Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Lukáš Zavadil

VIDEO: 15letý recidivista v celostátním pátrání okradl mladou dívku, incident začal v noční tramvaji

1. března 2024 11:09 | Ostrava-město | Lukáš Zavadil

Velmi nepříjemnou zkušenost má za sebou 19letá dívka, kterou mladík v Ostravě okradl o telefon a následně spolu s dvěmi dalšími dívkami ji okradli o peněženku a doklady. Telefon jí následně vydali a tak mohla rychle vše oznámit na tísňovou linku 158. Policisté podezřelé dopadli a ukázalo se, že jeden z nich je 15letý mladík, který je v celostátním pátrání.

Na silnici I/11 mezi Hrádkem a Návsím na Jablunkovsku se srazila dvě vozidla

28. února 2024 15:16 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Složky IZS zamířily krátce po půl druhé odpoledne k vážně vypadající dopravní nehodě na silnici I/11 mezi obcemi Hrádek a Návsí na Jablunkovsku. Srazila se tam dvě osobní vozidla. Minimálně jedna osoba při střetu utrpěla zranění.

VIDEO: Záznam nehody a požáru policejního BMW koluje internetem, reakce policistů po srážce byla blesková

27. února 2024 18:48 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Kamera u čerpací stanice zaznamenala průběh vážné dopravní nehody, která se v úterý těsně před polednem odehrála v Paskově na Frýdecko-Místecku. Video se v odpoledních hodinách dostalo na internet. Policisté ve služebním BMW v civilním provedení v této lokalitě pronásledovali ujíždějícího motorkáře. Do cesty se jim ale dostalo další vozidlo a následovala srážka po které policejní vůz ihned začal hořet.

Policejní BMW shořelo po nehodě na Frýdecko-Místecku, při pronásledování motorkáře nedostalo přednost v jízdě

27. února 2024 14:23 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Složky IZS zasahovaly v úterý okolo poledne u vážné dopravní nehody na ulici U Dálnice v Paskově. Policisté tam pronásledovali motorkáře a srazili se s dodávkou. Policejní BMW podle jednoho ze svědků, který následně volal hasiče, začalo okamžitě hořet.

Nákladní automobil těžce zranil muže ve firemním areálu v Třanovicích, přimáčkl ho o sloup

26. února 2024 20:36 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Týmy zdravotnické záchranné služby zasahovaly v pondělí 26. února u vážně zraněného muže na Frýdecko-Místecku. V obci Třanovice krátce před půl dvanáctou dopolední nákladní automobil přimáčkl šestatřicetiletého muže o sloup v jedné z tamních firem.

Mladý hrdina z Ostravy: 16letý student zachránil chlapce před agresory, nikdo jiný mu nepomohl

26. února 2024 11:23 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Nepříjemný zážitek má za sebou dvanáctiletý chlapec, který v polovině ledna vyrazil na nákup knihy, kterou potřeboval do školy. V centru Ostravy mu cestu zkřížili na pohled stejně staří mladíci, chtěli od něj peníze a následně ho napadli. Otřesenému chlapci nikdo z kolemjdoucích nepomohl, až na 16letého studenta. Policisté ho v pondělí 26. února za jeho příkladnou pomoc ocenili.

Do silničářů na D1 u Kujav při čištění krajnice narazilo nákladní auto, nehoda uzavřela dálnici ve směru na Olomouc

26. února 2024 10:43 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Složky IZS zasahovaly v pondělí ráno na dálnici D1 u Kujav. Na 331. kilometru ve směru na Olomouc havarovala dvě vozidla. Podle informací, které poskytla policejní mluvčí Soňa Štětínská, se zranilo několik osob.

Bezpečnost v MHD v Ostravě hlídají sofistikované systémy

15. února 2024 15:00 | Ostrava-město | Lukáš Zavadil | Dopravní revue

Bezpečnostní systémy v provozu ostravské MHD chrání cestující, řidiče i vozový park a majetek dopravního podniku. Antikolizní systém je jeden z nových prvků, který Dopravní podnik Ostrava nasadil do běžného provozu. Ve všech 39 tramvajích Stadler funguje od podzimu loňského roku.

U školy v Krásném Poli hořely kontejnery, požár způsobil škodu za čtvrt milionu, žáci mají volno

12. února 2024 13:39 | Ostrava-město | Lukáš Zavadil

Hasiči v neděli 11. února odpoledne zasahovali u požáru dvou plastových kontejnerů u základní školy v Krásném Poli. Přestože na místo dorazili během šesti minut, požár se stihl rozšířit na fasádu a plastová okna. Škola kvůli této mimořádné situaci vyhlásila ředitelské volno.

Policie hledá svědky srážky chodkyně na přechodu ve Frýdku-Místku

9. února 2024 14:19 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Ráno ve středu 24. ledna 2024, krátce před 7:00, se ve Frýdku-Místku na ulici Bruzovské stala nehoda, při které byla sražena chodkyně přecházející po přechodu pro chodce, červeným vozem Seat Toledo jedoucím směrem z Bruzovic k Revoluční ulici, v blízkosti křižovatky s Jeronýmovou a Antala Staška. Žena utrpěla vážná zranění a byla ošetřena záchranáři.

Komerční sdělení více

Sváteční středa na kole: projeďte si novou trasu Valachy mana s Terezou Tvarůžkovou

BYSTŘIČKA – Oblíbený Valachy man už se blíží a sportovce letos opět čekají novinky. Trasa oblíbeného triatlonového závodu, který se uskuteční v závěru června u vodní nádrže Bystřička na Vsetínsku, dozná změn a zájemci se s nimi mohou seznámit ve středu 8. května při organizované projížďce s bikerkou Terezou Tvarůžkovou. Tato úspěšná sportovkyně a závodnice na horském kole se letos stala spoluautorkou cyklistické části závodu.

Podcast FNO: Návrat černého kašle

Lékaři Kliniky infekčního lékařství stále častěji řeší diagnózy, se kterými se nesetkali několik desetiletí. Například černý kašel. Několik dospělých dokonce na čas upoutal na nemocniční lůžko. Odkud je jeho název a jaké jsou příznaky? Proč se vrátily nemoci, o kterých jsme si mysleli, že už jsou vymýcené? O tom všem, i o mýtech spojených s očkováním těhotných, je podcast se staničním lékařem kliniky MUDr. Petrem Širůčkem.

Horská služba Beskydy „narazila“ soudek piva z vlastního ležáckého tanku

Ležácký tank Horské služby Beskydy vydal svůj chmelový poklad. Výroční ocenění Radegastův Strážce Hořkosti za rok 2023 již Horská služba Beskydy obdržela. Nyní si slavnostně převzala ve speciálním dřevěném soudku symbolickou várku piva Radegast, která byla stočená z ležácké tanku pojmenovaného na její počest.


Turecká Alanya: plážové lehárko i dobrodružné výlety

Alanya je oblíbená dovolenková destinace, kde zažijete relax na nejkrásnějších tureckých plážích i dobrodružné výlety. Pro její jedinečný půvab se jí říká perla Turecké riviéry. Toto úžasné místo ve Středozemním moři vás potěší zlatavými písečnými plážemi, rozmazlí skvělou kuchyní, ohromí jedinečnou přírodou, útesy a horami a nadchne antickými památkami. Podívejte se, jaká kouzelná zákoutí tady návštěvníci nejvíce vyhledávají.

Český Bazar - Online inzerce zdarma

Český Bazar je nově vzniklá online inzerce zdarma pro soukromé i firemní účely. Inzerci založil v roce 2023 její majitel, Jaroslav Průcha z Čeladné, s cílem nabídnout soukromou i komerční inzerci na jednom místě.

OZO Ostrava chystá Green swap = výměnu rostlin a workshop Mozaikový květináč 2024

V úterý 14. 5. 2024 se naše Reuse centrum Ostrava zbarví do zelena. Od 14 hodiny v něm totiž bude probíhat oblíbený GREEN SWAP alias VÝMĚNA ROSTLIN. Přijďte si s námi zaswapovat pokojové, balkonové i venkovní rostliny. A dále také semínka a sazenice zeleniny, bylin i květin. Rostliny k výměně můžete přinášet od rána, vyměňovat je začneme od 14 do 18 hodiny.

FN Ostrava spoluorganizovala 1. konferenci dětských sester

Historicky první konference dětských sester, kterou spolupořádala FN Ostrava se Střední zdravotnickou a Vyšší odbornou školou zdravotnickou v Ostravě, nabídla celkem 15 odborných přednášek. Všech 150 míst v konferenčním sále Výstaviště Černá louka Ostrava bylo zaplněných do posledního místa.

Dolní Vítkovice se během hokejového mistrovství změní z DOV na FANDOV

Mezinárodně známý areál Dolní Vítkovice (DOV), který je industriální perlou Ostravy, se zapojí do dění okolo MS v hokeji. Od 10. do 23. května se z DOV stane takzvaný „FANDOV“. (Pozor, nikoli fanzóna.) „V Dolních Vítkovicích bude jedno ze záchytných parkovišť, hokejoví fanoušci tak mohou strávit čas před nebo po zápasech i u nás, program pro ně máme připravený,“ říká ředitelka DOV Renata Červená.

Více