Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Lukáš Zavadil

VIDEO: Bobr zůstal uvězněn v čistírně odpadních vod, vysílené zvíře vysvobodili hasiči

25. července 2024 10:41 | Ostrava-město | Lukáš Zavadil

Hasiči mají na kontě další zachráněné zvíře, tentokrát bobra, kterého uvěznila usazovací nádrž čistírny odpadních vod v Ostravě-Kunčicích.

Nevidomý muž vstoupil před tramvaj v Porubě, policie hledá svědky vážné nehody

24. července 2024 13:54 | Ostrava-Poruba | Lukáš Zavadil

Dopravní policisté se zabývají vážnou dopravní nehodou, která se stala v úterý 23. července okolo 8:45 hodin v Ostravě-Porubě. Podle informací, které dosud zjistili, před tramvajovou zastávkou Telekomunikační škola vstoupil do jízdní dráhy tramvaje 48letý nevidomý muž. Podle všeho ale při sobě neměl slepeckou hůl.

Muže v Beskydech pobodal sršeň, s těžkou alergickou reakcí byl letecky přepraven do nemocnice

24. července 2024 10:12 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

V úterý 23. července dopoledne zasahovaly týmy zdravotnické záchranné služby v Beskydech u vážně ohroženého pacienta. Před devátou hodinou přijali operátoři informaci o muži pobodaném sršněm pod vrcholem Ondřejníku nedaleko obce Pstruží na Frýdecko-Místecku.

Hosté ve studiu: Markéta Cichá, ekoložka

23. července 2024 14:56 | Karviná | Lukáš Zavadil | Host dne

Jak správně adaptovat a připravit zahradu na suché období a jak zadržet vodu v zahradě, aby nám v ní vše prospívalo.

51letý muž masturboval na autobusové zastávce v Ostravě, policie hledá svědky

23. července 2024 11:49 | Ostrava-Svinov | Lukáš Zavadil

Policisté hledají svědky nevhodného a zároveň protiprávního chování 51letého muže, který v pondělí 22. července okolo půl třetí odpoledne masturboval na veřejnosti. Incident se stal v Ostravě-Svinově, na ulici Opavská, na tamní autobusové zastávce MHD Svinovské mosty, horní zastávka.

Ve Vítkovicích se srazily dvě tramvaje, řidič měl mikrospánek, soupravy po nárazu vykolejily

23. července 2024 9:10 | Ostrava-Vítkovice | Lukáš Zavadil

V Ostravě-Vítkovicích se na tamní zastávce Dolní Vítkovice srazily dvě tramvaje. Podle informací Televize Polar pravděpodobně jedna z nich nedobrzdila. Při nehodě se nikdo nezranil.

VIDEO: Hasiči zachránili psa, který hlavou uvízl v kovové bráně

22. července 2024 13:50 | Ostrava-Vítkovice | Lukáš Zavadil

Hasiči zveřejnili fotografie a video ze čtvrteční záchrany psa, který uvízl v kovové bráně v Ostravě-Vítkovicích. Událost se stala 18. července.

Dva lidé se zranili po střetu auta a motorky ve Fryčovicích

7. července 2024 20:34 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Dva lidé se zranili při nedělním střetu osobního auta s motocyklem ve Fryčovicích na Frýdecko-Místecku. Nehoda byla na linku 155 ohlášena šest minut po sedmnácté hodině. Spolu s posádkou rychlé zdravotnické pomoci na místo vzlétl vrtulník LZS Ostrava.

Dálnici z Ostravy na Olomouc u Bělotína blokovala hromadná nehoda

7. července 2024 11:55 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Na dálnici D1 u Bělotína, kousek za hranicí Moravskoslezského kraje, se v neděli dopoledne stala hromadná dopravní nehoda. Kolize uzavřela provoz ve směru z MSK na Olomouc a dále Brno, komunikaci se ale podařilo rychle zprůjezdnit.

57letý motorkář nezvládl zatáčku a uklouzl na štěrku, zranil si končetiny a páteř

7. července 2024 11:01 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Sedmapadesátiletý motocyklista havaroval v sobotu 6. července před půl osmou večer na silnici u Podvihova na Opavsku. Na místě zasahovaly složky IZS. Podle dosavadního vyšetřování muž nezvládl pravotočivou zatáčku a se svým strojem uklouzl na štěrku. Utrpěl zranění, se kterými musel být transportován do nemocnice.

Komerční sdělení více

Tým neurologů FNO a LF OU s vědci z PF OU získal certifikaci metodiky neurokognitivní rehabilitace

Odborníci z týmu FN Ostrava, Lékařské a Přírodovědecké fakulty OU zpracovali pod vedením neuropsycholožky PhDr. Vladěny Jaremové přesný postup neurorehabilitační péče o pacienty s poškozením mozku v akutní fázi onemocnění. Jejich metodiku, která doposud v České republice chyběla, teď schválilo Ministerstvo zdravotnictví ČR. Pracovat podle ní mohou všechna zdravotnická zařízení.

Kolik se vypilo na Colours kohoutkové?

Na Colours of Ostrava nemohla chybět osvěžující Free water zone od společnosti Ostravské vodárny a kanalizace a.s. Čistou, osvěžující a ideálně vychlazenou kohoutkovou vodu mohl vyzkoušet každý účastník festivalu. OVAK vodobar byl přímo napojen na vodovodní řad. O správné nastavení a provoz zařízení se postarali promotéři z OVAKu. Za 4 dny se vypilo přes 8 000 litrů pitné vody.


FN Ostrava má mezi lékaři čtyři nové docenty

Akademický titul docent nově doplňuje jména čtyř lékařů FN Ostrava. Docenturu úspěšně zvládla doc. MUDr. Marcela Káňová, Ph.D., doc. MUDr. Martin Havel, Ph.D., doc. MUDr. et. MUDr. Jan Štembírek, Ph.D. a doc. MUDr. Lubomír Tulinský, Ph.D. Všichni jsou zároveň pedagogové na Lékařské fakultě Ostravské univerzity.

Podcast FNO: Co oko nevidí

Která je nejdůležitější a nenahraditelná část oka? Kam se posunula oční chirurgie za posledních 20 let? Je nutné, aby měla oční klinika i lůžkové oddělení? O tom a mnohém dalším je podcast s přednostou Oční kliniky FNO a LF OU MUDr. Janem Němčanským, Ph.D., MBA.

Colours of Ostrava v nových barvách. Za rok přivezou The Chainsmokers

Nová vizuální identita od grafického studia Najbrt a první interpret 22. ročníku. Závěrečná tisková konference letošních Colours of Ostrava přináší vedle zhodnocení dosavadního ročníku i novinky pro příští rok, včetně prvního interpreta, elektronického dua The Chainsmokers. Během uplynulých tří dnů areál přivítal 867 návštěvníků s průkazem osob se zdravotním postižením, na pokladnách bylo rozdáno bezmála tři tisíce dětských pásek a očekává se kolem tisíce seniorů, kteří mají na závěrečný den festivalu volný vstup.

Dakarská zóna na Colours of Ostrava? Ano, včetně premiéry nového závodního speciálu!

Návštěvníci multižánrového festivalu Colours of Ostrava každým rokem naleznou v areálu různé zajímavé prezentace a překvapení. Letos se mohou dostat do Dakarské zóny, kterou připravila Ostra Group, partner VIP zóny festivalu a hlavní partner závodního týmu Fesh Fesh, který svoji techniku do zóny zapůjčí. Dakarskou zónu návštěvníci naleznou mezi pavilonem U6 a Gongem.

Karvinská hornická nemocnice ulevuje pacientům s vážnými pohybovými potížemi botoxem

Karvinská hornická nemocnice (KHN) pomáhá pacientům, kterým komplikuje život vážné onemocnění nebo úraz, botulotoxinovými injekcemi. Látka, kterou lidé běžně znají z estetické medicíny, v KHN slouží pro rehabilitaci po cévní mozkové příhodě, po úrazech, při stavech spojených s roztroušenou sklerózou nebo s nádory mozku. V tuto chvíli má nemocnice v rehabilitační péči první desítku pacientů, kterým je „botox“ pravidelně vpravován do svalů. Další nemocní postupně přibývají.

Více