Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Marek Remeta

Dopravní podnik F-M pracuje na převzetí MHD

16. února 2017 13:09 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Městská společnost Dopravní podnik Frýdek-Místek, která vznikla koncem minulého roku, má od začátku února svého jednatele. V současné době proto už pracuje na možném převzetí městské hromadné dopravy od stávajícího dopravce.

Splav “U Žida” ve Frýdku-Místku projde rekonstrukcí

15. února 2017 11:37 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Splav na řece Ostravici ve Frýdku-Místku se dočká rozsáhlé rekonstrukce. Informovalo o tom Povodí Odry. Práce zahrnují kompletní opravu spádového stupně, břehů, ale i vybudování rýbího přechodu.

Házenkáři sehráli ve F-M mezinárodní turnaj

14. února 2017 10:43 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

V tělocvičně základní školy Pionýrů proběhl o víkendu turnaj v házené v rámci Česko-Slovensko-Polské ligy žáků. V každé kategorii se mezi sebou utkalo šest družstev. Na soutěži nechyběl ani náš štáb.

Ve F-M proběhlo zasedání Euroregionu Beskydy

13. února 2017 17:42 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Ve Frýdku-Místku proběhlo výroční zasedání Euroregionu Beskydy. Delegace ze Slovenska a Polska na něm řešily rozdělování dotací na nejrůznější projekty a a zároveň si vyměnily své zkušenosti a poznatky.

Děti musí před nástupem do ZŠ na rok do školky

13. února 2017 17:40 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Předškolní děti mají od tohoto roku povinnost strávit poslední rok před nástupem na základní školu ve školce. Novelu školského zákona schválila loni Sněmovna. Další novinkou je také přednostní přijímání dětí do spádové mateřské školy.

Církev má téměř celý majetek v rámci restitucí zpět

10. února 2017 12:27 | Celý MS kraj | Marek Remeta

Římskokatolická církev už má téměř veškerý majetek v rámci restitucí v Moravskoslezském kraji zpátky. Zbývají pouhé dva hektary pozemků a Biskupství ostravsko-opavské restituce uzavře. Díky vrácenému majetku se církev stala také významným zaměstnavatelem v našem regionu.

Sociální šatník ADRY ve F-M pomáhá lidem v nouzi

10. února 2017 8:31 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

V posledním příspěvku navštívíme sociální šatník Dobrovolnického centra ADRA. Ten zejména teď v zimě více než kdy jindy pomáhá lidem bez domova a v hmotné nouzi. Teplé oblečení, obuv, ale i hygienické potřeby, to je to, co těmto lidem nejvíce pomůže.

Ve Frýdku-Místku probíhá údržba veřejného osvětlení

9. února 2017 17:30 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Ve Frýdku-Místku probíhá v těchto dnech pravidelná údržba veřejného osvětlení. Zaměstnanci Technických služeb mají na starosti více než sedm tisíc lamp, které musí kontrolovat a v případě poruchy opravit.

F-M uspořádá sbírku pro oběti požáru v Lískovci

9. února 2017 17:29 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Rada města Frýdku-Místku odsouhlasila pomoc rodině, jejíž rodinný dům v Lískovci v sobotu 28. ledna zachvátil požár. Zraněno při něm bylo pět lidí. Město chce proto uvolnit finanční částku ze svého rozpočtu a také uspořádat veřejnou sbírku.

Probíhá soutěž na dodavatele stavby obchvatu F-M

9. února 2017 13:15 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Stavba obchvatu města Frýdku-Místku se pomalu přibližuje své realizaci. V loňském roce byla zahajena dvoukolová soutěž, po jejímž skončení bude známa firma, která stavbu provede. V současné chvíli skončilo první kolo.

Komerční sdělení více

Lékaři FN Ostrava pacientovi nahradili endoprotézou oba kyčelní klouby najednou

Poprvé v historii Fakultní nemocnice Ostrava provedl tým Kliniky úrazové chirurgie a ortopedie výměnu obou kyčelních kloubů najednou. Přednosta doc. MUDr. Pavel Douša, CSc. se k takovému kroku rozhodl v případě operace 61letého muže. Pacient byl v dobré fyzické kondici, ale kvůli těžké artróze trpěl nesnesitelnými bolestmi v obou kyčlích a chodil jen s francouzskými holemi.

Povodí Odry: Dnes zahájíme odpouštění vody z kaskády Slezská Harta a Kružberk neškodným odtokem

Kaskáda nádrží Slezská Harta a Kružberk po celou dobu trvající povodně až dosud zadržovala veškeré přítoky a pod přehradou Kružberk byl odtok 1,5 m3/s. V řece Moravici pod kaskádou do zaústění řeky Opavy v městě Opava tekla jen voda z vydatných srážek. Dnes v ranních hodinách bude zahájeno snižování hladiny vody v nádrži Kružberk. Nebude dosažen žádný povodňový stupeň a voda se udrží v korytě. Lidem nebezpečí nehrozí.


Běhej Valachy má novinku, rodinný závod dvojic. Přijedou i Perušič a Schweiner

VELKÉ KARLOVICE – Sportovní seriál DATART Valachy tour míří do finále. V sobotu 19. října se ve Velkých Karlovicích uskuteční čtvrtá, závěrečná akce 12. ročníku – běžecký závod Běhej Valachy. Tradiční dvě trasy pro dospělé a šest tras pro děti doplní novinka: Rodinný závod dvojic. Navíc jako hosté dorazí hned olympionici a beachvolejbaloví mistři světa Ondřej Perušič a David Schweiner, s nimiž mohou zájemci poměřit síly na trase a zasoutěžit si o volejbalové ceny.

Protipovodňový efekt připravované vodní nádrže Nové Heřminovy je nezpochybnitelný

V současné době jsou již vybudována technická a přírodě blízká opatření v povodí horní Opavy. Zásadní prvek efektivního dosažení potřebné povodňové ochrany tohoto území, což je vodní nádrž k akumulaci povodňových průtoků Nové Heřminovy, však stále chybí. Jasně se ukazuje, že přírodě blízká opatření a drobná doprovodná opatření v povodí přispívají ke zmírnění malých povodní, ale na zvládání extrémních povodňových situací nemají prakticky vliv.

FN Ostrava funguje ve standardním režimu

Rádi bychom ubezpečili naše pacienty, že Fakultní nemocnice Ostrava funguje ve standardním režimu. Plánované operační výkony se neruší, ambulantní provoz pokračuje bez omezení. Samozřejmě, že povodně zasáhly i řadu našich zaměstnanců, kteří se zatím nemohli dostat do práce. Na jejich pozice nastoupili kolegové.

Více