Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Prestižní automobilový závod Vrbenský vrch se po roční pouze konal již poosmé

Celý MS kraj |

Již poosmé se do Vrbna pod Pradědem sjeli špičkoví automobiloví závodníci na závod Vrbenský vrch. Ten se do podhůří Jeseníků opět vrátil po roční pauze, způsobené covidovou pandemií. Na start se postavilo na 90 silných automobilů.

Silnice z Vrbna do Andělské Hory byla uzavřena po celý víkend. V pátek se konaly tréninky, v sobotu a v neděli dva závody.

Petr Kopinec (ANO), starosta Vrbna pod Pradědem: „Jsme rádi, že se tady takové závody jedou. Je to po malé odmlce, kvůli covidu jsme museli posunout termín závodu, ale vydařilo se počasí. Včera nádherně, dneska trošičku sprchlo, ale doufejme, že se to všechno dojede v bezpečí.“

Karolína Kopincová, Miss World Czech Republic 2020: „Já jsem se přijela hlavně podívat a nasát atmosféru, protože jsem se moc těšila. Minulý rok to nebylo a já jsem tady nebyla už delší dobu. Mám to ráda tak nějak odmalička, tatínek mě k tomu vždycky vedl. Jsem šťastná, že se i u nás děje nějaká akce takových rozměrů. Já si to hlavně užívám. Mám auto, jezdím, vesměs jsem docela aktivní řidič. Je to teda zejména proto, že musím, ale řídím docela ráda. Ne vždy tomu tak ovšem bylo. Odmalička jsme jezdili na čtyřkolkách, na buggyně, takže mě to tak nějak provází už odjakživa.“

Jan Krkoška (ANO), náměstek hetjmana MS kraje: „Vrbenský vrch už je závod historický, který se tady jel už více jak osmkrát. Já si myslím, že má svoji nemístnou součást tady u nás ve Vrbně, kdy přiláká nejenom motoristické fanoušky, ale také celou řadu turistů, kteří se přijedou podívat na krásná auta, která závodí tady do tohoto vrchu. Můžou tady vidět od formulí přes jaguáry, až samozřejmě po embéčka, která tady jsou přebudovaná a jezdí velkou rychlostí. Jezdím autem i motorkou a čím silnější, tím lepší.“

Nestálé srpnové podnebí nakonec organizátorům přálo, závod se jel za slunečného počasí. Drobnou komplikací byl pouze noční sobotní déšť.

Aleš Gänsdorfer, promotér seriálu a ředitel závodů: „Závody probíhaly v sobotu perfektně, žádný problém nebyl. Bohužel dneska přes noc zapršelo, ráno pršelo a z nedělního závodu už bohužel museli dva jezdci odstoupit kvůli havárii, ale všechno dopadlo dobře. Co se týká Vrbna pod Pradědem, tak je to pátý podnik celého seriálu, který je vypsán na osm podniků. Jede se v celé České republice, ale jsou to mezinárodní mistrovství závodů automobilů do vrchu pro celou Střední Evropu Maverick Hill Climb Czech 2021.“

Martin Pleva, závodník a hlavní pořadatel závodu: „Myslím si, že závod se nám povedl. Jezdci tady byli opravdu kvalitní a musím říct, že se nestaly žádné větší havárie a podobně, takže určitě jsme spokojeni. Mě se jelo dobře. Až dneska na tu neděli, kdy nám tady trošku zapršelo, ale člověk se s tím musí vždycky poprat. Na vítězství je tady několik adeptů, ale myslím si, že úplně tím největším je David Komárek.“

Tip Martina Plevy nakonec vyšel. Český reprezentant David Komárek zvítězil v nedělním závodě. V sobotu měl více štěstí a vítězství strhl na svou stranu rakouský závodník Ferdinand Madrian.

Nahlásit chybu


K tématu

Den na lyžích s MS krajem přilákal do Jeseníků stovky návštěvníků, dětí i dospělých

22. ledna 2024 16:16 | Celý MS kraj | Karel Soukop

V Malé Morávce v areálu Kopřivná se konal Den na lyžích, již tradiční každoroční akce, kterou pro veřejnost pořádá MS kraj. Za slunečného počasí zavítaly do areálu stovky návštěvníků a užily si celodenní zimní zábavu jak pro děti, tak pro dospělé.

Den na kolech s MS krajem uzavřel bikeovou sezónu v Malé Morávce

30. října 2023 10:10 | Celý MS kraj | Karel Soukop

Stovky bikerů malých i dospělých, i celé rodiny s dětmi přijeli na Kopřivnou do Malé Morávky, aby se rozloučili s letošní bikeovou sezónou. MS kraj zde uspořádal Den na kolech, pravidelnou akci, kterou zahajuje i končí letní sezónu. Zábava tady byla pro všechny.

Více než stomilionovou investici proměnili v Krnově v nově rekonstruovanou Základní uměleckou školu

5. listopadu 2023 12:53 | Celý MS kraj | Karel Soukop

Davy lidí, dospělí i děti se přišly podívat na právě otevřenou budovu Základní umělecké školy v Krnově. Více než stomilionová investice proměnila chátrající budovu v nádherný stánek umění. Nové učebny a sály přivítají začínající i pokročilé muzikanty, výtvarné i dramatické umělce.


Ostrava ocenila strážníky za povodně. Někteří pamatují i záplavy v roce 1997

Vedení Ostravy a městské policie ocenilo strážníky za perfektní službu v průběhu povodní, kdy se podíleli na mnoha nejrůznějších činnostech od evakuací, až po řízení dopravy. Někteří už v uniformě městského policisty zažili i záplavy v roce 97. Oceňována byla také služební věrnost.

Na havířovském koupališti se staví fotovoltaika, město si slibuje úsporu i konec výpadků elektřiny

Na střechách budov v areálu havířovského koupaliště se staví fotovoltaika. Město věří, že díky panelům ušetří a hlavně vyřeší problém s přetížením a výpadky elektřiny.

Vážná nehoda v Dolní Moravici, řidič nedal přednost, spolujezdkyně se zranila a byla v ohrožení života

Dnes 11:53 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Bruntálští kriminalisté vyšetřují vážnou dopravní nehodu, která se stala v úterý 15. října v obci Dolní Moravice. Řidič osobního vozidla Mazda podle policie nezastavil na křižovatce a nedal přednost automobilu Volkswagen jedoucímu po hlavní silnici. Při střetu byla vážně zraněna spolujezdkyně, která zůstala zaklíněna ve vozidle.

Primátor Karviné se setkal s teenagery i seniory, zajímal se o jejich pohled na dění ve městě

Každoročně se vedení Karviné setkává s nejstarší generací obyvatel, aby je seznámil s tím, co nového se v Karviné chystá a také se zajímal o to, co je trápí a co řeší. Letos se také setkal i se členy Mládežnické rady. I s nimi debatoval o dění ve městě.

Úprava čistírny odpadních vod za dvacet milionů umožní napojit další domy

Čistírna odpadních vod v Čeladné byla uvedena do provozu v roce 1992. Modernizace, která byla letos v září zahájena, je její třetí úpravou. Rekonstrukci si vyžádala nutnost rozšířit její kapacitu.

Studénka se dočká klíčové stavby, začne na jaře příštího roku

Na jaře příštího roku začne stavba podjezdu pod železniční tratí v Nádražní ulici ve Studénce. Stane se tak zhruba 10 let po té, co zde došlo k tragické srážce kamionu a Pendolina.

Mobilní hospic Ondrášek v Ostravě-Zábřehu se o klienty stará už 20 let

Domácí paliativní péče. Nevyléčitelně nemocným umožňuje důstojné dožití doma, ve známém prostředí a mezi blízkými. Právě tuto formu péče už 20 let poskytuje také mobilní hospic Ondrášek.

Knížka pro ostravské prvňáčky se velmi osvědčila. Učitelé ji rádi používají

Ostrava má dlouhodobě snahu o co největší čtenářskou gramotnost dětí a v rámci nejrůznějších projektů cílí už na ty nejmladší čtenáře. Prvňáčci proto letos poprvé dostali knihu "Anežka s Filipem objevují Ostravu!!!" a po pár týdnech se dá říct, že je ve školách mimořádně oblíbená.

Společným večerním během lidé v Jablunkově podpořili Světlušku

V Městském lese v Jablunkově se konal 2. ročník Běhu pro Světlušku. Účastníci tím podpořili lidi s nejrůznějším zrakovým hendikepem.

Školy prošly o prázdninách opravami za miliony

Frýdlant nad Ostravicí má za sebou prázdniny plné stavebních prací v mateřských a základních školách.

Zdravotnická zařízení AGEL podporují prevenci rakoviny prsu

Zdravotnická skupina AGEL se dlouhodobě soustředí na poskytování špičkové onkologické péče a aktivně se zaměřuje také na prevenci. Připojila se proto k iniciativě Růžový říjen, která upozorňuje na prevenci a léčbu rakoviny prsu. Jedním z předních pracovišť, které se specializuje na diagnostiku a léčbu nádorů prsu, je Komplexní onkologické centrum Nemocnice AGEL Nový Jičín.

Black Volley Academy podpoří rozvoj volejbalu v kraji

V Ostravě vzniká ojedinělý projekt volejbalové akademie, který má podpořit zájem mládeže o tento sport v regionu a vychovat volejbalové reprezentanty. Akademii podpořil MS kraj i město Ostrava.

Mladý sportovec během přes Česko podpořil nemocné fenylketonurií

Nejvýchodnější bod České republiky, který se nachází v Bukovci na Jablunkovsku, se stal cílem další cesty pro dobrou věc. Tentokrát se jednalo o podporu nemocných s fenylketonurií.

Policisté v Karlovicích zachránili muže, který několik dní nereagoval na volání sousedů

14. října 2024 13:35 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Žena z Karlovic na Bruntálsku měla obavy o svého souseda, který několik dní nereagoval na volání ani bušení na dveře. Po rychlém zásahu přivolaných policistů byl muž nalezen v kritickém stavu a přepraven do nemocnice.

Senior uvízl v bahně při houbaření v Beskydech, zachránila ho rychlá akce složek IZS

14. října 2024 13:19 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

V neděli 13. října zasahovaly složky integrovaného záchranného systému u záchrany 77letého houbaře, který při sběru hub zapadl do bahna a nemohl se sám vyprostit. Díky rychlé pátrací akci byl nalezen, vyproštěn a převezen do nemocnice s příznaky podchlazení.

Prestižní automobilový závod Vrbenský vrch se po roční pouze konal již poosmé
Vydáno 10. srpna 2021 11:52, Celý MS kraj, Karel Soukop
Již poosmé se do Vrbna pod Pradědem sjeli špičkoví automobiloví závodníci na závod Vrbenský vrch. Ten se do podhůří Jeseníků opět vrátil po roční pauze, způsobené covidovou pandemií. Na start se postavilo na 90 silných automobilů.

Silnice z Vrbna do Andělské Hory byla uzavřena po celý víkend. V pátek se konaly tréninky, v sobotu a v neděli dva závody.

Petr Kopinec (ANO), starosta Vrbna pod Pradědem: „Jsme rádi, že se tady takové závody jedou. Je to po malé odmlce, kvůli covidu jsme museli posunout termín závodu, ale vydařilo se počasí. Včera nádherně, dneska trošičku sprchlo, ale doufejme, že se to všechno dojede v bezpečí.“

Karolína Kopincová, Miss World Czech Republic 2020: „Já jsem se přijela hlavně podívat a nasát atmosféru, protože jsem se moc těšila. Minulý rok to nebylo a já jsem tady nebyla už delší dobu. Mám to ráda tak nějak odmalička, tatínek mě k tomu vždycky vedl. Jsem šťastná, že se i u nás děje nějaká akce takových rozměrů. Já si to hlavně užívám. Mám auto, jezdím, vesměs jsem docela aktivní řidič. Je to teda zejména proto, že musím, ale řídím docela ráda. Ne vždy tomu tak ovšem bylo. Odmalička jsme jezdili na čtyřkolkách, na buggyně, takže mě to tak nějak provází už odjakživa.“

Jan Krkoška (ANO), náměstek hetjmana MS kraje: „Vrbenský vrch už je závod historický, který se tady jel už více jak osmkrát. Já si myslím, že má svoji nemístnou součást tady u nás ve Vrbně, kdy přiláká nejenom motoristické fanoušky, ale také celou řadu turistů, kteří se přijedou podívat na krásná auta, která závodí tady do tohoto vrchu. Můžou tady vidět od formulí přes jaguáry, až samozřejmě po embéčka, která tady jsou přebudovaná a jezdí velkou rychlostí. Jezdím autem i motorkou a čím silnější, tím lepší.“

Nestálé srpnové podnebí nakonec organizátorům přálo, závod se jel za slunečného počasí. Drobnou komplikací byl pouze noční sobotní déšť.

Aleš Gänsdorfer, promotér seriálu a ředitel závodů: „Závody probíhaly v sobotu perfektně, žádný problém nebyl. Bohužel dneska přes noc zapršelo, ráno pršelo a z nedělního závodu už bohužel museli dva jezdci odstoupit kvůli havárii, ale všechno dopadlo dobře. Co se týká Vrbna pod Pradědem, tak je to pátý podnik celého seriálu, který je vypsán na osm podniků. Jede se v celé České republice, ale jsou to mezinárodní mistrovství závodů automobilů do vrchu pro celou Střední Evropu Maverick Hill Climb Czech 2021.“

Martin Pleva, závodník a hlavní pořadatel závodu: „Myslím si, že závod se nám povedl. Jezdci tady byli opravdu kvalitní a musím říct, že se nestaly žádné větší havárie a podobně, takže určitě jsme spokojeni. Mě se jelo dobře. Až dneska na tu neděli, kdy nám tady trošku zapršelo, ale člověk se s tím musí vždycky poprat. Na vítězství je tady několik adeptů, ale myslím si, že úplně tím největším je David Komárek.“

Tip Martina Plevy nakonec vyšel. Český reprezentant David Komárek zvítězil v nedělním závodě. V sobotu měl více štěstí a vítězství strhl na svou stranu rakouský závodník Ferdinand Madrian.

Zdroj: https://polar.cz/index.php/zpravy/moravskoslezsky-kraj/cely-ms-kraj/11000026944/prestizni-automobilovy-zavod-vrbensky-vrch-se-po-rocni-pouze-konal-jiz-poosme