Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>
Palkovický miniexpres

Palkovický miniexpres

V Palkovicích si lidé užili Festival dechovky, piva a guláše

V Palkovicích si lidé užili Festival dechovky, piva a guláše

Ve sportovním areálu v centru Palkovic se konal další ročník Festivalu dechovky a pivních a gulášových slavností. Lidé mohli ochutnat i nesoutěžní ukrajinský boršč.

Radim Bača (Nezávislí pro Palkovice a Myslík), starosta Palkovic: „Letos jde už o 8. ročník, velmi se vydařil a počasí nám přeje. Důležité je, že se hodně lidí zúčastnilo, je hodně návštěvníků a hlavně spousta Palkovjanů a Myslíkovjanů tady ten guláš vaří. Je to postavené na tom, že ti lidé jsou do toho zatažení, že to nejsou profesionální kuchaři, ale obyčejní Palkovjani a Myslíkovjani, kteří se chtějí zúčastnit soutěže. Zkoušel jsem skoro všechny guláše. Já tedy nejsem gulášový typ, mám raději klobásku, ale není tady vyloženě špatný guláš.“

Arpád Velvéthy, šéfkuchař týmu Volejbalistů: „Je to hovězí guláš a je výjimečný v tom, že tam dáme do toho všechno. Je tam trošku koňaku i červené víno.“

Tomáš Dzurja, porotce soutěže: „V prvním kole jsme viděli teoreticky stejný postup, protože se krájela cibule a dělala příprava. Samozřejmě, když jsme si dali druhé a třetí kolečko, tak už se to trošku lišilo, ať už v tempu, nervozitě, postupu, ale samozřejmě máme tady maďarskou verzi, máme tady dršťkový guláš, zvěřinový, takže není to jenom guláš, jak ho známe. Hodnotíme vzhled jídla, postup a v prvé řadě čerstvost surovin. My, když jsme šli první kolo, tak jsme mimo to, co se děje na prkně a v druhém kole v hrnci, tak jsme koukali i kolem, jaký je tam pořádek, organizace atd. A samozřejmě i to mělo vliv na to hodnocení.“

---

Mohlo by Vás také zajímat

Pořad: Palkovický miniexpres
V Palkovicích si lidé užili Festival dechovky, piva a guláše
16. července 2023, 16:55

V Palkovicích si lidé užili Festival dechovky, piva a guláše

Ve sportovním areálu v centru Palkovic se konal další ročník Festivalu dechovky a pivních a gulášových slavností. Lidé mohli ochutnat i nesoutěžní ukrajinský boršč.

Radim Bača (Nezávislí pro Palkovice a Myslík), starosta Palkovic: „Letos jde už o 8. ročník, velmi se vydařil a počasí nám přeje. Důležité je, že se hodně lidí zúčastnilo, je hodně návštěvníků a hlavně spousta Palkovjanů a Myslíkovjanů tady ten guláš vaří. Je to postavené na tom, že ti lidé jsou do toho zatažení, že to nejsou profesionální kuchaři, ale obyčejní Palkovjani a Myslíkovjani, kteří se chtějí zúčastnit soutěže. Zkoušel jsem skoro všechny guláše. Já tedy nejsem gulášový typ, mám raději klobásku, ale není tady vyloženě špatný guláš.“

Arpád Velvéthy, šéfkuchař týmu Volejbalistů: „Je to hovězí guláš a je výjimečný v tom, že tam dáme do toho všechno. Je tam trošku koňaku i červené víno.“

Tomáš Dzurja, porotce soutěže: „V prvním kole jsme viděli teoreticky stejný postup, protože se krájela cibule a dělala příprava. Samozřejmě, když jsme si dali druhé a třetí kolečko, tak už se to trošku lišilo, ať už v tempu, nervozitě, postupu, ale samozřejmě máme tady maďarskou verzi, máme tady dršťkový guláš, zvěřinový, takže není to jenom guláš, jak ho známe. Hodnotíme vzhled jídla, postup a v prvé řadě čerstvost surovin. My, když jsme šli první kolo, tak jsme mimo to, co se děje na prkně a v druhém kole v hrnci, tak jsme koukali i kolem, jaký je tam pořádek, organizace atd. A samozřejmě i to mělo vliv na to hodnocení.“

---

Zdroj: https://polar.cz/porady/palkovicky-miniexpres/palkovicky-miniexpres-16-07-2023-16-55