Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • MEZI FRENŠTÁTEM A VEŘOVICEMI SE DOPOLEDNE SRAZIL VLAK S AUTEM. INFO NA POLAR.CZ
  • HASIČI UKONČILI ZÁSAH U HOTELU ZÁMEČEK V ČELADNÉ, KDE SE ZŘÍTIL STROP
  • PRVNÍ STUDENTI OBORU ZUBNÍ LÉKAŘSTVÍ ABSOLVUJÍ ODBORNOU PRAXI VE FN OSTRAVA
  • OSTRAVŠTÍ HASIČI ZÍSKALI ZLATO NA SOUTĚŽI VE VODNÍM ZÁCHRANÁŘSTVÍ
  • VRCHNÍ SESTRA GYNEKOLOGIE SZZ KRNOV L. PETŘEKOVÁ ZÍSKALA CENU ANNY LIŠKOVÉ
  • OSTRAVSKÝ TAEKWONDISTA MARTIN SVOBODA ZAZÁŘIL NA ME
  • V MARIÁNSKÝCH HORÁCH SE POKUSIL UPÁLIT MUŽ, UHASILI HO SVĚDCI. INFO NA POLAR.CZ
  • MSK STÁLE LÁKÁ TURISTY, NÁVŠTĚVNOST, JE STABILNÍ, ROSTE ZÁJEM O JESENÍKY
  • FRÝDEK-MÍSTEK KOUPIL STRATEGICKÉ POZEMKY V CENTRU MĚSTA
  • V CENTRU PALKOVIC BUDE STÁT NOVÁ KNIHOVNA S KOMUNITNÍM CENTREM
  • RYANAIR PRODLUŽUJE PROVOZ LINEK DO MÁLAGY A GIRONY Z OSTRAVSKÉHO LETIŠTĚ
  • NEZAMĚSTNANOST V MSK V DUBNU STAGNOVALA NA 6 %, POČET UCHAZEČŮ MÍRNĚ KLESL
  • DISPEČEŘI ZÁCHRANNÉ SLUŽBY PROŠLI ŠKOLENÍM PRO STRESUJÍCÍ PRÁCI
  • VE FRÝDKU-MÍSTKU SE CHYSTÁ DALŠÍ OBLÍBENÝ POCHOD PRO SENIORY
  • NOVÝ JIČÍN - ŽILINA BUDE MÍT CHYBĚJÍCÍ CHODNÍK I VODOVOD, DOČKÁ SE PŘÍŠTÍ ROK
Video Přehravač se načítá.
Aktuální čas 0:00
Doba trvání -:-
Načteno: 0%
Typ streamu ŽIVĚ
Zbývající čas 0:00
 
1x
    • Kapitoly
    • Bez popisů, vybráno
    • Bez titulků, vybráno
      Chytrý region

      Chytrý region

      Bezlepík z Nového Jičína sbírá ocenění i vděk zákazníků. Komerční sdělení.

      Tomáš Tikal, TV POLAR: Manželé Martina a Jaroslav Kotasovi asi před třinácti lety zjistili, že mají v rodině intoleranci na lepek. Po zmapování trhu s bezlepkovými potravinami, se rozhodli vyrábět potraviny bez lepku sami, a založit firmu Bezlepík.

      Jaroslav Kotas, majitel, Bezlepík s.r.o.: Já jsem vůbec nevěděl, co to je a vzhledem k tomu, že jsem měl zkušenosti s výrobou obecně, tak jsem se rozhodl manželku tak nějak přemluvit, abychom do toho šli a začali dělat pro tyto lidi.

      Tomáš Tikal, TV POLAR: Po dvanácti letech podnikání z Bezlepíka vyrostl uznávaný výrobce a prodejce bezlepkových potravin se širokým sortimentem.

      Jaroslav Kotas, majitel, Bezlepík s.r.o.: Ta hlavní kategorie je pečivo od chlebů, přes slané pečivo, sladké, trvanlivé formou tyčinek, sušenek. Ale ten hlavní opravdu pekařský, je pečivo kynuté. Patří tam i nekynuté. To znamená my říkáme, že pečivo vyrábíme od snídaně do snídaně. Další máme pasterované hotové výrobky formou paštik, trhaných mas a pomazánek typu bulharské pomazánky. Aktuálně máme 4 druhy.

      Martina Kotasová, jednatelka, Bezlepík s.r.o.: Výjimeční myslím, že jsme tím, že jsme bezlepkoví, protože pekáren bezlepkových není zas tak mnoho a pacientů nebo klientů nebo zákazníků, chcete-li bezlepkových, přibývá je jich stále více, jak mladých, tak starších. Takže tady bych viděla tu naši výjímečnost.

      Tomáš Tikal, TV POLAR: Zákazníků, vyžadujících bezlepkové potraviny je stále více, ale také se proměňují jejich požadavky.

      Martina Kotasová, jednatelka, Bezlepík s.r.o.: Dříve byli nadšení a vděční za cokoliv a dneska je to i o tom, že si i hodně vybírají a jsou zvědaví na to, co jim zase nového přineseme. Takže je to pro nás taková výzva stále něco nového vymýšlet a nabídku rozšiřovat.

      Tomáš Tikal, TV POLAR: Výroba bezlepkového jídla musí pochopitelně splňovat přísné parametry.

      Jaroslav Kotas, majitel, Bezlepík s.r.o.: Děláme to tak, že používáme jen suroviny, které jsou již na vstupu bezlepkové. Nepoužíváme suroviny tam, kde nejsou potřeba zahušťovat, takže hotová jídla a všechny ty trhaná masa, pomazánky, paštiky jsou absolutně bez škrobů, bez jakýchkoliv mouk. Jsou přírodně vyrobeny z jednodruhových surovin nebo lépe řečeno ze skutečných potravin. Všechno si to dáváme dohromady u nás. Máme vlastní recepty a jsou to všechno výrobky, které deklarujeme přímo na každé etiketě.

      Tomáš Tikal, TV POLAR: Bezlepík také spolupracuje na vývoji a novinkách s odborníky z celé republiky.

      Radim Horák, externí technolog: My jsme se s Bezlepíkem poznali před 11 lety. A 11 let spolu spolupracujeme v rámci servisu, technologické výpomoci, vymýšlení nových výrobků a dalších různých projektů, které s tím souvisí.

      Tomáš Tikal, TV POLAR: Co se vám tedy povedlo, na co jste pyšní?

      Radim Horák, externí technolog: Těch věcí bylo určitě celá řada. Ono těch výrobků je několik desítek. Jednoznačně by to měl být určitě konzumní chléb, protože to je pro ty zákazníky určitě stěžejní výrobek. A kdybych měl vzít něco z toho sladkého, tak určitě frgál, který tady patří do toho regionu.

      Tomáš Tikal, TV POLAR: Bezlepek musí jít s dobou. Založil proto už před pěti lety vlastní zásilkový e-shop a v poslední době se zaměřuje také na výrobky na míru, například dárkové balíčky.

      Jaroslav Kotas, majitel, Bezlepík s.r.o.: Dárkové balíčky můžeme pro klienty dělat ve formě trvanlivých, anebo to může být balíček ve formě něčeho čerstvého. Rádi bychom nabídli novým partnerům anebo i stávajícím formu tzv. "brandu". To znamená, jsme schopni vyrobit na zakázku s tím, že to můžou být malosériové produkce a my jim to v podstatě nabízíme od A do Z, takový balíček na klíč.

      Tomáš Tikal, TV POLAR: Jaroslav Kotas zvítězil v anketě Podnikatel roku 2016 v kategorii Podnikatelský příběh a Bezlepík před dvěma lety získal také prestižní osvědčení Rodinný podnik. Ale co je pro Bezlepík tou opravdovou odměnou?

      Martina Kotasová, jednatelka, Bezlepík s.r.o.: Největší odměnou je vděk těch zákazníků našich a opakované návštěvy jejich, a opravdu ten vděk.

      Redakčně upraveno / zkráceno.

      Mohlo by Vás také zajímat

      Pořad: Chytrý region
      Bezlepík z Nového Jičína sbírá ocenění i vděk zákazníků. Komerční sdělení.
      24. dubna 2025, 17:40

      Tomáš Tikal, TV POLAR: Manželé Martina a Jaroslav Kotasovi asi před třinácti lety zjistili, že mají v rodině intoleranci na lepek. Po zmapování trhu s bezlepkovými potravinami, se rozhodli vyrábět potraviny bez lepku sami, a založit firmu Bezlepík.

      Jaroslav Kotas, majitel, Bezlepík s.r.o.: Já jsem vůbec nevěděl, co to je a vzhledem k tomu, že jsem měl zkušenosti s výrobou obecně, tak jsem se rozhodl manželku tak nějak přemluvit, abychom do toho šli a začali dělat pro tyto lidi.

      Tomáš Tikal, TV POLAR: Po dvanácti letech podnikání z Bezlepíka vyrostl uznávaný výrobce a prodejce bezlepkových potravin se širokým sortimentem.

      Jaroslav Kotas, majitel, Bezlepík s.r.o.: Ta hlavní kategorie je pečivo od chlebů, přes slané pečivo, sladké, trvanlivé formou tyčinek, sušenek. Ale ten hlavní opravdu pekařský, je pečivo kynuté. Patří tam i nekynuté. To znamená my říkáme, že pečivo vyrábíme od snídaně do snídaně. Další máme pasterované hotové výrobky formou paštik, trhaných mas a pomazánek typu bulharské pomazánky. Aktuálně máme 4 druhy.

      Martina Kotasová, jednatelka, Bezlepík s.r.o.: Výjimeční myslím, že jsme tím, že jsme bezlepkoví, protože pekáren bezlepkových není zas tak mnoho a pacientů nebo klientů nebo zákazníků, chcete-li bezlepkových, přibývá je jich stále více, jak mladých, tak starších. Takže tady bych viděla tu naši výjímečnost.

      Tomáš Tikal, TV POLAR: Zákazníků, vyžadujících bezlepkové potraviny je stále více, ale také se proměňují jejich požadavky.

      Martina Kotasová, jednatelka, Bezlepík s.r.o.: Dříve byli nadšení a vděční za cokoliv a dneska je to i o tom, že si i hodně vybírají a jsou zvědaví na to, co jim zase nového přineseme. Takže je to pro nás taková výzva stále něco nového vymýšlet a nabídku rozšiřovat.

      Tomáš Tikal, TV POLAR: Výroba bezlepkového jídla musí pochopitelně splňovat přísné parametry.

      Jaroslav Kotas, majitel, Bezlepík s.r.o.: Děláme to tak, že používáme jen suroviny, které jsou již na vstupu bezlepkové. Nepoužíváme suroviny tam, kde nejsou potřeba zahušťovat, takže hotová jídla a všechny ty trhaná masa, pomazánky, paštiky jsou absolutně bez škrobů, bez jakýchkoliv mouk. Jsou přírodně vyrobeny z jednodruhových surovin nebo lépe řečeno ze skutečných potravin. Všechno si to dáváme dohromady u nás. Máme vlastní recepty a jsou to všechno výrobky, které deklarujeme přímo na každé etiketě.

      Tomáš Tikal, TV POLAR: Bezlepík také spolupracuje na vývoji a novinkách s odborníky z celé republiky.

      Radim Horák, externí technolog: My jsme se s Bezlepíkem poznali před 11 lety. A 11 let spolu spolupracujeme v rámci servisu, technologické výpomoci, vymýšlení nových výrobků a dalších různých projektů, které s tím souvisí.

      Tomáš Tikal, TV POLAR: Co se vám tedy povedlo, na co jste pyšní?

      Radim Horák, externí technolog: Těch věcí bylo určitě celá řada. Ono těch výrobků je několik desítek. Jednoznačně by to měl být určitě konzumní chléb, protože to je pro ty zákazníky určitě stěžejní výrobek. A kdybych měl vzít něco z toho sladkého, tak určitě frgál, který tady patří do toho regionu.

      Tomáš Tikal, TV POLAR: Bezlepek musí jít s dobou. Založil proto už před pěti lety vlastní zásilkový e-shop a v poslední době se zaměřuje také na výrobky na míru, například dárkové balíčky.

      Jaroslav Kotas, majitel, Bezlepík s.r.o.: Dárkové balíčky můžeme pro klienty dělat ve formě trvanlivých, anebo to může být balíček ve formě něčeho čerstvého. Rádi bychom nabídli novým partnerům anebo i stávajícím formu tzv. "brandu". To znamená, jsme schopni vyrobit na zakázku s tím, že to můžou být malosériové produkce a my jim to v podstatě nabízíme od A do Z, takový balíček na klíč.

      Tomáš Tikal, TV POLAR: Jaroslav Kotas zvítězil v anketě Podnikatel roku 2016 v kategorii Podnikatelský příběh a Bezlepík před dvěma lety získal také prestižní osvědčení Rodinný podnik. Ale co je pro Bezlepík tou opravdovou odměnou?

      Martina Kotasová, jednatelka, Bezlepík s.r.o.: Největší odměnou je vděk těch zákazníků našich a opakované návštěvy jejich, a opravdu ten vděk.

      Redakčně upraveno / zkráceno.

      Zdroj: https://polar.cz/porady/chytry-region/chytry-region-24-04-2025-17-41