Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>
Bruntálský miniexpres

Bruntálský miniexpres

Vepřové hody v MS Kočově

Vepřové hody v MS Kočově

Zima již definitivně odchází a na řadu se v mnoha obcích a městech dostávají jarní kulturní, sportovní a společenské akce. Jednou z takových jsou tradiční Vepřové hody v nedalekém Moravskoslezském Kočově.

Již od rána místní areál plnily fronty zájemců o zabijačkové lahůdky.

Josef Havlík (nez.), starosta Moravskoslezského Kočova: „Nevím, co bych řekl, podívejte se, fronta je až na cestu, to jsme opravdu nečekali a nestíháme. Nestíháme, ráno, jsme tu od 6 hodin, týden příprav, jsme spokojeni, děláme to pro naše spoluobčany."

Vepřové dobroty jsou tady oblíbené zejména proto, že jsou vyráběny nedaleko a místními odborníky

Jaromír Kolomý, řezník: „Všechny zabijačkové speciality, od klobás po vařené výrobky, tlačenku, jitrnici, jelito, ovarové maso, ovárek. Naše výroba, všechno domácí. I polívka je, i zabijačkový guláš.“

Chutě byly různé, vybrali si milovníci vařených, uzených i pečených pokrmů, najíst se mohli i vegetariáni.

Anketa: návštěvníci akce: „Jitrnici, sekanou, všechno, co je dobré.“

„Tlačenku, sekanou, jitrnice, jelita, je to všechno skvělé. Prasátko je nej.“

„Čaj s rumem a slivovici.“

"Z prasete mám nejradši tlačenku, polívku no a zapíjet to samozřejmě.“

„Já jitrnici mám ráda, tlačenku můžu a srdíčko, to je moje. I jazýček je dobrý a zapíjet to pivečkem. Už jsme tady já nevím pokolikáté, každý ro jsme tady.“

Atmosféru celé akce ozdobil i známý harmonikář, se kterým si mohli všichni zazpívat.

---

Mohlo by Vás také zajímat

Pořad: Bruntálský miniexpres
Vepřové hody v MS Kočově
31. března 2025, 16:50

Vepřové hody v MS Kočově

Zima již definitivně odchází a na řadu se v mnoha obcích a městech dostávají jarní kulturní, sportovní a společenské akce. Jednou z takových jsou tradiční Vepřové hody v nedalekém Moravskoslezském Kočově.

Již od rána místní areál plnily fronty zájemců o zabijačkové lahůdky.

Josef Havlík (nez.), starosta Moravskoslezského Kočova: „Nevím, co bych řekl, podívejte se, fronta je až na cestu, to jsme opravdu nečekali a nestíháme. Nestíháme, ráno, jsme tu od 6 hodin, týden příprav, jsme spokojeni, děláme to pro naše spoluobčany."

Vepřové dobroty jsou tady oblíbené zejména proto, že jsou vyráběny nedaleko a místními odborníky

Jaromír Kolomý, řezník: „Všechny zabijačkové speciality, od klobás po vařené výrobky, tlačenku, jitrnici, jelito, ovarové maso, ovárek. Naše výroba, všechno domácí. I polívka je, i zabijačkový guláš.“

Chutě byly různé, vybrali si milovníci vařených, uzených i pečených pokrmů, najíst se mohli i vegetariáni.

Anketa: návštěvníci akce: „Jitrnici, sekanou, všechno, co je dobré.“

„Tlačenku, sekanou, jitrnice, jelita, je to všechno skvělé. Prasátko je nej.“

„Čaj s rumem a slivovici.“

"Z prasete mám nejradši tlačenku, polívku no a zapíjet to samozřejmě.“

„Já jitrnici mám ráda, tlačenku můžu a srdíčko, to je moje. I jazýček je dobrý a zapíjet to pivečkem. Už jsme tady já nevím pokolikáté, každý ro jsme tady.“

Atmosféru celé akce ozdobil i známý harmonikář, se kterým si mohli všichni zazpívat.

---

Zdroj: https://polar.cz/porady/bruntalsky-miniexpres/bruntalsky-miniexpres-31-03-2025-16-53