Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>
Bruntálský miniexpres

Bruntálský miniexpres

Slavnosti vína na bruntálském zámku

Slavnosti vína na bruntálském zámku

loňském roce vinaři z jižní Moravy poprvé předvedli veřejnosti svou produkci na zámku v Bruntále. Akce měla velký úspěch a Muzeum v Bruntále se rozhodlo ji uspořádat i letos se stylovým doprovodem cimbálové muziky z Opavy.

Stánky s červenými i bílými víny mnoha druhů, i se stylovými dobrotami k vínu obsadily bruntálskou zámeckou zahradu

Petra Hanusová, Muzeum Bruntál: „V parku zámku Bruntál se koná druhý ročník letních Slavností vína. Máme zde 6 moravských vinařů, kteří zde návštěvníkům umožní ochutnat pravá moravská vína.“

Návštěvníci mohli ochutnat nespočet druhů vín, dokonce i první burčák.

Šárka Maleníková, vinařka: „Přivezla jsem vám vína vinařství Vican, suchá, polosuchá, polosladká, od vinařeství Vican i od kolekcí, které děláme pro Karla Rodena.“

Jakub Štambachr, vinař: „My jsme vinařství Řádek z Velkých Pavlovic, vína tady máme suchá, polosuchá, polosladká, sladká a červená.“

„Mám tady dost velký výběr suchých vín, bílých, červených trošku něco polosuchého, frizzante, růžová vína.“

Marie Jónová, vinařka: „Jsme z vinařství Jedička, Bořetice a víno tady máme biovíno.“

Ondřej Koliba, vinař: „Jsme z Mikulčic, máme tady Pálavu, Tramín červený, Sauvignon.“

Chutě jsou různé a tak každý měl v oblibě jiný druh vína.

Anketa, návštěvníci akce: „Pálavu. Já nejsu vinař, já tomu moc nerozumím, ale na žízeň dobrý.“

„Dal jsem si Vlašský ryzlink, vynikající suché víno.“

„Já mám ráda polosladké víno.“

„Polosuché, suché.“

„Suché, suché.“

V nabídce stánkařů nechyběly ani dobroty k vínu.

Petra Hanusová, Muzeum Bruntál: „Máme tu i paštikárnu, štrůdlárnu, máme tu i frgále, marmelády, které obsahují i prosecco.“

Šimona Rychtaříková, výrobce paštik: „Tak k vínu bych samozřejmě doporučila moje ručně dělané paštiky. Mám na výběr spoustu druhů. Krůtí, vepřové, zvěřinové a taky, co je nejlepší, sádlo se škvarky.“

Vilma Cibulková, herečka, návštěvnice: „Já jsem tady kvůli paštikám. Musím přiznat, že mám radši ty Šimončiny paštiky, protože sádlo je zdravé.“

Cimbálovka sklízela zasloužený potlesk a lidé si užili pohodového letního odpoledne.

---

Mohlo by Vás také zajímat

Pořad: Bruntálský miniexpres
Slavnosti vína na bruntálském zámku
28. srpna 2023, 16:55

Slavnosti vína na bruntálském zámku

loňském roce vinaři z jižní Moravy poprvé předvedli veřejnosti svou produkci na zámku v Bruntále. Akce měla velký úspěch a Muzeum v Bruntále se rozhodlo ji uspořádat i letos se stylovým doprovodem cimbálové muziky z Opavy.

Stánky s červenými i bílými víny mnoha druhů, i se stylovými dobrotami k vínu obsadily bruntálskou zámeckou zahradu

Petra Hanusová, Muzeum Bruntál: „V parku zámku Bruntál se koná druhý ročník letních Slavností vína. Máme zde 6 moravských vinařů, kteří zde návštěvníkům umožní ochutnat pravá moravská vína.“

Návštěvníci mohli ochutnat nespočet druhů vín, dokonce i první burčák.

Šárka Maleníková, vinařka: „Přivezla jsem vám vína vinařství Vican, suchá, polosuchá, polosladká, od vinařeství Vican i od kolekcí, které děláme pro Karla Rodena.“

Jakub Štambachr, vinař: „My jsme vinařství Řádek z Velkých Pavlovic, vína tady máme suchá, polosuchá, polosladká, sladká a červená.“

„Mám tady dost velký výběr suchých vín, bílých, červených trošku něco polosuchého, frizzante, růžová vína.“

Marie Jónová, vinařka: „Jsme z vinařství Jedička, Bořetice a víno tady máme biovíno.“

Ondřej Koliba, vinař: „Jsme z Mikulčic, máme tady Pálavu, Tramín červený, Sauvignon.“

Chutě jsou různé a tak každý měl v oblibě jiný druh vína.

Anketa, návštěvníci akce: „Pálavu. Já nejsu vinař, já tomu moc nerozumím, ale na žízeň dobrý.“

„Dal jsem si Vlašský ryzlink, vynikající suché víno.“

„Já mám ráda polosladké víno.“

„Polosuché, suché.“

„Suché, suché.“

V nabídce stánkařů nechyběly ani dobroty k vínu.

Petra Hanusová, Muzeum Bruntál: „Máme tu i paštikárnu, štrůdlárnu, máme tu i frgále, marmelády, které obsahují i prosecco.“

Šimona Rychtaříková, výrobce paštik: „Tak k vínu bych samozřejmě doporučila moje ručně dělané paštiky. Mám na výběr spoustu druhů. Krůtí, vepřové, zvěřinové a taky, co je nejlepší, sádlo se škvarky.“

Vilma Cibulková, herečka, návštěvnice: „Já jsem tady kvůli paštikám. Musím přiznat, že mám radši ty Šimončiny paštiky, protože sádlo je zdravé.“

Cimbálovka sklízela zasloužený potlesk a lidé si užili pohodového letního odpoledne.

---

Zdroj: https://polar.cz/porady/bruntalsky-miniexpres/bruntalsky-miniexpres-28-08-2023-16-55