Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Eva Panošová

V rámci podzimního úklidu jsou v Opavě rozmisťovány kontejnery

18. listopadu 2010 0:00 | Opava | Eva Panošová

Možná jste si již všimli, že v Opavě je v plném proudu podzimní úklid. Kontejnery jsou postupně rozmisťovány všude po městě. Neslouží ale k uložení nebezpečného odpadu. Ten mohou lidé odevzdat na jednom ze tří sběrných míst.

Slezská nemocnice v Opavě má nové hemodialyzační centrum

17. listopadu 2010 0:00 | Opava | Eva Panošová

Pacienti a zaměstnanci hemodialyzačního centra Slezské nemocnice v Opavě si zvykají na nové prostory. Středisko zprovoznila nemocnice od října.

Cenu Petra Bezruče získal opavský sbormistr Karel Holeš

11. listopadu 2010 0:00 | Opava | Eva Panošová

V pátek večer byla slavnostně předána cena Petra Bezruče známému opavskému sbormistrovi Karlu Holešovi. Při té příležitosti se uskutečnil ve sněmovním sále minoritského kláštera koncert z díla Bohuslava Martinů.

V Opavě roste velký atletický talent - Ondřej Honka

10. listopadu 2010 0:00 | Opava | Eva Panošová

V Opavě roste jeden velký atletický talent. Sedmnáctiletý skokan o tyči, Ondřej Honka, je sice teprve na začátku své sportovní kariéry, nicméně na svém kontě už má první výrazné úspěchy na mezinárodní scéně.

Veletrh Informa poradí opavským žákům s výběrem střední školy

9. listopadu 2010 1:58 | Opava | Eva Panošová

Bezmála padesát středních škol z Opavska a okolí se prezentovalo na studijním veletrhu Informa. Ten se už tradičně uskutečnil v prostorách Střední školy technické v Opavě. Deváťáci z opavských základních škol tak měli jedinečnou příležitost ujasnit si, jakým směrem se jejich další vzdělávání bude ubírat.

Armáda spásy v Opavě nabízí přístřeší lidem v nouzi

9. listopadu 2010 0:33 | Opava | Eva Panošová

Důležitým sociálním zařízením pro lidi v nouzi je opavské nízkoprahové centrum Armády spásy. Zájem o jeho služby roste hlavně teď, před začátkem zimy. TV Polar se proto byla podívat, co všechno centrum potřebným lideem nabízí.

Střední školy pořádají náborové akce pro žáky 9. tříd

8. listopadu 2010 4:16 | Celý MS kraj | Eva Panošová

Žáci devátých tříd si budou muset už brzy ujasnit, kam po základní škole. Rozhodování jim usnadní veletrhy, na kterých se snaží střední školy přilákat studenty do svých řad. Hned několik podobných akcí se konalo v Moravskoslezském kraji.

Většina Opavanů nechává výměnu řidičáků na poslední chvíli

3. listopadu 2010 0:00 | Opava | Eva Panošová

Mnoho lidí nechává na poslední chvíli výměnu řidičských průkazů. A týká se to také Opavanů, kteří mají pocit, že jim do konce roku zbývá ještě fůra času. Připomínáme, že výměna se týká průkazů vydaných od 1. ledna 1994 do 31. prosince 2000.

Noc otevřených dveří na opavské radnici

3. listopadu 2010 0:00 | Opava | Eva Panošová

Také letos slavila obrovský úspěch dnes už tradiční akce Noc otevřených dveří na opavské radnici. Úředníci města chtějí vtipným a neotřelým způsobem ukázat lidem radniční prostory a daří se jim to skvěle.

Mezinárodní varhanní soutěž Petra Ebena probíhá v Opavě

28. října 2010 0:52 | Opava | Eva Panošová

Až do soboty 30. října probíhá v Opavě Mezinárodní varhanní soutěž Petra Ebena. Letošního 17. ročníku se zúčastní 47 soutěžících z deseti zemí. Soutěž je po celou dobu přístupná veřejnosti. Kamera TV Polar zdokumentovala hned první soutěžní den tohoto koncertního maratonu pro milovníky královského nástroje.

Komerční sdělení více

Běhej Valachy má novinku, rodinný závod dvojic. Přijedou i Perušič a Schweiner

VELKÉ KARLOVICE – Sportovní seriál DATART Valachy tour míří do finále. V sobotu 19. října se ve Velkých Karlovicích uskuteční čtvrtá, závěrečná akce 12. ročníku – běžecký závod Běhej Valachy. Tradiční dvě trasy pro dospělé a šest tras pro děti doplní novinka: Rodinný závod dvojic. Navíc jako hosté dorazí hned olympionici a beachvolejbaloví mistři světa Ondřej Perušič a David Schweiner, s nimiž mohou zájemci poměřit síly na trase a zasoutěžit si o volejbalové ceny.

Protipovodňový efekt připravované vodní nádrže Nové Heřminovy je nezpochybnitelný

V současné době jsou již vybudována technická a přírodě blízká opatření v povodí horní Opavy. Zásadní prvek efektivního dosažení potřebné povodňové ochrany tohoto území, což je vodní nádrž k akumulaci povodňových průtoků Nové Heřminovy, však stále chybí. Jasně se ukazuje, že přírodě blízká opatření a drobná doprovodná opatření v povodí přispívají ke zmírnění malých povodní, ale na zvládání extrémních povodňových situací nemají prakticky vliv.


FN Ostrava funguje ve standardním režimu

Rádi bychom ubezpečili naše pacienty, že Fakultní nemocnice Ostrava funguje ve standardním režimu. Plánované operační výkony se neruší, ambulantní provoz pokračuje bez omezení. Samozřejmě, že povodně zasáhly i řadu našich zaměstnanců, kteří se zatím nemohli dostat do práce. Na jejich pozice nastoupili kolegové.

Svatováclavský hudební festival uskuteční ještě 8 koncertů

Festivalové dění přerušila krutá povodeň, která vedla také ke zrušení čtyř koncertů. Již od 20. září se však budou koncerty konat ve standardním režimu. U zrušených koncertů se jedná o nových termínech – dnešní koncert VUS Ondráš je již přeložen na 29. října.

Kohoutková v Ostravě je bez závad!

V současné době registrujeme zvýšený počet dotazů na kvalitu kohoutkové vody, kdy se objevují obavy, zda povodně nezpůsobily nějaké zhoršení kvality této pitné vody.

ADRA pomáhá v MSK při povodních a dále hledá dobrovolníky. Přidejte se

Humanitární organizace ADRA Česká republika má dlouholeté zkušenosti s humanitární pomocí během přírodních katastrof u nás i v zahraničí. V současné chvíli, mimo jiné, monitoruje i situaci v Moravskoslezském kraji, na který ničivé povodně dopadly s nebývalou silou. Dobrovolnická centra ADRA v Ostravě, Frýdku-Místku a Havířově momentálně hledají ochotné dobrovolníky, kteří se chtějí zapojit do odstraňování následků povodní v Moravskoslezském kraji.

Nemáte místo na solární elektrárnu? Nevadí, může být i venku

Řeč samozřejmě není o střešních panelech, ale o vlastní technologii elektrárny. V některých domech může být problém najít nějaký vhodný prostor, kam sestavu elektrárny umístit. S novinkou od innogy už to nemusíte řešit. Jejich řešení jednak efektivně integruje všechny nezbytné technologie pro fungování solární elektrárny do jediné skříně. Navíc díky zvýšené odolnosti (IP66) je systém vhodný i pro venkovní instalace. Mezi další přednosti patří také integrovaná DC nabíječka elektromobilů a řídicí aplikace s umělou inteligencí.

Více