Provozovny rostou jako houby po dešti a centrum města začíná žít. Nově v srdci města začínají nad maloobchody převládat hojně využívané služby, zejména z gastro segmentu.Také obyvatelé Ostravy se zhlédli v kvalitní a nápadité kuchyni, a proto stále častěji navštěvují restaurace, kavárny či bistra.
Orientální, vegetariánská či domácí kuchyně, lokální dodavatelé, čerstvé a kvalitní suroviny, poznávání nových chutí, vyvážená strava i možnost trávit čas společně s rodinou či přáteli v příjemném prostředí, to jsou důvody, proč Ostravané vyráží za jídlem. Tento trend potvrzuje i obchodní centrum Forum Nová Karolina, které na základě neustále se zvyšujícího zájmu rozšiřuje největší food court v regionu o další tři provozovny. Již otevřený Spice Box je zaměřený na thajskou, indickou či mexickou kuchyni, Vegg Go na vegetariánskou a veganskou a Parky's láká na nejlepší hot-dogy ve městě. Parky's a Vegg Go zahájí provoz již příští pondělí 14. prosince.
„V téměř třiceti gastro provozovnách, které se u nás nachází, se denně vydá více než 7 000 jídel. Food court se stal jedním z největších magnetů obchodního centra a my snažíme poptávce vyjít vstříc. Provozovny vybíráme s vědomím, abychom poskytovali kvalitní, zdravé a cenově dostupné pokrmy, včetně vegetariánských či bezlepkových,“ vysvětluje marketingový manažer OC Forum Nová Karolina Tomáš Lučan.
Více než třetina návštěvníků míří do obchodního centra primárně kvůli občerstvení. A tato čísla měsíc od měsíce rostou. V souladu s tímto trendem je navyšována i pronajímatelná plocha obchodního centra věnovaná stravování. Gastro sekce tak jasně profiluje OC Forum Nová Karolina a stává se pro mnoho lidí tím hlavním cílem návštěvy.
Více informací nejen o nových provozovnách naleznete na www.forumnovakarolina.cz a na facebooku.
Stále větší podíl zákazníků uvádí „občerstvení“ jako hlavní důvod návštěvy obchodního centra. Tento trend potvrzuje i nedávná konference odborníků z oblasti retailu MAPIC v Cannes nebo ICSC konference v Berlíně. Podle odhadů poroste v následujících letech počet těchto zákazníků o 30–50 %. Obchodní centra reagují na nové trendy a rozšiřují prostor pro stravování a volný čas až na 30 % celkové plochy. Samozřejmě při zohlednění několika faktorů včetně velikosti a lokality centra.
Například nově otevřená restaurace Spice Box přináší na ploše 200 m2 do centra Ostravy nový koncept „fast casual“ stravování spojující rychlost přípravy s kvalitou surovin, které pocházejí od místních dodavatelů. Zákazníci OC Forum Nová Karolina budou moci vybírat z thajské, indické nebo mexické kuchyně včetně vegetariánských variant.
Majitelé nového konceptu, kteří žijí v Ostravě, se inspirovali pro jeho vytvoření během dovolené v jižní Asii. „Ostrava byla přirozenou volbou. Chyběla nám tady chuť exotiky, za kterou jsme cestovali, a která by zapadala do rostoucí multikulturní ostravské společnosti. Otevření naší první restaurace v moderním a populárním OC Forum Nová Karolina je skvělou příležitostí, jak prorazit,“ vysvětluje jeden z majitelů Spice Boxu Amit Thacker.
Vedle restaurací a gastro provozoven jako je Pizza Coloseum, Bagaterie Boulevard, NGOCHAN či GUTY, které nabízí bezmasá jídla, se brzy otevře i vegetariánská a veganská restaurace Vegg Go. Součástí menu budou také bezlepkové pokrmy a čerstvé saláty. Jedlíky masa naopak potěší fast food Parky's s nejlepšími hot-dogy široko daleko.
„Zaregistrovali jsme zvyšující se poptávku po bezmasých a bezlepkových pokrmech. Naše menu, snad jako jediné v Ostravě, obsahuje bezlepkové těstoviny i pizzu. Zareagovali jsme také zavedením speciální řady jídel Diet Plan zaměřené na redukci váhy,“ uvádí za Pizza Coloseum Aleš Salomon.