Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Lukáš Zavadil

Silnice nikoho u Nového Jičína hledá svého majitele

21. března 2013 0:00 | Nový Jičín | Lukáš Zavadil

Silnice nikoho, tak by se mohla jmenovat cesta z Nového Jičína do obce Rybí. Nikdo se k ní totiž nehlásí. Delší dobu je ale v havarijním stavu a nutně potřebuje opravu. Obce teď chtějí, aby cestu převzal kraj.

Další opilecká jízda na cestách Novojičínska

19. března 2013 0:00 | Nový Jičín | Lukáš Zavadil

Další perličku vyšetřují dopravní policisté na Novojičínsku. Ve večerních hodinách je o pomoc požádal řidič, do kterého za jízdy zezadu nabourala dodávka. V ní byla dvojice opilých mužů, která i po zastavení připravila zajímavé momenty.

Propanbutanové lahve kradl amnestovaný zloděj

18. března 2013 0:00 | Nový Jičín | Lukáš Zavadil

Propanbutanové lahve na Novojičínsku kradl amnestovaný zloděj. Na začátku února jsme odvysílali reportáž o čtyřiceti ukradených lahvích z areálu novojičínské firmy. Policie tento případ vyřešila a pachatele dobře zná.

Světový den ledvin 2013

15. března 2013 0:00 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

V celé republice se otevřela nefrologická zařízení. Druhý březnový čtvrtek totiž každoročně patří Světovému dni ledvin. V minulém roce bylo hlavní téma transplantace ledvin, letos je to jejich akutní selhání a prevence.

Kontroly ve školních jídelnách v kraji pokračují

14. března 2013 0:00 | Nový Jičín | Lukáš Zavadil

Vyšší obsah soli a bílkovin mají obědy ve školních jídelnách v kraji. Potvrdily to laboratorní testy hygieniků. Ti vloni provedli téměř devět set kontrol a pokračují i v tomto roce.

Lidé za veřejnou službu v NJ získají poukázky

13. března 2013 0:00 | Nový Jičín | Lukáš Zavadil

V Novém Jičíně zřizují institut dobrovolné veřejné služby. Za čtyři hodiny práce pro město získají lidé 70tikorunovou poukázku. Takto to bude minimálně do té doby, než ministerstvo práce a sociálních věcí vydá nové podmínky. Podobně se k situaci postavila i další města v kraji.

Virtualizace na novojičínském gymnáziu

11. března 2013 0:00 | Nový Jičín | Lukáš Zavadil

Na Gymnáziu v Novém Jičíně běží projekt Virtualizace. Studenti i učitelé tady pracují v moderním virtualizovaném prostředí. Připojit se do něj mohou odkudkoliv, kde je internet. A klidně i o prázdninách.

Sezóna nehod motorkářů a cyklistů začala

8. března 2013 0:00 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

V těchto dnech začíná sezóna nehod motorkářů a cyklistů, tedy alespoň na Novojičínsku. Během týdne tady s velmi vážným zraněním skončil mladý motorkář. Policie všechny řidiče varuje, aby na cestách dávali velký pozor.

Násilné případy na Novojičínsku trápí policii

7. března 2013 0:00 | Nový Jičín | Lukáš Zavadil

Násilí, šikana nebo minimálně výhružky. Policisté v Moravskoslezském kraji vyšetřují další a další případy, jedním z posledních je šikana 16letého chlapce z Nového Jičína. Po opakovaném nátlaku musel být hospitalizován na psychiatrické léčebně.

Odvetné utkání v play off Novému Jičínu nevyšlo

6. března 2013 0:00 | Nový Jičín | Lukáš Zavadil

II. hokejová liga nabízí fanouškům a divákům na stadionech v kraji výbornou podívanou - aktuálně totiž probíhá čtvrtfinále play off. Jedním z nejsledovanějších zápasů byla pondělní odveta mezi celky HC Nový Jičín a Zubr Přerov. Ani druhé utkání ale domácí nezvládli a s Přerovem prohráli 0:3.

Komerční sdělení více

Skříně s posuvnými nebo otočnými dveřmi? Srovnání řešení

Prostorná a robustní šatní skříň je nepostradatelnou součástí vybavení každého domu a bytu. V návrhu interiéru se bez ohledu na jeho rozměry vyplatí najít místo pro praktickou šatní skříň, která pojme oblečení, doplňky, obuv, drobné vybavení a další předměty, které se nevejdou do komod a prádelníků.

Polkatime na Hudebních výletech, znějící zámky i muzeum Tatrovek

Koncertní řadou Hudební výlety rozeznívá Svatováclavský hudební festival akusticky a architektonicky nejzajímavější kulturní i technické památky regionu. Již po finále velkého festivalu nabízí dalších 17 koncertů! Znít bude polka, klezmer, ale i stará hudba. Více přiblíží Eva Františáková, manažerka festivalu.

Ostroj pozinkoval na nové lince již 500 tisíc m2 ploch. Vytížení je zpět na před-covidových číslech

Společnost OSTROJ, přední český strojírenský výrobce, slaví dvouleté výročí provozu své závěsové zinkovací linky. Automatická linka za tu dobu pokovila ocelové výrobky o ploše velké téměř jako 70 fotbalových hřišť. Linka výrazně přispěla ke zvýšení produkčních kapacit, ke zkvalitnění povrchových úprav a podstatně snížila svůj dopad na životní prostředí.


NDM uvede muzikál Interview na počest Patricii Burda Janečkové a výstavu Ostře sledovaná prsa

Národní divadlo moravskoslezské věnuje v úterý 1. října představení muzikálu Interview v Divadle „12“ PATRICII BURDA JANEČKOVÉ (1998-2023) a ve slavnostním sále Divadla Jiřího Myrona zahájí měsíční výstavu věnovanou prevenci rakoviny prsu. Právě této nemoci nadějná sopranistka přesně před rokem podlehla. Manžel a manažerka pěvkyně pořádají týž den večer vzpomínkový koncert v katedrále Božského Spasitele.

FNO: Plánované chirurgické operace dětí rodiče rušit nemusí

Vedení Chirurgické kliniky FN Ostrava ubezpečuje rodiče dětí, které čeká plánovaný operační výkon, a jejichž pediatr v souvislosti s povodní není schopen provést předoperační vyšetření, že termín rušit nemusí. Potřebná vyšetření provedou v této výjimečné situaci lékaři FN Ostrava.

Podcast FNO: Co očekávat, pokud se vaše dítě předčasně narodí?

Co očekávat, pokud se vaše dítě předčasně narodí, vysvětluje v podcastu MUDr. Pavla Zárubová, zástupkyně primářky Oddělení neonatologie FN Ostrava. Zároveň představuje sérii užitečných brožur, kde se rodiče předčasně narozených dětí dozví vše podstatné. Paní doktorka také v podcastu líčí, jak funguje péče o předčasně narozené děti na australské klinice Royal Brisbane and Women's Hospital, kde před časem absolvovala stáž.

Radegast Ryze Hořká 12 kraluje: Nejlepší ležák v Česku

Oblíbenost Radegast Ryze Hořké 12 u tuzemských pivařů dlouhodobě roste. Teď nezaměnitelně hořký chuťový zážitek z nošovického ležáku potvrdila i odborná veřejnost na nejvýznamnější degustační soutěži v Česku. Radegast Ryze Hořká 12 ovládla českou pivní scénu a získala titul nejlepšího ležáku roku 2024. Tento správně hořký ležák si v soutěži České pivo 2024, pořádané Českým svazem pivovarů a sladoven ve spolupráci s Výzkumným ústavem pivovarským a sladařským, zasloužil nejvyšší ocenění – zlatou medaili.

Říční hráze, jejich funkce vs. katastrofální povodeň v září 2024

Za 4 dny od čtvrtku 12. září do neděle 15. září vypadly na povodí Odry extrémní srážky, které dosahovaly hodnot i přes 500 mm a způsobily katastrofální povodňové vlny, které se odhadem pohybovaly mezi stoletými až tisíciletými vodami. Tomuto přívalu velkých vod nemohly říční hráze odolat.

Více