Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Lukáš Zavadil

Divoký víkend na silnicích Novojičínska

17. srpna 2015 14:29 | Nový Jičín | Lukáš Zavadil

13 dopravní nehod, to je víkendová bilance řidičů na Novojičínsku. Dopravní policisté ale zjistili, že někteří z nich před jízdou pili. Řidiči nadýchali i více než 2 promile alkoholu a je s podivem, že kromě lehkých zranění se nic vážného nestalo.

Zloději na Novojičínsku si prázdniny nevybírají

14. srpna 2015 11:28 | Nový Jičín | Lukáš Zavadil

Zloději si prázdniny rozhodně nevybírají. Každý den to zjišťují kriminalisté na Novojičínsku a bohužel i okradení lidé. V posledních dnech jim mizí kola, kabelky nebo věci odložené na koupališti. Některým případům by se ale docela jednoduše dalo zabránit.

Nakole Dokola - cyklisté ze Straníka dojeli do cíle

13. srpna 2015 7:34 | Nový Jičín | Lukáš Zavadil

Cyklisté ze Straníka na Novojičínsku, Josef Indrák a Radim Sváček, kteří vyrazili na kolech okolo Česka, se v pořádku vrátili domů. Na cestách byli 33 dní a najeli zhruba 2300 kilometrů. Jejich prázdninový výlet v sedlech kol jsme sledovali od začátku.

Vědci stále zkoumají neolitické sídliště v Pustějově

12. srpna 2015 11:16 | Nový Jičín | Lukáš Zavadil

Neolitické sídliště staré 5200 let zkoumají i letos opavští archeologové. V Pustějově na Novojičínsku dokončují další bádání. Na lokalitu narazili v roce 2011 díky povrchovým sběrům, od té doby postupně mapují pozůstatky tehdejší kultury.

Zvíře v přehřátém autě - strážníci v NJ radí, co dělat

10. srpna 2015 12:26 | Nový Jičín | Lukáš Zavadil

Horké počasí nahrává nebezpečným případům přehřátí zvířat v rozpálených autech. Na sociálních sítích se v posledních dnech šíří zaručený návod, podle kterého lidé mohou rozbít okno auta, pokud by byli svědkem takovéto situace. Zjišťovali jsme, co dělat.

Polští zloději chtěli krást pneumatiky v Novém Jičíně

7. srpna 2015 14:42 | Nový Jičín | Lukáš Zavadil

Tři polští zloději přijeli do Nového Jičína krást pneumatiky. Vyhlédli si jeden z pneuservisů a ukradené gumy chtěli odvézt nákladním autem. Díky důkladnému zabezpečení se brzy na jejich plánovanou akci přišlo a policisté je chytili na útěku.

Novojičínská nemocnice má svůj vlastní med

6. srpna 2015 13:18 | Nový Jičín | Lukáš Zavadil

Novojičínská nemocnice má poprvé v historii vlastní med. Minulý rok tam vybudovali - díky iniciativě jednoho ze zaměstnanců - včelí úl přímo u nemocniční zahrady. Teď nastal čas prvního stáčení.

Dvojice ze Straníka objíždí republiku Nakole Dokola

5. srpna 2015 11:52 | Nový Jičín | Lukáš Zavadil

Josef Indrák a Radim Sváček - dvojice amatérských cyklistů, která z Moravskoslezského kraje vyrazila na okružní cestu po České republice. Jejich zážitky sledujeme od 10. července, kdy vyrazili z Beskyd. Teď mají za sebou 1600 kilometrů a dál míří do cíle náročné cesty.

Lidé v Novém Jičíně využívají internet zdarma

4. srpna 2015 14:34 | Nový Jičín | Lukáš Zavadil

Wi-fi připojení pro turisty, návštěvníky i obyvatele města. Je tomu pár týdnů, co novojičínská radnice spustila pilotní projekt. Díky němu se na tamním Masarykově náměstí může připojit k internetu kdokoliv s chytrým zařízením. Město pro zřízení této bezplatné služby spojilo síly s místní firmou.

V Novém Jičíně pokračuje rekonstrukce bazénu

3. srpna 2015 15:08 | Nový Jičín | Lukáš Zavadil

V Novém Jičíně pokračuje velká rekonstrukce sportovní haly a krytého bazénu. Vše probíhá za provozu sousedícího venkovního koupaliště. Rozsáhlá akce je první velkou rekonstrukcí této budovy od roku 1975, kdy byl novojičínský bazén otevřen.

Komerční sdělení více

Ostroj pozinkoval na nové lince již 500 tisíc m2 ploch. Vytížení je zpět na před-covidových číslech

Společnost OSTROJ, přední český strojírenský výrobce, slaví dvouleté výročí provozu své závěsové zinkovací linky. Automatická linka za tu dobu pokovila ocelové výrobky o ploše velké téměř jako 70 fotbalových hřišť. Linka výrazně přispěla ke zvýšení produkčních kapacit, ke zkvalitnění povrchových úprav a podstatně snížila svůj dopad na životní prostředí.

NDM uvede muzikál Interview na počest Patricii Burda Janečkové a výstavu Ostře sledovaná prsa

Národní divadlo moravskoslezské věnuje v úterý 1. října představení muzikálu Interview v Divadle „12“ PATRICII BURDA JANEČKOVÉ (1998-2023) a ve slavnostním sále Divadla Jiřího Myrona zahájí měsíční výstavu věnovanou prevenci rakoviny prsu. Právě této nemoci nadějná sopranistka přesně před rokem podlehla. Manžel a manažerka pěvkyně pořádají týž den večer vzpomínkový koncert v katedrále Božského Spasitele.


FNO: Plánované chirurgické operace dětí rodiče rušit nemusí

Vedení Chirurgické kliniky FN Ostrava ubezpečuje rodiče dětí, které čeká plánovaný operační výkon, a jejichž pediatr v souvislosti s povodní není schopen provést předoperační vyšetření, že termín rušit nemusí. Potřebná vyšetření provedou v této výjimečné situaci lékaři FN Ostrava.

Podcast FNO: Co očekávat, pokud se vaše dítě předčasně narodí?

Co očekávat, pokud se vaše dítě předčasně narodí, vysvětluje v podcastu MUDr. Pavla Zárubová, zástupkyně primářky Oddělení neonatologie FN Ostrava. Zároveň představuje sérii užitečných brožur, kde se rodiče předčasně narozených dětí dozví vše podstatné. Paní doktorka také v podcastu líčí, jak funguje péče o předčasně narozené děti na australské klinice Royal Brisbane and Women's Hospital, kde před časem absolvovala stáž.

Radegast Ryze Hořká 12 kraluje: Nejlepší ležák v Česku

Oblíbenost Radegast Ryze Hořké 12 u tuzemských pivařů dlouhodobě roste. Teď nezaměnitelně hořký chuťový zážitek z nošovického ležáku potvrdila i odborná veřejnost na nejvýznamnější degustační soutěži v Česku. Radegast Ryze Hořká 12 ovládla českou pivní scénu a získala titul nejlepšího ležáku roku 2024. Tento správně hořký ležák si v soutěži České pivo 2024, pořádané Českým svazem pivovarů a sladoven ve spolupráci s Výzkumným ústavem pivovarským a sladařským, zasloužil nejvyšší ocenění – zlatou medaili.

Říční hráze, jejich funkce vs. katastrofální povodeň v září 2024

Za 4 dny od čtvrtku 12. září do neděle 15. září vypadly na povodí Odry extrémní srážky, které dosahovaly hodnot i přes 500 mm a způsobily katastrofální povodňové vlny, které se odhadem pohybovaly mezi stoletými až tisíciletými vodami. Tomuto přívalu velkých vod nemohly říční hráze odolat.

Vyvarujte se chyb při užívání více léků. Nejlépe poradí lékárník

Lidé, kteří užívají pravidelně více léčivých přípravků, by si měli dát pozor na takzvané lékové interakce. Jde o změnu účinku léku, který je podáván současně s jiným lékem nebo více léky. Na působení podávaného léčiva, na zesílení, či naopak oslabení jeho účinku ovšem může mít vliv rovněž potravina, nápoj nebo jiné chemické látky, které se do těla dostanou z okolního prostředí. V tiskové zprávě vydané u příležitosti Světového dne lékárníků na to upozorňuje Česká průmyslová zdravotní pojišťovna (ČPZP).

Více