Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Dva muži se vloupali do rychlého občerstvení v Ostravě. Policie je zadržela v nedalekém baru

Ostrava-město |

Dva muži se před několika dny vloupali do rychlého občerstvení v centru Ostravy. Jeden se dovnitř dostal přes výdejní okénko a bral na co přišel. Druhý venku hlídal. Policisté po vloupání začali dvojici hledat, pomohly kamery. Policisté si pro dvojici přišli do nedalekého baru. Ukázalo se, že jeden z nich toho má na svědomí mnohem více.

zdroj: Policie ČR

Operační důstojník vyslal nedávno v noci hlídku, aby prověřila vloupání do rychlého občerstvení v centru Ostravy. Policisté na místě našli poškozené výdejní okénko a jasné stopy vloupání. Okamžitě začali proto hledat pachatele.

Eva Michalíková, mluvčí PČR Ostrava: "Operační pracovníci ihned začali vyhodnocovat městský kamerový systém, který zaznamenal jednání dvou neznámých mužů. Zřetelně bylo vidět, jak opakovaně do napadeného objektu jeden z mužů leze oknem, vynáší odcizené věci a ukládají je do přistaveného auta. Druhý spolupachatel po celou dobu zřejmě hlídal. Mezi odcizené věci patřily především nealkoholické nápoje, elektronické cigarety, plastová bedna s deseti kily masa, drůbeží hamburgery a v neposlední řadě i lízátka."

Do pátrání se zapojili i policisté z oddělení hlídkové služby Ostrava. Netrvalo dlouho a operační důstojník díky kamerám vytrasoval auto s kradenými věcmi i oba muže. Našel je nedaleko v jednom baru.

Eva Michalíková, mluvčí PČR Ostrava: "I přesto, že „policejní společnost“ zřejmě nečekali tak rychle, měli připravenou odpověď. Nakonec jim jejich tvrzení, že se ničeho nedopustili, nevydrželo dlouho a mužům zákona se přiznali. Odcizené věci dobrovolně vydali. Poté oba muži ve věku 25 a 31 let putovali přímo do policejní cely."

Jak se ukázalo, 25letý muž toho měl mít na svědomí více. Kriminalisté z Ostravy-Přívozu mu prokázali další krádeže, a to převážně v obchodech.

Eva Michalíková, mluvčí PČR Ostrava: "Modus operandi byl vždy stejný. Do batohu si měl schovat zboží a projít pokladní zónou bez zaplacení. Spektrum odcizených věcí bylo opravdu různorodé. Zvýšený zájem měl mít především o kosmetické věci v podobě deodorantů, šampónů či pleťového mléka. V jednom případě si ho všiml pracovník z bezpečnostní agentury, který se ho pokusil zadržet. Jenže mladík se nedal a ještě při útěku mu měl slovně vyhrožovat."

Kriminalisté ale měli nastřádané důkazy i na další protiprávní jednání. Během srpna se měl vloupat do zaparkovaného vozidla, kde jeho majitel nechal peněženku s doklady a platební kartou. Poté, co měl věci odcizit, měl kartou provést opakované platby.

Eva Michalíková, mluvčí PČR Ostrava: "Kriminalisté 1. a 7. oddělení obecné kriminality obvinili 25letého muže z trestných činů krádeže, neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku a vydírání. Celková způsobená škoda byla vyčíslena na částku okolo 10.000 korun. V případě odsouzení mu hrozí až čtyři roky vězení."

Druhý muž ve věku 31 let byl obviněn z trestného činu krádeže. V případě odsouzení mu zhrozí až tři roky vězení.

Eva Michalíková, mluvčí PČR Ostrava: "Znovu připomínáme majitelům provozoven, aby objekty řádně proti vloupání zabezpečili, ať již složitějšími zamykacími systémy, ochrannými mřížemi nebo například uzamykatelnými okenicemi. Dalším vhodným prvkem zabezpečení je kamerový sytém, který může přispět při odhalování trestné činnosti nebo jako důkazní prostředek. A v neposlední řadě znovu připomínáme, auto není trezor."
Nahlásit chybu


K tématu

Udělali díru do zdi a vykradli sklad obchodu v Ostravě

14. února 2024 14:37 | Ostrava-město | Jiří Cileček

Zlodějský pár udělal díru do zdi, aby se dostal do prostor obchodu v Ostravě-Hrabůvce. Tam potom dvojice doslova vybílila sklad. Policisté je ale díky kamerovým záznamům dopadli za několik hodin. Ukázalo se, že toho mají na svědomí mnohem víc. A muž je navíc známý recidivista. Škoda byla odhadnuta na 180 tisíc korun.

Policisté zadrželi pár, který se vloupal do zlatnictví ve Frýdku-Místku

15. října 2023 13:34 | Celý MS kraj | Jiří Cileček

Prohodili kámen výlohou zlatnictví ve Frýdku-Místku, ukradli šperky a utekli. Policisté se okamžitě pustili do pátrání a povedený pár zadrželi. Muž má navíc bohatou trestní minulost, navíc byl v podmínce a proto putoval rovnou do vězení.

Jen co vyšel z vězení, začal znovu krást. Postrach ostravských ulic je opět za mřížemi

19. února 2024 12:44 | Ostrava-město | Jiří Cileček

Kriminalisté z Ostravy-Přívozu dopadli známého recidivistu, který doslova kradl jako straka. V minulém roce byl přitom propuštěn z vězení na podmínku, jenže na nějakou životní nápravu evidentně vůbec nemyslel. Policejní komisař ho nyní obvinil z šestnácti skutků.


Havířov bojuje s potkany, ti si ve velkém pochutnávali i v hypermarketu

Potkani představují pro města noční můru. Neustále s nimi bojují i v Havířově, kde musí opět přistoupit k plošné deratizaci. Hlodavci velké škody napáchali i v jednom hypermarketu.

Senior v nazouvácích se ztratil na procházce, policie ho našla několik kilometrů od domova

Dnes 10:01 | Studénka | Lukáš Zavadil

Úterní pátrání po téměř 80letém seniorovi na Novojičínsku mělo šťastný konec. Muž, který se vydal na procházku bez mobilního telefonu a v nazouvácích, byl nalezen několik kilometrů od domova díky rychlému zásahu policie a spolupráci s veřejností. Senior byl převezen do nemocnice, kde se potvrdilo, že je v dobrém zdravotním stavu.

V Ostravě-Třebovicích vznikl nový park. Vysadili ho studenti v rámci soutěže Lipová ratolest

Studenti desítky zahradnických škol z celého Česka vysadili v Třebovicích nový park v rámci soutěže Lipová ratolest. Své zastoupení měla i Ostrava v podobě družstva ze zdejší Střední zahradnické školy.

Tradiční cyklistické závody pro děti se v Horní Suché těší velké oblibě, spolupracují na nich obě základní školy

V Horní Suché se uskutečnily tradiční cyklistické závody pro děti od mateřských škol až po mladé cyklisty pátých ročníků základních škol. Předstartovní nadšení účastníků bylo velké.

Technické služby fungují pod odborem údržby majetku, na zimu jsou připraveny

Studénka připravuje založení vlastních technických služeb. Zatím fungují jako oddělení v rámci odboru údržby majetku. Rozhodli o tom zastupitelé na poslední schůzi. Město pokračuje i v nákupu nové techniky.

Povodně zničily v Havířově cyklostezku u řeky Lučiny

Povodně zcela zničily v Havířově cyklostezku u řeky Lučiny. Magistrát musí nyní najít řešení, jaký zvolit povrch při následné rekonstrukci. Opravy začnou zřejmě až v příštím roce.

Do Hlučína přijeli mladí malíři - natěrači z celé republiky

Včera 12:05 | Celý MS kraj | Tomáš Tikal | Studuj u nás

Už podvanácté se sešli mladí malíři a natěrači z celé České republiky na Mírovém náměstí na akci Hlučín, město s řemeslnou tradicí. Cílem je propagace řemeslných oborů na místním Odborném učilišti a Praktické škole.

Novojičínská vila byla domovem lékaře, 30 let je v ní mateřinka

Mateřská škola Beruška v Novém Jičíně otevřela historickou vilu, ve které sídlí 30 let, veřejnosti. Představila její příběh rodinného domu, který kdysi patřil významnému lékaři.

Elektrárna Třebovice obnovila svůj provoz v rekordním čase

Zaměstnancům společnosti Veolia Energie se po 11 dnech po povodni podařilo zprovoznit Elektrárnu Třebovice v Ostravě, která byla odstavena od 15. září. A už také obnovuje dodávky i pro průmysl.

Krnov bojuje s následky povodně, odpady i chodem života ve školách a firmách

1. října 2024 18:09 | Celý MS kraj | Karel Soukop | Regionální zprávy POLAR

V Krnově už funguje pitná voda a elektřina. Město se aktuálně potýká s množstvím odpadu a snaží se normalizovat život ve školách a školkách. Všude probíhají úklidy a některé boční ulice by mohly dělat kulisu v poválečných filmech. Situace se ale mění k lepšímu přímo před očima.

Klub 1. FC Poruba uspořádal nábor fotbalových hvězdiček s Tomášem Ujfalušim. Přišly desítky dětí

Klub 1. FC Poruba hledá nové kluky a holky. Uspořádal proto nábory nových fotbalových hvězdiček. Přijít mohl každý, kdo má chuť sportovat.

Ranní nehoda dvou nákladních aut v Ostravě zastavila dopravu, řidiče museli vyprostit hasiči

Včera 10:25 | Ostrava-město | Lukáš Zavadil

Ve středu ráno se v Ostravě na ulici Plzeňská srazila dvě nákladní vozidla. Nehoda zcela zastavila provoz. Hasiči museli vyprošťovat jednoho z řidičů pomocí hydraulického zařízení. Po vyproštění byl zraněný řidič předán do péče záchranářů.

Park u Zámku Zábřeh láká k relaxaci i sportu. Revitalizace mu velmi prospěla

Ostrava patří k nejzelenějším městům v zemi a rozhodně nespí na vavřínech. Novou podobu nyní získal Park u Zámku Zábřeh. Nabízí spoustu místa pro relaxaci, ale i sport nebo pořádání menších akcí. Park ozdobil také nový mobiliář a umělecké plastiky.

Dobrovolníci hromadně pomáhali uklízet Novou Ves

1. října 2024 16:25 | Ostrava-město | Andrea Holeszová | Eko magazín

Desítky dobrovolníků se v pátek nahrnuli do ostravského obvodu Nová Ves, aby pomohli s úklidem po povodních v rámci tradiční podzimní celorepublikové akce Ukliďme Česko. Nová Ves patří k nejzasazenějším oblastem Ostravy a stále se zde ještě odčerpávala voda

Studenti vysazovali nový park v Ostravě-Třebovicích v rámci soutěže Lipová ratolest

1. října 2024 16:19 | Ostrava-město | Andrea Holeszová | Eko magazín

Studenti desítky zahradnických škol z celého Česka vysadili v Třebovicích nový park v rámci soutěže Lipová ratolest. Své zastoupení měla i Ostrava v podobě družstva ze zdejší Střední zahradnické školy.

Dva muži se vloupali do rychlého občerstvení v Ostravě. Policie je zadržela v nedalekém baru
Vydáno 9. září 2024 17:01, Ostrava-město, Jiří Cileček
Dva muži se před několika dny vloupali do rychlého občerstvení v centru Ostravy. Jeden se dovnitř dostal přes výdejní okénko a bral na co přišel. Druhý venku hlídal. Policisté po vloupání začali dvojici hledat, pomohly kamery. Policisté si pro dvojici přišli do nedalekého baru. Ukázalo se, že jeden z nich toho má na svědomí mnohem více.

zdroj: Policie ČR

Operační důstojník vyslal nedávno v noci hlídku, aby prověřila vloupání do rychlého občerstvení v centru Ostravy. Policisté na místě našli poškozené výdejní okénko a jasné stopy vloupání. Okamžitě začali proto hledat pachatele.

Eva Michalíková, mluvčí PČR Ostrava: "Operační pracovníci ihned začali vyhodnocovat městský kamerový systém, který zaznamenal jednání dvou neznámých mužů. Zřetelně bylo vidět, jak opakovaně do napadeného objektu jeden z mužů leze oknem, vynáší odcizené věci a ukládají je do přistaveného auta. Druhý spolupachatel po celou dobu zřejmě hlídal. Mezi odcizené věci patřily především nealkoholické nápoje, elektronické cigarety, plastová bedna s deseti kily masa, drůbeží hamburgery a v neposlední řadě i lízátka."

Do pátrání se zapojili i policisté z oddělení hlídkové služby Ostrava. Netrvalo dlouho a operační důstojník díky kamerám vytrasoval auto s kradenými věcmi i oba muže. Našel je nedaleko v jednom baru.

Eva Michalíková, mluvčí PČR Ostrava: "I přesto, že „policejní společnost“ zřejmě nečekali tak rychle, měli připravenou odpověď. Nakonec jim jejich tvrzení, že se ničeho nedopustili, nevydrželo dlouho a mužům zákona se přiznali. Odcizené věci dobrovolně vydali. Poté oba muži ve věku 25 a 31 let putovali přímo do policejní cely."

Jak se ukázalo, 25letý muž toho měl mít na svědomí více. Kriminalisté z Ostravy-Přívozu mu prokázali další krádeže, a to převážně v obchodech.

Eva Michalíková, mluvčí PČR Ostrava: "Modus operandi byl vždy stejný. Do batohu si měl schovat zboží a projít pokladní zónou bez zaplacení. Spektrum odcizených věcí bylo opravdu různorodé. Zvýšený zájem měl mít především o kosmetické věci v podobě deodorantů, šampónů či pleťového mléka. V jednom případě si ho všiml pracovník z bezpečnostní agentury, který se ho pokusil zadržet. Jenže mladík se nedal a ještě při útěku mu měl slovně vyhrožovat."

Kriminalisté ale měli nastřádané důkazy i na další protiprávní jednání. Během srpna se měl vloupat do zaparkovaného vozidla, kde jeho majitel nechal peněženku s doklady a platební kartou. Poté, co měl věci odcizit, měl kartou provést opakované platby.

Eva Michalíková, mluvčí PČR Ostrava: "Kriminalisté 1. a 7. oddělení obecné kriminality obvinili 25letého muže z trestných činů krádeže, neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku a vydírání. Celková způsobená škoda byla vyčíslena na částku okolo 10.000 korun. V případě odsouzení mu hrozí až čtyři roky vězení."

Druhý muž ve věku 31 let byl obviněn z trestného činu krádeže. V případě odsouzení mu zhrozí až tři roky vězení.

Eva Michalíková, mluvčí PČR Ostrava: "Znovu připomínáme majitelům provozoven, aby objekty řádně proti vloupání zabezpečili, ať již složitějšími zamykacími systémy, ochrannými mřížemi nebo například uzamykatelnými okenicemi. Dalším vhodným prvkem zabezpečení je kamerový sytém, který může přispět při odhalování trestné činnosti nebo jako důkazní prostředek. A v neposlední řadě znovu připomínáme, auto není trezor."
Zdroj: https://polar.cz/index.php/zpravy/ostrava/ostrava-mesto/11000044804/dva-muzi-se-vloupali-do-rychleho-obcerstveni-v-ostrave-policie-je-zadrzela-v-nedalekem-baru