Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Mnoho dětí si oblíbilo prázdniny s koníky na farmě Equirelax v Razové a každoročně se k nim vracejí

Celý MS kraj |

Děti z celé Moravy si v posledních letech velmi oblíbily trávit dobu prázdnin s koníky poblíž Slezské Harty. Farma Equirelax v Razové pro ně pořádá koňské tábory, kroužky i individuální návštěvy. Pobyt dětí u koní je zábavný a současně i naučný.

Některé děti se na farmu již několik let opakovaně vracejí.

Kateřina Střelcová, farma Equirelax: „Děti si užijí týden s koníky, poznají život kolem koní, že to není jenom ježdění, že je to taky nějaká starost, naučí se základní péči, něco o krmení, o stavbě těla koníků. V létě děláme dva příměstské tábory, ale pokud počasí dovolí, tak plánujeme i na jaro, i na podzim, takové v podstatě kratší příměstské tábory.“

Na farmě chovají plemena koní, která jsou zvláště vycvičená a připravená na pobyt s dětmi.

Kateřina Střelcová, farma Equirelax: „Máme tady různá plemena koní, ať už jdou to irští cobové, tady kobylku vidíte z mnou, strakatou a její hříbátko letošní a potom tu mámě vlastně sportovní poníky. Ať je to tady ta bílá kobylka nebo ta rezavá. Máme tady úžasné terény na vycházky, takže toho rádi využíváme. Koníků máme 15 různých věkových kategorií, od letošního hříbátka vlastně až po 23-letého dědečka.“

Náplň pobytu s koníky je pro děti zábavou, ale i ponaučením.

Kateřina Střelcová, farma Equirelax: „Děti máme prakticky z celé Moravy, jezdí nám sem pravidelně děti z Ostravy, z Brna, samozřejmě největší část tvoří místní děti z Bruntálu a okolí.  Děti kromě péče samozřejmě taky jezdí, vyzkouší si jak cviky na madlech, tak ti zdatnější i samostatné ježdění, vyzkouší si klus a chodíme i na vycházky. S našimi oddílovými děvčaty se pravidelně účastníme výstav a jiných soutěží, kde vlastně si můžou vyzkoušet ty dovednosti, které se tady v průběhu roku naučily. Poníky vlastně si vychováváme a cvičíme sami, od úplného začátku, obsedání, přiježďování, pozdějí drezúrního a skokového výcviku. Ti šikovnější u nás mohou zkusit i nižší skůčky. V táboru pro děti používáme poníky, kteří s jsou k tomu vychovaní a vycvičení, takže jsou bezpeční a víme, že ochotně spolupracují s dětmi.“

Helena (Bruntál): „V pondělí jsme byli na vycházce tam na vysílač nahoru, v úterý jsme byli tady a já jsem pak byla v kroužku, takže jsme normálně jezdili, ve středu jsme nejezdili kvůli dešti, takže jsme třeba skákali do slámy nebo takhle,a hráli jsme hry, včera jsme byli jezdit na jízdárně na lonžku a dělali jsem různé věci, jako cviky na tom a dneska jdeme taky na jízdárnu na lonžku. Máme novou výzvu, macarena na koni.“

Viky (Ruda nad Moravou): „Teďka na tomhle táboře jsem druhým rokem.“

Daniela (Brno): „Nejvíc se mi líbí na tom, že se o ně můžeme starat a že my jim uděláme nějakou práci a oni nás za to třeba povezou.“

Eliška (Bruntál): „Většinou děti nejradši jezdí a čistí koně a zaplétají copánky.“

Terezka (Mezina): „Můžeme skákat tady do sena a čistíme tady koně a máme ještě koňský deníček a pak ještě ve stanu pracujeme. Jo, myslivec, přišla sem i máma.“

Bára (Ostrava): „No tak nejtěžší jakoby je vyčistit kopyta pro mě, u některých koní je to prostě těžké.“

Děti na koních vyjíždějí také do okolních terénů a navštěvují i přírodní památky.

Kateřina Střelcová, farma Equirelax: „Když je počasí, je teplo, chodíme s koníky do Harty zchladit a vykoupat se. I tak je tady spousta zajímavostí, třeba Razovské tufity, přírodní památka, pozůstalost lomu, anebo vápenná pec směrem na Leskovec, technická památka.“

Pobyt s koníky v Razové je vhodný pro dospívající i ty nejmenší děti.

Kateřina Střelcová, farma Equirelax: „Děti začínají u nás už v 6 letech, učí se základy s těmi nejmenšími poníky, čistit je, pečovat o ně, a samozřejmě se učí jezdit tak, abychom se mohli účastnit i s nimi výstav a různých dalších akcí.“

Všechny informace o farmě jsou k dispozci na facebooku i webu farmy Equirelax.

Nahlásit chybu


K tématu

Mušketýři nabízejí příměstské tábory s koňmi, nebojácné čeká i stezka odvahy

Už dvě desítky let pořádá Sportovní klub Mušketýr pro děti oblíbené příměstské tábory s koňmi. Začátečníci i zkušenější jezdci se tu naučí koně nejen ovládat, ale taky se o ně starat. Táborníci si ale užijí i jiné aktivity, a dokonce i stezku odvahy.

Projekt Corrency znovu přispívá dětem ze Slezské Ostravy nejen na kroužky

Městský obvod letos opět podpoří místní spolky a volnočasové aktivity dětí. V rámci projektu Corrency mohou rodiče ušetřit při placení za kroužky nebo dětské tábory až polovinu. Stačí se jen zaregistrovat.

Podzimní prázdniny si děti užily v rodinném centru, bavil je sliz, masky a kouzelný klaun

1. listopadu 2023 13:41 | Studénka | Petra Dorazilová

Dvoudenní podzimní prázdniny mohly děti ve Studénce strávit na táboře rodinného centra. V daném termínu, před svátkem dušiček a Halloweenu, byl program zaměřen na čarodějné bytosti a kouzla.


Do Opavy po povodních stále nejezdí vlaky. Trať z Ostravy do Opavy by měla být obnovena v půlce října

4. října 2024 12:12 | Opava | Yvona Fajtová | Regionální zprávy POLAR

Do Opavy stále nejezdí vlaky. Povodeň poničila železniční trať z Opavy ve směru na Ostravu i na Krnov a také z Opavy do Malých Hoštic a dále do Kravař. Místo vlaků tak cestující přepravují autobusy.

Město po záplavách obnoví písečnou pláž na Karvinském moři

Hladina Karvinského moře se v době záplav zvedla natolik, že zaplavila i část písečné pláže, mobiliář i nová mola.

Malotřídní základní škola v Nové Vsi oslavila 150 let

Malotřídka v Nové Vsi si v tomto roce připomíná 150 let od svého založení. Škola na sobotu připravila kulturní program a lidé si mohli prohlédnou učebny, kroniky i plány připravované modernizace.

Hnutí ANO bude v Moravskoslezském kraji vládnout s koalicí SPD, Trikolory a strany PRO

Dlouho očekávaný povolební okamžik je tady. Kdo bude vládnout MS regionu oznámilo vítězné ANO v pátek odpoledne.

Dobrá zpráva pro bikery. Síť stezek v karvinském Černém lese je konečně legální

Datum 28. září se zapíše do historie oddílu karvinských bikerů jako jeden z nejvýznamnějších dnů. Oficiálně se jim podařilo zprovoznit síť stezek plnou trailů , kterou právě v tento den slavnostně otevřeli.

Ostravský magistrát je opět nejpřívětivější v MS kraji. V anketě zvítězil už pošesté

4. října 2024 10:26 | Ostrava-město | Tomáš Kořistka | Ostravské minuty

Ostravský magistrát se stal opět vítězem ankety o nejpřívětivější úřad v Moravskoslezském kraji. Soutěž každoročně vyhlašuje Ministerstvo vnitra České republiky. Podle primátora města Jana Dohnala mají na ocenění velkou zásluhu zaměstnanci, kteří svou práci odvádějí nadstandardně.

Tragický únik oxidu uhelnatého v Krnově, podařilo se zachránit jednu osobu, druhá bohužel zemřela

Včera 10:44 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

V pátek 4. října 2024 složky IZS u úniku oxidu uhelnatého v jednom z bytů. Na místě byly nalezeny dvě osoby v bezvědomí. Zatímco jednu osobu se podařilo zachránit, druhá bohužel zemřela. Oxid uhelnatý je smrtelně nebezpečný plyn, který vzniká při nedokonalém hoření a hasiči apelují na používání detektorů.

Koalice SPOLU v Moravskoslezském kraji jde do opozice, s vítězným hnutím ANO se neshodla

4. října 2024 14:57 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Koalice SPOLU v Moravskoslezském kraji po jednáních s hnutím ANO míří do opozice. Podle lídra Radka Kani jsou podmínky, které si ANO stanovilo, v rozporu s hodnotami a programem koalice. SPOLU se stane kritickou, ale konstruktivní opozicí nové krajské vlády.

V Opavě pokračují s odklízením následků ničivé povodně, do zahrádkářských osad míří těžká technika

Včera 20:27 | Opava | Yvona Fajtová | Opavský expres

Lidé v zatopených oblastech Opavy mají to nejhorší za sebou, práce na úklidu ale zdaleka nekončí.

LiStOVáNí v Karviné - Scénické čtení děti motivuje ke čtení knížek

V rámci projektu Místní akční plán rozvoje vzdělávání realizovaného statutárním městem Karviná připravila regionální knihovna pro 3. třídy LiStOVáNí. Scénické čtení má děti motivovat ke čtení knížek.

Široká Niva akutně potřebuje most nebo alespoň lávku pro pěší přes řeku Opavu

Zcela nové zásadní problémy teď řeší obce na Bruntálsku. Záchrana lidí po povodni byla pouze prvním krokem. Bourají se domy a zachraňují ty, co mohou přežít zimu. K tomu je ale potřeba zajistit další život v obcích především obnovou cest, silnic a mostů přes povodní rozvodněné řeky.

Moravskoslezský kraj bude mít nové vedení: ANO bude vládnout v koalici s SPD + Trikilora + PRO

4. října 2024 16:41 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Po jednáních o nové koalici v Moravskoslezském kraji představil budoucí hejtman Josef Bělica (ANO) finální složení krajské rady. SPD získalo dvě pozice radních, zatímco SPOLU míří do opozice. Počet radních zůstane stejný. Ustavující zastupitelstvo proběhne pravděpodobně 21. října 2024.

Beskydský endoskopický workshop se věnoval miniinvazivním zákrokům

Nemocnice ve Frýdku-Místku pořádala další Beskydský endoskopický workshop. Lékaři a sestry, převážně z kraje, ale i Česka a Slovenska, si vyměňovali zkušenosti v oblasti gastroenterologie. Letos se řešily miniinvazivní zákroky u onemocnění, kde bylo dříve potřeba operace.

Největší akcí roku v Rýmařově byly Dřevařské, lesnické a myslivecké dny

2. října 2024 17:45 | Celý MS kraj | Karel Soukop | Jesenický expres

Vždy každé dva roky se v Rýmařově koná největší akce ve městě, jakou jsou Dřevařské, lesnické a myslivecké dny. Park ve Flemmichově zahradě vždy zaplní tisíce návštěvníků, aby si užili umění dřevařů, lesnickou techniku, myslivecké expozice i kulturní programy. Nejinak tomu bylo i letos.

Mnoho dětí si oblíbilo prázdniny s koníky na farmě Equirelax v Razové a každoročně se k nim vracejí
Vydáno 25. srpna 2023 7:00, Celý MS kraj, Karel Soukop
Děti z celé Moravy si v posledních letech velmi oblíbily trávit dobu prázdnin s koníky poblíž Slezské Harty. Farma Equirelax v Razové pro ně pořádá koňské tábory, kroužky i individuální návštěvy. Pobyt dětí u koní je zábavný a současně i naučný.

Některé děti se na farmu již několik let opakovaně vracejí.

Kateřina Střelcová, farma Equirelax: „Děti si užijí týden s koníky, poznají život kolem koní, že to není jenom ježdění, že je to taky nějaká starost, naučí se základní péči, něco o krmení, o stavbě těla koníků. V létě děláme dva příměstské tábory, ale pokud počasí dovolí, tak plánujeme i na jaro, i na podzim, takové v podstatě kratší příměstské tábory.“

Na farmě chovají plemena koní, která jsou zvláště vycvičená a připravená na pobyt s dětmi.

Kateřina Střelcová, farma Equirelax: „Máme tady různá plemena koní, ať už jdou to irští cobové, tady kobylku vidíte z mnou, strakatou a její hříbátko letošní a potom tu mámě vlastně sportovní poníky. Ať je to tady ta bílá kobylka nebo ta rezavá. Máme tady úžasné terény na vycházky, takže toho rádi využíváme. Koníků máme 15 různých věkových kategorií, od letošního hříbátka vlastně až po 23-letého dědečka.“

Náplň pobytu s koníky je pro děti zábavou, ale i ponaučením.

Kateřina Střelcová, farma Equirelax: „Děti máme prakticky z celé Moravy, jezdí nám sem pravidelně děti z Ostravy, z Brna, samozřejmě největší část tvoří místní děti z Bruntálu a okolí.  Děti kromě péče samozřejmě taky jezdí, vyzkouší si jak cviky na madlech, tak ti zdatnější i samostatné ježdění, vyzkouší si klus a chodíme i na vycházky. S našimi oddílovými děvčaty se pravidelně účastníme výstav a jiných soutěží, kde vlastně si můžou vyzkoušet ty dovednosti, které se tady v průběhu roku naučily. Poníky vlastně si vychováváme a cvičíme sami, od úplného začátku, obsedání, přiježďování, pozdějí drezúrního a skokového výcviku. Ti šikovnější u nás mohou zkusit i nižší skůčky. V táboru pro děti používáme poníky, kteří s jsou k tomu vychovaní a vycvičení, takže jsou bezpeční a víme, že ochotně spolupracují s dětmi.“

Helena (Bruntál): „V pondělí jsme byli na vycházce tam na vysílač nahoru, v úterý jsme byli tady a já jsem pak byla v kroužku, takže jsme normálně jezdili, ve středu jsme nejezdili kvůli dešti, takže jsme třeba skákali do slámy nebo takhle,a hráli jsme hry, včera jsme byli jezdit na jízdárně na lonžku a dělali jsem různé věci, jako cviky na tom a dneska jdeme taky na jízdárnu na lonžku. Máme novou výzvu, macarena na koni.“

Viky (Ruda nad Moravou): „Teďka na tomhle táboře jsem druhým rokem.“

Daniela (Brno): „Nejvíc se mi líbí na tom, že se o ně můžeme starat a že my jim uděláme nějakou práci a oni nás za to třeba povezou.“

Eliška (Bruntál): „Většinou děti nejradši jezdí a čistí koně a zaplétají copánky.“

Terezka (Mezina): „Můžeme skákat tady do sena a čistíme tady koně a máme ještě koňský deníček a pak ještě ve stanu pracujeme. Jo, myslivec, přišla sem i máma.“

Bára (Ostrava): „No tak nejtěžší jakoby je vyčistit kopyta pro mě, u některých koní je to prostě těžké.“

Děti na koních vyjíždějí také do okolních terénů a navštěvují i přírodní památky.

Kateřina Střelcová, farma Equirelax: „Když je počasí, je teplo, chodíme s koníky do Harty zchladit a vykoupat se. I tak je tady spousta zajímavostí, třeba Razovské tufity, přírodní památka, pozůstalost lomu, anebo vápenná pec směrem na Leskovec, technická památka.“

Pobyt s koníky v Razové je vhodný pro dospívající i ty nejmenší děti.

Kateřina Střelcová, farma Equirelax: „Děti začínají u nás už v 6 letech, učí se základy s těmi nejmenšími poníky, čistit je, pečovat o ně, a samozřejmě se učí jezdit tak, abychom se mohli účastnit i s nimi výstav a různých dalších akcí.“

Všechny informace o farmě jsou k dispozci na facebooku i webu farmy Equirelax.

Zdroj: https://polar.cz/index.php/zpravy/moravskoslezsky-kraj/cely-ms-kraj/11000038649/mnoho-deti-si-oblibilo-prazdniny-s-koniky-na-farme-equirelax-v-razove-a-kazdorocne-se-k-nim-vraceji