velmi rádi nasedají do aut a v poledne rozvážejí i jídlo. Takže je to vlastně taková symbióza, spolupráce kultury s restaurací v Akordu.”

Objednávky se přijímají každý všední den od 8 do 15 hodin. Je na vás, zda si jídlo objednáte nebo se zastavíte u výdejního okénka. Meníčka jsou každý den jiná. Vybírat si můžete ze 4 jídel a dvou polévek.

Božena Frébortová, Restaurace Akord: “Ještě vám můžu nabídnout business menu, taky výborné, doporučujeme. Je to vepřová panenka plněná špenátem a k tomu jsou opékané brambory. Vynikající, dáváme k tomu moučník.”

Každodenní menu připravuje také restaurace K-tria. A to 11 jídel od 11 až do 20 hodin. Jídla jsou vydávána přes výdejní okénko po celý den do 15 minut od objednání.

Martin Gavenda, vedoucí Restaurace K-trio a Café Luna: “Je to tradiční česká kuchyně a můžou si zákazníci vybrat. meníčko na našem facebooku, na našem webu, vlastně online pořád, včetně fotek, včetně toho, jak to vypadá. plus děláme stále dále gastro týdny které děláme každý týden. Teďka jsou bramboráky, takže můžou všichni vyzkoušet."

Denně tady připraví kolem 60 až 70 jídel. I tak je to oproti běžnému provozu zhruba polovina.

Návštěvník restaurace K-trio: “Perfektně tu vaří, perfektně. Smažák jsem si objednal a hovězí polévku budu mít. Zaplať pán bůh, protože my děláme celý den, takže si nevaříme, takže můžeme aspoň tak."

V kině Luna si můžete posedět u kávy ve vyhřívané zahrádce, která je v provozu denně od 8 do 8 večer.

Návštěvník Café Luna: “Je dobrá věc mít zahrádku v provozu, člověk aspoň má v těch těžkých dnech kde zajít a odpočinout si.”

Také tady funguje výdajové okénko a kromě kávy Café Luna nabízí i zákusky.

Zdroj: https://polar.cz/index.php/zpravy/ostrava/ostrava-jih/11000022453/zamestnanci-kancelari-dk-akord-pomahaji-restauraci-s-rozvozem-jidla