Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Richard Kutěj

13. ročník festivalu písničkářů a folkařů Orlovský špagát

25. března 2010 16:40 | Orlová | Richard Kutěj

Zejména folkaři a písničkáři zažívali v Orlové svůj malý svátek. Lidé z klubu Futra zde pořádali již 13. ročník soutěže písničkářů a dvojic Orlovský špagát, který byl letos zároveň i velkým konkurzem na další známé folkové akce. Bylo tak co poslouchat a čemu tleskat.

Kdepak ty ptáčku hnízdo máš? V Muzeu Těšínska v Orlové.

25. března 2010 14:12 | Orlová | Richard Kutěj

Novou zajímavou výstavu otevřela síň Muzea Těšínska v orlovském Domě dětí a mládeže. Ta nabízí až nečekaně mnoho zajímavostí a překvapivých informací ze světa ptactva, které žije kolem nás. Návštěvníci se zde seznámí blíže také s prací ornitologů.

Výbor tenisového klubu Slavia Orlová rozdával ocenění

21. března 2010 10:03 | Orlová | Richard Kutěj

Orlovský tenis patří v současnosti mezi nejúspěšnější sportovní kluby ve městě. Tenisový klub Slavia Orlová zároveň letos slaví 35 let od svého vzniku. V sobotu 13. března tak uspořádal výbor klubu velkou slavnostní schůzi, kde se dočkali svého ocenění ti, kdo se na úspěších a trvání orlovského tenisu nejvíce zasloužili. Pak následovala společenská zábava.

Orlovským hokejistům se opět daří

20. března 2010 10:16 | Orlová | Richard Kutěj

Město Orlová opět žije hokejem. Tým HC Orlová právě vyřadil ve čtvrtfinále play off 2. ligy soupeře z Nového Jičína a pokračuje ve své jízdě za dalšími úspěchy. Fanoušci se tak mohou těšit na další napínavé hokejové bitvy té nejlepší kvality.  

Orlovští občané mají k dispozici už druhý sběrný dvůr

19. března 2010 12:04 | Orlová | Richard Kutěj

Od 15. března mohou Orlované naplno využívat služeb již druhého sběrného dvora ve městě. Dvůr vyrostl na Nádražní ulici v Orlové-Porubě a lidé zde mohou odpady přivážet dennodenně. Úspěchem je, že větší část nákladů na vybudování dvora se vedení města podařilo získat z fondu Evropské unie a také od Státního fondu životního prostředí.

Zkontrolujte si platnost vašich cestovních pasů

19. března 2010 11:06 | Orlová | Richard Kutěj

Pokud letos přemýšlíte nad zahraniční dovolenou, vyplatí se vám raději už nyní nahlédnout do cestovního pasu a zjistit, zda mu nekončí platnost. Pokud ano, máte nejvyšší čas vyrazit na orlovskou radnici začít vyřizovat pas nový.

Orlovská kronikářka předává žezlo mladé generaci

11. března 2010 0:00 | Orlová | Richard Kutěj

Psát městskou kroniku je jednou z nejkrásnějších, ale zároveň i nejodpovědnějších prací. V Orlové teď došlo ke střídání stráží, kdy po více jak sedmnácti letech končí kronikářka Drahomíra Návratová. Nástupkyni, která převezme kronikářské žezlo, pozval orlovský místostarosta.

Město Orlová se postaralo o náhradu za zrušenou ordinaci ORL

11. března 2010 0:00 | Orlová | Richard Kutěj

Vedení města Orlová musí, kvůli událostem v karvinsko-orlovské nemocnici, řešit otázku dostupnosti lékařské péče pro své občany. Ředitelství nemocnice totiž navzdory původním slibům zrušilo ordinaci ORL.

Orlovská radnice informuje své občany o volbách s předstihem

11. března 2010 0:00 | Orlová | Richard Kutěj

Letošní parlamentní volby se sice konají až za více jak dva měsíce, na Odboru správy úřadu orlovské radnice ale nic neponechávají náhodě a již nyní zveřejňují ty nejdůležitější údaje, které by orlovští voliči měli znát.

Canisterapie v orlovském domě seniorů Pohoda

11. března 2010 0:00 | Orlová | Richard Kutěj

Návštěvy a další kontakt s okolním světem jsou jednou z největších radostí klientů z orlovského domu seniorů Pohoda. Mezi pravidelné návštěvy patří také rodina Mikolášových se speciálně vycvičenými psy v rámci canisterapie a psychologické pomoci tamním klientům.

Komerční sdělení více

Štěrkovna Open Music 2024: prodáno 90 procent třídenních vstupenek

Pořadatelé hudebního festivalu Štěrkovna Open Music, který se na břehu Hlučínského jezera bude konat 25. až 27. července, hlásí vyprodání 90 procent celkové kapacity třídenních vstupenek. Zároveň také se souhlasem města a hlučínské firmy Tomáš STRAUB investovali do festivalového areálu, aby byl v polovině léta lépe připravený na návštěvníky největší mimoostravské hudební přehlídky v Moravskoslezském kraji. Vystoupí na ní například Ewa Farna, Divokej Bill či Rybičky 48.

Ve WERK ARENĚ V Třinci se chystá INVENT ARENA, jediná soutěžní výstava patentů a vynálezů v ČR

Pracuje na něm intenzivně tým několika desítek lidí už několik měsíců a je jím jediná soutěžní výstava patentů a vynálezů svého druhu v České republice INVENT ARENA. Událost se uskuteční 12.-13. června ve WERK ARENĚ a má ambice rozšířit povědomí o vědeckých vynálezech a ukázat, že „pokrok“ ovlivňuje a posouvá dál všechny sféry našich každodenních životů a že „vědec“ či objevitel nemusí být vždycky badatel v laboratoři izolovaný od okolního světa, nýbrž kdokoliv z nás, našich dětí. Jen je potřeba mít ten správný směr.

4 kroky pro úspěšný den

Vykročte do každého dne pravou nohou a nastartujte den ranní rutinou, která promění ospalá rána ve chvíle, na které se budete pravidelně těšit. Základem úspěšného dne je vedle klidně prospané noci také klidné ráno. Udělejte si před každodenním kolotočem povinností alespoň pár minut pro sebe a uvidíte, že se vaše dny jak mávnutím proutku promění.


Inscenace Nejhorší věc na světě otevírá dialog o nelehkých cestách k sebepoznání

Divadlo loutek Ostrava rozvíjí programovou linii pro dospívající publikum i poslední premiérou sezóny. Hra s názvem Nejhorší věc na světě zpracovává téma náročného dospívání, zmatku a hledání sebe sama. Premiéra 17. května připadá na Mezinárodní den proti homofobii a transfobii. I těmto tématům se inscenace v režii Terezy Agelové věnuje.

Must-have doplňky pro letní turistiku s dětmi

Cestování s dětmi je skvělý způsob, jak je seznámit s novou kulturou a rozšířit jim dosud poznaný (český) svět o jiné země. Kromě poznávání je důležitá i příprava na nečekané situace. Od batohu, přes zábavu až po drobná zranění.

Zájem o dovoz vody do bazénu cisternou výrazně roste!

Vodu do 435 bazénů loni navezly cisterny společnosti SmVaK Ostrava. Zájem obyvatel regionu o tuto službu meziročně výrazně vzrostl, téměř se zdvojnásobil. Důvodem je skutečnost, že vodárenská společnost nabízí osvědčenou a efektivní cestu, jak napustit zahradní bazén a vyhnout se sousedským sporům nebo problémům ve vodovodní síti. To vše za férovou cenu.

19 Grammy, 68 nominací, 100 koncertů a 250 řečníků. To jsou letošní Colours of Ostrava

Team Colours of Ostrava letos opět nabídne výběr toho nejlepšího ze světové hudební a kulturní scény. Na letošním ročníku Colours of Ostrava vystoupí současní popoví rebelové Sam Smith, američtí rockeři Queens of the Stone Age nebo nestárnoucí rocková legenda Lenny Kravitz. Dalšími hvězdami jsou například zpěvák a producent elektronické hudby James Blake, jamajský matador Sean Paul, severská popová diva Zara Larsson, stylové multižánrové trio Khruangbin z Texasu, éterická hudebnice Bat for Lashes nebo bluesový kytarista Gary Clark Jr. a další.

Reuse centrum Ostrava vrací každý měsíc do života 6 a půl tisíce věcí

Úspěšné ostravské reuse centrum, které čtvrtým rokem provozuje společnost OZO Ostrava, se už zapsalo do povědomí i srdcí mnoha Ostravanů i lidí z širokého okolí. Každý měsíc zde zhruba tisíc lidí nakoupí starší předměty, které jiní darovali za účelem jejich opětovného použití. Průměrný nákup 6 věcí zde pořídíte za 156 Kč. Ty putují přímo na účet sbírky Veřejná zeleň města Ostravy, z níž pak OZO podporuje projekty na výsadbu a údržbu ostravské zeleně.

Více