Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • V HUKVALDECH BYL DNES OTEVŘEN OPRAVENÝ HUKVALDSKÝ DVŮR S KNIHOVNOU
  • V MÁRNICI ZA KOSTELEM SV. MARKA V HEŘMANICÍCH VZNIKLO MUZEUM HISTORIE
  • SBOR PERMONÍK VYHRÁL NA MEZ. FESTIVALU SBOROVÉHO ZPĚVU V NĚMECKÉM CHEMNITZ
  • HOSPIC A CHARITA FRÝDEK-MÍSTEK ZÍSKALY CENU KVALITY ZA VYSOKOU ÚROVEŇ SLUŽEB
  • NÁDRAŽÍ OSTRAVA-SVINOV PROJDE V ROCE 2026 REKONSTRUKCÍ
  • KŘIŽOVATKA MEZI RYCHVALDEM A BOHUMÍNEM SE ZAČÍNÁ PŘESTAVOVAT NA RONDEL
  • DOBROVOLNÍ HASIČI V HAVÍŘOVĚ UPOZORNILI NA NEDOSTATEK LIDÍ V JEDNOTKÁCH
  • EXPOZICE BESKYDY, PŘÍRODA A LIDÉ STÁLE LÁKÁ NÁVŠTĚVNÍKY DO MUZEA BESKYD
  • SLEZSKÉ DIVADLO V OPAVĚ OSLAVÍ 220 LET, NABÍDNE HVĚZDNÉ TITULY I NOVINKY
  • ZAPOJTE SE DO KARVINSKÉ MÁJOVÉ FOTO VÝZVY, PLNÉ KVĚTIN A ROMANTICKÉ ATMOSFÉRY
  • DÁRCI VĚNOVALI KRNOVU VE SBÍRCE PO POVODNÍCH 13 MILIONŮ KORUN, UŽ SE INVESTUJÍ
  • VÍTR V OSTRAVĚ-MARIÁNSKÝCH HORÁCH POŠKODIL STŘECHU DOMOVA PRO SENIORY IRIS
  • V ZOO OSTRAVA SE VYLÍHLO ŠEST MLÁĎAT NANDU PAMPOVÉHO, INFO NA POLAR.CZ
  • TITUL MISS CZECH REPUBLIC 2025 ZÍSKALA LINDA GÓRECKÁ (21) Z DĚTMAROVIC
Video Přehravač se načítá.
Aktuální čas 0:00
Doba trvání -:-
Načteno: 0%
Typ streamu ŽIVĚ
Zbývající čas -:-
 
1x
    • Kapitoly
    • Bez popisů, vybráno
    • Bez titulků, vybráno
      Palkovický miniexpres

      Palkovický miniexpres

      Festival dechovky, pivní a gulášové slavnosti v Palkovicích

      Festival dechovky, pivní a gulášové slavnosti v Palkovicích

      V Palkovicích se opět konal Festival dechovek a pivní a gulášové slavnosti. Na přípravu gulášů samozřejmě dohlížela odborná porota.

      Radim Svačina, porotce, šéfkuchař: “Dali jsme si kolečko, podívali jsme se to začali připravovat. Cibulka už někde finišuje, někde už mají i maso a zatím jim to jde moc dobře. Myslím si, že čas mají dobrý a že to stihnou. Každopádně někteří mají trošičku výhodu v tom, že mají takové libovější maso a ti co mají takové to tučnější, kližku, tak budu mít trošičku s tím časem problém. Ale myslím si, že mají krásně všichni našlápnuto na to, aby to pěkně stihli. Mě zaujala klasika, klasika u pánů, kteří mají tam obrovský kotel s vývarem a hovězí kližku, takže na to jsem hodně zvědavý. Potom jsem tady u polského stánečku zvědavý na ten jejich guláš, protože mají úplně jiný postup, úplně opačně, co jsem si všiml s tou cibulkou a tak dále. Úplně to dělej naopak. A jedna ze zvěřiny mě tam docela zaujala.”


      Čestmír Dulava, tým MS Olešná a Palkovice: “My jsme tady účastníci vlastně od začátku. Každý rok jsme tady byli. Guláš máme prostě srnčí jako vždy. Někdy máme i z vysoké, nebo z dančího. Prostě to, co máme na skladě. Máme s tím celkem úspěch, tak se snažíme dodržet ten recept. Samozřejmě, že guláš není nikdy stejný.”

      Jana Zamazalová, tým Osadníci: “Připravujeme vepřovo-hlívový guláš. Jsme tady už posedmé, jsme vlastně zakladatelé. A ono nás to napadlo hned při prvním ročníku, všechny to zaujalo, takže to opakujeme. Vždycky jsme vyhráli první, druhé nebo třetí místo.”

      ---

      Mohlo by Vás také zajímat

      Pořad: Palkovický miniexpres
      Festival dechovky, pivní a gulášové slavnosti v Palkovicích
      31. července 2022, 16:50

      Festival dechovky, pivní a gulášové slavnosti v Palkovicích

      V Palkovicích se opět konal Festival dechovek a pivní a gulášové slavnosti. Na přípravu gulášů samozřejmě dohlížela odborná porota.

      Radim Svačina, porotce, šéfkuchař: “Dali jsme si kolečko, podívali jsme se to začali připravovat. Cibulka už někde finišuje, někde už mají i maso a zatím jim to jde moc dobře. Myslím si, že čas mají dobrý a že to stihnou. Každopádně někteří mají trošičku výhodu v tom, že mají takové libovější maso a ti co mají takové to tučnější, kližku, tak budu mít trošičku s tím časem problém. Ale myslím si, že mají krásně všichni našlápnuto na to, aby to pěkně stihli. Mě zaujala klasika, klasika u pánů, kteří mají tam obrovský kotel s vývarem a hovězí kližku, takže na to jsem hodně zvědavý. Potom jsem tady u polského stánečku zvědavý na ten jejich guláš, protože mají úplně jiný postup, úplně opačně, co jsem si všiml s tou cibulkou a tak dále. Úplně to dělej naopak. A jedna ze zvěřiny mě tam docela zaujala.”


      Čestmír Dulava, tým MS Olešná a Palkovice: “My jsme tady účastníci vlastně od začátku. Každý rok jsme tady byli. Guláš máme prostě srnčí jako vždy. Někdy máme i z vysoké, nebo z dančího. Prostě to, co máme na skladě. Máme s tím celkem úspěch, tak se snažíme dodržet ten recept. Samozřejmě, že guláš není nikdy stejný.”

      Jana Zamazalová, tým Osadníci: “Připravujeme vepřovo-hlívový guláš. Jsme tady už posedmé, jsme vlastně zakladatelé. A ono nás to napadlo hned při prvním ročníku, všechny to zaujalo, takže to opakujeme. Vždycky jsme vyhráli první, druhé nebo třetí místo.”

      ---

      Zdroj: https://polar.cz/porady/palkovicky-miniexpres/palkovicky-miniexpres-31-07-2022-16-54