Přednáška o snoubení čokolády s vínem
Trochu jinou přednášku připravila knihovna ve Frýdlantě nad Ostravicí. Účastníci si vyslechli zajímavé povídání o čokoládě. Několik druhů mohli také postupně ochutnávat a zapíjet vínem.
Pavla Ručková, ředitelka knihovny: „Lidé se dozví o historii čokolády, o její výrobě a samozřejmě ochutnají čokoládu. Tuhle akci pořádáme už potřetí a protože měla úspěch, tak ji děláme znovu. Tentokrát je ale doplněná o snoubení s vínem – dříve jsme měli pouze ochutnávku čokolády a nyní jsme ji trochu vylepšili právě o víno.“
Marcela Krčálová, nadšená propagátorka kvalitní české čokolády: „Mým zájmem je šířit povědomí o kvalitní čokoládě. A protože jsme na půdě knihovny, budou muset účastníci vytrpět i spoustu informací – něco o historii čokolády, o tom, jak se vyrábí poctivá, zdravá čokoláda prospěšná našemu organismu, a jak se liší od té, řekněme slušně, průmyslové, kterou dostanete v běžném obchodě. V průběhu povídání si budou moct vychutnat kakaové boby a deset kvalitních čokolád z malé manufaktury Jordi’s Chocolate z Hradce Králové.“
Pavla Ručková, ředitelka knihovny: „Hraní deskových her bude 4. prosince. Potom budeme pro studenty z 8. a 9. tříd připravovat vědomostní kvízy a trénování paměti. A v příštím roce nás čeká spousta dalších zajímavých akcí, takže sledujte webové stránky knihovny a sociální sítě – všechny informace tam máme.“
---
