Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Jan Plášil

Aktuálně z dění v Novém Jičíně 15. 2. 2011

15. února 2011 10:28 | Nový Jičín | Jan Plašil

Chřipková epidemie, žádost policie, putovní výstava fotografií.

294. výročí narození vojevůdce Gideona Ernsta Laudona

15. února 2011 10:26 | Nový Jičín | Jan Plašil

V pátek 11. února si Nový Jičín připomínal 294. výročí narození legendárního rakouského vojevůdce Gideona Ernsta Laudona. Slavnost letos poprvé proběhla bez vojevůdce samotného, kterého léta ztvárňoval Emanuel Grepl. Ten, jak jsme vás již informovali, bohužel pár dní před slavností zemřel. Historické pluky čestnou salvou uctily památku archeologa Muzea Novojičínska, Emanuela Grepla. Vojáci, přátelé i rodina se s výraznou osobností regionu rozloučili ve čtvrtek v kopřivnickém kostele.

Nový osadní výbor v místní části Žilina

15. února 2011 10:16 | Nový Jičín | Jan Plašil

Pro místní část Nový Jičín Žilina byl zvolen nový osadní výbor. Ten si dal jako prioritu aktivní spolupráci s novojičínskou radnicí a zejména s místními obyvateli.

Novojičínští policisté hodnotili rok 2010 a vyhlásili nejlepší pracovníky

11. února 2011 12:05 | Nový Jičín | Jan Plašil

Vloni snížení počtu policistů, letos snižování platů. Negativní zprávy z řad státní policie vyvažuje skutečnost, že i přes mírný pokles se objasněnost trestných činů drží nad padesáti procenty. Policisté v úterý hodnotili loňský rok a rozdávali ocenění nejlepším pracovníkům.

Po odchodu lékařů omezí novojičínská nemocnice částečně provoz

11. února 2011 12:01 | Nový Jičín | Jan Plašil

Novojičínská nemocnice připravuje krizový scénář na období po 1. březnu, kdy by ji mělo opustit zhruba 40 % lékařů. Na stole ředitele Tomáše Nykla stále leží 54 výpovědí. Část oddělení proto omezí provoz pouze na ambulantní péči. Nemocnice už teď odkládá plánované operace.

Hasiči kvůli požární bezpečnosti zkontrolují bytové domy

11. února 2011 11:57 | Nový Jičín | Jan Plašil

Škody za téměř 17 milionů korun způsobily v loňském roce v kraji požáry v bytových domech. Podle zkušeností lidé ve svých bytech podceňují nebezpečí vzniku ohně. Hasiči se proto letos zaměří na kontrolu protipožárních opatření v domech s více byty.

Maškarní na sněhu přilákalo na sjezdovku Svinec lyžaře

9. února 2011 10:59 | Nový Jičín | Jan Plašil

Novojičínská sjezdovka pod kopcem Svinec se v sobotu dopoledne hemžila především mladšími lyžaři v nejrůznějších maskách. Lyžařský klub vsadil na osvědčenou každoroční akci, aby zvýšil zájem lidí o lyžování ve městě. Letošní zimní sezóna se kvůli nestálému počasí řadí k těm spíše horším.

Komerční sdělení více

ČPZP: Střevní záněty postihují čím dál více lidí

Crohnova choroba a ulcerózní kolitida jsou nespecifické střevní záněty, které postihují převážně mladé lidi ve věku od 20 do 35 let. V poslední době se tato autoimunitní celoživotní onemocnění objevují i u dětí a starších lidí. Výskyt je na vzestupu, což potvrzují i data zdravotních pojišťoven. Například Česká průmyslová zdravotní pojišťovna eviduje od roku 2019 více než desetiprocentní nárůst pojištěnců s těmito diagnózami.

Magnesium bisglycinát - “superhrdina” pro ženy v perimenopauze a menopauze

První příznaky perimenopauzy mohou přicházet už brzy po čtyřicítce. Menopauza je poměrně náročnou transformační fází v životě každé ženy. Organismus se musí totiž doslova rekalibrovat a přenastavit na významné výkyvy hormonů a na následně na jejich nízké hladiny. Nemusí to být boj! Užívání magnesia, konkrétně magnesia bisglycinát, by mělo být rozhodně intervencí, kterou vyzkoušíte jako první.


Běhej Valachy vyhrál Filip Cienciala, celý seriál ovládli Petr Šťastný a Monika Kučerová

Téměř čtyři stovky sportovců si nenechaly ujít závěrečnou akci sportovního seriálu DATART Valachy tour v sobotu 19. října ve Velkých Karlovicích. Běžecký závod Běhej Valachy vyhrál Filip Cienciala těsně před Petrem Šťastným, který si díky druhému místu pojistil bodový zisk pro obhajobu celkového vítězství v seriálu a vyhrál ho již posedmé. Mezi ženami se absolutní vítězkou DATART Valachy tour stala Monika Kučerová.

Podcast FNO: Mladí lékaři se onkologie obávat nemusí

Přednosta Kliniky onkologické doc. MUDr. Ing. Jakub Cvek, Ph.D., MBA se léčbě nádorových onemocnění věnuje 20 let. Za tu dobu se podle něj obor obrovsky posunul. V podcastu přibližuje nejen nové formy a způsoby léčby, ale i možnosti, které na klinice mají mladí lékaři, kteří se rozhodnou stejně jako kdysi on.

Na Slezskoostravském hradě nezahálí ani na podzim

Letní sezóna sice skončila, ale na Slezskoostravském hradě se stále něco děje. V září byly otevřeny dvě výstavy. Ve sklepení je to výstava přibližující život Johanna Nepomuka hraběte Wilczka, která rovněž připomíná jeho financování první rakousko-uherské polární expedice. Ve věži se návštěvníci seznámí se středověkým stolováním a kuchyní díky výstavě S knížaty u stolu. Chystají se však i různé akce.

Jubileum Útěku v řetězech bylo třaskavé!

Patnácté narozeniny oslavila v sobotu netradiční akce Útěk v řetězech, a jak zněl její podtitul, byla to oslava třaskavá od začátku do konce! Potvrdit by to mohli jak sami „uprchlíci“ absolvující adrenalinový vězeňský desetiboj, tak návštěvníci doprovodného programu na náměstí Republiky v Havířově.

Více