Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Michal David, Xindl X, Debbi, Desmod, Kollárovci. Slavnosti Jihu si užily tisíce lidí

Ostrava-Jih |

Tisíce lidí se bavily na už tradičních Slavnostech Jihu, které proběhly o uplynulém víkendu na bývalém fotbalovém hřišti v Ostravě-Zábřehu. Nabídly nejen spoustu atrakcí a soutěží, ale i koncerty populárních zpěváků a kapel.

Michal David, Xindl X, Debbi, Desmod, Kollárovci, doprovodný program pro všechny generace, adrenalinové atrakce, sportovní aktivity a také novinky. To vše nabídly dvoudenní Slavnosti Jihu, které si užili všichni, kdo si koupili lístky předem. Na místě už nebyly k dostání.

anketa: návštěvníci slavností: “Líbí se mi tady moc.”
“Je to paráda, už jsme tady několikátý rok po sobě, užíváme si to, pokaždé je to trošičku jiné a tím zvláštnější, ale super. Počasí je luxusní, no teď už je luxusní, takže super.”
“Je tu super, chodíme tady jako rodina, užijeme si všichni zábavy, hudby, super. Baví nás to. Na co jste se těšila nejvíce? Hlavně na ty kapely, tento rok teda složení mi vyhovovalo úplně úžasně, takže, na setkání s přáteli, protože tady chodíváme se skupinou přátel, takže všechno úplně super.”
“Líbí se nám tady moc, jsme rádi za sportovní vyžití, Zahráli jsme si kornhole. Je to pro dospělé i pro děti, pro seniory, pro každého. Budeme rádi, když ještě budou nějaké nové soutěže.”
Martin Bednář (ANO), starosta MOb Ostrava-Jih: “My jsme rádi, že Slavnosti Jihu se stávají zajímavou akcí pro mnoho občanů. Podruhé už je vyprodáno, nicméně pořád ještě vidíme možnosti daného areálu, takže pravděpodobně drobně ještě zvýšíme na příští rok počet vstupů, zase připravíme atraktivní program. Letos je tady řada novinek, samozřejmě pěnová show pro děti, lezecká stěna za náma, bedna cup, soutěž, která bude za chvilku vyhlášena. Samozřejmě se tady baví lidé všech generací a to je to, proč to děláme.”

Bedna cup byl určen zejména pro odvážlivce. Vyhrál ten, kdo postupně vyskládal a zdolal nejvíce prázdných beden od nápojů. Soutěžící byli samozřejmě jištěni na laně. Vítěz jich zdolal 27.

vítěz Bedna cupu: “Už se mi to kantovalo, ale ještě jsem to vychytal u té, nevím, myslím 23. Už mi to padalo. A těch 27 beden, to jste dal na první pokus? Dneska jo, ale včera ne, včera jsem dal 23 asi a jsem za to rád.”
soutěžící: “Od půlky je trošku strach, ale rovnováha. To se začne třepat a člověk potom neví, co má dělat, tak se snaží bedny brát, bedny brát hlavně pod sebe a pak třeba spadne. Dělal jsem to poprvé, je to super.”

Novinkou byla také soutěž v třepání hlavou na čas. Lidé si na slavnostech mohli zahrát i badminton, ping pong, pozemní hokej, vyzkoušet si parahokej, nebo různé deskové hry. Nejvíce si ale užili koncerty.

Xindl X, zpěvák: “V Ostravě vždycky hrajeme strašně rádi, prostě lidi jsou tady super a dneska tomu nebylo jinak, možná naopak to bylo ještě lepší než řada jiných koncertů tady v Ostravě a krásné takhle na severu si zahrát na Slavnostech Jihu. Snažíme se dělat každý rok ten playlist trochu jinak. Sice hrajeme podobné písničky, protože přece jenom si lidé některé hity žádají a už je jich tolik, že je těžké z nich poskládat ten playlist, tak třeba letos hrajeme trošku rokověji než jsme hráli v minulých letech.”
Michal David, zpěvák: “Samozřejmě jsem se těšil hodně, protože jednak moje kapela je celá odsud skoro, protože to jsou kluci z Havířova, Prostějova a z Boskovic, takže jsou to Moraváci jak poleno a samozřejmě ostravské publikum mám strašně rád. Už jsem tady nějakou dobu nebyl, tak doufám, že zaboduju trochu. Tady mám navíc ještě dechaře dva, Saxofonistu a trumpetistu ze slovenské kapely IMT Smile, no a ty moje písničky jsou nově udělané do takového funky hávu.”
Zbyněk Pražák (KDU-ČSL), náměstek primátora Ostravy: “Já musím říct, že Ostrava-Jih je oblast mého dětství, protože tady jsem vyrůstal od svých 5 let. A mám tady prochozenou každou uličku, jezdil jsem tady na kole a hráli jsme si tady, takže já s radostí vidím, jak se Ostrava-Jih mění, mění se k lepšímu a ta atmosféra, která tady je, byla oba dny, co jsem tady mohl být, byla nádherná.”
Martin Kret (ANO), zastupitel MOb Ostrava-Jih: “Je to super, je tady spousta lidí a spousta aktivit, takže lidé si najdou každý to své. Je tady badminton, lidé se můžou napít, pobavit se. Je to dobrý zážitek pro všechny.”

Samozřejmě nechyběla ani spousta stánků s dobrým jídlem.

Nahlásit chybu


K tématu

Přípravy na hudebně-zábavní festival Slavnosti Jihu v Ostravě vrcholí

11. června 2024 12:31 | Ostrava-Jih | Andrea Holeszová | Expres Ostrava-Jih

O víkendu se mohou zájemci zúčastnit největší letní akce obvodu, Slavnosti Jihu. Přípravy na ně vrcholí. Lidé se mohou těšit na Vojtu Dyka, Anetu Langerovou nebo třeba skupiny No Name a Jelen, ale také zlínskou filharmonii doprovázející Petra Bendeho.

No Name, Jelen nebo i zlínská filharmonie. Slavnosti Jihu v Ostravě nabídly hvězdný program

19. června 2024 9:36 | Ostrava-Jih | Andrea Holeszová | Expres Ostrava-Jih

Stadion Svazácká zaplnily o víkendu tisícovky lidí. Konaly se zde totiž již tradiční Slavnosti Jihu, a tedy největší letní festival v obvodu Ostrava-Jih. Hvězdná hudební vystoupení Vojty Dyka, Anety Langerové, kapel No Name, Jelen nebo třeba i zlínské filharmonie s Petrem Bendem doplnila řada zábavních atrakcí a aktivit pro celou rodinu.

Slavnosti Jihu v Ostravě opět nabídly hvězdný program

21. června 2024 11:31 | Ostrava-Jih | Andrea Holeszová | Regionální zprávy POLAR

Stadion Svazácká zaplnily o víkendu tisícovky lidí. Konaly se zde totiž již tradiční Slavnosti-Jihu, a tedy největší letní festival v obvodu. Hvězdná hudební vystoupení Vojty Dyka, Anety Langerové, kapel No Name, Jelen nebo třeba i zlínské filharmonie s Petrem Bende doplnila řada zábavních atrakcí a aktivit pro celou rodinu.


Hnutí ANO bude v Moravskoslezském kraji vládnout s koalicí SPD, Trikolory a strany PRO

Dlouho očekávaný povolební okamžik je tady. Kdo bude vládnout MS regionu oznámilo vítězné ANO v pátek odpoledne.

Ostravský magistrát je opět nejpřívětivější v MS kraji. V anketě zvítězil už pošesté

Ostravský magistrát se stal opět vítězem ankety o nejpřívětivější úřad v Moravskoslezském kraji. Soutěž každoročně vyhlašuje Ministerstvo vnitra České republiky. Podle primátora města Jana Dohnala mají na ocenění velkou zásluhu zaměstnanci, kteří svou práci odvádějí nadstandardně.

Koalice SPOLU v Moravskoslezském kraji jde do opozice, s vítězným hnutím ANO se neshodla

Včera 14:57 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Koalice SPOLU v Moravskoslezském kraji po jednáních s hnutím ANO míří do opozice. Podle lídra Radka Kani jsou podmínky, které si ANO stanovilo, v rozporu s hodnotami a programem koalice. SPOLU se stane kritickou, ale konstruktivní opozicí nové krajské vlády.

Do Opavy po povodních stále nejezdí vlaky. Trať z Ostravy do Opavy by měla být obnovena v půlce října

Do Opavy stále nejezdí vlaky. Povodeň poničila železniční trať z Opavy ve směru na Ostravu i na Krnov a také z Opavy do Malých Hoštic a dále do Kravař. Místo vlaků tak cestující přepravují autobusy.

Škody na majetku Ostravy-Přívozu za 130 milionů. Jedna škola je stále bez tepla

Nefunkční topení na základní škole i omezení v domě s pečovatelskou službou. Centrální ostravský obvod řeší postupně škody, které napáchala povodeň v části Přívoz. Bojuje se hlavně s časem, aby bylo všechno uklizeno, vysušeno a opraveno, než začne zima.

Slezská bude mít velkokapacitní kulturní dům, stavět by se mohlo začít na jaře

Slezská Ostrava bude mít vlastní velkokapacitní kulturní dům a ani větší akce už se tak nebudou muset konat mimo obvod. Stavba Multifunkčního domu v Muglinově sice momentálně stojí kvůli neshodám se zhotovitelem, už na jaře by se ale mělo znovu pokračovat v práci.

Mladíci v Havířově spáchali dvě loupeže, jeden byl obviněn, druhý není trestně odpovědný

Včera 10:42 | Havířov | Lukáš Zavadil

Kriminalisté v Havířově během pátečního odpoledne 27. září rychle dopadli dva mladíky, kteří měli na svědomí loupežné přepadení seniorky. K přepadení došlo ve chvíli, kdy žena vyrazila na nákup. Během pátrání ale muži zákona objasnili i další loupež, ke které došlo o dva dny dříve.

Studénka pokračuje v opravách starého zámku, střechu znovu pokrývá břidlice

Starý zámek ve Studénce město obnovuje postupnými kroky už několik let. Prioritou je oprava střechy. Na rekonstrukci památkově chráněného objektu se daří získávat dotace z Ministerstva kultury.

Svatováclavská jízda zastavila také u zámku ve Studénce

Historické automobily a motocykly projely v den státního svátku Novojičínskem. Tradiční Svatováclavská jízda veteránů zastavila také u zámku ve Studénce.

V Opavě pokračují s odklízením následků povodně, těžká technika brzy zamíří i do zahrádkářských osad

3. října 2024 17:59 | Opava | Yvona Fajtová | Opavský expres

Práce na odklízení následků ničivé povodně stále nekončí. Lidé stále uklízí své domovy, veškeré zničené věci mohou nechávat před domy. Hromady poté odváží těžká technika.

Kuchaři z Koblova se odreagovali od povodní na druhém ročníku Gulášfestu

Přestože se povodně dotkly většiny obyvatel Koblova a spoustu z nich připravily o vybavení domovů, o oblíbený Gulášfest se Koblované připravit nenechali. Místní tak dali jasně najevo, že se s nepříjemnými okolnostmi umí vypořádat. Pro některé z nich pak byla akce symbolem návratu k normálnímu životu.

Poruba pracuje na novém strategickém plánu. Podílet se na něm budou odborníci i široká veřejnost

V Ostravě-Porubě teď pracují na novém strategickém plánu. Platit bude do roku 2030 s přesahem do roku 2040. Zapojit se do něj může i široká veřejnost a jeho cíle by měl obvod plnit nehledě na tom, kdo bude v jeho vedení.

Noc vědců přírodovědecké fakulty se vrátila do Slezské Ostravy, návštěvnost byla enormní

Přírodovědecká fakulta Ostravské univerzity se připojila k vědeckým pracovištím dvou desítek českých vysokých škol a dalších institucí a přivítala stovky návštěvníků na letošní Noci vědců. Oproti loňskému roku se zájemcům představila ve vlastních prostorách na slezskoostravském Hladnově.

Ostravský magistrát je opět nejpřívětivější v MS kraji. V anketě zvítězil už pošesté

Ostravský magistrát se stal opět vítězem ankety o nejpřívětivější úřad v Moravskoslezském kraji. Soutěž každoročně vyhlašuje Ministerstvo vnitra České republiky. Podle primátora města Jana Dohnala mají na ocenění velkou zásluhu zaměstnanci, kteří svou práci odvádějí nadstandardně.

Starostka Ostravy-Poruby poděkovala všem lidem, kteří pomáhali s následky povodně

3. října 2024 19:07 | Ostrava-Poruba | Yvona Fajtová | Expres Ostrava-Poruba

Zářijová ničivá povodeň opět ukázala, že lidé mají velká srdce. Vytopeným Porubanům pomáhaly stovky lidí, hasiči, řada firem i zaměstnanci radnice. Patří jim za to velký dík.

Michal David, Xindl X, Debbi, Desmod, Kollárovci. Slavnosti Jihu si užily tisíce lidí
Vydáno 20. června 2023 14:49, Ostrava-Jih, Yvona Fajtová
Tisíce lidí se bavily na už tradičních Slavnostech Jihu, které proběhly o uplynulém víkendu na bývalém fotbalovém hřišti v Ostravě-Zábřehu. Nabídly nejen spoustu atrakcí a soutěží, ale i koncerty populárních zpěváků a kapel.

Michal David, Xindl X, Debbi, Desmod, Kollárovci, doprovodný program pro všechny generace, adrenalinové atrakce, sportovní aktivity a také novinky. To vše nabídly dvoudenní Slavnosti Jihu, které si užili všichni, kdo si koupili lístky předem. Na místě už nebyly k dostání.

anketa: návštěvníci slavností: “Líbí se mi tady moc.”
“Je to paráda, už jsme tady několikátý rok po sobě, užíváme si to, pokaždé je to trošičku jiné a tím zvláštnější, ale super. Počasí je luxusní, no teď už je luxusní, takže super.”
“Je tu super, chodíme tady jako rodina, užijeme si všichni zábavy, hudby, super. Baví nás to. Na co jste se těšila nejvíce? Hlavně na ty kapely, tento rok teda složení mi vyhovovalo úplně úžasně, takže, na setkání s přáteli, protože tady chodíváme se skupinou přátel, takže všechno úplně super.”
“Líbí se nám tady moc, jsme rádi za sportovní vyžití, Zahráli jsme si kornhole. Je to pro dospělé i pro děti, pro seniory, pro každého. Budeme rádi, když ještě budou nějaké nové soutěže.”
Martin Bednář (ANO), starosta MOb Ostrava-Jih: “My jsme rádi, že Slavnosti Jihu se stávají zajímavou akcí pro mnoho občanů. Podruhé už je vyprodáno, nicméně pořád ještě vidíme možnosti daného areálu, takže pravděpodobně drobně ještě zvýšíme na příští rok počet vstupů, zase připravíme atraktivní program. Letos je tady řada novinek, samozřejmě pěnová show pro děti, lezecká stěna za náma, bedna cup, soutěž, která bude za chvilku vyhlášena. Samozřejmě se tady baví lidé všech generací a to je to, proč to děláme.”

Bedna cup byl určen zejména pro odvážlivce. Vyhrál ten, kdo postupně vyskládal a zdolal nejvíce prázdných beden od nápojů. Soutěžící byli samozřejmě jištěni na laně. Vítěz jich zdolal 27.

vítěz Bedna cupu: “Už se mi to kantovalo, ale ještě jsem to vychytal u té, nevím, myslím 23. Už mi to padalo. A těch 27 beden, to jste dal na první pokus? Dneska jo, ale včera ne, včera jsem dal 23 asi a jsem za to rád.”
soutěžící: “Od půlky je trošku strach, ale rovnováha. To se začne třepat a člověk potom neví, co má dělat, tak se snaží bedny brát, bedny brát hlavně pod sebe a pak třeba spadne. Dělal jsem to poprvé, je to super.”

Novinkou byla také soutěž v třepání hlavou na čas. Lidé si na slavnostech mohli zahrát i badminton, ping pong, pozemní hokej, vyzkoušet si parahokej, nebo různé deskové hry. Nejvíce si ale užili koncerty.

Xindl X, zpěvák: “V Ostravě vždycky hrajeme strašně rádi, prostě lidi jsou tady super a dneska tomu nebylo jinak, možná naopak to bylo ještě lepší než řada jiných koncertů tady v Ostravě a krásné takhle na severu si zahrát na Slavnostech Jihu. Snažíme se dělat každý rok ten playlist trochu jinak. Sice hrajeme podobné písničky, protože přece jenom si lidé některé hity žádají a už je jich tolik, že je těžké z nich poskládat ten playlist, tak třeba letos hrajeme trošku rokověji než jsme hráli v minulých letech.”
Michal David, zpěvák: “Samozřejmě jsem se těšil hodně, protože jednak moje kapela je celá odsud skoro, protože to jsou kluci z Havířova, Prostějova a z Boskovic, takže jsou to Moraváci jak poleno a samozřejmě ostravské publikum mám strašně rád. Už jsem tady nějakou dobu nebyl, tak doufám, že zaboduju trochu. Tady mám navíc ještě dechaře dva, Saxofonistu a trumpetistu ze slovenské kapely IMT Smile, no a ty moje písničky jsou nově udělané do takového funky hávu.”
Zbyněk Pražák (KDU-ČSL), náměstek primátora Ostravy: “Já musím říct, že Ostrava-Jih je oblast mého dětství, protože tady jsem vyrůstal od svých 5 let. A mám tady prochozenou každou uličku, jezdil jsem tady na kole a hráli jsme si tady, takže já s radostí vidím, jak se Ostrava-Jih mění, mění se k lepšímu a ta atmosféra, která tady je, byla oba dny, co jsem tady mohl být, byla nádherná.”
Martin Kret (ANO), zastupitel MOb Ostrava-Jih: “Je to super, je tady spousta lidí a spousta aktivit, takže lidé si najdou každý to své. Je tady badminton, lidé se můžou napít, pobavit se. Je to dobrý zážitek pro všechny.”

Samozřejmě nechyběla ani spousta stánků s dobrým jídlem.

Zdroj: https://polar.cz/index.php/zpravy/ostrava/ostrava-jih/11000037827/michal-david-xindl-x-debbi-desmod-kollarovci-slavnosti-jihu-si-uzily-tisice-lidi