Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Beerfest Ostrava nabídne jedinečnou přehlídku pivovarů

Na pestrou pivní nabídku místních i přespolních pivovarů láká první ročník festivalu Beerfest Ostrava, který se koná 17. a 18. června 2016 v Dolních Vítkovicích. Na jednom místě budou moci návštěvníci ochutnat více než stovku pivních značek od třicítky větších i menších pivovarů. Kromě bezkonkurenční nabídky se lidé mohou těšit na oblíbené české kapely a bohatý doprovodný program.

Z větších pivovarů nebude chybět třeba Radegast, Bernard, Černá Hora, Litovel či Zubr. Hojně zastoupeny však budou i menší pivovary, a to například Zobak z Bílovce, Karvinský pivovar, Brabčák z Vratimova, Venuše z Havířova-Podlesí, Valašský pivovar z Kozlovic, Městský pivovar Štramberk či Koníček z Vojkovic. Z přespolních minipivovarů se návštěvníkům Beerfestu představí například Jadrníček z Náměště na Hané, Bravůr z Loučné nad Desnou, Zámecký pivovar Břeclav a mnoho dalších. „V posledních letech nastal ohromný boom minipivovarů, které jsou rozesety po městských a vesnických restauracích, a pokud člověk není místní, nebo na daný podnik náhodou nenarazí, často se o řadě pivovarů vůbec nedozví. Naším cílem proto bylo dostat na Beerfest co nejvíce pivovarů, aby nabídka byla co nejpestřejší a návštěvníci měli v průběhu dvou dnů z čeho vybírat,“ uvedla za pořadatele Beerfestu Ostrava Gabriela Kuncová.

Kromě široké nabídky pivních značek Beerfest přináší také bohatý hudební program, který začíná v pátek v 15:30 a v sobotu ve 13 hodin. Mezi kapelami nechybí například Olympic, Čechomor, Divokej Bill, Mňága a Žďorp či Wohnout. V nočních hodinách pak program vyvrcholí taneční párty s Darou Rollins, Robertem Burianem nebo House Madness.

Pořadatelé festivalu nezapomněli ani na fotbalové fanoušky a počítají s vybudováním speciální zóny s velkoplošnou projekcí, kde bude možno v pátek 17. 6. od 18 hodin sledovat zápas mezi Českem a Chorvatskem na Mistrovství Evropy 2016. Beerfest nabízí také řadu aktivit pro děti, které se mohou zabavit v dětské zóně se skákacími hrady, trampolínami a dalšími atrakcemi.

Zajímavosti o Beerfestu

  • Třicítka pivovarů z více než 20 měst a obcí
  • Nejvzdálenější pivovar: Humpolec (Bernard)
  • Nejbližší pivovary: Ostrava (Pivovarský dům Ostrava, Pivovar Garage, Starobělský pivovar)
  • Více než 100 druhů piva
  • Stánky s jídlem o celkové délce 120 metrů
  • 18 kapel a interpretů
  • Fanouškovská zóna s velkoplošnou projekcí pro sledování zápasu Česko-Chorvatsko na Mistrovství Evropy 2016
  • Dětská zóna s atrakcemi

Vstupenky

Vstupenky lze zakoupit v předprodeji přes portál Ticket Art. Jednodenní běžné vstupenky stojí 200 Kč, jednodenní VIP vstupenky pak 900 Kč. Cena pro děti do 18 let je 100 Kč, děti do 140 cm mají vstup zdarma. Na místě bude možno zakoupit jednodenní vstupenky za 240 Kč. Cena pro držitele ZTP a ZTP/P je 30 Kč. Ti, kteří využijí možnost zakoupit si VIP vstupenky, se mohou těšit jak na větší komfort, (například vchod bez front, samostatné toalety), tak další výhody (levnější nápoje, možnost setkat se s účinkujícími, lepší výhled na pódium).

Kontakt pro média:

Michaela Vávrova, tel.: 725 952 912, vavrova@silverbc.cz



Tragédie ve Frýdku-Místku: 27letý muž měl ubodat mladší partnerku a spáchat sebevraždu

Dnes 10:20 | Frýdek-Místek | Lukáš Zavadil

Krajští kriminalisté prověřují násilný trestný čin, ke kterému došlo v neděli 13. října 2024 ve Frýdku-Místku. Policie na místě našla dvě mrtvé osoby, 22letou ženu a 27letého muže. Podle prvotních závěrů měl muž napadnout ženu a poté spáchat sebevraždu. Motivem tragédie byl pravděpodobně rozchod.

Mobilní hospic Ondrášek v Ostravě-Zábřehu se o klienty stará už 20 let

Domácí paliativní péče. Nevyléčitelně nemocným umožňuje důstojné dožití doma, ve známém prostředí a mezi blízkými. Právě tuto formu péče už 20 let poskytuje také mobilní hospic Ondrášek.

Sídliště v Ostravě Dubině protnul více než 100 metrů dlouhý stůl v rámci sousedské akce

V centru sídliště Dubina se v sobotu rozprostřel dlouhý stůl ozdobený květinami. Zván byl k němu každý bez vstupného či nutnosti registrace. Unikátní sousedskou událost pořádala radnice se spolkem Piána na ulici, kteří v roce 2020 uspořádali hostinu na Karlově mostě.

Úřední deska se přizpůsobí vozíčkářům a odolá mrazu

Město pořídilo novou elektronickou úřední desku. Ta nahradila starší, už poruchový model. Nový dotykový panel je odolnější proti dešti i vandalismu a přizpůsobí se i vozíčkářům.

Mladý sportovec během přes Česko podpořil nemocné fenylketonurií

Nejvýchodnější bod České republiky, který se nachází v Bukovci na Jablunkovsku, se stal cílem další cesty pro dobrou věc. Tentokrát se jednalo o podporu nemocných s fenylketonurií.

Ostravští policisté pátrají po svědcích nehody cyklisty a motocyklisty na ulici Francouzská

Dnes 14:45 | Ostrava-město | Lukáš Zavadil

Ostravští dopravní policisté vyšetřují nehodu z 12. srpna 2024, při které došlo ke kolizi mezi cyklistou a motocyklistou na ulici Francouzská. Policie žádá svědky, kteří by mohli přispět k objasnění události, aby se přihlásili na tísňové lince 158.

Univerzita III. věku v Educe vzdělává zájemce více než dvacet let

V Novém Jičíně začal další semestr Univerzity III. věku. Tento vzdělávací projekt funguje více než dvacet let pod křídly Střední odborné školy Educa.

Tragická nehoda při opravě koryta řeky v Ostravě, muž zemřel po pádu nakladače ze srázu

Dnes 10:12 | Ostrava-město | Lukáš Zavadil

Tragický pracovní úraz se odehrál včera odpoledne v ostravské části Mariánské Hory, kde řidič nakladače sjel po srázu při opravě koryta řeky Odry. Muž, který nebyl připoután, vypadl z kabiny a zůstal zaklíněn pod převráceným vozidlem. I přes snahu zdravotníků svým zraněním na místě podlehl.

Policisté v Karlovicích zachránili muže, který několik dní nereagoval na volání sousedů

Včera 13:35 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Žena z Karlovic na Bruntálsku měla obavy o svého souseda, který několik dní nereagoval na volání ani bušení na dveře. Po rychlém zásahu přivolaných policistů byl muž nalezen v kritickém stavu a přepraven do nemocnice.

15. ročník soutěže Útěk v řetězech opět nezklamal, do akce se neplánovaně zapojila i policie

V Havířově se konal již 15. ročník adrenalinové soutěže Útěk v řetězech. Dvojice s spojené vězeňskými pouty tentokrát byly odvezeny do Ostravy a musely se vrátit do cíle. Do akce se zapojila i policie, protože lidé volali, že zřejmě viděli vězně na útěku.

Black Volley Academy podpoří rozvoj volejbalu v kraji

V Ostravě vzniká ojedinělý projekt volejbalové akademie, který má podpořit zájem mládeže o tento sport v regionu a vychovat volejbalové reprezentanty. Akademii podpořil MS kraj i město Ostrava.

Zámek Kunín je známý jako barokní perla severní Moravy

Barokní perla severní Moravy. Právě tak je často označován kunínský zámek, který byl přestavěn do současné podoby letního barokního sídla na počátku 18.stoleti.

Těšínské divadlo má za sebou první přeshraniční premiéru

Kvůli právě probíhající rekonstrukci budovy Těšínského divadla se přesouvají představení na jiné adresy. Jednou z nich je Divadlo Adama Mickiewicze na polské straně. Pro herce z Těšínského divadla je to výjimečná událost, která se v kulturní historii Těšínska ještě neudála.

Tisíce lidí lákaly v Rýmařově Dřevařské, lesnické a myslivecké dny

Vždy každé dva roky se v Rýmařově koná největší akce ve městě, jakou jsou Dřevařské, lesnické a myslivecké dny. Park ve Flemmichově zahradě vždy zaplní tisíce návštěvníků, aby si užili umění dřevařů, lesnickou techniku, myslivecké expozice i kulturní programy. Nejinak tomu bylo i letos.

Složité problémy v obcích po povodních – opravy, obnovy, humanitární pomoc

Zcela nové zásadní problémy teď řeší obce na Bruntálsku. Záchrana lidí po povodni byla pouze prvním krokem. Bourají se domy a zachraňují ty, co mohou přežít zimu. K tomu je ale potřeba zajistit další život v obcích především obnovou cest, silnic a mostů přes povodní rozvodněné řeky.

Festival Ostravských knihoven byl plný soutěží, přednášek i kreativity

V Ostravské vědecké knihovně proběhl již 8. ročník Festivalu ostravských knihoven. Letos se již podruhé konal formou setkání knihoven na jednom místě se společným programem. Festivalu se účastnilo celkem 7 různých typů knihoven z celé Ostravy.