Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Eva Panošová

Fotbalový klub obce Moravice funguje již 36 let

4. srpna 2010 0:51 | Celý MS kraj | Eva Panošová

Obec Moravice dosáhla letos na jednu z hlavních cen v soutěži Vesnice roku, a to i díky místnímu fotbalovému klubu, který funguje už 36 let. Přestože má vesnice jen 250 obyvatel, daří se tady udržet dva fotbalové týmy.

Realizace projektu Bezbariérový Šenov vrcholí

3. srpna 2010 0:00 | Celý MS kraj | Eva Panošová

V Šenově na Frýdeckomístecku vrcholí realizace projektu Bezbariérový Šenov. Jeho cílem je usnadnění přístupu občanům do veřejných budov, které jsou lidmi hojně navštěvovány.

Historická stezka mezi Hraběticemi a Jeseníkem nad Odrou opět slouží

2. srpna 2010 6:29 | Celý MS kraj | Eva Panošová

Osadnímu výboru v Hraběticích na Novojičínsku se podařilo obnovit historický chodník, který spojoval kdysi tuto osadu s obcí Jeseník nad Odrou. Malebný chodník mezi poli zničili v 70. letech zemědělci. O to víc si dnes místní lidé váží toho, že ho znovu mohou využívat.

V Moravici na Opavsku zvelebili místní hřbitov

2. srpna 2010 3:18 | Celý MS kraj | Eva Panošová

Malá vesnička na Opavsku -  Moravice v krajském kole soutěže Vesnice roku obsadila třetí místo. Obec vzkvétá, přestože nemá velké štěstí na získávání státních dotací. Žijí tam ale velmi obětaví lidé, kteří se zasloužili například o zvelebení místního hřbitova.

Na pastýřské slavnosti do Kozlovic pravidelně přijíždějí Oravané

28. července 2010 0:25 | Celý MS kraj | Eva Panošová

Do Kozlovic na Frýdeckomístecku jezdí každoročně na návštěvu lidé ze slovenské obce Oravská Polhora. Vzájemné kontakty začaly před šesti lety kdy se Oravané podíleli na otevření kozlovického skanzenu. Od té doby přijíždějí do Kozlovic pravidelně a lidé z obou vesnic se tak postupně spřátelili.

Včelařské slavnosti v Krásné nepřekazil ani déšť

27. července 2010 0:00 | Celý MS kraj | Eva Panošová

Ani nevlídné počasí neodradilo včelaře a milovníky medu z Krásné na Frýdeckomístecku od návštěvy tradiční Včelařské slavnosti. Lidé tuto akci doslova milují, protože nabízí nejen dobrou zábavu, ale i možnost dozvědět se, proč jsou včely pro lidstvo důležité.

Radnice v Ludgeřovicích získala opět svůj historický vzhled

26. července 2010 3:07 | Celý MS kraj | Eva Panošová

V Ludgeřovicích finišuje oprava radnice. Proměna budovy, postavené před sto lety v Rotschildovském stylu, se opravdu povedla. Radnice v Ludgeřovicích prokoukla. Ošklivá okna ze sedmdesátých let jsou pryč. Nahradila je okna, která do budovy skutečně patří.

S Alešem Saliborem o soutěži Vesnice roku 2010

24. července 2010 7:58 | Celý MS kraj | Eva Panošová

Aleš Salibor (nez.) je starostou obce Hlavnice na Opavsku, která zvítězila v krajském kole soutěže Vesnice roku 2010.

V Bašce se staví lávka pro pěší, motoristé ale na nový most musí počkat

23. července 2010 5:23 | Celý MS kraj | Eva Panošová

Lidé z Bašky si stále nemohou zvyknout na dopravní komplikaci, kterou má na svědomí květnová povodeň. Velká voda tehdy poškodila most přes řeku Ostravici, který je pro obec klíčovou dopravní tepnou. Stavba nového mostu se už chystá. Celý rok se ale budou muset motoristé z Bašky smířit s dlouhou objížďkou. Břehy řeky totiž do té doby spojí pouze provizorní lávka pro pěší.

Motocyklistický areál ve Velkých Heralticích

22. července 2010 8:01 | Celý MS kraj | Eva Panošová

Málokterá vesnice se může pochlubit vlastním areálem, určeným pro milovníky motocyklů a čtyřkolek. Ten, který vyrostl nedávno ve Velkých Heralticích, lidé rádi navštěvují. Volný čas tu tráví celé rodiny, které dávají přednost aktivnímu odpočinku. Pořádají se tu motocyklové soutěže a novinkou je plánovaná stavba dopravního hřiště.

Komerční sdělení více

Běhej Valachy má novinku, rodinný závod dvojic. Přijedou i Perušič a Schweiner

VELKÉ KARLOVICE – Sportovní seriál DATART Valachy tour míří do finále. V sobotu 19. října se ve Velkých Karlovicích uskuteční čtvrtá, závěrečná akce 12. ročníku – běžecký závod Běhej Valachy. Tradiční dvě trasy pro dospělé a šest tras pro děti doplní novinka: Rodinný závod dvojic. Navíc jako hosté dorazí hned olympionici a beachvolejbaloví mistři světa Ondřej Perušič a David Schweiner, s nimiž mohou zájemci poměřit síly na trase a zasoutěžit si o volejbalové ceny.

Protipovodňový efekt připravované vodní nádrže Nové Heřminovy je nezpochybnitelný

V současné době jsou již vybudována technická a přírodě blízká opatření v povodí horní Opavy. Zásadní prvek efektivního dosažení potřebné povodňové ochrany tohoto území, což je vodní nádrž k akumulaci povodňových průtoků Nové Heřminovy, však stále chybí. Jasně se ukazuje, že přírodě blízká opatření a drobná doprovodná opatření v povodí přispívají ke zmírnění malých povodní, ale na zvládání extrémních povodňových situací nemají prakticky vliv.


FN Ostrava funguje ve standardním režimu

Rádi bychom ubezpečili naše pacienty, že Fakultní nemocnice Ostrava funguje ve standardním režimu. Plánované operační výkony se neruší, ambulantní provoz pokračuje bez omezení. Samozřejmě, že povodně zasáhly i řadu našich zaměstnanců, kteří se zatím nemohli dostat do práce. Na jejich pozice nastoupili kolegové.

Svatováclavský hudební festival uskuteční ještě 8 koncertů

Festivalové dění přerušila krutá povodeň, která vedla také ke zrušení čtyř koncertů. Již od 20. září se však budou koncerty konat ve standardním režimu. U zrušených koncertů se jedná o nových termínech – dnešní koncert VUS Ondráš je již přeložen na 29. října.

Kohoutková v Ostravě je bez závad!

V současné době registrujeme zvýšený počet dotazů na kvalitu kohoutkové vody, kdy se objevují obavy, zda povodně nezpůsobily nějaké zhoršení kvality této pitné vody.

ADRA pomáhá v MSK při povodních a dále hledá dobrovolníky. Přidejte se

Humanitární organizace ADRA Česká republika má dlouholeté zkušenosti s humanitární pomocí během přírodních katastrof u nás i v zahraničí. V současné chvíli, mimo jiné, monitoruje i situaci v Moravskoslezském kraji, na který ničivé povodně dopadly s nebývalou silou. Dobrovolnická centra ADRA v Ostravě, Frýdku-Místku a Havířově momentálně hledají ochotné dobrovolníky, kteří se chtějí zapojit do odstraňování následků povodní v Moravskoslezském kraji.

Nemáte místo na solární elektrárnu? Nevadí, může být i venku

Řeč samozřejmě není o střešních panelech, ale o vlastní technologii elektrárny. V některých domech může být problém najít nějaký vhodný prostor, kam sestavu elektrárny umístit. S novinkou od innogy už to nemusíte řešit. Jejich řešení jednak efektivně integruje všechny nezbytné technologie pro fungování solární elektrárny do jediné skříně. Navíc díky zvýšené odolnosti (IP66) je systém vhodný i pro venkovní instalace. Mezi další přednosti patří také integrovaná DC nabíječka elektromobilů a řídicí aplikace s umělou inteligencí.

Více