Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • V HUKVALDECH BYL DNES OTEVŘEN OPRAVENÝ HUKVALDSKÝ DVŮR S KNIHOVNOU
  • V MÁRNICI ZA KOSTELEM SV. MARKA V HEŘMANICÍCH VZNIKLO MUZEUM HISTORIE
  • SBOR PERMONÍK VYHRÁL NA MEZ. FESTIVALU SBOROVÉHO ZPĚVU V NĚMECKÉM CHEMNITZ
  • HOSPIC A CHARITA FRÝDEK-MÍSTEK ZÍSKALY CENU KVALITY ZA VYSOKOU ÚROVEŇ SLUŽEB
  • NÁDRAŽÍ OSTRAVA-SVINOV PROJDE V ROCE 2026 REKONSTRUKCÍ
  • KŘIŽOVATKA MEZI RYCHVALDEM A BOHUMÍNEM SE ZAČÍNÁ PŘESTAVOVAT NA RONDEL
  • DOBROVOLNÍ HASIČI V HAVÍŘOVĚ UPOZORNILI NA NEDOSTATEK LIDÍ V JEDNOTKÁCH
  • EXPOZICE BESKYDY, PŘÍRODA A LIDÉ STÁLE LÁKÁ NÁVŠTĚVNÍKY DO MUZEA BESKYD
  • SLEZSKÉ DIVADLO V OPAVĚ OSLAVÍ 220 LET, NABÍDNE HVĚZDNÉ TITULY I NOVINKY
  • ZAPOJTE SE DO KARVINSKÉ MÁJOVÉ FOTO VÝZVY, PLNÉ KVĚTIN A ROMANTICKÉ ATMOSFÉRY
  • DÁRCI VĚNOVALI KRNOVU VE SBÍRCE PO POVODNÍCH 13 MILIONŮ KORUN, UŽ SE INVESTUJÍ
  • VÍTR V OSTRAVĚ-MARIÁNSKÝCH HORÁCH POŠKODIL STŘECHU DOMOVA PRO SENIORY IRIS
  • V ZOO OSTRAVA SE VYLÍHLO ŠEST MLÁĎAT NANDU PAMPOVÉHO, INFO NA POLAR.CZ
  • TITUL MISS CZECH REPUBLIC 2025 ZÍSKALA LINDA GÓRECKÁ (21) Z DĚTMAROVIC
Video Přehravač se načítá.
Aktuální čas 0:00
Doba trvání -:-
Načteno: 0%
Typ streamu ŽIVĚ
Zbývající čas -:-
 
1x
    • Kapitoly
    • Bez popisů, vybráno
    • Bez titulků, vybráno
      Palkovický miniexpres

      Palkovický miniexpres

      V Palkovicích si lidé užili Festival dechovky, piva a guláše

      V Palkovicích si lidé užili Festival dechovky, piva a guláše

      Ve sportovním areálu v centru Palkovic se konal další ročník Festivalu dechovky a pivních a gulášových slavností. Lidé mohli ochutnat i nesoutěžní ukrajinský boršč.

      Radim Bača (Nezávislí pro Palkovice a Myslík), starosta Palkovic: „Letos jde už o 8. ročník, velmi se vydařil a počasí nám přeje. Důležité je, že se hodně lidí zúčastnilo, je hodně návštěvníků a hlavně spousta Palkovjanů a Myslíkovjanů tady ten guláš vaří. Je to postavené na tom, že ti lidé jsou do toho zatažení, že to nejsou profesionální kuchaři, ale obyčejní Palkovjani a Myslíkovjani, kteří se chtějí zúčastnit soutěže. Zkoušel jsem skoro všechny guláše. Já tedy nejsem gulášový typ, mám raději klobásku, ale není tady vyloženě špatný guláš.“

      Arpád Velvéthy, šéfkuchař týmu Volejbalistů: „Je to hovězí guláš a je výjimečný v tom, že tam dáme do toho všechno. Je tam trošku koňaku i červené víno.“

      Tomáš Dzurja, porotce soutěže: „V prvním kole jsme viděli teoreticky stejný postup, protože se krájela cibule a dělala příprava. Samozřejmě, když jsme si dali druhé a třetí kolečko, tak už se to trošku lišilo, ať už v tempu, nervozitě, postupu, ale samozřejmě máme tady maďarskou verzi, máme tady dršťkový guláš, zvěřinový, takže není to jenom guláš, jak ho známe. Hodnotíme vzhled jídla, postup a v prvé řadě čerstvost surovin. My, když jsme šli první kolo, tak jsme mimo to, co se děje na prkně a v druhém kole v hrnci, tak jsme koukali i kolem, jaký je tam pořádek, organizace atd. A samozřejmě i to mělo vliv na to hodnocení.“

      ---

      Mohlo by Vás také zajímat

      Pořad: Palkovický miniexpres
      V Palkovicích si lidé užili Festival dechovky, piva a guláše
      16. července 2023, 16:55

      V Palkovicích si lidé užili Festival dechovky, piva a guláše

      Ve sportovním areálu v centru Palkovic se konal další ročník Festivalu dechovky a pivních a gulášových slavností. Lidé mohli ochutnat i nesoutěžní ukrajinský boršč.

      Radim Bača (Nezávislí pro Palkovice a Myslík), starosta Palkovic: „Letos jde už o 8. ročník, velmi se vydařil a počasí nám přeje. Důležité je, že se hodně lidí zúčastnilo, je hodně návštěvníků a hlavně spousta Palkovjanů a Myslíkovjanů tady ten guláš vaří. Je to postavené na tom, že ti lidé jsou do toho zatažení, že to nejsou profesionální kuchaři, ale obyčejní Palkovjani a Myslíkovjani, kteří se chtějí zúčastnit soutěže. Zkoušel jsem skoro všechny guláše. Já tedy nejsem gulášový typ, mám raději klobásku, ale není tady vyloženě špatný guláš.“

      Arpád Velvéthy, šéfkuchař týmu Volejbalistů: „Je to hovězí guláš a je výjimečný v tom, že tam dáme do toho všechno. Je tam trošku koňaku i červené víno.“

      Tomáš Dzurja, porotce soutěže: „V prvním kole jsme viděli teoreticky stejný postup, protože se krájela cibule a dělala příprava. Samozřejmě, když jsme si dali druhé a třetí kolečko, tak už se to trošku lišilo, ať už v tempu, nervozitě, postupu, ale samozřejmě máme tady maďarskou verzi, máme tady dršťkový guláš, zvěřinový, takže není to jenom guláš, jak ho známe. Hodnotíme vzhled jídla, postup a v prvé řadě čerstvost surovin. My, když jsme šli první kolo, tak jsme mimo to, co se děje na prkně a v druhém kole v hrnci, tak jsme koukali i kolem, jaký je tam pořádek, organizace atd. A samozřejmě i to mělo vliv na to hodnocení.“

      ---

      Zdroj: https://polar.cz/porady/palkovicky-miniexpres/palkovicky-miniexpres-16-07-2023-16-55