Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Lukáš Zavadil

MŠ Paprsek v Hrabůvce získala akreditaci MŠMT

15. září 2016 10:48 | Ostrava-Jih | Lukáš Zavadil

Vznikla na popud jednoho z rodičů, dnes už má akreditaci ministerstva školství. Začátek nového školního roku se tak stal výrazným milníkem pro mateřinku Paprsek v Hrabůvce. Zveme vás na krátkou návštěvu.

Starší žena z Ostravy kouřila v posteli, v ohni zemřela

14. září 2016 13:10 | Ostrava-město | Lukáš Zavadil

​Tři jednotky profesionálních hasičů zasahovaly v úterý 13. 9. 2016 odpoledne v dvoupodlažním bytovém domě v Ostravě-Přívoze u požáru v jednom ze čtyř bytů. Při zásahu hasiči objevili v lůžku tělo seniorky (1950), která v něm kouřila cigaretu, a to se vzňalo. V Moravskoslezském kraji je to již jedenáctá letošní oběť v souvislosti s požárem.

Složky IZS na Jihu se předvedly dětem ze základních škol

14. září 2016 10:59 | Ostrava-Jih | Lukáš Zavadil

Na parkovišti za domem kultury Akord proběhl v pátek sportovně zábavný den se složkami integrovaného záchranného systému. Dětem a v odpoledním programu i dospělým se představili policisté, strážníci, hasiči i záchranná služba.

Stadion ve Vítkovicích je ve finále ankety Stavba roku 2016

13. září 2016 21:22 | Ostrava-město | Lukáš Zavadil

Rekonstrukce a dostavba Městského stadionu v Ostravě-Vítkovicích se dostala do finále prestižní ankety Stavba roku 2016. Porota vybrala 15 staveb, městský stadion jako jediný zastupuje Moravskoslezský kraj a vede si skvěle. Pomozte mu svými hlasy!

Obdivuhodné výročí Bohuslavy Strakošové - 103 let

9. září 2016 9:48 | Ostrava-Jih | Lukáš Zavadil

Rovných 103 let - toto obdivuhodné výročí oslavila paní Bohuslava Strakošová z domova pro seniory Čujkovova. Nechyběli jsme na její oslavě.

Strážníci v Bohumíně našli želvu nádhernou

7. září 2016 21:14 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Netradiční úlovek mají dnes na kontě bohumínští strážníci. U čerpací stanice na Ostravské ulici nedaleko bývalé Rybeny odchytávali po třetí hodině odpoledne želvu nádhernou.

Víkendové slavnosti obvodu Ostrava-Jih pobavily stovky lidí

6. září 2016 16:37 | Ostrava-Jih | Lukáš Zavadil

Ostrava-Jih má za sebou další slavnosti. Ty aktuální proběhly v duchu známého hesla: Společně tvoříme Jih!!! v rámci programu totiž lidé mohli vidět vybrané projekty, které postoupily do dalšího kola v rámci participativního rozpočtu.

Ostravané využívají více než 10 tisíc BIO popelnic

6. září 2016 15:46 | Ostrava-město | Lukáš Zavadil

Více než 10 tisíc BIO popelnic ve městě. Ostravané hromadně využili jejich plošného zavedení zdarma. Jen za první pololetí letošního roku se tak v hnědých biopopelnicích odvezlo o 658 tun zeleného odpadu víc než za stejné období vloni.

Na Jihu už funguje první cyklopumpa v Ostravě

5. září 2016 19:31 | Ostrava-Jih | Lukáš Zavadil

​V Bělském lese a v jeho blízkosti ještě zůstaneme. U jeho okraje v Zábřehu na konečné zastávce tramvaje totiž stojí nová cyklopumpa. Je připravena na všechny typy ventilků, ale lidé si na ni mohou dohustit i koloběžky nebo kočárky.

Dvě zraněné osoby po požáru přízemního bytu v centru Ostravy

5. září 2016 18:20 | Ostrava-město | Lukáš Zavadil

Tři jednotky hasičů zasahovaly v pondělí dnes odpoledne v centru Ostravy u požáru bytu 2+kk. Vyžádal si zranění dvou osob a předběžnou škodu 400 tisíc korun na kuchyni poškozeného bytu a zakouření obou pokojů. Příčina vzniku požáru se zjišťuje.

Komerční sdělení více

Ostroj pozinkoval na nové lince již 500 tisíc m2 ploch. Vytížení je zpět na před-covidových číslech

Společnost OSTROJ, přední český strojírenský výrobce, slaví dvouleté výročí provozu své závěsové zinkovací linky. Automatická linka za tu dobu pokovila ocelové výrobky o ploše velké téměř jako 70 fotbalových hřišť. Linka výrazně přispěla ke zvýšení produkčních kapacit, ke zkvalitnění povrchových úprav a podstatně snížila svůj dopad na životní prostředí.

NDM uvede muzikál Interview na počest Patricii Burda Janečkové a výstavu Ostře sledovaná prsa

Národní divadlo moravskoslezské věnuje v úterý 1. října představení muzikálu Interview v Divadle „12“ PATRICII BURDA JANEČKOVÉ (1998-2023) a ve slavnostním sále Divadla Jiřího Myrona zahájí měsíční výstavu věnovanou prevenci rakoviny prsu. Právě této nemoci nadějná sopranistka přesně před rokem podlehla. Manžel a manažerka pěvkyně pořádají týž den večer vzpomínkový koncert v katedrále Božského Spasitele.


FNO: Plánované chirurgické operace dětí rodiče rušit nemusí

Vedení Chirurgické kliniky FN Ostrava ubezpečuje rodiče dětí, které čeká plánovaný operační výkon, a jejichž pediatr v souvislosti s povodní není schopen provést předoperační vyšetření, že termín rušit nemusí. Potřebná vyšetření provedou v této výjimečné situaci lékaři FN Ostrava.

Podcast FNO: Co očekávat, pokud se vaše dítě předčasně narodí?

Co očekávat, pokud se vaše dítě předčasně narodí, vysvětluje v podcastu MUDr. Pavla Zárubová, zástupkyně primářky Oddělení neonatologie FN Ostrava. Zároveň představuje sérii užitečných brožur, kde se rodiče předčasně narozených dětí dozví vše podstatné. Paní doktorka také v podcastu líčí, jak funguje péče o předčasně narozené děti na australské klinice Royal Brisbane and Women's Hospital, kde před časem absolvovala stáž.

Radegast Ryze Hořká 12 kraluje: Nejlepší ležák v Česku

Oblíbenost Radegast Ryze Hořké 12 u tuzemských pivařů dlouhodobě roste. Teď nezaměnitelně hořký chuťový zážitek z nošovického ležáku potvrdila i odborná veřejnost na nejvýznamnější degustační soutěži v Česku. Radegast Ryze Hořká 12 ovládla českou pivní scénu a získala titul nejlepšího ležáku roku 2024. Tento správně hořký ležák si v soutěži České pivo 2024, pořádané Českým svazem pivovarů a sladoven ve spolupráci s Výzkumným ústavem pivovarským a sladařským, zasloužil nejvyšší ocenění – zlatou medaili.

Říční hráze, jejich funkce vs. katastrofální povodeň v září 2024

Za 4 dny od čtvrtku 12. září do neděle 15. září vypadly na povodí Odry extrémní srážky, které dosahovaly hodnot i přes 500 mm a způsobily katastrofální povodňové vlny, které se odhadem pohybovaly mezi stoletými až tisíciletými vodami. Tomuto přívalu velkých vod nemohly říční hráze odolat.

Vyvarujte se chyb při užívání více léků. Nejlépe poradí lékárník

Lidé, kteří užívají pravidelně více léčivých přípravků, by si měli dát pozor na takzvané lékové interakce. Jde o změnu účinku léku, který je podáván současně s jiným lékem nebo více léky. Na působení podávaného léčiva, na zesílení, či naopak oslabení jeho účinku ovšem může mít vliv rovněž potravina, nápoj nebo jiné chemické látky, které se do těla dostanou z okolního prostředí. V tiskové zprávě vydané u příležitosti Světového dne lékárníků na to upozorňuje Česká průmyslová zdravotní pojišťovna (ČPZP).

Více